Reacties voor: iPhone 3G: dure iPhone-abonnementen in Zweden, Noorwegen en Canada

De abonnementsprijzen in drie nieuwe landen zijn bekend: Zweden, Noorwegen en Canada. Maar hoewel er in Canada hard wordt geklaagd over de veel te dure tarieven, zijn de Scandinaviërs eigenlijk veel slechter af.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Dat is dan echt weer belachelijk duur!
    Dan valt het met t-mobile nog best mee…

  2. Die mensen leven echt in de middeleeuwen.. jeez.. dat is toch niet normaal meer.. boycotten die handel daar..

  3. Het zou interessant zijn om te zien hoe deze tarieven zich verhouden tot de gebruikelijke tarieven in die landen. Ik kan me voorstellen dat de prijzen sowieso hoger liggen in uitgestrekte dunbevolkte landen.

  4. Sinds Rogers concurrent Fido opgeslokt heeft is er in Canada maar een GSM netwerk, en gebrek aan concurrentie zorgt meestal niet voor lagere prijzen. Ik vermoed dat er op de Noorse en Zweedse markt ook niet zoveel concurrenten zijn.

  5. Ik ben zojuist gebeld door Vodafone vanwege de eerder opzegging van mijn abonnement (om mijn handen vrij te hebben om voor een iPhone te kunnen kiezen). Volgens haar gaat Vodafone ook gewoon de iPhone voeren, ergens in augustus van dit jaar.
    Nou, dat komt dan mooi uit, zeg ik tegen haar, want mijn abonnement loopt in oktober af. 🙂

    We zullen zien.

  6. Wat de abonnementsprijzen van t-mobie in Nederland ook mogen worden. Ik neem aan dat die abonnementsprijzen na de zomer wel naar beneden gaan. Die echte iphone fans kopen hem op 11 juli toch wel, ongeacht de abonnementskosten. Zij zitten straks allemaal aan zo’n t-mobile wurgcontract vast. Dat zal in Canada en andere landen net zo zijn.

  7. Zo’n uitspraken: “Niet zeuren, er zijn landen waar het nog duurder is” vind ik echt niet kunnen.
    Voor mij heeft zo’n firma voor goed afgedaan.

    Belgacom heeft enkele weken geleden ook zo’n uitspraak gedaan,
    “Het feit dat mensen betalen voor internet, wil zeggen dat ze het willen. Wij zijn niet van plan om de limieten te verhogen”.
    Dit ging uiteraard over de beperkte limiet van internet die je krijgt bij je dure maandelijkse abbonement.

    Abbonement opzeggen mensen en naar Telenet overstappen, probleem is dat het daar ook zo is met die limieten, maar Telenet heeft nog geen zo’n uitspraak gedaan.

  8. Ik blijf me ook verbazen over de prijzen die men in het buitenland moet betalen. Duizenden dollars (Canada) neertellen voor een telefoon en een abonnement van drie jaar…..
    Hoeveel mensen zitten er straks in Nederland twee jaar vast aan een abonnement wat ze niet hadden gekocht indien ze zich niet blind hadden gestaard op de iPhone. Ook al zijn de prijzen hier niet bekend…30 euro in de maand is voor menigeen eigenlijk al te veel. De makers van Bud en “blijf positief” mogen er wat mij betreft een spotje bijmaken met daarin de iPhone als thema.

  9. “Caller Display Charge”

    Hoeveel jaar lopen ze daar achter?

  10. als T-mobile maar niet zo’n stunt doet. Dan wacht ik wel een paar weken voordat de iPhone geunlocked is en dan zoek ik wel een andere manier om aan een iPhone te komen.

  11. eigenlijk een beetje raar, Steve zegt dat ze iPhone weer goedkoper maken zodat iedereen er een kan betalen, maar de operators hangen er weer zulke achterlijk dure abbo’s aan dat het juist niet door iedereen betaald kan worden 😕

    ik denk dat de operators de iPhone aangrijpen om hun winst weer flink op te schroeven 🙁

    .

  12. en daar zijn ze mee bezig hoor, de winst aan het opschroeven;)
    weetje hoeveel mensen hem voor dat geld kopen:O,
    er zijn zat mensen die hem kopen met een abbo van 50 euro,

  13. ‘k vind 30 euro echt’t maximum.

  14. De tarieven hier in Zweden zijn aan de hoge kant. Maar we zijn het gewoon om voor veel zaken meer te betalen tov NL of BE! Maar de geweldige natuur en rust compenseren dit weer.
    Voor een normaal abo betalen wij 99/199/299 Kr (10,5/21,10/31,75EUR) en apart de sms en gesprekskosten. Willen we een vrij abo met 3000sms en 3000 min dan betalen we 599 kr (63,55E). Let wel dit zijn de Telia tarieven. Er zijn meerdere providers in Zweden tov Canada.

    Ik zie deze tarieven als een verlengde van de bestaande abo’s. Zou alleen een wat flexibelere abo vorm willen hebben zoals meer belminuten + data en minder sms. Of we direct er twee gaan aanschaffen weten we nog niet maar dat het gaat gebeuren is zeker.

  15. Er zullen sowieso iPhones buiten raken zonder abbonement.
    Mensen die in een telecomwinkel werken of gewoon de personeelsleden bij Apple, die er eentje aan een goedkope prijs van pakweg 200 euro kunnen kopen.

    Er zullen er een aantal terug verder verkocht worden, maar dit zal aan woekerprijzen zijn.
    Tenzij men het hele zooitje van abonnementen kan ontwijken.

    Mocht Apple de iPhone gewoon los verkopen, waren ze nu al nr. 1 in de wereld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.