Reacties voor: iPhone 3G: goedkoper of eigenlijk duurder dan iPhone 1.0?

De iPhone 3G kost nog maar eenderde van de prijs waarmee de originele iPhone vorig jaar werd geïntroduceerd. Hoe kan dat? Gewoon goedkopere componenten, grotere aantallen, of gaat Apple het met de App Store wel weer terugverdienen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Niet egt verhelderend

  2. Betreffende het stukje, plastic achterkant, de enige logische reden die ik kan bedenken dat ze daarvoor gekozen hebben is het feit dat de onvangst voor zowel , wifi , 3g en gps chip vele malen beter is, dan wanneer je er een metalen behuizing omheen doet. Uiteraard zal dit kwa kosten enigzins voordeliger zijn.

  3. Helemaal gelezen en nu weet ik nog niks. Maar je banners heb ik wel gezien en daar zal het wel om te doen zijn geweest…

  4. Bij de Apple 3G aankondiging van Apple. Zegt de meneer van Apple, dat ‘in all 22 countries are the same prices’ all $199 dolars. Zoiets zegt hij. http://www.youtube.com/watch?v=HD7fsR702HM

  5. In principe is er geen reden om te verwachten dat T-Mobile met een, voor de gebruiker, prachtige aanbieding zal komen. Als je wilt iphonen wordt het gewoon stevig dokken. Ik denk dat de hackers hun computers alvast weer op kunnen starten……werk aan de winkel vanaf 11 juli. Vanwege het te verwachten prijskaartje en vanwege T-Mobile zal ik het toestel niet langs de “normale weg” aanschaffen…..als ik er al een aanschaf…want de hele policy van apple (een thread hierover bij macrumors gaat al richting 800 posts…in 1 dag!!!) begint me toch behoorlijk de strot uit te komen en ontneemt me elk plezier om ook maar over aanschaf te denken.

  6. Behalve dalende prijzen voor componenten, goedkopere onderdelen en een ander verkoopmodel is er nog een andere reden dat deze 3G-iPhone goedkoper is. De ontwikkelingskosten van de 1e i-Phone waren waarschijnlijk veel hoger zijn dan de 3G-versie. Er was immers al een basis voor de 3G-iPhone. Een andere reden is dat er nu de 3G-versie wordt gelanceerd er ook serieuze concurrentie is; dat was bij het 1e model veel minder het geval (op de blackberry na). Men moet dus in ieder geval de schijn wekken dat dit een koopje is.

  7. de prijzen in america zijn tegenwordig ook niet gewoon omgerekend naar euros met een 1 op 1 factor, vergelijk de nederlandse store maar eens met de amerikaanse..

    een voorbeeld:

    mac mini :in de VS $599 in NL 499 Euro
    macpro vanaf 1999 dollar in NL 1799 euro etc

    overal eigenlijk wel 8% minder in euro dan in dollar absoluut genomen.

    dit zou kunnen betekenen dat een iphone van 299 dollar ongeveer 279 euro gaat kosten (zie de ipod touch)

    jullie mening?

  8. Jullie betalen 26 euro voor zo’n full option abonnement? Dat is niet te geloven!!! Ik betaal 50 cent per 5 minuten mobiel internet, bovenop mijn 10 euro abonnement.

  9. Beste mensen, het feit dat de iphone goedkoper is, geldt als je een amerikaanse burger bent, en een iphone kocht voor 400$ en netjes een 2- jarig AT&T abonnement afsloot (voor 40$ per maand dacht ik, kom je op 24×40= 960+ 400= 1360$ over 2 jaar. want waar je 400$ betaalde betaal je straks de helft. Maar voor ons Nederlanders is het helemaal niet goedkoper, namelijk: toen ik mijn iphone kocht voor 300$ had ik alleen het toestel en zat ik nergens vast, dus heb ik een sim only voor in totaal 27E. Reken uit -> 300 +(12×27 = 324) = 600E. Als ik nu de nieuwe iphone wil, wat niet kan want ik zit nog aan een abo vast, kost me dat waarschijnlijk 120-180E, voor het toestel en een 2-jarig contract van minstens 30 a 40 euro per maand.
    Conclusie van dit verhaal, de nieuwe iphone is inderdaad goedkoper voor de amerikaanse activerende klant, maar voor de nederlandse iphone hack community, is het veel duurder, omdat we de activatie niet kunnen omzeilen en je hoogst waarschijnlijk vast zit aan een 2-jarig.
    Ik blijf dus voorlopig op mijn 300E Iphone 😉

  10. @Michiel: Hij zegt inderdaad “in almost every one of these countries, the price is a maximum of $199, all around the world“. Dat biedt nog wel speelruimte (hij zegt niet voor niks almost), maar duidt er wel op dat het lager dan 199 euro zal liggen!

    Juiste fragment: aan het einde

  11. Jullie betalen 26 euro voor zo’n full option abonnement? Dat is niet te geloven!!! Ik betaal 50 cent per 5 minuten mobiel internet, bovenop mijn 10 euro abonnement.

    Wij, belgen, betalen voor alles veel te veel. Neem nu internet: wij betalen veel meer dan onze noorderburen, en wat krijgen we terug? Minder als zij. We hebben peperkt internet, als je over je downloadlimit bent wordt je op smalband gezet, ons limi ligt veel te laag, …

  12. Ik wil en ga hem zoiezo los van abbonement in Amerika kopen..
    Zou dit mogelijk zijn?

  13. ik betaal bij KPN een tientje voor 2 gig fair use policiy mobiel internet… dusss

  14. Het is bij t-mobile mogelijk om een toestel te combineren met elk abbo dat je wilt.
    Ik denk dat met een 20 euro flex abbo en 10 euro web’n’walk (totaal dus 30 euro per maand). Je een bedrag van 300 euro betaald voor de iphone.

  15. Phone 3G (2.0) coming July 11 ‘08 will be available in 8GB* (black) and 16GB* (black or white) models at Apple Retail Stores (and carrier stores). Starting iPhone 3G (2.0) 8GB* at $199* and requires a new minimum 2-year rate plan/agreement, sold separately. iPhone 3G (2.0) comes with up to two years of technical support during the time your wireless agreement with your carrier remains active. Who bought an iPhone after May 27th ‘08 will be able to swap out their handset with no additional charges* for an iPhone 3G (2.0) and a new minimum 2-year rate plan/agreement. 1GB = 1 billion bytes; actual formatted capacity less. Copyright © 2008 Apple Inc. All rights reserved. Terms of Use: http://www.apple.com/legal/

    Dit biedt nog enigszins uitzicht op een goedkope iPhone vanuit de States. Voor de rest lijkt het erop dat we de lul zijn en aan de T-Mobile moeten. Boeh!

  16. Hopelijk brengen ze ook een macbook air uit voor een lagere prijs.
    Ik zal de iPhone binnenkort via Ebay proberen kopen en hopen dat er één of ander team de unlock heeft.

  17. Natuurlijk gingen de abonnementen duurder worden. Dat kan ook niet anders, want iemand die een 3G iPhone wilt, wilt ook kunnen genieten van 3G. Dit is pure marketing. Je betaalt je snelheid!

    Dat België duurder is, ja – maar wij zijn met een stuk minder bevolking en ook onze netwerken moeten geupdate worden en gefinancierd.
    Ok, met de praktijken van Belgacom en Telenet ben ik het niet eens. Maar stap dan over.
    Ik ben al meer dan een jaar klant bij Dommel (100gb/maand – Mediumband – voor 10euro minder als bij Belgacom), maar dat terzijde.

    Het zal mij dan ook niet verwonderen dat de iPhone in België een stuk duurder gaat worden dan in Nederland. Maar daar kan je toch niet tegen doen. Klagen helpt niet. Want dan krijg je reactie’s van ‘Onze klanten willen dat betalen’ (Quote van Belgacom Directie) – omdat er genoeg mensen zijn die wél tevreden zijn.

  18. ik heb info doorgestuurd gekregen van een vriend van mij die bj de belcompany werkt.
    die hebben een interne memo gekregen van t-mobile dat ze verwachten dat hij 199 euro en 299 euro wordt en dat ze nog bezig zijn met de abbo’s

  19. Ik hoor net van mijn eBay contact dat het hem waarschijnlijk lukt om de AT&T koppelverkoop te omzeilen. Als dat zo is, haal ik hem gewoon wederom uit Amerika. Géén zin in T-Mobile en tweejarige contracten..

  20. Stelletje…. We worden gewoon belazerd. Laat belgie maar snel de iphone daar verkope zodat ik hem daar simlock vrij kan hale!
    Want 2 jarig abbo van 26 euro bij T mobile exclusief iphone (24 x 26) kost 624 euro!!!!!!
    En dan nog maar die iphone apart betale voor 200 of 300 euro waar je op 824 of 924 euro uitkomt. Beter oude unlockte iphone voor 400 euro (16 gb) en dan prepaid!

  21. Als ze in België simlock vrij worden verkocht voor een ‘redelijke’ prijs. Is een tripje België helemaal geen slecht idee.

  22. sim only abonnementen zijn over het algemeen tot 50% goedkoper dan dat je een abonnement neemt met daarbij een goedkopen/gratis telefoon. De abonemten van t-mobile zullen dus ook een stuk hoger liggen wil je de iphone voor 199 euro of 299 euro hebben.

    Wat betreft het 400 relaxt, dat is 16 euro. en dan de goedkoopste web en walk erbij, dan ben je nogsteeds bezig op gprs snelheid. Vanwaar dan de 3G aanschaffen? Wil je onbeperkt op 3G snelheid internetten ben je 80 euro kwijt. (tot max 1 gig downloaden en dan wordt je snelheid omlaag geschroeft, dan betaal je 50 euro) https://www.t-mobile.nl/persoonlijk/htdocs/page/shopping/option/optionoverview.aspx?vid=ResidentialOptionOverview

    (je bent in het goedkoopste geval dus los, 66 euro kwijt, en dan kan je nog niet (goedkoop) sms-en)

    De abonnemeten zullen dus denk ik niet voor onder de 40 euro op de markt komen. Dan is nogeens de vraag of je je iphone er voor 199 of 299 bij krijgt.

  23. In de UK wordt er toch aardig gesponsord (al is gratis ook maar relatief bij zulke kostbare abonnementen…):

  24. Misschien moeten ze koppelverkoop verbieden in de hele Benelux.
    Zal positief zijn voor de lage landen, op die manier zullen veel buitenlanders naar onze landen komen om de iPhone te kopen en daarmee zullen onze landen een grote verkoop krijgen waardoor Apple ook meer naar ons zal luisteren en we ook snellere lanceringen zullen krijgen.

    België en Nederland moeten veel meer samenwerken. Ik ben Belg en heb helemaal niets tegen Nederland integendeel, het zit gestructureerder in elkaar dan B maar koppelverkoop moet ook in Nederland verboden worden.

  25. excuus, beetje verkeerd gelezen op de site:

    https://www.t-mobile.nl/persoonlijk/htdocs/page/productinformatie/mobiel-internet/tarieven.aspx
    Het abonnement is of 10 of 20 euro. Wil je optimaal gebruik maken van je verbindingsnelheid maak je gebruik van het 20 euro abonnement. Dit zou een totaal van 36 euro opleveren.

    Ter vergelijking.
    De N95 wordt in combinatie met relaxt 400 is aangeboden voor 179 euro + maandelijks 42,50 daar zou dan nog web en walk van 20 euro bijkomen, 62,50. Dat is 2 keer zoveel in plaats van een sim-only. Bij een 2jarig abonnement is de aanschaf gratis.

    Zodoende zou het dus wel mogelijk zijn dat je een abonement hebt van 60 – 70 euro en daarbij een iphone voor 199 of 299 euro. Echter zullen er ook goedkopere abonnementen op de markt gezet worden waarbij meer betaald. Over duurdere abonnementen durf ik nogniks te zeggen.

  26. Koppelverkoop is niet verboden in nederland, mist je niet bepaalde hoeveelheden in een markt bezit. De prijzen van abonnementen zijn in nederland ook goedkoper dan in belgie.

    Over grotere samenwerking van nederland met vlaandere zie ik wel positieve gevolgen. Zeker gezien het feit we allebei enigzins dezelfde taal hebben.

  27. Ik heb vandaag ergens gelezen dat iphone 3g in belgie rond 599 a 699 euro komt. En als je een abonoment bij mobistar neemt een gedeelte van terug krijgt.
    Maar het is niet verplicht om abo te nemen dus geen koppelverkoop.

  28. simpel gezegd kost bij t-mob alles wat sneller is dan gprs minimaal 2 tientjes per maand meer. Prijsverschil van de phone valt daartegen weg. Ben zelf zeer tevreden met minimaal abbotje van 9,50 per maand icm. iphone formatted content zoals sossie is dat snel genoeg. Pas als dat verdwijnt met alle 3g eromheen krijg ik een probleem.

  29. Reken er maar op dat ze geen sim-only tarieven gaan rekenen. Het wordt of een aparte abonnementsvorm of een standaard abo + internet. Dus voor 400 min zal de prijs wel boven de 40 euro zitten (zie een standaard relax). Wat je dan waarschijnlijk wel krijgt is extra korting op het toestel (zoals de providers dat nu ook doen).

    Geef mij maar de tarieven van O2 die al bekend zijn geworden. Als je deze omrekend naar euro’s vind ik ze echt relax 😉

  30. kan ik (als ik de iphone kan hacken) hem dus voor 200 dollar kopen in US?
    graag even een reactie

  31. Na het zoet nu het zuur….. Steve Jobs sprak maandag op de keynote over een prijsverlaging van 50%. Qua iPhone klopt dat maar je kan hem alleen maar kopen in combinatie met een abonnement.
    Een rekenvoorbeeld volgens Amerikaanse prijzen (T-Mobile Nederland is nog onduidelijk).

    8GB 3G iPhone $ 200
    Databundel per maand $ 10, minimaal 24 maanden $ 240
    Belbundel $ 20 per maand, minimaal 24 maanden $ 480
    Totaal $ 920!

    De oude iPhone kost in de VS in combinatie met een abonnement $ 880

    De 3G iPhone is dus niet “half the price” maar $40 dollar of 10% duurder dan zijn voorganger.
    http://iphoneweblog.blogspot.com/

  32. zojuist met tmobile gebeld, die mij wisten te melden dat de iphone ongeveer 125 euro gaat kosten in combinatie met abonnement, welke nog niet bekend zijn.
    das dus gewoon 199 dollar in euros.

  33. ik wil een i-fone en ik krijg er geen

  34. dit is stom he

  35. goedkooper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.