Reacties voor: iPhone 3G heeft nog steeds locatieprobleem, Consumentenbond start actie

De Consumentenbond is een Twitter-actie begonnen om aandacht te vragen voor het vastleggen van locatiegegevens bij de iPhone 3G. Deze heeft namelijk geen firmware-update met locatiefix gekregen.

Reacties: 49 reacties

  1. Advies van Apple: jailbreak je iPhone 3G en download Untrackerd.

  2. Hahaha de consumentenbond wil weer even populair doen hoor. Pffff wordt altijd zo moe van die lui. Moet wel zeggen dat dat ook het eerste was wat in me opkwam toen Apple een firmware update aankondigde: En wat dan voor de iPhone(s) waar geen nieuwe firmware meer voor uitkomt. Jammer dat de consumentenbond dit weer moet oppakken, maar opzicht wel een reactie van Apple waard.

  3. Bestaat er eigenlijk een consumentenbond app? Zo eentje waarin je locatiegegevens kan gebruiken om vervolgens consumentenreviews van bedrijven in de omgeving te bekijken. Of is dat te modern voor de CB?

  4. Apples answer will be simple buy a new iphone

  5. Geld dit ook voor de iPod Touch 2g?

  6. Je kunt je backup toch ook beveiligen. Is volgens mij gewoon een instelling in iTunes als je iPhone gekoppeld is.

  7. De helft van NL reist met een OV. Chipkaart. Die slaan ook op waar je geweest bent en daar maken mensen geen probleem van.

  8. Dan ook de iPhone 2G?!

  9. Who cares man

  10. Waar maken ze zich druk om? De locatie gegevens zijn niet eens accuraat zo staat in mijn back-up bijv. dat ik op Texel ben geweest en in bepaalde plekken van Duitsland waar ik dus nog nooit geweest ben van me hele leven. Plus met encryptie (zoals gerryvonne al zij) is er niks aan de hand. Zijn net ambtenaren moeten zich altijd wel ergens druk om maken.

    Btw. Wie zou het überhaupt erg vinden als er een precieze locatie alleen lokaal opgeslagen word op je eigen iPhone? Ik in ieder geval niet..

  11. Nou, beste partner of werkgever die uit die zeer troebele gegevens kan achterhalen waar je ‘exact’ was. Hooguit op een km2 nauwkeurig. Zo heet wordt die die soep dus helemaal niet gegeten.

  12. Lekker belangrijk. Consumentenbond zou zich beter kunnen richten op hoe je in de gaten wordt gehouden via je pinpas gebruik. Sinds ik op de wallen met cash betaal krijg ik geen reclame meer van de Pabo, c. LeDuc enz. En dat scheelt een hoop uitleg.

    Als of ik wakker lig dat Apple weet waar men iPhone rondslingert.

  13. Heeft de consumentenbond het nou zelf getest of concluderen ze er maar gewoon op los? Het kan namelijk zijn dat dit probleem bij 4.3 is geïntroduceerd. Aangezien 4.3 niet op de 3G geïnstalleerd kan worden is het probleem daar ook niet aanwezig. Als ik de tekst op hun site zo lees hebben ze domweg de conclusie getrokken dat de 3G last van dit probleem heeft omdat je 4.3.3 niet kan installeren op het ding. Ik heb liever gehad dat ze het hadden getest maar goed, dat is iets wat de consumentenbond helaas niet kan.

  14. Even moment of fame voor consumentenbond.(Dit nieuws zal ook nog wel op buitenlandse sites komen)

    Als iemand echt wil weten waar je bent, hebben ze daar echt wel betere manieren voor dan de iPhone/Laptop stelen om het locatiebestand te gaan opzoeken.

  15. Was het idd niet zo dat dit pas vanaf iOS 4 fout zat?

  16. Origineel geplaatst door joblamie: Hahaha de consumentenbond wil weer even populair doen hoor. Pffff wordt altijd zo moe van die lui. Moet wel zeggen dat dat ook het eerste was wat in me opkwam toen Apple een firmware update aankondigde: En wat dan voor de iPhone(s) waar geen nieuwe firmware meer voor uitkomt. Jammer dat de consumentenbond dit weer moet oppakken, maar opzicht wel een reactie van Apple waard.

    Is dit commentaar tegen de Consumentenbond bedoeld en zo ja, waarom dan, of gaat het je om de inhoud van hun actie? Lijkt een beetje op “kill the messenger”, vind je niet?

  17. Ach kijk, de fanboys springen weer op… “Kom niet aan Apple hoor”, *oogklepmodus uit*

  18. Zijn er nog mensen met een 3G?

  19. Als je baas gaat zitten chekken waar je geweest bent moet je jezelf niet eerder zorgen maken over je iPhone maar eerder over je baas.

  20. De consumentenbond lift graag mee op het succes van Apple, dat is al langer duidelijk.
    Verder halen ze weinig uit, en ik denk niet dat Apple nu bibberend aan een update werkt.

  21. Gaan ze bij de consumentenbond allemaal vreemd, dat ze zich hier zo druk over maken.
    Ps wist niet eens dat deze club van oude van dagen nog bestond.

  22. Stel ik steel een Iphone (type onbelangrijk) waarop ik zou kunnen zien waar de vorige eigenaar geweest zou kunnen zijn. Denken jullie dat het mij iets interesseert waar de vorige eigenaar allemaal geweest is????? NOT. Ik snap helemaal niet waar alle commotie over gaat. Ik denk ook niet dat Apple interesse heeft in de plaatsen waar ik geweest ben. Waarom zouden ze?????
    En als je niet wilt dat onbevoegden de gegevens (back-up) kunnen achterhalen op je laptop, zorg er dan voor dat je gegevens gecodeerd worden zoals hierboven als eerder vermeld werd.

  23. Ik vind t wel een goeie actie.mn pa heeft mn ouwe iphone 3g.

  24. en op alle andere apple shit zoals mijn ipod touch 2g
    er staat 4.2.1 op dus ik neem aan dat mijn locaties ook op worden geslagen?

  25. Origineel geplaatst door ppl
    Heeft de consumentenbond het nou zelf getest of concluderen ze er maar gewoon op los? Het kan namelijk zijn dat dit probleem bij 4.3 is geïntroduceerd. Aangezien 4.3 niet op de 3G geïnstalleerd kan worden is het probleem daar ook niet aanwezig. Als ik de tekst op hun site zo lees hebben ze domweg de conclusie getrokken dat de 3G last van dit probleem heeft omdat je 4.3.3 niet kan installeren op het ding. Ik heb liever gehad dat ze het hadden getest maar goed, dat is iets wat de consumentenbond helaas niet kan.

    Origineel geplaatst door Folkert
    Was het idd niet zo dat dit pas vanaf iOS 4 fout zat?

    apple heeft dit in 3.1.3 al toegevoegd (:

  26. Het zg ‘locatieprobleem’ doet zich pas voor vanaf iOS 4. De Consumentenbond heeft de klokken horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Ergerlijke organisatie.

  27. Bestaat iOS 4.0 al een jaar dan?

  28. Tja, dat doet Apple bij alle bugupdates. Slechte zaak. Nieuwe functies hoeven niet, bugupdates wel imo.

  29. Goeie actie van Pearl, eeuhhh De Consumentenbond, kan Apole ook meteen nog even wat andere zaken updaten voor 3G-gebruikers, die m.i. toch ook behoren tot die van het eerste uur. Kan je niet in de kou laten staan Apple deze trendsetters. Kom op Apple, doe eens snel voor de bakker maken!

    En buiten bovenstaande; ik vind het heerlijk om te updaten, stom he? Maar ik vind het gewoon lekker.

  30. Misschien moeten we nu gewoon stoppen met het gezeur.

    Sjonge jonge zeg we blijver klagen over van alles en niets.

    Heb je iets te verbergen? koop een prepaid kaartje met wegwerp telefoon en gooi die weg nadat je dingen gedaan hebt waarvan niemand mag weten waar je geweest bent……..

    Consumenten bond…

    STOP MET DIT GEZEUR!!!!!!

  31. als je in een ander plaats pint of geld op neemt wordt dit ook op geslagen veel nieuws is er niet

  32. Het is heel simpel; Apple ondersteund < 3G gewoonweg niet meer, net zoals je voor Windows 98 ook geen bugfixes meer hoeft te verwachten. Oplossing is eenvoudig: je backups encrypten in iTunes en je iPhone niet verliezen =)

  33. Een tip voor de jongens en meisjes van de consumentenbind, beveilig de reservecopie met een wachtwoord en de locatie zal niet opgeslagen worden.

  34. Meeste mensen snappen dat soort dingen toch niet, wachtwoorden etc.! Opslaan gebeurt wel automatisch.. En dat door een *kuch* bug?? (uuhhuuhh)
    Maar automatisch uitzetten kan niet?

  35. Daar beginnen we weer……… De ov-chipkaart legt ook je locatiegegevens vast waarom horen we daar niets van?
    En maar zeuren over Apple

  36. Consumentenbond? Wah is dah ook al weer? Vast komkommertijd daar.

  37. Wat ik niet begrijp is, dat er nu zo verschrikkelijk veel heisa wordt gemaakt van dit probleem.
    Toen er vorig jaar aan de hand van de lokatiegegevens van een crimineel, deze gearresteerd kon worden, blies iedereen de loftrompet. En nee, deze bezat geen iphone maar een nokia, dus ………………………

    Iedere mobiele telefoon is via zijn lokatiegegevens te traceren, dat heeft Justitie al wel duidelijk gemaakt!

    Het zou de consumentenbond dus sieren als ze is verder zouden kijken dan hun neus gekortwiekt is geworden!!

    Dus wie gaat wie aanpakken??

  38. Wat een belachelijke reacties lees ik hier.

    Ten eerste; de consumentenbond komt op voor consumenten ik snap niet hoe je tegen deze organisatie kan zijn.

    Ten tweede; mensen met verouderde apparatuur hebben hetzelfde recht op privacy als ieder ander, ook kun je er niet vanuit gaan dat iedereen met een iPhone alles begrijpt wat instellingen van wachtwoorden en dergelijke.

    (iPhone 3G draait ook op ios4)

  39. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Goeie actie van Pearl, eeuhhh De Consumentenbond, kan Apole ook meteen nog even wat andere zaken updaten voor 3G-gebruikers, die m.i. toch ook behoren tot die van het eerste uur. Kan je niet in de kou laten staan Apple deze trendsetters. Kom op Apple, doe eens snel voor de bakker maken!En buiten bovenstaande; ik vind het heerlijk om te updaten, stom he? Maar ik vind het gewoon lekker.

    Pfff, trendsetters, mensen met een 2G waren de trendsetters, toen keek iedereen nog verbaast als ie uit je broekzak kwam. Sinds de 3G is de iPhone mainstream geworden.

  40. nu apple het heeft opgelost komt het weer: “zand erover” maar WAAROM deden ze dat? ik wil dat gewoon weten waarom ze dat deden.

    echter maakt het mij opzich ook niet zoveel uit, maar ik geef de consumentenbond op een manier wel gelijk: ik heb een iPod touch 2g die in minder dan een jaar niet meer voorzien was van updates of bugfixes… nieuwe functies, oke het houd een keer op maar bugfixes toch wel? en anders mochten ze dit wel ruim van tevoren vermelden dan had ik wel een ander gekocht… (like microsoft… we weten al verschrikkelijk lang waneer de updates van xp sp3 worden stopgezet)

  41. Hmm, wat dacht je van dit: wanneer je iTunes opstart, gewoon even naar de instellingen voor backups gaan en dan de optie ‘back-up vrtsleutelen’ aanvinken… Dan staat het niet onbeveiligd op je computer en kan niemand erbij…

  42. @Ruben: Nee, want die heeft geen GPS en kan dus je locatie helemaal niet volgen;)

  43. Ik voel me juist vereerd als ome steve wil weten waar ik was.
    Misschien kan die ook mijn nummer achterhalen en opbellen wanneer de nieuwe iphone uitkomt dan ga ik alvast voor de deur liggen en heb ik hem als eerste.
    Dus alleen maar voordelen lijkt me .
    Ik dacht dat die oude 3G geen lokatie kon opslaan , omdat dat er toen nog niet op zat hardware matig dan.

  44. Wat een geneuzel. Welke telefoon krijgt er 3 jaar na intro nog updates? Precies… vrijwel geen.
    Het is sowieso een non-issue. Alles wat Apple doet wordt onder een vergrootglas gelegd. De prijs van het succes, denk ik dan maar. En de consumentenbond… tja. Een van die bejaardenclubs die zich wanhopig proberen staande te houden in deze digitale tijd. Sneu.

  45. Van zodra je op het GSM netwerk zit weten die providers ook waar je gaat en staat . De politie mag dit zelfs gebruiken .
    En dit sinds de 90’s ….
    So who cares dat je iPhone bijhoudt waar je was .

  46. Een iPhone 3G kan updaten tot 4.2, 4.3 wil niet meer.

    Een naar mijn idee simpele oplossing van Apple zou zijn om nog een 4.2.2 versie voor de 3G beschikbaar te maken

  47. @Daan: Dan heb jij heel wat versies onder een steen geleefd. Apple heeft sinds de allereerste iPhone al locatiegegevens en gebruikt sinds de allereerste iPhone al een cache. Sterker nog, ieder apparaat dat gps/a-gps gebruikt doet dat, ook je TomTom (waar je nota bene van TomTom nog de cache kon downloaden zodat sneller je positie uitgerekend kon worden). Had je nou daadwerkelijk al die tijd de licentie gelezen waarmee je klakkeloos akkoord bent gegaan dan had je dat geweten.

    Bovenstaande heeft echter totaal niets te maken met het probleem waar Apple tegenaan liep. Er is ergens ooit een foutje gemaakt waardoor de cache niet leeg werd gegooid en hij ook op je lokale machine werd gezet middels de backup functie. De vraag is wanneer deze 2 foutjes hun introductie hebben gedaan. Is dat al sinds de allereerste iPhone of is dat pas sinds iOS 4.3 geïntroduceerd? Dat weten we niet en juist daarom moet er getest worden. Dat is echter iets wat ze bij de consumentenbond vaak nalaten, die brullen liever en trekken conclusies op basis van data die ze uit hun duim zuigen of “ergens” gelezen hebben. Er wordt totaal niet gekeken naar de betrouwbaarheid van die data en er wordt al helemaal niet zelf gecheckt. Zeer slechte zaak vooral omdat men dit al sinds jaar en dag doet. Niet voor niets dat vrijwel niemand ze nog serieus neemt en het leden aantal gigantisch is gedaald in de afgelopen jaren.

    @Sander van Dam: dat is helemaal niet waar. Ieder iOS apparaat kan je locatie uitrekenen. Het verschil zit ‘m alleen in nauwkeurigheid. De apparaten zonder GPS chip zullen het moeten doen met wifi (iPod Touch, iPad/iPad2 wifi) of wifi+gsm (de 1e iPhone) en dat zijn niet erg nauwkeurige manieren om je locatie te bepalen. Voorheen gebruikte men o.a. de database van Skyhook om dit te doen maar tegenwoordig gebruikt Apple een eigen database (zoals men dat bij Google ook doet en daar waren die streetview autootjes ook erg handig voor…).

  48. Origineel geplaatst door Mark
    Origineel geplaatst door Wessel MeijerGoeie actie van Pearl, eeuhhh De Consumentenbond, kan Apole ook meteen nog even wat andere zaken updaten voor 3G-gebruikers, die m.i. toch ook behoren tot die van het eerste uur. Kan je niet in de kou laten staan Apple deze trendsetters. Kom op Apple, doe eens snel voor de bakker maken!En buiten bovenstaande; ik vind het heerlijk om te updaten, stom he? Maar ik vind het gewoon lekker.Pfff, trendsetters, mensen met een 2G waren de trendsetters, toen keek iedereen nog verbaast als ie uit je broekzak kwam. Sinds de 3G is de iPhone mainstream geworden.

    Hey Mark, ik WIST dat iemand met deze reactie zou komen, maar ben het daar niet mee eens. De 2G was niet of nauwelijks te krijgen en de hele iPhone zat nog min of meer in de introductiefase met tig gebreken en tekortkomingen waarover veel onduidelijk was of die inderdaad met de 3G verholpen zouden worden. Kan mij herinneren dat er veel te doen was over simpele handelingen als copy & paste waar door velen vurig op werd gehoopt maar die rijkelijk laat na de introductie van de 3G pas kwamen. En batterij toestanden en ontvangst gezeur dat aan het netwerk blek te liggen.

    Kortom er was nogal wat “loos” rondom de de 3G maar mainstream wassie allerminst, wat mij betreft is dat nu pas het geval met de 4.

  49. Encrypt je backup.
    Next !!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.