Reacties voor: iPhone 3G: bij T-Mobile niet sneller dan 384 kbps?

T-Mobile biedt met de huidige mobiele internetabonnementen een snelheid van maximaal 384 kbps, terwijl de iPhone 3G wel 7,2 Mbps aankan. T-Mobile zal een nieuw abonnement moeten introduceren om een echt hoge snelheid te bieden, maar daar hangt wel een fors prijskaartje aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Lame

  2. Oh waarom hebbben ze dat ding dat ook niet gewoon op Vodafone (1,8 Mb) uitgebracht 🙁
    Vraag me sowieso af waarom vodafone het wel kan aanbieden voor 9,95 en t-mobile niet :S

  3. kan er niks aan doen, maar blijf t-mobile een rare keuze vinden, was vodafone niet veel slimmer geweest?

    ben benieuwd wat er hier van gevonden word,

    @admin: is het mischien mogelijk om een Poll op te zetten om navraag te doen naar de meningen van mensen m.b.t. de provider keuze van apple, en het wel of niet “legaal” kopen van een iphone?

  4. Het gaat gewoon €20,00 per maand kosten. Als ze het duurder maken koopt niemand het en hebben ze een groter probleem. Datalimiteten gaan ook vanzelf verdwijnen dit is net als bij de ADSL abo’s, is gewoon een questie van tijd.

  5. Dit is precies wat ik als commentaar had op mensen die de snelheid van de Edge iPhone te laag vonden en tevens beweerden dat ze met een Vodaphone/T-Mobile web abo van een 10 euro UMTS hadden en dat dit dus veel goedkoper was dan de databundel van de iPhone.
    Voor dat 10tje krijg je een snelheid die slechts iets sneller is dan edge (in het begin van de iPhone zelfs langzamer!), terwijl de 1.8Mbit waar mensen mee schermen voor de andere telefoons (denk N95) alleen voor een databundelprijs te krijgen is die niemand wil betalen…

  6. @Martijn

    Waarschijnlijk zal het voor de consument ook heel onduidelijk zijn wat je nou exact betaalt voor het data-abonnement omdat deze waarschijnlijk samen met de belbundel wordt aangeboden als een compleet pakket. Het afsluiten van een abo voor de iphone ZONDER data pakket zal waarschijnlijk niet eens kunnen.

  7. Zal net zo gaan als bij de introductie van ADSL jaren geleden; erg duur in het begin en naarmate er meer concurrentie is van providers gaan de maandkosten omlaag; ik verwacht wel dat mobiel internetten veel sneller een hype wordt en dat de prijzen daardoor ook sneller zullen dalen. Doet niet af aan het feit dat je nu bij aankoop van een iPhone vast flink in de buidel moet tasten voor een T-Mobile abo met HSDPA-snelheid. Aan de andere kant kun je straks ook tetheren naar je laptop thuis dus waarom zou je daar nog ADSL houden? Uiteindelijk wordt mobiel en draadloos internetten populairder dan menigeen nu denkt, zeker als de snelheid hoog genoeg is om TV mee te kijken. De iPhone 3G is de accelerator voor mobiel internetten.

  8. @pieter.

    Vodafone bied gewoon 1,8 Mbit aan voor 9,95 hoor..
    Zolang je toestel het aankan, heb je voor “dat tientje” dus wel degelijk een veel hogere snelheid…

  9. Ben tevreden met m’n eerste generatie iPhone, hogere snelheden zijn leuk, maar heel vaak ben ik toch wel ergens waar ik Wifi heb.
    Het lijkt mij dat dit soort snelheden niet zo vreselijk interessant zijn voor telefoons, omdat er weinig applicaties zijn die die volledig bandbreedte daadwerkelijk nodig hebben. Mailen en surfen gaat prima met UMTS, en de telefoon is (voor mij in ieder geval) niet het belangrijkste apparaat om mee te werken of te surfen.

  10. @Whistler: Maar volgens mij heeft Vodafone een datalimiet, correct me if I’m wrong.
    T-Mobile heeft dat op het 9,95 abbo niet.

  11. Mbps zegt: MegaBitsPerSecond. Oftewel: niet MegaBytesPerSecond. Hoe weet je dan hoe snel je gaat? Mbitps / 8 = Mbytes ps 🙂

  12. Ik denk niet dat Apple T-Mobile als Nederlandse iPhone carrier had gekozen als T-Mobile niet bereid was om maximale ondersteuning aan het apparaat te bieden. Vergeet niet dat dit T-Mobile een enorme bult nieuwe leden oplevert, dus Apple zal best wat (performace) voorwaarden aan hun overeenkomst hebben gesteld. Volgens mij komt het helemaal goed.

    Die abonnementsprijzen zijn trouwens wel schrikbarend hoog. Maar ja, ervaring leert dat bandbreedte nooit lang duur blijft. ADSL was niet zo lang geleden ook nog onbetaalbaar.

  13. soort van partitie website maken? http://www.noiphonefortmobile.nl 😛

  14. Nou, de iPhone 3G kan geen 7,2 Mbit/s aan. Dat bleek wel uit de keynote.
    Wifi is bij mij net zo snel als aangegeven op de keynote (3G – 17 sec. Wifi – 13 sec.)
    Ik heb een verbinding tot m’n beschikking van 4 Mbit/s en die benut de iPhone bij lange na niet via wifi.
    Met 4 Mbit zou een pagina binnen enkele seconden geladen zijn, dus ik denk dat hij max. 1000 tot 500 Kbit gebruikt.
    Als 3G de wifi snelheden van de iPhone benaderd is dus 384 kbit niet eens zo raar te noemen.

    Als de iPhone 3G sneller kon ontvangen dan “bijna wifi”, wat dus al binnen de 1 Mbit blijft, had Apple dat echt wel laten zien en was dus 3G sneller geweest dan wifi op de iPhone.

  15. @w.d.

    Dit was in het begin idd zo. Toen hadden ze 50 MB datalimiet. Inmiddels hebben ze ook bij Vodafone een fair use policy.

  16. @Whistler: Ik was in februari in een Vodafoneshop en daar wist de verkoper mij te vertellen dat fair-use bij hen ongeveer 250MB per maand betekent. Dat houdt naar mijn idee in dat er dus toch een limiet aan zit. Ik heb nu 2 jaar het 9,95 abo van T-mobile, en daar heb ik nog nooit enige beperking gehad. Mijn record is een dataverkeer van 400MB, zonder commentaar van T-Mobile…

  17. @Whistler:

    Ik denk niet dat Vodafone bij de internet blox onder ‘fair use’ een paar gig per maand verstaat.
    Verder is ook de upload beperkt tot 64 kbit.

  18. vodafone is echt top, hoop eigenlijk dat de nieuwe iphone binnen een paar maanden wel te kraken is en hij dus daadwerkelijk goedkoper is dan zijn voorganger

  19. @Sjan :

    Bij vodafone NL betaal je ook 40 euros voor een abo waarbij je 1 gig mag verstoken, of 60 voor 2 gig.
    Ter vergelijking, vodafone UK vraagt 15 pond (~ 19 euro) voor 3 gig.

    De data abonnementen zijn bij alle providers in Nederland erg duur.

  20. Daarom snapte ik ook niet waarom iedereen hier schreeuwt om 3g toestellen. Niemand gaat 50etjes lappen voor een snellere verbinding, dan maar lekker door op gprs. Voldoet prima voor 9,50 onbeperkt. Het grootste deel van de tijd (bij klanten, vrienden, stadnetwerk en thuis) is er toch wel WIFI dekking..

  21. @Nms: de chip van de iPhone kan in theorie 7,2 Mbps aan, maar het is logisch dat ze die snelheid niet op de keynote konden laten zien, want ze hebben in de VS nog geen (AT&T-)netwerk die deze snelheid haalt. De zwakste schakel bepaalt hoe snel het gaat en het netwerk is daar nog de beperkende factor.
    Overigens is het in de praktijk vaak zo, dat wat “volgens de theorie” 7,2 Mbps zou moeten zijn, in de praktijk vaak op minder dan de helft ligt. Zeker als je met meerdere mensen op dezelfde umts-mast zit. Bij Wi-Fi ligt dat ook altijd lager dan wat er op de doos staat.

    Wel weer briljant hoe Apple alle technische specs tijdens zo’n keynote totaal achterwege laat en alleen maar spreekt over “e-mail duurt 17 seconden”. De noobs snappen het eindelijk, de geeks denken: WTF, vertel gewoon welke chip erin zit.

  22. bij vodafone is het gewoon 9,50 en snelheden tot 3,6 mbits gemiddeld gaal je wel boven de 1 mbit is prima tevens heb ik iets gehoord dat kpn een andere vorm van mobiel breedband internet aan gaat bieden nog sneller en storingsvrij (misschien meer voor digitenne op je telefoon)

    @ tripwire

    op de vodafone site kun je ook gewoon zien dat je een blox voor 9,50 kan activeren voor snelheden tot 3600kbps dus ik weet niet waar jij die 40 euro vandaan haalt tevens is het een fair use policy ik gebruik het nu ook en werkt prima ook internetten op je laptop via je telefoon werkt prima (gebruik dat wel met mate)

  23. Wat die abonnementen van 10 euro per maand betreft: T-Mobile levert onbeperkt dataverkeer, maar op een veel lagere snelheid (128 kbps). Ik was een tijdje terug bij een persbijeenkomst van T-Mobile en daar vertelde de voorlichter dat het ze echt niets uitmaakt hoeveel je verbruikt… 20MB of 20GB? Geen probleem, maar de snelheden zijn te traag om lekker te kunnen downloaden, dus dat probleem lost zichzelf op.

    Bij Vodafone is het inderdaad 3,6 Mbps, maar met een datalimiet van 10x het gemiddelde verbruik. Het klantenteam van Vodafone zegt in forums regelmatig dat het gemiddelde dataverkeer op zo’n 20 tot 25 MB per maand ligt (dat wisselt natuurlijk), dus dan zou de limiet rond 250 MB liggen, zoals W.D. al aangaf.

    De ideale aanbieder is er nog niet: voor traag en veel moet je bij T-Mobile zijn, voor snel en weinig bij Vodafone.

  24. @Sjan:

    Die 40 en 60 euro is voor de laptop abo’s.

  25. klopt voor die laptop abo’s maar je bent nogal dom als je die neemt (mits je een 3g telefoon hebt) ik heb gewoon internet op mijn laptop via mijn telefoon zoals ik al zei voor 9,50 per maand als je de fair use policy overschrijd krijg je een sms dat je op moet letten als dit 3 maanden achter elkaar gebeurt hoef je pas extra te betalen dus voor mij zijn die 40 en 60 euro abo’s gewoon overbodig

  26. 20 euro per maand is belachelijk duur voor een beperkt ‘3G’ abonnement. Ik zit daar niet op te wachten als ik bij de concurrent met een 3G phone sneller internet heb voor de helft van de prijs (Vodafone)

    Ik haal met Wi-Fi hier thuis op de iPhone 800 KB/s. Dat is flink snel, maar toch duurt het 5 keer zo lang om een pagina te laden op de iPhone dan in Firefox op mijn klapjap. Als T-Mobile nog geeneens de helft kan leveren voor die absurd hoge prijs, vind ik het idioot om er ook maar over na te denken.

  27. @Alex:
    De 624 Mhz processor (die geloof ik ook nog eens gethrottled word) is de oorzaak dat het laden van een pagina 5x langer duurt.

    Zat net trouwens even de data prijzen tussen tmobile NL en DE te vergelijken..
    In DE 10 gig (HSDPA, niet gethrottled) voor 34,95
    In NL 1 gig (HSDPA, gethrotled tot 1 mbit down,128 kbit up) voor 49,50
    In NL onbeperkt (HSDPA, niet gethrotled) voor 83,24

    Welcome in ripoff Holland

  28. @tripwire:

    Ja ik weet dat dat komt door de interne hardware etc. Maar dat wil zeggen dat het met een 3G met de rem erop alsnog een stuk langzamer gaat dan mijn Wi-Fi. Dat vind ik voor 20 euro per maand géén verbetering.

    Sowieso worden we in Nederland afgezet met prijzen, maar toch we krijgen wel een hoop gratis. Als ik even om me heen kijk wat ik in de loop der jaren bij mijn abonnement als cadeau heb gehad (HD-TV, PS3, Digitale spiegelreflex, 5.1 receiver etc.)

    Dan mag ik toch eigenlijk niet klagen.. 🙂

  29. @AlexTemora: Ik denk dat we met die prijzen helemaal niet zoveel te klagen hebben, gezien de prijzen in Duitsland en Belgie!
    En inderdaad, ik heb ook al wat leuke gadgets bijelkaar gesprokkeld met dat soort abo’s!

  30. @Alex:

    Ik had het over iphone wifi vs laptop, niet over iphone hsdpa vs iphone wifi.
    Volgens de keynote zou iphone hsdpa ~ 25% langzamer zijn dan iphone wifi

    En natuurlijk mag je wel klagen, kijk hier maar eens : http://iphone.t-mobile.at/

  31. @Nms: De WiFi van de iPhone 1.0 kan zeker 3MB/s (~20mbit) aan; dit is de snelheid die ik haal wanneer ik liedjes via de iTunes Music Store download.

  32. Alex en w.d, er zijn sommige mensen die geen behoefte hebben aan bagger HD-TV’s, crap spiegel reflex camera’s, goedkope 5.1 systemen of een PS3, als je die wilt koop je ze toch wel. En dan niet in termijnen van 12x of zelfs 24x elke maand, met de naam abonnement.

    De kwaliteit van die dingen is altijd 3×0 als je het er ‘gratis’ bij krijgt en ook ik weet dat je een gegeven paard niet de muil in mag staren maar in dit geval betaal je er gewoon voor…. gespreid…

  33. @Dominator: Daar heb je gelijk in, ik beweer ook niet iets anders. Ik he zelf ook alleen maar ‘kleine’ dingetjes op die manier gescoord, zoals een simpel MP3-spelertje voor m’n dochter e.d.
    Maar on-topic: Ik ben eigenlijk wel benieuwd wie die hogere bandbreedte daadwerkelijk nodig heeft. Dus niet wie het leuk vindt ‘voor de heb’ maar het echt veel gebruikt en echt nodig heeft.

  34. @Dominator:
    Sony Bravia 32″, Canon 350D, Sony HTSF1100 receiver.. Crappy, bagger, goedkoop? En dat elke keer zonder telefoon met een kleine bijbetaling van max 100 euro per product.
    .
    En ja, ik weet dat ik de prijs terugbetaal in het abonnement (40 p/m max. één jarig abbo) maar sparen is niet voor een student als ik weggelegd en 40 p/m was ik altijd al gewend te betalen.

    Dus trek niet gelijk je conclusies voor je wat roept.

  35. @iPhoneclub (G):

    Bij Vodafone zit ik 24 uur per dag met snel internet in de lucht.

    heb nog geen commentaar van ze gehad over dat ik teveel data heb verbruikt. Ze zijn vrij flexibel met die FUP

  36. @mark
    ik weet niet waar je woont, maar met een 20Mbit verbinding haal je nooit een snelheid van 3MB/s m.
    Maximum dat je kan halen is 1,8 mb/s.

  37. Jullie klagen… Neem zeker geen data-abonnement in België hoor… Hier is zelfs ADSL en Telenet nog met datalimieten…

  38. @apoZ:
    Gelukkig woon in niet in België, dus heb daar ook niks mee te maken..

    Klagen zullen we!

  39. Conclusie: abonnemten van de iPhone bij T-Mobile in Nederland worden, duur…

    Wat is jullie verwachting?

    Mijn verwachting:

    iPhone 8GB 199 EURO / iPhone 16GB 299 EURO:

    Abo A: 50 E p/m; 150 minuten, 25 sms, internet UMTS
    Abo B: 70 E p/m; 450 minuten, 100 sms, internet HSDPA
    Abo C: 100 E p/m; 1000 minuten, 1000 sms, internet HSDPA

  40. Ehm… De abo’s van T-mobile zijn al heel lang bekend.. Niet echt nieuws dus. Wel meteen de reden dat ik gewoon een ‘oude’ iphone heb gekocht.. Haal nu 64kbps voor 9.50. Meer wil ik niet betalen voor internet op mijn mobiel, en 128kbps is net zo goed veel te langzaam..

  41. Ik heb contact gehad met vodafone. Deze zijn nog steeds in onderhandeling met apple over de levering van iPhones. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de prijs van abonnement+telefoon opties e.d.

  42. @Vincent:
    Geloof hier niet zoveel van, wil het dolgraag geloven.. Maar denk dat Apple exclusief T-Mobile heeft genomen als partner hier in Nederland.

    Helaas, niks aan te doen.

  43. Vodafone gaat ze niet leveren. T-mobile laat duidelijk zien dat zij enige leverancier zijn.

  44. Vodafone net gesproken en een beetje doorgezeurd bij één van de jongere telefonisten. Vodafone heeft zelf een interne memo over de iPhone rondgestuurd, hij mocht alleen écht niks zeggen daarover.

    Op zo’n call center wordt elk gesprek opgenomen dus ik kon uit zijn intonatie ook niks opmaken, maar er is in ieder geval ‘iets’ rondgestuurd maandag, alleen daar mogen ze niks over zeggen.

    iPhoneclub, ga er is achteraan!

  45. vodafone heeft een data limiet van 3keer het gemiddelde van alle gebruikers 😐 vaag dus. Maar ik heb nog nooit klachten van of over vodafone gehad. Wat ik belachelijker vind zijn de roaming kosten voor data. 0,15€ per 20 kb!! En dat is via het voorkenetwerk.

  46. ik ben benieuwd naar de abbo prijzen die bij de iPhone gelden straks….zal wel flink uit de klauwen lopen….

  47. mischien weet T-Mobile zelf niet dat ook vodafone de iPhone gaat verkopen, of ze willen gewoon aandacht.

    Ik vertrouw T-Mobile zelf niet dus dat geld ook voor de T-Mobile site.

    Ik weet alleen dat ik nog steeds blij ben met m’n oude iPhone :).

  48. ik kreeg bij de klantenservice van t-mobile vandaag te horen dat de iphone 3G met abbo maar ook los verkrijgbaar zou worden.
    prijzen waren nog niet bekend.

  49. het is mij niet helemaal duidelijk waarom Apple heeft gekozen voor t-mobile, een operator die grif toegeeft dat de dekking in hun netwerk “witte vlekken”vertoont ( die overigens niet op hun website vermeld staan (http://dekkingskaart.t-mobile.nl/coverage). Daarnaast is de service van t-mobile nou ook niet zo geweldig, en houdt de technische inbreng van de “service” telefonisten m/v ook niet over. ” ja, die slechte ontvangst, dat ligt aan de regen van de laatste tijd”. Ben benieuwd met hoeveel geld t-mobile over de brug gekomen is…..

  50. Ik hoop dat Wout gelijkt heeft.

    Nog een (misschien wel domme) vraag. Moet je bij de iPhone perse een databundel (“internet-abonnement” nemen ? Of kan je ook alleen een bel/sms bundel nemen ?

  51. T-mobile heeft Orange overgenomen omdat deze een landerlijk dekkend netwerk heeft en ook een umts landelijk dekkend. Dus ben benieuwd waar de wijsheid vandaan komt dat T-Mobile niet landelijk dekkend is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.