Reacties voor: Kuo: ‘iPhone krijgt in 2022 een 48-megapixel camera, geen mini meer’

Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple de camera in de 2022 iPhones flink gaat verhogen in specs. Er zit volgens Kuo een 48-megapixel camera en 8K video in. Maar een 5,4-inch mini komt er niet meer.

Reacties: 23 reacties

  1. Beetje jammer wanneer dit zou kloppen, mijn iPhone mini bevalt heel goed. Beter dan al die iPhone’s wat ik hiervoor heb gehad.

  2. Was van plan om de Iphone 13 pro te halen dit jaar. Maar na dit nieuws wacht ik nog wel een jaartje. Voor mij is camera zeer belangrijk.

  3. @R:

    Als hij bevalt is het toch niet jammer? 🤔

  4. Hier heel blij met mijn mini!! Het ligt erg fijn in mijn hand en alles werkt hetzelfde als haar grotere broer. Ik snap ‘R’ hierboven wel, want 12 mini zou ook ooit vervangen kunnen worden en dan hebben we alleen keus uit de grotere modellen. Veel mensen lopen nog met SE 2016 rond, ook met 8 en SE 2020 die overstap zouden kunnen maken naar 12 of 13 mini. Sommige mensen willen ook zo lang mogelijk uitzingen met hun huidige iPhone, want ze werken allemaal nog goed. Dus om na half jaar al conclusies te trekken vind ik wat voorbarig.

  5. Heel jammer als de mini uit de roulatie wordt gehaald. Ik ben heel blij met dit formaat, het had zelfs nog kleiner gemogen.

    En ‘slechte verkoopcijfers’ is natuurlijk maar relatief in Apple’s geval: ik zag laatst een lijstje van de toestellen die in januari dit jaar wereldwijd het best verkocht waren en in de top 10 stond de iPhone 12 mini ook ‘gewoon’ op de 8e plaats. Dat betekent dat er in absolute aantallen nog steeds gigantisch veel van zijn verkocht en dat een opvolger mijne inziens gewoon gerechtvaardigd zou zijn. Maar goed, dat is preken voor eigen parochie.

  6. ” Er waren al langer geluiden dat het model slecht verkoopt en uit cijfers blijkt dat telkens weer dat het toestel laag in de ranglijsten staat.”

    Hij staat in de top10 bestverkochte toestellen ter wereld. Samen met 5 andere Apple-toestellen. In welk verwrongen wereldbeeld doet je minitoestel het dan slecht? Hadden ze verwacht dat hij beter zou verkopen dan de pro? Dan de veel goedkopere SE? Het is een nichetoestel met prachtige verkopen ten opzichte van de reguliere 12. Ik hoop dat Apple zich dit beseft en gewoon aan blijft bieden.

  7. @Jelle: Jawel, want als die over een jaar geschrapt gaat worden. Dan komt ie ook niet zo snel meer terug. Dus dan wordt een iPhone 14/15/16 mini lastig voor hem. En iedereen die de 12 mini nu heeft gekocht.

  8. Origineel geplaatst door Bas
    ” Er waren al langer geluiden dat het model slecht verkoopt en uit cijfers blijkt dat telkens weer dat het toestel laag in de ranglijsten staat.”

    Hij staat in de top10 bestverkochte toestellen ter wereld. Samen met 5 andere Apple-toestellen. In welk verwrongen wereldbeeld doet je minitoestel het dan slecht? Hadden ze verwacht dat hij beter zou verkopen dan de pro? Dan de veel goedkopere SE? Het is een nichetoestel met prachtige verkopen ten opzichte van de reguliere 12. Ik hoop dat Apple zich dit beseft en gewoon aan blijft bieden.

    Ik denk meer dat Apple zichzelf beetje in de voet heeft geschoten omdat de doelgroep van de mini ook de doelgroep voor de SE overlapt, mensen die vaak een kleiner toestel willen en lagere prijs. En de SE al een half jaar eerder uitkwam mensen geen reden zagen om te upgraden naar de mini

  9. Ja dat denk ik ook. Een SE en een Mini in hetzelfde jaar is niet handig. Er zullen vast mensen zijn die voor de SE zijn gegaan om een klein toestel te hebben. Had dan een SE gemaakt op basis van de 8 Plus als het alleen om een budget toestel ging.

  10. Zeer spijtig want ik vind een 5,4″ net heel prettig werken en handig op te bergen in mijn broekzak!

    Pleur er misschien meteen wel een batterij van 5000mAh in om de concurrentie bij te benen. Want zie het al gebeuren dat ze weer gaan klooien met 3000mAh.

  11. Waarom heeft niemand het hier over de camera? Het zou geweldig zijn als er eindelijk wat meer megapixels zouden komen. Het liefste ook in combinatie met nog scherpere lenzen. De 12 mp van nu, in combinatie met de agressieve noise reductie laten maar weinig details over (behalve met deepfusion).

  12. Heb nu de iPhone X , vind ik echt een maat te groot… Twijfel nog tussen een nieuwe batterij of over naar de mini.. Zou het wel jammer worden als dat formaat verdwijnt

  13. @Erik-jan:
    De iPhone 12 PRO heeft toch al een goeie camera? Behoort tot de besten op de markt. OK, toegegeven Huawei Mate 40 PRO doet het beter en zelfs de Mi 11 Ultra van Xiaomi.

    Maar Apple heeft goeie camera’s.
    Formaat vind ik belangrijker!

  14. @JK: nee, de meesten fans van goedkoper zijn tevens fan van kleiner. Dat alleen een SE plus was geen succes .

  15. @Thomas: de mini is wel fijn formaat , maar de prijs is wel aanmerkelijk hoger. Ik denk ook over een mini na maar ik wacht af wat er in september komt, heb de iPhone 8 dat gaat nog prima. Dan zien wat er gebeurt wel of geen poorten meer echt 5g nu niet die halfbakken eerste variant. En wanneer je de 12 mini kocht en de 12s of 13 mini is de laatste dan heeft upgrade later minder zin meer, beter direct dan die laatste.

  16. Ik ga dit jaar voor een upgrade van mijn iphone xs. Ik ga voor de iphone 13 mini en dan zien we in 2023 wel weer wat het gaat worden.

  17. Ik zou zeggen, koop gewoon een SE 2020. Mooie prijs, is gewoon zonde van het geld om meer dan €400,- te betalen voor een telefoon!
    Snap niet dat men het er voor over heeft, want verreweg de meeste functies van de iPhone worden niet benut door de kopers. Zal wel status zijn denk ik, waar het om draait. Mensen zijn rare wezens.

  18. Tja ,

    Ik ben zeer tevreden met Mijn iPhone 12 Mini , ik heb nog steeds het gevoel dat dit zo ook moet zijn deze grote , heb een iPhone 7 gehad en een iPhone 11pro Max . Maar deze beviel totaal niet , hij pas niet meer fatsoenlijk in je zak , het is zwaar , en onmogelijk fatsoenlijk te bedienen met 1 hand , dus weer Terug maar een formaat zoals het bedoeld is denk ik .
    Ik hoop ook dat ze deze formaat blijven behouden.

  19. Megapixels zegt mij niet zo veel. Lens en software vind ik minstens zo belangrijk. Als de pixel afmeting straks naar 1,25um gaat zou dat betekenen dat de lichtgevoeligheid afneemt. Dat zou je dan in low light situaties terug gaan zien.

  20. De beelddiagonaal van de 12 mini spreekt mij sterk aan, echter het langgerekte scherm niet. In andere beeldverhouding is het voor mij het toestel om aan te schaffen

  21. @Rv: ik doe er toch altijd langer, dat komt er nog een mini dan kan ik nog tot 2027 komen. Zien we dan wel weer. Mijn eerste generatie SE is nog maar sinds 1 maand mijn 2e toestel

  22. ‘Analisten’ zijn meestal fout. Ze kijken alleen naar de harde cijfers, de iPhone mini heeft zeker Apple goed gedaan ook al zijn de verkoopcijfers lager dan verwacht.

    Apple weet wel dat de mini’s een niche maar toch wel een fanbase heeft. Ze maken telefoons met features om te behouden, niet om de eerste beste keer weer weg te gooien.

  23. Origineel geplaatst door Gerrit
    Ik zou zeggen, koop gewoon een SE 2020. Mooie prijs, is gewoon zonde van het geld om meer dan €400,- te betalen voor een telefoon!

    Snap niet dat men het er voor over heeft, want verreweg de meeste functies van de iPhone worden niet benut door de kopers. Zal wel status zijn denk ik, waar het om draait. Mensen zijn rare wezens.

    Mensen zijn rare wezens inderdaad, dat ze zich bemoeien met waar anderen wel of niet het geld voor over hebben…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.