Reacties voor: iPhone 3G: heeft het zin om te upgraden?

Voor bestaande bezitters van een iPhone is de grote vraag: upgraden naar de iPhone 3G of niet? Volgens Daring Fireball is de upgrade nog niet zo vanzelfsprekend: zoveel nieuws zit er nou ook weer niet in.
Lees het complete artikel → iPhone 3G: heeft het zin om te upgraden?

Reacties: 54 reacties

  1. Ik hou mijn 1e generatie iPhone.
    Voor zij die wél het verschil kennen ts 1e gen en 2e gen blijf je zo altijd een van de ‘eersten’.
    GPS zou ik wel graag hebben, 3G is voor mij niet echt van belang.
    Maar tot nu toe vind ik mijn weg vrij goed met Google Maps, dus ik hou het nog wel even vol tot de 3e generatie 😛 😀
    Hopelijk is daar wel een groot merkbaar verschil!

  2. @Thomas; helemaal met je eens!

  3. ik hou ook mijn eerste generatie.
    het enige wat ik voor mijn gevoel nu mis is gps, maar k moet niet zeuren, want tot nu toe heb ik 3 keer gps begruikt op ander apparaat.
    3g is ook jammer maar ben niet elke minuut op internet, alleen op wifi netwerk.
    vind de verschillen ook te klein met de eerste, maar dat is eigenlijk alleen maar goed, ze moeten wel allebei met alles compatible blijven.

  4. hoe moet je upgraden???:P

    want ik heb een gekraakte versie van 2.0 firmware voor de iphone op me pc staan.

  5. iTunes openen, iPhone aansluiten en dan zie je restore staan…Houd shitft ingedrukt en klik op restore dan kies je de firmware en upgraden maar…Maar ik zou het niet doen aangezien het een beta is en dus buggy is…bovendien komt over een maandje ofzo de nieuwe firmware volledig uit…dus kun je netzo goed ff wachten…

  6. Ik zie ook wel voordelen hoor (zeker voor ons kikkerlanders). Even ervan uitgaande dat we netjes een abonnement nemen enzo….

    – voor het eerst geen gezeik meer met upgraden (welke methode moet ik gebruiken, wat is baseband, etc, etc)
    – normale garantie
    – iphone specifieke services die (zouden moeten) werken
    – sneller internetten (jajaja….probeer maar eens op gprs snelheid in de trein wat pagina’s te openen!!! Tegen de tijd dat je thuis bent heb je 2 pagina’s bekeken)
    – GPS (als je in googlemaps kunt laten zien waar je bent kun je zeker ook een route plannen)

    Maar goed, ik snap het wel dat er ook mensen zijn die liever niet upgraden. I for one, ben van mening dat de 1st gen er toch wel strakker uitziet. Maar goed…als die nieuwe exchange services werken op mijn werk e-mail ga ik toch ook voor de 2nd gen.

  7. @Bramsko – helemaal eens.
    Ik heb op mijn TyTN II GPS, en gebruik het nooit. Ja, twee keer: één om Tomtom te installeren en één om het uit te proberen. Ook UMTS is geen reden om te kopen: onderweg heb meer ook genoeg aan GPRS, en thuis gaan we over Wifi.
    Ergo: deze sla ik denk ik even over. En, retro is erg in deze dagen dus een retro iPhone zal vast in zijn deze zomer 🙂

  8. de exchange service werken ook op de oude iphone met de nieuwe firmware, dus een beetje gek dat dat argument nou net doorslaggevend voor je is….

  9. Ik sla hem hoogstwaarschijnlijk ook over. Voor mij was de GPS een belangrijk punt, maar als het alleen met Google Maps werkt vind ik het niet interessant.
    Voor de rest ben ik erg tevreden met m’n huidige iPhone, het zou wel leuk zijn als we hier de nieuwe firmware op kunnen zetten.

  10. @Klaas:

    Dat is voor mij de grootste reden om een overstap te overwegen. Ik wil gewoon een officiële iPhone mét garanties, service, visual voicemail, direct updaten wanneer mogelijk.

    En 3G en GPS zijn voor mij toch wel unieke punten. Internet erg veel met mijn iPhone via GPRS, als ik die snelheid omhoog kan krijgen? Graag!

  11. Zoals ik probeerde aan te geven…ik zie ook andere voordelen en zou die 2nd gen best wel willen hebben. Alleen als de zakelijke mail niet ontvangen kan worden op 2.0 (en natuurlijk ga ik dat testen op mijn 1st gen) heb ik er niks aan en moet ik toch over naar een windows mobile device (hoe erg dat ook klinkt). En waarom dan de 2nd gen en zakelijke email….attachments van 300-400 kb zijn orde van de dag en die op en ik ook graag als ik dagelijks 2 uur heen en 2 uur mag genieten van het heerlijke woon-werkverkeer. Dan is 3g toch een uitkomst.

    Maar again….ik snap het helemaal dat er ook mensen zijn die deze even overslaan even goede vrienden.

  12. is de nieuwe iphone straks ook te hacken ?

  13. Eey,

    Weten jullie misschien waneer de officele relase van 2.0 komt?
    Dus niet de beta versie’s etc..
    Maar de final realease ?

    Grtz.

  14. @G-ino:

    De 27ste..

  15. @ G-ino: 11 juli lijkt me? Samen met de nieuwe iphone, een nieuw iTunes enzovoort…
    Een reden om de nieuwe te kopen zou voor mij “Mobile Me” zijn. Ik neem aan dat die dienst alleen werkt op “officiele” iPhones en niet op gehakte 1G-2.0-Pwnge of 1G-2.0-Ziphone dingen. Maar ja, dan zit ik aan een nieuw abbo, nieuw toestel, Mobile me abbogeld en aan T-Mobile vast… The horror. Ik w8 nog ff.

  16. mits de prijs goed is van het abbonement. ga ik ook over op de 3g. mede omdat mijn versie 1 een kapot scherm heeft..
    ben ook wel in voor de garantie etc. een officiele gekochte iphone is toch wat safer en upgraden is makkelijker..

    @ G-ino: 11 juli volgens mij

  17. @G-ino,

    als je de keynote gezien had, de berichtgevingen in de gaten had gehouden was je al op de hoogte van de 2.0 release ….. 11 juli….

    @Niels,

    Hoe kom je bij de27ste ??

  18. @sashimi: Waarom zou Mobile Me niet mogelijk zijn op een 1st gen? Volgens mij is dat puur software en zal dit wel mogelijk zijn.
    Oja, ik houd m’n iphone 1gen ook. De 3G-kosten zouden hier in België gigantisch zijn, dan koop ik met dat geld liever een iMac ofzo…. GPS gebruik ik enkel in de auto en daar zit een TomTom in dus daar zie ik ook ff het voordeel niet van in + good luck als je beetje gaat GPS-en, 3G-en met je iphone on the road. Volgens mij haal je nog geen 4 uur dan en dan mag je nog niet eens naar muziek luisteren.
    Dus ik houd m’n 1gen: ipod + phone + wifi = all i need….

  19. GPS alleen via Google Maps? Ik denk dat je er binnen de kortste keren TomTom op kunt zetten. En snel internet niet interessant? “omdat ik toch niet de hele dag op Internet zit” (Nee, natuurlijk niet met die gprs-‘snelheid’). Al is het maar een half uur per dag … Ik heb het gevoel dat zowel het artikeltje als de meeste reacties gekleurd zijn door een gevoel van spijt: zonodig de eersten moeten zijn en nu op de blaren zitten.

  20. Het is de 27ste hoor, heb ik ook ergens gelezen.

  21. @ apoZ: Ik lees op diverse sites dat Apple vanaf de nieuwe 2.0 release allerlei “handshakes” en “signatures” gaat gebruiken die ervoor moeten zorgen dat dingen als de AppStore en MobileMe alleen werken als je ook echt een telefoon via een geautorizeerde provider hebt gekocht. Ik weet het niet zeker. Mogelijk weet de iphoneclub hier meer over? Als het wel werkt met een ge-Pwnde iPhone, dan meld ik me vast aan voor MobileMe. Alles altijd up-to-date, zonder dat je zelf nog hoeft te synchroniseren. Lijkt me fantastisch.

  22. In de screenshots die ik gezien heb van de nieuwe iphone is de agenda nu in kleur (verschillende agenda’s hebben verschillende kleuren!) – dat zou een reden zijn om firmware 2.0 te testen. Dat een zware webpagina nu 21 seconden (3g) laadt in plaats van van 59 (gprs) is niet zo indrukwekkend vind ik.

  23. @sashimi:
    Aha, had ik nog niet gehoord, dat zou wel zeer jammer zijn eigenlijk…. Dat is nu net dé functie waarvoor ik zou upgraden naar 2.0 software 🙁
    Aan de andere kant zou ik het zelfs raar vinden dat Apple dit doet. Mobile me kost hun eigenlijk niets, de ontwikkeling wel, maar de verdere verdeling kost hen niets, dus hoe meer mensen zich aansluiten, hoe meer inkomsten.. Of dat nu jailbroken iphones zijn of niet…

    @Rob
    Natuurlijk is dat ‘spijtig’ dat wij 1st gen hebben, maar je moet toch toegeven dat er nu niet zo veel verbeterd is hé en ik vind dat de argumenten wel steek houden. Jij hebt wss geen 1st gen aan je reactie te zien?
    Stel dat jij een 1st gen gratis krijgt en een 2nd gen moet betalen, wat kies je?

  24. De grootste veranderingen zijn i.d.d. softwarematig.
    Zoals bekend hoef je op korte termijn niet veel te verwachten qua SatNav, dus blijft alleen 3G over als voordeel van het nieuwe model. Zelf vind ik de kunststof behuizing ook een goot minpunt hoewel ik alleen nog maar op de foto’s af kan gaan. Vooralsnog blijf ik bij mijn iPhone “classic” omdat dit (metalen behuizing) voor mij zwaarder weegt dan 3G functionaliteit.
    Toch ben ik er van overtuigd dat ik ergens dit jaar wel met een 3G model zal rondlopen hoor,
    maar alles op zijn tijd. We moeten toch eerst even wachten op de unlock tools etc. 😉 .

  25. ik upgrade alleen naar 2.0 software en koop pas een nieuwe iphone wanneer de 3e generatie er is. Ik sla met al mijn Apple spullen een generatie over als er nieuwe dingen uit komen.

    De verschillen zijn anders te klein.

  26. en gps connector voor 1ste gen iphone zal niet lang meer op zich laten wachten 🙂

  27. @apoZ:
    Hoe kom jij erbij dat 3G kosten in Belgie gigantisch zijn? Is toch net even duur dan EDGE/GPRS. Hangt er gewoon vanaf hoeveel je surft op het net. De verbindingssnelheid maakt helemaal niets uit hoor. Ik heb bij Proximus een data-packetje van 50Mb en ik mag die met mijn iPhone tegen GPRS snelheden OF met mijn N95 tegen 3.5G snelheden verbruiken. Interesseert Proximus geen bal hoe je het doet…

  28. Als die er nog niet zijn, er zijn genoeg bluetooth gps’en

  29. “sommige mensen willen gewoon het nieuwste van het nieuwste en maken hoe dan ook de overstap.” Tsja..herkenbaar..

  30. @ Rob

    “op de blaren zitten”
    Wat is dat nu voor flauwe?
    Ik ben heel tevreden over mijn 1e gen en zou alleen 2e gen nemen voor GPS. Maar dat is me geen nieuwe waard. Kom jij mij even zeggen dat ik spijt zou hebben? Als ik de 2e gen wil koop ik hem toch gewoon? Maar dat is het me niet waard…

  31. Alle ook OMT’ers, spui je mening over dit onderwerp hier:

    http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=127221

  32. @Cancunlover: Ik betaal 50 cent per 5 minuten dat ik surf… ik vind dat veel.
    Jij hebt 50MB datapakket?
    Proximus: Bundel 50 MB
    € 15 / maand voor 50 MB.
    Hahaaaaa, dat meent ge toch niet? Vertel dit aan een nederlander/fransman en ze lachen u uit in u gezicht.
    Zij betalen 15 euro per maand voor NO limit.

  33. @apoZ: Correctie: 9,95 per maand bij T-Mobile.

  34. @W.D: Schandalig!

  35. ik betaal 7 euro per maand onbeperkt internet =) bij telfort

  36. er was toch een of ander bedrijf ofz bezig met gps voor de 1ste iPhone? als dat zo is… koop je dus een nieuwe iPhone alleen omdat het 3G heeft? hmm….
    het is echt niet waard om een 3G iPhone te halen als je al een iPhone hebt… vind ik…
    als je er geen hebt, dan moet je zeker een 3G halen;)

  37. je kan er van uit gaan dat de iphone net zo traag zal ontwikkelen als de ipod
    die strategie van under featured and still better than the rest heeft hun geen wind eieren gelegd.
    Puur omdat je dan iets hebt om het nieuwe model te willen hebben.
    voor de een zijn de nieuwe features en mogelijkheden dan belangrijk genoeg om elke generatie te kopen. Voor de ander is het allemaal wel best zo en dan sla je is een paar generaties over.

    Apple weet donders goed wat men in de iphone wil
    ze maken het alleen niet omdat wanneer je het perfecte product op de markt zet er weinig ruimte is voor echte vernieuwing.

  38. Niet om het één of ander maar als ik de iphone op functionaliteit met de Nokia N96 zou ik toch kiezen voor die nokia. Ik heb mijn 8 gb iPhone nu bijna 9 maanden en de nieuwigheid is er toch wel vanaf. Tuurlijk blijft het een ongeevenaard apparaat maar ik vind gps, dvb-t, G3, muziek (mp3 en fm-radio), film, etc. op een Nokia N96 toch ook wel cool.
    Mischien dat de volgende iPhone ook wordt voorzien van o.a. dvb-t dan neem ik wel een derde generatie iPhone want eerlijk is eerlijk: het iPhone Gebruiksersgemak staat bovenaan.

  39. Ik blijf lekker bij me huidige iphone 16 gig. Vind de nieuwe met plastice achterkant een groot nadeel en goedkoop ogen.

    Voordeel van GPS wat ik in me auto heb dus niet nodig, 3g ook niet nodig gprs is voldoende voor email en internet.

    De huidige iPhone is snel genoeg dus daar ben ik niet bang voor.

    Mijn huidige abbo is 27 euro met onbeperkt internet, onbeperkt sms en 220 min bellen zeer goedkoop dus.

    Nee ik blijf bij 1gen, goedkoop abbo en wacht wel op de iphone gen 3.

  40. ik blijf wss ook bij mn iphone 1.0
    ik hoop wel dat die nav n go voor iphoine nu eens uitkomt wnt daar wachte we al n tijdje op.. Gps op iphone 1.0 wil
    ik eeecht wel..

  41. Die opmerking van Rob gaat nergens over. Op de blaren zitten?! Als 1ste generatie gebruikers hebben we ook makkelijk het geld voor een tweede generatie.

    Maar waarom zouden we…de ‘nieuwe’ opties zijn niet zo schokkend dat ik dat nieuwe ding direct op 11 juli hebben wil. Het grootste punt waarom ik ‘m ‘nog niet’ wil is dat de huidige iPhone redelijk krasbestendig is. Heb je een dure nieuwe iPhone 3G gekocht en binnen een maand zit je achterkant al helemaal vol gebruikerskrassen. Vind die metalen backcover chiquer dan zo’n platic hoogglans achterkantje.

    Anyway ieder zal zo natuurlijk zijn eigen voor’s en tegens hebben. Maar ik houd mijn eerste generatie iPhone nog lekker even. Natuurlijk sluit ik niet uit dat later dit jaar er een 3G gaat komen 😛

  42. Ik heb een Amerikaanse 1.1.4 iphone, simlockvrij, jailbroken en een t-mobile sim only abonnement. Zal het straks mogelijk zijn om daar gewoon die 2.0 firmware op te zetten zonder dat dan nog een unlock nodig is?

  43. Upgraden naar Iphone 3G?

    Geen MMS
    Geen betere camera
    Geen vrije bluetooth
    Geen videos

    Ik wacht wel op de 3e generatie Iphone. Dit lijkt een beetje de Windows ME onder de Iphones te worden. Goedkoper(?) en van mindere kwaliteit

    Voor de nieuwe Iphone gebruiker is dit natuurlijk niet aan de orde, zij gaan er 100% op voorruit. Ben echter wel benieuwd naar de prijs van een los toestel….

  44. volgens mij probeert john een vuurtje op te stoken

    never mind…

  45. @SuperBoswachter:

    Als het activatie proces nog enigzins lijkt op hoe het nu gaat niet, iemand met een AT&T abo kan nu ook geen losse iPhone kopen en zo zijn eigen simkaart er in doen. Als het activatie proces zodanig veranderd is dat een simkaart van een geautoriseerde provider genoeg is, dan wel.

    ps.
    Bedenk me nu pas dat unlocken nodig zal blijven: je hebt immers een AT&T simlock

  46. ik blijf gewoon rondlopen met mijn mark one iphone.
    ik hoop nog wel op zo een gps plug en tomtom.

  47. Jongens…. is het niet zo dat het mogelijk is nu de iphone ook in nederland uitkomt dat de 1e gen iphone uit bijvoorbeeld amerika gewoon nederlandse 2.0 op kan zetten en dat je icm een t-mobile abbo niet meer hoeft te unlocken ?
    Mischien een stomme vraag. maar schoot me zo te binnen.

  48. dat moet wel mogelijk zijn

    het gaat apple uiteindelijk om het abbonnement

  49. ik overweeg sterk een nokia 😛

  50. succes er mee sjowol 🙂

  51. Hoi !

    Ik vind m’n huidige iPhone al prima en ik ben zeker niet bereid om daar tenminste € 30,- per maand bij T-mobile voor te betalen.

    Kom op zeg, we leven in 2008: datalimieten en snelheidsbeperkingen (max 64 kbps?) voor mobiel internet ? En dan nog niet eens toegang tot alle T-Mobile WLAN HotSpots ?!?!? Pas vanaf € 50,- per maand wordt het een beetje leuk.

    Daarnaast is de GPS functionaliteit nogal beperkt (nog geen navigatiesoftware) en ik heb daar zelf absoluut geen behoefte aan. Daar heb je tegenwoordig een TomTom of Garmin voor.

    Laat staan dat je het hele zaakje opnieuw moet gaan activeren, unlocken etc. Kortom, weer een hoop gedoe !

  52. Ja ik zie eerlijk gezegd ook geen rede om de 2e gen iphone te kopen. ben blij met diegene die ik heb, en ik vind die metale achterkant veel mooier dan plastic…

  53. Het enige waar ik me druk om kan maken, is de prijs. Mijn 1st gen iphone heeft me 475 euro gekost en zal met de lancering van de 3G rap minder waard worden. Nu staan ze al op marktplaats voor rond de 350. Als de nieuwe 3G er is, heb ik in een half jaar waarschijnlijk de helft afgeschreven.

  54. Jongens, het spijt me als ik dit bericht verkeerd plaats maar ik kan nergens anders iets hierover vinden. Waar download ik de 2.0 versie voor de Iphone??? Ik heb gelezen hierboven dat ik met shift en op herstellen te klikken de software kan omgooien..kan ik danook weer mijn oude software terugkrijgen als blijkt dat het *** is?? Ik heb eigenlijk alleen de 2.0 software nodig omdat ik thuis een WPA2-key op de router heb zitten en ik dit ook graag zo wil houden, en alleen de 2.0 software ondersteund de WPA2-codering voor routers heb ik gelezen.

    Correct me if i’m wrong!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.