Reacties voor: iPhone 3G: activatie in de winkel bevestigd door Synchronoss

Synchronoss, het bedrijf dat zorgdraagt is voor de huidige iPhone-activatie in iTunes, heeft bij de SEC gemeld dat ze een kwart van hun business kwijt zijn, nu de activatie van iPhones alleen nog in de winkel plaatsvindt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Ik ben blij met mn 1.0 iphone als ik dit allemaal zo lees… Kan straks hetzelfde als de mensen met de 3G versie – gps (heb toch tomtom) en – 3g (als ik buiten rondwandel ga ik toch niet e-mailen)
    Vind dat apple tijdens de presentatie zo stoer deed met die enorm lage prijzen wel erg verbazend. De telefoons zijn nu even duur (zo niet duurder) met al die verplichte abonnementen!

  2. Normaal waren de iPhones ook gewoon duurder, aangezien je er ook een abbo bij moest nemen. Dat er nu slimme mensen waren die er voor konden zorgen dat je het abbo niet hoefde te activeren en toch de iphone kon gebruiken en je dus eigenlijk een goedkope iphone had mag je eigenlijk niet meerekenen…

  3. Ja klopt, kwam gewoon over alsof dat de toestelprijzen zouden worden zonder abbo. Maar dat was natuurlijk wel erg onrealistisch denken.

  4. De 3g wordt inderdaad steeds minder aantrekkelijk. Ik kijk het eerst eens een poosje aan en beslis dan of ik de 3g aan ga schaffen, maar mijn enthousiasme is al behoorlijk getemperd door alle addertjes, haken en ogen…

  5. Het komt er uiteindelijk volgens mij op neer dat de iPhone 3G niks meer affordable is dan de eerste iPhone.
    Per saldo betaal je gewoon ook meer voor je abonnement als je er een iPhone bij neemt, dus belt zelfs duurder voor het apparaat. HOE GEK KUN JE ZIJN?
    Ik heb de iPhone juist gekocht om straks niet weer 2 jaar vast te zitten aan een abo wat veel te duur is, omdat je er toch graag een redelijke telefoon bij wil hebben (ja redelijk, zo super zijn de gratis telefoons niet).

    Ik vraag me alleen af of het uitmaakt dat de telefoon geactiveerd wordt in de winkel. Als je daarna gewoon een restore doet en em dan jailbreakt/unlockt, wat denk ik straks gewoon weer kan, wat is dan het probleem van de activatie?
    Het lijkt mij zwaar onmogelijk om een telefoon echt aan een sim te koppelen, software-matig, want software is gewoon te overschrijven. Getuige de eerste generatie iPhone.

  6. Ik ga vrezen dat de iPhone numero UNO in waarde zal gaan stijgen !!

    Dit ziet er niet gunstig uit en moet we onze stil gekoesterde hoop op een nieuwe aanwinst cq “handeltje” laten varen…………….. ?????

    Nou neem ik er, denk ik, toch wel een uit de nieuwe oogst al dan niet van T-Mobile !

    Maar niet iedereen kan zich die flauwekul permiteren, en dat had een nobel streven geweest van Apple & Co.

    Kansen verkeken ???? We zullen zien……………….. !!!

  7. @Nms:
    Zelfde reden, ik wil sowieso geen tweejarig abonnement afsluiten, mij te lang en heb een hekel aan contractuele verplichtingen. Dus mocht T-Mobile met een mooie aanbieding komen voor één jaar met een betaalbare iPhone? Dan wil ik het nog overwegen.

    Anders is de hoop gevestigd op iPhones ‘die van de wagen’ gevallen zijn. Enige nadeel is dat ik nu wél garantie wil op mijn apparaat en niet wil hacken voor ik hem in gebruik neem.

  8. @Nms: Zo gek zijn we in NL al een hele tijd.. het verbaast me dat zoveel mensen eigenlijk nieteens hebben nagedacht over dat gratis toestel bij hun abo…

    Nadeel van de activatie in de winkel is niet het activeren van de iPhone, maar het activeren van het abonnement…

  9. @nms:

    Waarschijnlijk halen ze bij de 3g iPhone de hele activatie eruit bij een restore of jailbreak, of ze eisen dat je hem registreert bij apple, zodat ze daar kunnen checken of je iPhone legaal is met een abo. Het lijkt me niet te doen voor Apple om een server te bouwen die kan checken of jou iPhone geactiveerd is met een van de 70+ providers waar de iPhone straks mee te koop is.

    @de rest:
    We moeten niet blijven denken dat de eerste iPhone maar $399 koste, die eerste iPhone koste $399 met een 2-jarig abo. Wij waren (samen met wat meer mensen) gewoon een stelletje fraudeurs die via een hack onder het 2-jarige abo uit kwamen. De iPhone is dus wel degelijk goedkoper geworden, van 399 naar 199. Vervelend is alleen dat we nu horen dat de prijs voor het abo met $10,- omhoog gaat (bij AT&T) want dan ben je dus nog duurder uit over 2 jaar tijd.

  10. Niet vergeten dat een deel van de firmware waarschijnlijk van land tot land zal verschillen of zelfs de uitvoering !

    Dat was al met de “oude” iPhone zo !

    De O2 UK versie had ook diverse ingebakken O2 features !

    De US iPhone is anders dan/als de EU (CE) telefoon ! (US FCC, EU > CE)

    @ T >>>>> maak je geen zorgen hoor, Apple heeft geen dubbeltje bij hoeven te leggen op die $ 399,00 en alle toestellen die “verdwenen” zijn.

    Ik denk, maar heb geen HBO gehad, dat dit met het verdwijnen van de toestellen het goedkoopste MARKTONDERZOEK en MARKETTING onderzoek ooit geweest is voor een produkt/bedrijf als deze !!!

    Om niet te technisch te worden…………. elk toestel heeft een IMEI code, deze zij allemaal terug te koppelen aan een toestel cq fabrikant, het is heeeeeeeeeeeel simple voor welke provider dan ook om te kijken hoeveel van de genoemde IMEI nummers op je netwerk opduiken en weten ze denk ik echt wel hoeveel van deze toestellen op het netwerk “uithangen” .

    Ze zullen dat niet direct toegeven of bekend maken want anders krijgen we weer het “big brother is watching you” syndroom …………….

    Uhhhhhhhhhhhhhhhhh, medelijde met Apple en AT & T de grootste in de wereld ??

    Neen, in zijn geheel niet !!! Fraudeurs ???? neen, in Amerika vallen deze telefoons onder een bepaalde “ACT” in de wet, wat van jou is mag je slopen cq aanpassen punt uit !!!

    Dus het woord fraudeurs is niet van toepassing, maar goed, wie de schoen past trekt hem aan, ik na 40 iPhones beslist NJET !!!

  11. Totaal over
    18 maanden

    8GB iPhone £45,- p.m. (gratis iPhone, 18 maanden) € 1030,36
    8GB iPhone £30,- p.m. (+£99 iPhone, 18 maanden) € 639,00

    16GB iPhone £75,- p.m. (gratis iPhone, 18 maanden) € 1717,27
    16GB iPhone £30,- p.m. (+£159 iPhone, 18 maanden) € 889,16

    Niet zo heel duur

  12. Wie wil er nou nog zo’n bagger apparaat als i-phone waar je voor een veel te dure prijs niet eens mee mag doen wat je wilt.
    Die lui gaan terug in de tijd toen er nog slavenhandelaren en touwbazen waren.
    Geef mij maar de vrijheid van de nieuwe enbetere Samsung i-900 of HTC touch diamond.
    I-Phone is een handen binder.

  13. @gerben:
    Verkeerde site om je gal te spuwen denk ik.. 😀

    Veel te veel (terechte) fanboys hier. Maar goed, succes met Windows Mobile..

  14. pas als de NL prijzen duidelijk zijn kunnen we echt zeggen of het duurder is of niet.
    Ik denk dat de bel en data tarieven in de verschillende landen gewoon standaard anders zijn. en de mensen zijn daar gewend meer of minder te betalen dan in NL

    het is allemaal relatief

    we kunnen nu in iedergeval nog niet vergelijken omdat onze prijzen niet bekend zijn.

  15. @Eppo

    Tuurlijk zijn wij geen echte ‘fraudeurs’ maar ik gebruikte de term om duidelijk te maken dat het in ieder geval totaal niet de bedoeling was. Het is niet strafbaar in welke zin dan ook, maar het gaat erom dat het de mensen hier duidelijk word dat 399 nooit bedoeld was als losse toestel prijs, en nu dus die 199 ook niet.

  16. Ach, ik heb alweer contact met enkele corrupte Chinezen. Die er wel voor willen zorgen dat er een reeks van de wagen vallen. 😀

  17. De iPhone 3G zal echt wel redelijk snel gehackt worden, denk ik. Stel dat dit zo is en je een andere telecom operator gaat gebruiken, dan kunnen zij inderdaad zien hoeveel (illegale) iPhones er op hun netwerk ziten. Het mooie daarvan is dat die operators daar alleen blij mee moeten zijn, want de gemiddelde iPhone gebruiker belt/internet toch wat meer dan de eerste beste Nokia/SonyEriccson gebruiker. Dus ik denk niet dat dit tegen je gaat werken.
    Nu heb je dus wel een mooie geunlockte (+ jailbreakte) iPhone 3G, maar zit je nog steeds vast aan een vooraf geactiveerd abbonement, waarvan de rekeningen nog steeds doorlopen, of je hem nou geunlocked hebt of niet. Het is dus even afwachten wanneer er nog meer dingen komen als prepaid verkoop in Italie.

  18. Ik ga in juli naar de States en keek er al een halfjaar naar uit om de iphone 3G te gaan halen in mac hometown San Francisco om hem dan te laten kraken eens terug in België en te gebruiken met mijn prepaid kaart. Gaat dit nog mogelijk zijn denken jullie nu activatie in de winkel verplicht is?

  19. hoeveel kost de goedkoopste iphone? van t-mobile en de duurste?

  20. Ik denk dat de Iphone 2.0 ook wat moeilijker te jailbreaken zal zijn door alle nieuwe hardware die erin zit…. als zometeen firmware 2.0 uitkomt voor de iphone 1.0 denk ik dat deze nog wel te jailbreaken en te unlocken is omdat dit alleen maar een software update zal zijn. en T-mobile zal wel dom zijn als ze de telefoons door mensen thuis laten activeren want dat is dit proces waarschijnlijk wel op een slimme manier te omzeilen. ik denk dat je de iphone nu gewoon als elke abonnement telefoon moet afsluiten in het filiaal onder een contract

  21. Kan je nu nog de eerste generatie Iphone kopen in de VS zonder dit beleid? dus op de “oude” manier?

  22. dit betekent duz dat je meteen een abonoment moet afsluiten in de apple store of hoe
    en kun je echt niet onder dat abbonoment vandaan. en kun je de oude iphone nog steeds zonder abbo open in s

  23. @Tim

    Nee dus, je kan geen los doosje met een iPhone er in kopen en dan thuis gaan zitten hacken, je moet een abbo nemen, pas dan krijg je je iPhone mee. Wordt een dure $$ grap, en als niet USA inwoner kan het waarschijnlijk niet eens.

    Gewoon je iPhone in NL + T-Mobile abbo nemen is waarschijnlijk goedkoper …. maar dat hangt allemaal af van de prijsstelling en de voorwaarden die T-M gaat hanteren.

  24. Waarschijnlijk een stomme vraagg; maar hoe zit het nou precies met prepaid in Italië? (is die ook Unlocked??) en unlocked in België en Frankrijk. Kan ik gewoon als NLer naar België gaan unlocked Iphone 3G kopen en mijn simkaart erin stoppen? Heb ik dan ook de gewone Apple garantie (Hier in NL)?

  25. @ Wisse, you Dombo Dombo, als je nou eerst eens hier naar boven ging lezen en dan weer wat begint te roepen……………

    SIMLOCK vrij is simlock vrij tot de grens, SIM kaartjes hebben een landen ID, dat weet Apple ook, en dus gaan we niet massaal naar Italië, dat feest gaat niet door, en al helemaal niet na dat belabberde voetbal van die Italianen, maar dat terzijde.

    Voor België geld het zelfde……………. garantie NEE dus, aangezien je dan eerst, als dat zou kunnen, de boel zou moeten JAILBREAKEn en SIMLOCK vrij maken op de minder gewaardeerde manier, geen garantie aangezien de telefoon niet uit Nederland komt. Het is altijd dom aan te nemen dat garantie ALTIJD wereldwijd is !!

    (ter voorkoming van PARRALEL import, geld voor heel veel merken EN producten !!!)

    Apple is echt niet gek na het laatste “kraakje maar raak en rijk” debacel !!!

    M.a.w. SIMLOCK vrij staat niet voor “vogelvrij”………………

    Laten we maar eens rustig afwachten waar die als eerste komt, wat die gaat kosten, of tie te kraken is………………….

    To Be Continued ……………………………

  26. @Eppo Speenvarken, dat heb ik uit bovenstaande (en andere reacties op andere artikelen) niet kunnen halen sorry.

    Wist overigens niet eens dat Simkaarten een landen ID hebben dus weer wat geleerd thhx!

    Het zou ook te simpel zijn als je dat zomaar kon doen. Idd afwachten wat ie gaat kosten.

  27. Ja hoor…………………….. 9 van de 10 sim kaartjes, providers, resellers……….

    >>>>>>>>>>>>>> 8931…………………. <<<<<<<<

    Dat laatste is het landen nummer ! (31 NL)

    Je hebt gelijk……………… stond in een andere post m.b.t. de nwe iPhone,
    niet hier, excusie ! (ikke beetje Dombo Bo)

    To Be Continued………………………again…………………

  28. Dat is het netnummer toch; bij nummer behoud krijg je wel een nieuwe simkaart maar houd je het netnummer. Dus is de ID van de simkaart (technisch gezien) anders. Bijv. Simkaart van T-Mobile maar Netnummer van oorspronkelijk Telfort als je nummer behoud doet. Dus kortom Netnummers lijken mij los te staan van de simkaarten?? Daarom snap ik niet dat een telefoon het zouden “weten” als ik een simkaart heb met het NL netnummer?

    Mare je kan dus geen unlocked Iphone 3G kopen in buitenland en dan NL simkaart instoppen?

  29. Whaaaaaaaaaaaaah ??????????????, net nummer ???? waar heeft gij het over ???

    De SIMKAARTJES hebben een ID, 8931 enz enz, 8931 staat voor Nederland, het landnummer van Nederland is immers 31, België 32, Japan 81 enz.

    Duzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, een “SIMLOCK” vrij toestel voor b.v. Italië zal voor de “kraak” alleen SIM kaartje slikken van Italië (zulks een slecht voorbeeld)

    Duzzzzzzzzzzzzzzz, stop je er een NL kaartje in zal deze het NJET doen !!!

    Mits onze Italiaanse vriend Zibri vroegtijdig / bijtijds een oplossing heeft voor ons !!

    En ga netnummers, landnummers en de hele mikmak niet door elkaar gooien want dan snapt niemand er meer wat van………………. (zit pas 27 jaar in het telecom gebeuren!)

    Thats all fooks……………………………..for tonight !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.