Reacties voor: ‘iPhone niet zo nauwkeurig als stappenteller, mist 21% van de stappen’

De iPhone is niet zo nauwkeurig met het meten van stappen, zo blijkt uit een onderzoek. Bij normaal dagelijks gebruik mis je 21% van de stappen, maar dat komt vooral door gebruikers zelf.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Mijn ervaring is eigenlijk precies andersom. Mijn sporthorloge (Garmin Fenix 3) heeft vandaag bijvoorbeeld 8014 stappen gemeten en mijn iphone net iets minder. Maar die heeft wel een groot deel van de tijd aan de oplader gelegen op mijn bureau terwijl ik daar zeker niet de hele tijd achter heb gezeten.

  2. Jammer dat dit onderzoek ook niet een vergelijking heeft gedaan met iPhone in combinatie met een Watch. Want ik ben nu wel benieuwd wat dan het resultaat is.

  3. Het goede nieuws is dat je er zelf iets aan kunt doen door niet te treuzelen en je iPhone altijd mee te nemen, ook naar de wc.

    Ik zie nog even niet in wat mijn looptempo dan wel productie op het toilet hiermee te maken kan hebben. Maar ik sta open voor nadere uitleg.

  4. Verdorie! Ik dacht al zoiets! Loop mijn eigen een ongeluk elke dag om aan mijn doel te komen! 🙄

  5. Cijfers klinken me niet echt logisch! Snel lopend 5%, langzaam lopend 9%, oxboardend 40% om op een gemiddelde van 21 te komen?
    Of vergeet ik de hovercraft en de icarus vleugels?

  6. Als ik met hond ga wandelen en wat slenter registreert ook de Apple Watch minder stappen dan wanneer ik stevig doorstap.

  7. Gemiddeld doe ik er 18000 per dag. Maar alleen dat ik in het weekend niet zo veel doe als door de week.

  8. Ik mis de “Breeze” app! Toen ik eindelijk een upgrade had op mijn iPhone 5 (want hij werkte vanaf de 5s) was de app alweer klaar en updates kwamen er niet meer …
    Achja, apps komen en apps gaan.
    Gelukkig heb ik nu een Apple Watch, alle andere apps zijn meer een alternatief voor wat Apple al heeft ingebouwd.

  9. Ik deel deze conclusie wel. Het verschil tussen de stappen die mijn iPhone telt en mijn Watch 3 is fors.
    In mijn situatie helemaal logisch omdat ik de telefoon niet altijd de hele tijd op zak hebt. In huis ligt hij vaak gewoon op tafel. En op mijn werk ook…

  10. Origineel geplaatst door Davy de Vries
    Jammer dat dit onderzoek ook niet een vergelijking heeft gedaan met iPhone in combinatie met een Watch. Want ik ben nu wel benieuwd wat dan het resultaat is.

    Idd! dat is dus precies wat ik zat te denken terwijl ik dit artikel las!

    Als jullie meelezen, universiteit British Columbia, kom maar op met het volgende onderzoek.

  11. Ik zie nog even niet in wat mijn looptempo dan wel productie op het toilet hiermee te maken kan hebben. Maar ik sta open voor nadere uitleg.

    Het zit denk ik zo (maar voor nog meer uitleg zul je het onderzoek moeten lezen of bij de onderzoekers moeten navragen):
    – Je mist veel stappen omdat je bijvoorbeeld wat staat te drentelen bij de bushalte of traag aan het ijsberen bent tijdens het telefoneren, maar dat wordt niet als stappen geteld omdat je lichaam nauwelijks beweegt en je niet stampend aan het lopen bent.
    – Je mist op de iPhone stappen die een stappenteller op je heup wel telt. Op je heup is de impact van je beenbeweging veel duidelijker te meten, terwijl de bewegingen van de iPhone wat gedempt worden omdat ‘ie in je hand zit.
    – Je mist stappen op momenten dat je de iPhone op tafel, in je tas of aan de lader laat liggen, terwijl jij wel bewegingen maakt. Dat kan ook een wandelingetje naar de keuken, de schuur of de tuin zijn. Er staat niet in het artikel dat je ter plekke iets productiefs moet doen om stappen te meten, het gaat alleen om het lopen naar een bepaalde plek zonder dat je je iPhone meeneemt.

  12. Het onhandige van het advies om een aantal stappen per dag te zetten is dat de huisartsen anders adviseren namelijk om een bepaalde tijd te lopen (een half uur per dag en dat vijf dagen per week). Ik zou het daarom handiger vinden als een stappenteller ook de gewandelde tijd aan zou geven. Nu probeer ik dat te vertalen naar 5 km/h. Maar dan blijkt met de iPhone dat de gelopen stappen per dag verschillen (gemiddeld cm per stap). De in het artikel genoemde 10.000 stappen is in ieder geval veel meer dan een half uur per dag.

  13. Wat me verbaasd is, dat ik niets lees over de gezondheid app van apple zelf, waar een stappenteller in zit.
    Ik ben erachter gekomen, dat deze stappenteller op mijn SE vanaf de eerste dag heeft geregistreerd, van elke dag vind je de gegevens.
    Om nu een vier honderd euro alleen uit te geven voor een stappenteller, moet je npog maar afwachten of die beter registreerd als de iphone, gaat me te ver!
    Het valt me tegen, dat de ontwerpers van de sensoren en software die de stappen tellen dit niet netjes hebben ontworpen, er wordt meer dan genoeg voor een iphone betaald.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.