Reacties voor: iPhone 3G en T-Mobile hotspots: hoe werkt dat eigenlijk?

Als je onderweg een hotspot van T-Mobile tegenkomt is niet meteen duidelijk hoe je met je iPhone 3G toegang krijgt. Deze handleiding legt uit hoe het werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Wat is nou eigenlijk het nut van een hotspot als je overal in Nederland sowieso al verbinding hebt met internet??

  2. Eh, dat het sneller is waarschijnlijk?

  3. het is gewoon hot! en als je grote apps wil downloaden is het beter via wifi (batterij vriendelijker en sneller )

  4. Die hotspots zitten bij het abbo inbegrepen, GPRS, HSPDA ook?

  5. het mooie van dit verhaal is als je naast een hotspot werkt en op je werk geen internet toegang hebt. dus dat was een reden van mij, maar er zijn er natuurlijk veel meer!

  6. en al ik nu wil connecten met mijn laptop? Iemand al getest of dat werkt?
    Lijkt mij dat je dezelfde user/pass kunt gebruiken

  7. Gebruik Devicescape (www.devicescape.com) op mijn gejailbreakte iPhone (1) via Installer.app. Ideaal! Bij alle KPN-hotspots log ik met één tap in (bij XS4ALL krijg je bij elk ADSL-abo namelijk gratis onbeperkt toegang tot deze hotspots, heel praktisch op stations).

  8. Wel een beetje omslachtig. Je krijgt een heel ingewikkelde inlognaam en wachtwoord via SMS. Zonder copy/paste op de iPhone is het lastig alles in een keer in te vullen in Safari. Is dit eenmalig of moet je dat elke keer opnieuw invullen? Zou toch simpeler moeten kunnen??

  9. . [Off topic: Sorry voor deze extra post. Hoe moet je anders email-notificatie inschakelen als je dat eerst bent vergeten? Het bericht weer verwijderen kan ook niet…]

  10. KPN en t-moblie werken met de hotspots samen.
    mag ik dan ook aan nemen dat we kunnen inloggen op de hotspots van KPN ?

  11. Super dat dit bericht op internet kwam!
    weet ik toeminste ook weer wat ik moet doen 😉
    thanks!

  12. En hier komt nog iets moois… Waarom niet deze gegevens ook gebruiken voor je laptop onderweg? 😉

  13. t-mobile checkt je internetverbruik… ik heb ergens gelezen op de t-mobile zaak dat t-mobile beperkingen in het internetgebruik stelt als het (bijvoorbeeld) altijd gebruikt word voor je pc!
    dat is wel minder…
    ma ik heb thuis gewoon wi-fi en dan kan ik als ik op reis ben mooi met mun MacBook via mun iPhone 3G internet fixse

  14. raaaaaaaaaaaaaaar……

    Password en login zijn beiden minimaal 60 dagen geldig. Het gebruik wordt gefactureerd via je T-Mobile factuur… Hotspot tarieven en voorwaarden zijn van toepassing etc etc..[???

    Ik mag aannemen dat dit algemeen is en dat er met een iPhone abonnement geen facturering plaats vindt..

    althans voor de hotspot..

    groet,
    Rob

  15. Hmm.. Beter dan de hulp van t mobile die zeggen dat je naar 3434 moet smsen

  16. Wat mij eigenlijk niet duidelijk is is het volgende…

    Als je met de I-phone en een T-mobile abonnement ergens in Fraamklapperpomp midden in de lokale taveerne gaat zitten internetten, betaal je dat dan of niet???. Of is alleen de wifi en de spots gratis??.

  17. @daantje: Nope, op KPN hotspots kom je niet, alleen die van T-Mobile. De optie om voor ‘T-mobile’ te kiezen bij een KPN hotspot is misleidend….

  18. Heren,
    Vraag…is er een iets van “nuttige plaatsen” in de google maps App te plaatsen…met bijv. de t-mobile hotspots erin?

    Thx

  19. @Ron: Misschien moet je even doorhebben wat in dit stukje verteld wordt. Dit gaat hier uitsluitend om een wifi-hotspot van t-mobile. Hier kan je met de beschreven methode gratis gebruik van maken.

    Als je via je 3G of GPRS verbinding maakt en dus gaat internetten, dan is dit ook opgenomen in je abonnenment en hoeft je niets extra te betalen. Maar omdat het daarover niet gaat in dit stukje, wordt dit ook niet beschreven. Misschien moet je de voorwaarden van het iphone-abonnement even doorlezen als het allemaal niet duidelijk is?

  20. En hier komt nog iets moois… Waarom niet deze gegevens ook gebruiken voor je laptop onderweg?

    Omdat dat tegen de gebruiksvoorwaarden van T-mobile in gaat. Het is natuurlijk de vraag of ze dat controleren, maar de toegang mag alleen gebruikt worden voor je iPhone, niet voor een laptop. Dat geldt (lijkt mij) zowel voor direct via je laptop verbinding maken (hetzij via wifi/Hotspot, hezij via 3G met iPhone SIM in een laptop-kaartje) als je laptop op de een of andere manier via je iPhone laten werken.

  21. Ja als je een Iphone gaat gebruiken ( als modem dus ) voor je laptop dan mag dat officieel niet
    Maar is wel makkelijk.

    Denk dat T mobile ook niet echt wakker ligt als je een uurtje dat doet.
    Maar stel dat je iedere dag van 8 tot 5 dat doet dan valt het op

    Werk zelf als fotograaf en als ik af en toe een foto zou moeten doorseinen dan is dat een tiental mb

    nou dat zal toch geen probleem zijn

  22. opgelet heb dadelijk contact gehad met t-mobile mijn broertje heeft een iphone 3g genomen
    ik zelf ook hij verblijft nu in het buitenland en kan niks met zijn iphone
    omdat hij nieuwe abonee is dus dan is het de eerste 2 factuuren niet mogelijk om te bellen in het buitenland wil je hier wel gebruik van kunnen maken dient er een voorschot van 115 euro betaald te worden werd mij net verteld dit bedrag word verekend met de factuur

    dus voor de gene die hun parade paarte ook willen gebruiken en hebben idd een nieuw contract

    neem contact op met t-mobile

    groetjes wesley

  23. @Qphone:

    Dat vroeg ik me ook af. Of kun je op een andere manier zien waar de hotspots zijn in het land.

  24. @Roy:

    Dat je op elk station bij een wifi verbinding hebt en je op sommige stations minder bereik hebt. Dus je hsdpa snelheid minder is. Wifi is daarvoor een uitkomst als je bijv moet wachten op een trein.

  25. @wesley:
    Hoi Wesley,

    heb net T-Mobile aan de lijn gehad met hetzelfde probleem. Ze hebben de blokkade eraf gehaald. Ik ben wel zakelijke klant dus wellicht is het dan anders.
    Je broer moet oot T-mobile grenzeloos aanvragen = goedkoper bellen in het buitenland

  26. Raar dat het niet automatisch gaat net zoals met WiFi hotspots en een Nintendo DS. Daar hoef je alleen te verbinden en dat is alles. 🙂

  27. @Daniël: ook alleen maar met open hotspots, net zoals de iPhone dat doet. Als je een beveiligde hotspot hebt dan zul je ook op de DS het wachtwoord moeten invullen.

  28. Ik heb van het weekend moeten werken bij Northsea Jazz in Ahoy. Daar is een KPN hotspot. ik heb zowel met mijn iphone als laptop met de gesmste login gegevens in proberen te loggen (met de optie t-mobile en de optie KPN) maar met beide providers kreeg ik foutcode 10 wat wil zeggen dat ik onbekend ben bij de providers. dit vond ik heel raar, mede omdat op de t-mobile website NADRUKKELIJK staat dat ze een partnerverband hebben met KPN. Dus de klantenservice gebeld van t-mobile daar 2 keer een kwartier aan de lijn gehangen, wat er op neer kwam dat ik KPN moest bellen om dit probleem voor te leggen, want volgens t-mobile moest het gewoon werken. KPN gebeld en daar werd ik vreemdgenoeg na het volgende KWARTIER wachten van de lijn af gegooid, toen was ik het zat en ben ingelogt op de festival hotspot. Al met al vind ik dit heel raar, mocht dit zich nog eens ergens anders voordoen dan ga ik KPN toch nogmaals contacten!! iemand anders dit probleem misschien ook ondervonden???

  29. @martijn: Toen ik via chat contact had met de t-mobile helpdesk hierover (mij lukt het ook niet om op KPN hotspots in te loggen) zeiden ze dat het partner verband niet meer geldig was en dat alleen bij t-mobile hotspots ingelogd kon worden met de iPhone… De vraag is nu wat de waarheid is…

  30. Hoe kan ik met mijn laptop via de iPhone met internet verbinden? Kan iemand dat uitleggen?
    Thanx in advance.

    Gr, P@t

  31. HotSpots van KPN
    Als T-Mobile Abonnee kun je, zonder extra kosten, gebruikmaken van HotSpots van KPN. Met uitzondering van de KPN HotSpot op Luchthaven Schiphol.

    ik vraag me dan toch af hoe ze dit willen verklaren!!

  32. Voor de mensen die via hun iPhone willen inloggen op hun laptop: Ze kunnen het zien aan het aan het aantal bytes wat je verstuurd en ontvangt. Het valt namelijk wel op of je het via de laptop doet of telefoon.

  33. @ martijn waar heb je dat gevonden?

  34. hier zelfde probleem. zit in van der valk met kpn hotspot. kom er niet in.
    Terwijl klantenservice mij meerdere malen heeft laten weten dat ik in kan loggen bij kpn hotspots…
    hebben ze blijkbaar allemaal niet veel kennis van…

  35. op http://www.jiwire.com kun je meteen zien waar een hotspot bij jouw in de buurt is. Je kunt aangeven of je alleen de gratis of ook de betaalde hotspots wilt zien. Voor i phone gebruikers gaat hij automatisch naar een speciale voor iphone geprepareerde bladzijde. Succes ermee

  36. Ik was gisteravond in de buurt van zo’n T-Mobile hotspot, had een sms gestuurd met de tekst ‘hotspot’ naar 9434. Om te kijken of je makkelijk kan inloggen. Pas na 3 minuten ofzo (wat ik lang vond duren voor een sms dienst) kreeg ik zoals hierboven een sms terug van T-Mobile met een inderdaad een lang (getallen) username@t-mobile.nl achtige iets met een wachtwoord.

    In dat sms bericht stond ook dat de tijd die ik op zo’n hotspot zit apart gefactuureerd krijgt. Daar had ik natuurlijk geen trek in, en apart gezien van geen copy/paste op de iPhone (om dit makkelijk in te typen), heb ik het niet eens meer geprobeert.

    Ik had overigens niet eens de wifi hotspot naam kunnen vinden van T-Mobile in de iPhone, die kwam gewoon niet op.

    Mijn vraag: moet je nou wel of niet (extra d.m.v. factuur) betalen voor gebruik van de T-Mobile hotspots? Heeft iemand al eens een factuur gekregen? Een gewone factuur van je verbruik bedoel ik dan, sinds dat je ’em hebt, mijne krijg ik volgende maand pas denk ik.

  37. De voorwaarden van de hotspots zijn een beetje misleidend naar mijn idee, er staat namelijk onbeperkt te gebruiken en er staat niet dat het gratis is, het kost namenlijk34,50 per maand

    T-Mobile HotSpot.
    HotSpot Je betaalt
    T-Mobile Wi-Fi Totaal Internationaal € 34,50 per maand

    zie voorwaarden http://www.t-mobile.nl/iphone/iphone_persoonlijk.pdf

    Dus mensen let op hotspots zijn wel onbeperkt maar niet gratis

  38. @MJ:

    Je schrijft zelf: Internationaal. Binnen Nederland zijn ze gratis.

  39. Bedankt, wist niet eens dat het nodig was 🙂 Ik had verwacht dat het met m’n t-mobile account zou werken, niet dus… !

  40. Ik heb zojuist even gebeld met de Klantenservice van T-Mobile. Want ik was zelf ook benieuwd hoe je dit aan de praat kon krijgen.
    Per slot van rekening is het onderdeel van je abonnement en om dan zelf nog een keer te moeten aanmelden, leek me een beetje vreemd.

    Volgens de vriendelijke dame van de klantenservice, stond de LDAP van mijn abonnement nog op pre-active in plaats van op active. Zij zou dit gaan doorspelen naar de juiste afdeling zodat dit gewijzigd zou gaan worden.
    Dit kan echter wel enkele dagen duren (voor alleen een status update?), maar dan zou ik de volgende keer bij McD geen inlogscherm meer krijgen, maar gelijk toegang tot internet. Hoef ik me alleen nog maar druk te maken om geen vette vingers op het scherm te krijgen 🙂

  41. Wi-Fi Hotspots door heel Nederland waar de optie T-Mobile staat zijn te gebruiken voor je iPhone. met uitzondering van de KPN hotspot van Schiphol. De Voorwaarden van T-Mobile kloppen er staat onbeperkt achter niet dat het Gratis is maar dat is het wel! Wi-Fi Gebruik Binnen Nederland is Gratis! en Data Gebruik via Mobiel Internet/ 3G is ook Gratis!

    Dus: Wi-Fi Hotspots met T-Mobile Optie Zijn Gratis in Nederland! (Behalfe Schiphol KPN hotspot)

    En Het Gebruik van Mobiel Internet/3G is ook Gratis door Heel nederland!

    Deze zijn bijde onbeperkt! Dus geen data Limiet!

    Ik heb me Facturen altijd gehad zonder extra kosten voor andere diensten zoals Wi-Fi Hotspots en Data Gebruik Binnen nederland.

    Ook bij mij was het geval dat ik eerst niet kon inloggen op een Wi-Fi Hotspot van T-Mobile bij een Mc Donald’s restaurant. Na gebelt te hebben met de klanten service werd dit probleem voor me opgelost en enkele dagen later kon ik er gewoon gebruik van maken!

  42. ik was gister in een mcdonalds en had gelijk verbinding met zo’n hotspot. Ik heb nooit een sms gestuurd om gegevens op te vragen ofzo

  43. Je kunt de Hotspot locaties in je Tomtom laden vanaf de Tomtom-site

  44. Origineel geplaatst door Roy
    Wat is nou eigenlijk het nut van een hotspot als je overal in Nederland sowieso al verbinding hebt met internet??

    Het betekent gewoon dat je een Wifi verbinding hebt met je iPhone en je kan als ik het goed heb begrepen ook de inlogcodes gebruiken voor je laptop 😉

  45. Ja dat klopt, je kunt er met je laptop op.. Ik hoop alleen niet dat het als extra kosten erbij komt 🙁

  46. Ik ga dit weekend voor het werk naar Apeldoorn. Aangezien ik hier in een Van der Valk hotel zit met een kpn-hotspot wil ik mijn laptop meenemen om de avond een beetje door te komen.
    Dit moet dus gewoon gaan lukken met de gegevens die ik van T-Mobile heb ontvangen?

  47. Ik ga naar Amerika maar snap nog niet hoe ik Boingo in kan stellen voor $ 8,- per maand om zo vrije netwerken te vinden en zo hoge roamingkosten te besparen?
    Wie helpt mij?

  48. ik heb al tig keer geprobeerd op Nijmegen CS verbinding te krijgen met de KPN-hotspot, mij is het nog niet gelukt. T-mobile meldt in een emailtje:
    “U geeft aan dat u niet kunt inloggen op de HotSpot op het Centraal Station van Nijmegen. Tevens geeft u aan dat de website http://www.iphoneclub.nl aangeeft dat het voor T-Mobile-klanten niet mogelijk is om in te loggen op een HotSpot van KPN. Dit is onjuist.

    T-Mobile-klanten kunnen op elke KPN HotSpot inloggen behalve op die van Schiphol. Het is mogelijk dat u een typfout heeft gemaakt met het invoeren van uw wachtwoord en uw gebruikersnaam. Tevens dient u op het inlogscherm aan te geven dat T-Mobile uw provider is.”

    Vreemd dat ik bij de Mac wél kan inloggen op de Tmobile-hotspot.
    Als iemand dus nog een goede tip heeft………

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.