Reacties voor: De officiële iPhone 2018 prijzen in Nederland: dit kosten de XS en XR

Dit is de iPhone XR prijs
Apple heeft de officiële iPhone 2018 prijzen bekendgemaakt voor de nieuwe iPhones. We weten nu definitief wat de iPhone XS prijs gaat worden. De iPhone XR kun je krijgen voor een vanafprijs van €859. Dit zijn de officiële Nederlandse prijzen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 122 reacties

  1. Blij zijn met een instap prijs van 800 euro? Waar gaan we heen eigenlijk?😂

    • @Cihan: Bizar als je bedenkt dat de 64GB Iphone Xs in Amerika $999 kost, dat is omgerekend 859 euro ( prijs van de Xr hier) en dus 300 euro (!) goedkoper dan hier.

  2. Ja leuke prijzen, maar dan zullen de modellen met 128/256 gb nog wel hoger liggen dus zal het niet zoveel schelen.

  3. @Cihan: Helemaal mee eens.
    1750 piek (gulden) voor een telefoon!!!
    Kon je in de gulden tijd een redelijke 2e hands auto voor kopen, of samen een hele mooie reis maken!

    • @Menno: 1750 gulden was in het guldentijdperk een hele normaal prijs voor een desktop computer, nu past die computer in je zak en kun je er foto’s mee maken.

  4. Origineel geplaatst door Menno
    @Cihan: Helemaal mee eens.
    1750 piek (gulden) voor een telefoon!!!
    Kon je in de gulden tijd een redelijke 2e hands auto voor kopen, of samen een hele mooie reis maken!

    Ja en voor 3000 Dukaten kon je een aardig herenpand kopen in Amsterdam!

  5. Ik ben zo blij met mijn 6s tot nu toe, ik wacht nog wel een jaartje tot ze weer een stukkie goedkoper zijn

  6. pffff gaan we weer, ik heb trouwens nog een Nokia 3310 liggen, interesse? Dan houd je €790,- in je zak ….. 😏

  7. Origineel geplaatst door Menno
    @Cihan: Helemaal mee eens.
    1750 piek (gulden) voor een telefoon!!!
    Kon je in de gulden tijd een redelijke 2e hands auto voor kopen, of samen een hele mooie reis maken!

    Voor 1750 piek kon je in de jaren 40 een huis kopen. En voor 100 euro had je vroeger een 128MB mp3 speler..

  8. Zijn geen prijzen, kun je wel zeggen t is een computer , ja zal wel maar een pc had je niet steeds bij je, deze computer staat bloot aan regen ed en aan vallen zakkenrollers etc
    Ik hou lekker mij SE functioneert prima.

  9. Origineel geplaatst door Menno
    @Cihan: Helemaal mee eens.

    1750 piek (gulden) voor een telefoon!!!

    Kon je in de gulden tijd een redelijke 2e hands auto voor kopen, of samen een hele mooie reis maken!

    Het is ook geen telefoon meer. Dus vergelijk de prijs dan ook daar niet mee.

  10. Een Volkswagen Golf kon je in 1974 nieuw kopen voor €7.000 (omgerekend). Lukt nu ook niet meer.

    Mijn oma heeft het nog over een zak drop in de bios voor 10ct…..

  11. @Jeroen: Hahaha prachtig! Omrekenen in guldens, bizar

  12. Alsjeblieft hou eens op met de huidige smartphones te vergelijken met de mobieltjes van vroeger. Wat een onzin! Als je het er niet voor over hebt koop dan alsjeblieft een Nokia 3310.

    Tuurlijk zijn de prijzen gigantisch gestegen maar het zijn ook geen telefoons meer. Ze zijn krachtiger dan 90% van de desktop computers die in omloop zijn. En die kosten nog 400€, kun je niet in je zak doen en hebben geen camera lens waar je met 4K op kunt nemen en frontcamera waar je in 1080p kunt opnemen. Please leer eens zaken in de juiste context te plaatsen en eerlijk te vergelijken.

    Telefoons zijn geen telefoons meer. Het zijn supercomputers die je de hele dag door gebruikt. Je gebruikt de iPhone meer op een dag dan je auto!

    Nogmaals als het je niet waard is. Je goed recht, maar ga niet zeggen dat het belachelijk is als iemand ‘t er wel voor over heeft.

  13. Origineel geplaatst door iP7
    pffff gaan we weer, ik heb trouwens nog een Nokia 3310 liggen, interesse? Dan houd je €790,- in je zak ….. 😏

    Ik een 6110i en die werkt nog steeds!!
    Maar €1000 gemiddeld vind ik niet te duur, kijk wat je ermee doet, kan en ermee kan verdienen….
    Mijn 6S bevalt nog prima maar denk dat ik bij de introductie van de nieuwe Iphones eens ga kijken voor een nieuwe….

  14. Psychologische grens van $1000. Ik geloof t amper eigenlijk

  15. Nou, ik ben wel blij als deze prijzen het echt gaan worden! Ben blij met mijn 7, maar kijk ontzettend uit naar de opvolger van de X (normaal had ik mijn abo al mogen vernieuwen, maar voor het eerst in mijn leven wacht ik op het nieuwste toestel! … kost me meer discipline dan ik wil toegeven 😂 )

  16. Mij maakt de prijs niet zozeer uit. Je weet dat het een rib uit je lijf zal zijn. Ik vind het veel belangrijker of de dual sim variant hier in NL/EU uitkomt. Dat bespaart me op een tweede telefoon 😉

  17. Ik vind je bij voorbaat al een idioot als je dingen gaat omrekenen naar guldens. Dat flauwekul met vroeger dit en vroeger dat. Desondanks is de prijs veel te belachelijk hoog. Ga ik never nooit betalen.

  18. Nog een pluspunt, mijn zusje is eind september in New York. Zou ik dan toch een iPhone X 2018 256GB voor omgerekend €900 kunnen krijgen?

    Lucky me 😄

    • @Dromedaris: Helaas niet. De prijzen die Apple laat zien in Amerika zijn zonder belastingen. Dit vergeten mensen nogal vaak. Dit komt omdat per staat er een andere belasting betaald moet worden. Helaas is die in New York gewoon hoog dus het zal je hoogstens een paar tientjes schelen.

  19. Origineel geplaatst door dhr. a
    Ik vind je bij voorbaat al een idioot als je dingen gaat omrekenen naar guldens. Dat flauwekul met vroeger dit en vroeger dat. Desondanks is de prijs veel te belachelijk hoog. Ga ik never nooit betalen.

    Precies, vergelijken met vroeger is ook idioot. Deze mensen hebben blijkbaar ook nooit gehoord van inflatie..

  20. Ik blijf lekker bij mijn 8 plus nog een paar jaar, is vervanging nodig nee totaal niet.
    Is face id soms handiger dan toch id ja, vieze vingers enzo faceid makkelijker.

    Is het zoveel geld waard weer nee, ik typ dan wel keer me code in.
    8 en zelfs mijn 7 indien die niet in de fik ging kon nog makkelijk mee, anders had ik lekker bij de 7 gebleven.

    iPhone kan makkelijk meerdere jaren mee, keer nieuwe batterij erin en doorgaan.
    Hierdoor heb ik er wel meer geld voor over, als je er zo 4/5 jaar mee doet.

  21. Zo blij met mijn Iphone X van 1000 euro!! Geweldigste Iphone tot nu toe. Wat critici vergeten is dat geen enkele telefoon zo’n hoge restwaarde heeft als een Iphone zolang je hem netjes houdt. Heb mijn vorige Iphone 6 plus na 2 jaar nog voor 40% van de nieuwwaarde verkocht. Zie dat maar eens voor elkaar te krigen met een Samsung. Dus iemand volgend jaar interesse in een goed werkende en krasvrije X 🙂

  22. Ik vind het instapmodel veel te duur, hou mijn 6s nog wel minimaal een jaar.
    Die doet het nog prima.

  23. Dat vind ik toch best wel duur. De prijs die ik gaf aan m’n iPhone X was iets dat ik niet vlug opnieuw zal doen. Niet dat ik er niet tevreden van ben, maar niemand geeft graag +1000 euro uit aan een telefoon denk ik dan.

    Dat iPhones beter zijn geworden dan vroeger (is logisch) maar hoeft niet te betekenen dat de prijzen daarom de lucht in hoeven te gaan. In 2014 startte het flagship model (iPhone 5S toen) bij €699 en koste de duurste €899. Vandaag starten we bij €809 en loopt het op tot €1329! En als we even heel eerlijk mogen zijn, we moeten nog steeds elke nacht opladen hoor. Is er dan zoveel wereldschokkend veranderd aan de iPhone?

    Alles wordt duurder (ja inflatie, ik had ook economie op school hoor), terwijl je toch zou denken dat naarmate we betere technologie ontwikkelen, alles voordeliger gemaakt zou kunnen worden? En dan moet ook ik, als trouwe Apple koper, ook even het “Apple fanboy/girl” argument boven halen: je hoeft echt niet blindelings alles wat Apple je voorschotelt te kopen en anderen het te verwijten als zij even twee keer nadenken.

  24. Wat zal dan de prijs worden van de huidige iphone x?

  25. Zit Nederland bij de eerste release?

  26. Ik zou het toch echt wel teleurstellend vinden als Apple weer geen vervanger voor de SE (qua zelfde formaat) aankondigt.

  27. Ik ga eerst ‘ns afwachten wat de nieuwe iPhones te bieden hebben en tegen welke prijs. Ik blijf eerlijk gezegd die ‘notch’ op het scherm nog steeds een lelijk gedrocht vinden. Misschien dat we met de iPhones van 2019 échte full-screen telefoons krijgen en dat ik daar op wacht.

  28. Nee deze hoef ik niet. Stoor me teveel aan die opdringerige inkeping (notch) die niet te verbergen is en die drol scrollbar die je onder elke app hebt.

  29. Ik geef mijn geld liever uit aan een dikke MBP en daarnaast een zo simpel mogelijke iPhone. Nu een SE, geen klachten.

  30. @Menno: triest om nog in guldens te denken en te vergelijken. Vergelijk je soms ook de horeca prijzen of de prijzen in het algemeen met het gulden tijdperk. De gulden bestraat al 16 jaar niet meer!! Prijzen stijgen maar je salarisstroken zullen ook de afgelopen 16 jaar zijn gestegen.

  31. Hoewel ik de X echt mooi vindt. Is de prijs mij persoonlijk te hoog. Dus maar de iPhone 7 gekocht. Hoef niet het nieuwste. Gelukkig met 499,00 een veel vriendelijke prijs voor mijn knip. Maar de nieuwe toestel zijn wel erg mooi.

  32. Als de prijzen dollars staan is het ex Tax. Dus komt er hier nog 21% belasting bovenop…

  33. Ik heb nog nooit een andere smartphone gehad dan een iPhone, maar nu ben ik toch serieus aan het twijfelen.

    Voor 200/300 euro koop je al een beste smartphone (bijv. Moto G6 of Nokia 6(2018)). Het verschil tussen deze toestellen en de iPhone is niet zo groot dat ik bereid ben meer dan 500 euro meer te betalen. Vroeger was het verschil groot maar tegenwoordig klopt het prijsverschil toch niet meer…?

    • @Daniel: Probeer het eens uit zou ik zeggen, waarschijnlijk kom je huilend terug naar Apple.

      • @Donny: arrogant, ik ben na een aantal jaren ook nog niet terug en ben dat niet van plan ook. Men vergeet dat de Chinese Androids zoals bijvoorbeeld Xiaomi ook premium smartphones heeft voor een derde van de prijs.. En ze kunnen niet veel minder, eerder meer zelfs..

  34. De introductieprijs van een iPhone 6 was 700 euro. We zitten nu al op de 800 (mochten de geruchten kloppen). En dan heb je nog niet eens het topmodel die 900 euro zal kosten.

    Mijn advies: Wacht tot de nieuwe iPhone Xs launch later deze maand. Ga naar marktplaats en scoor een goedkope iPhone X met vaak nog minimaal een jaar garantie voor 600/700 euro. Oke, dan heb je niet de nieuwste. Maar een iPhone gaat gemakkelijk 3 jaar mee.

  35. (Red.) Aangepast met alle officiële prijzen.

  36. Op de Apple website staat dat “bestaande microsimkaarten niet zullen werken” iemand een idee wat ze daarmee bedoelen?

  37. Aan ieder die Apple duur vindt: je bent niet verplicht om het merk te kopen. Genoeg keuze.

    Voor mezelf sprekend: ik vind het de prijs meer dan waard. Degelijk spul dat het altijd doet, met fijne software dat doet wat het moet doen. Ik ben nog steeds blij dat ik een jaar of acht terug ben overgestapt, niet alleen naar alle devices, maar ook naar de cloud. Dus: de original watch gaat eruit voor een series 4 en qua iPhone…. de Xs lijkt me wel tof.

  38. Voor de mensen die deze bedragen kunnen/willen betalen, veel plezier met uw aankoop. Ik haak af. Sorry Apple. Één schaap is wakker geworden.

  39. Origineel geplaatst door Menno
    @Cihan: Helemaal mee eens.
    1750 piek (gulden) voor een telefoon!!!
    Kon je in de gulden tijd een redelijke 2e hands auto voor kopen, of samen een hele mooie reis maken!

    Origineel geplaatst door Bart
    Voor 1750 piek kon je in de jaren 40 een huis kopen. En voor 100 euro had je vroeger een 128MB mp3 speler..

    Ja schande ! En ik heb destijds mijn eerste cd brander gekocht voor 1000,- …
    maar wat wil je zeggen? Mijn 6 + was destijds ook ruim 2200,- gulden en mijn 8 + ruim 2000,- (wel minder geheugen) kun je ook een autootje van kopen … het is en blijft een persoonlijke keuze …

  40. Origineel geplaatst door Jop
    Op de Apple website staat dat “bestaande microsimkaarten niet zullen werken” iemand een idee wat ze daarmee bedoelen?

    Je hebt een nanosim, geen microsim.

  41. De iPhone Xr ziet er leuk uit, alleen erg duur voor een telefoon met een lagere resolutie (1792x 828) dan de 8 plus. Maar wel een groter scherm!

    Een extra groot scherm met een lagere resolutie is ik mijn ogen goedkoop!

  42. Is het nog steeds mogelijk je T-Mobile abonnement te verlengen in de Apple Store? Heb dat twee jaar geleden gedaan, maar geen idee of dat nog steeds kan.

  43. Origineel geplaatst door Jop
    Op de Apple website staat dat “bestaande microsimkaarten niet zullen werken” iemand een idee wat ze daarmee bedoelen?

    We hebben tegenwoordig toch nanosims in de iPhone zitten? Was al bij iPhone 6 volgens mij zo (als al niet eerder). Denk dat ze bedoelen dat micro (de iets grotere variant dan nano) niet werkt.

    Zit zelf naar de Xs Max te kijken. Jammer dat instap geen 128Gb, nu moet is dus de 256Gb. Vind trouwens ook de AppleCare een stuk duurder geworden. Daar twijfel in wel erg over. Vooral boven op de 1429 euro voor de Xs Max 256G.

  44. Lekker doorgaan met mijn SE. Jammer dat die uit productie gaat!
    Is er een andere toestel met dit handzame formaat?

  45. Dat wordt dan helaas de 1429 euro versie terwijl de geruchten er waren dat ze goedkoper zouden worden. Tis dat mijn vrouw de X die ik nu heb wilt anders was ik wel gewoon bij de huidige gebleven.

  46. Ach … 1159 is veel geld.

    MAAR je kan er makkelijk 3 tot 4 jaar mee doen. Met een volwaardige computer / fototoestel waar je tegenwoordig je halve leven mee regeld. Kost net zoveel als 1 biertje per dag of 5 peuken per dag.

    Maar toch “te duur” voor iets dat menig persoon uren per dag intensief gebruikt ???

    Rare wereld

    • @Dgh: 3 tot 4 jaar? Toch qua levensduur van batterij niet. Heb m’n iPhone X sinds hij verkrijgbaar was en moet hem nu al twee keer per dag opladen!

  47. Belachelijke prijzen. Instapprijs van €800 ??

  48. IC XR vanaf 749$ in euro is dat 700€ U maakte een fout…

  49. @Dgh:
    Maar toch “te duur” voor iets dat menig persoon uren per dag intensief gebruikt ???

    Dit argument gooi ik ook vaker op, maar eerlijk is eerlijk, het verschil in 99% van de handelingen met dat toestel zijn hedendaags verwaarloosbaar of het nu een iPhone 7 plus, 8 plus of X is.
    Leuk dat grote scherm, maar buiten die toevoeging is er niks dat ook maar significante wijzigingen mee brengt die je in dat veelvuldige dagelijkse gebruik merkt.

  50. Pfff met de iPads gaat t de goede kant op , steeds betaalbaarder, maar de trend bij de iPhone is er pal tegen in, steeds onbetaalbaarder en de SE ook nog schrappen, dat was de enige werkelijk ietwat betaalbare iPhone .
    Gelukkig blijven er nog lang gebruikte SE s te koop en zal ook de ondersteuning nog wel wat jaren doorgaan,hopelijk net zo lang als bij de 4S en de 5S, een jaar of 6/7.
    En ook de eerste 1 a 2 jaar na t stop zetten vd ondersteuning blijven veel dingen als bank apps en whats app nog wel werken, heb een 4s nog naast mijn se en eigenlijk kan alles er nog steeds op.
    Een oude 4s is pas echt budget 😂🤣

  51. Benieuwd wanneer officiële wallpaper komt 😛 mooie achtergrond hebben die nieuwe iPhones.

  52. Origineel geplaatst door Steven
    Lekker doorgaan met mijn SE. Jammer dat die uit productie gaat!

    Is er een andere toestel met dit handzame formaat?

    Nee jammer he, ben ook echte fan van dit toestel.
    Maar gebruikte blijven wel te koop en updates blijven nog geruime tijd komen, ik voorzie dat door dit “gedrag” van Apple mensen hun SE optimaal gaan opgebruiken, want de prijzen lijken nergens naar en t kleine formaat is ook weg.
    Voorzie ook overstappers naar Android ….( naast se klevers)

  53. Ze zijn op hun hoofd gevallen denk ik in de campus. Nog een jaartje met de iPhone 7👍

  54. Blijft de 8plus in het assortiment (als een soort “luxe” XR met 3Dtouch) ?

  55. Origineel geplaatst door Lars
    @Dgh: Maar toch “te duur” voor iets dat menig persoon uren per dag intensief gebruikt ???

    Dit argument gooi ik ook vaker op, maar eerlijk is eerlijk, het verschil in 99% van de handelingen met dat toestel zijn hedendaags verwaarloosbaar of het nu een iPhone 7 plus, 8 plus of X is.

    Leuk dat grote scherm, maar buiten die toevoeging is er niks dat ook maar significante wijzigingen mee brengt die je in dat veelvuldige dagelijkse gebruik merkt.

    Inderdaad, zelfs met de 4s kun je eigenlijk alles nog, ik kan m voor t werk gebruiken ( pakjes scannen post nl) bankzaken regelen ING app, berichtjes whats app kaartje theater e wallet, aankoop Ali expres vliegt zo de ING app in prima! Wat moet je met een xs van weet ik hoeveel geld een oude 4s doet t ook! Voor een paar tientjes!

  56. Origineel geplaatst door Tom
    IC XR vanaf 749$ in euro is dat 700€ U maakte een fout…

    Wie maakte een fout volgens jou?

    En het is hier echt al TALLOZE keren gezegd: de $-prijzen zijn altijd netto, dus zonder de sales tax die varieert van 0 tot 11% afhankelijk van de betreffende staat waar je kopt.

  57. Origineel geplaatst door JeroenT
    Dat wordt dan helaas de 1429 euro versie terwijl de geruchten er waren dat ze goedkoper zouden worden. Tis dat mijn vrouw de X die ik nu heb wilt anders was ik wel gewoon bij de huidige gebleven.

    Dan zou ik lekker je vrouw die nieuwe telefoon laten betalen. 😊
    Zij wil iets en jij moet dokken?

  58. Jammer dat de drie nieuwe iPhones zo groot zijn. Het formaat van de 6 en 7 vind ik erg handzaam. De nieuwe generatie lijken wel iPad mini’s.

  59. 2018 iPhones worden geleverd zonder 18W (snel)lader en zonder 3,5mm adapter naar lightning. Daar zit vast zo’n 700% winstmarge op.
    Ik vraag me ook af wat je eigenlijk hebt aan een 64Gb (netto = 56Gb) iphone xs of xs max. Als je geen fan bent van iCloud of er gewoonweg niet maandelijks voor wilt betalen maar wel regelmatig gebruikt wilt maken van het hoogwaardige camerasysteem is de keus voor 256Gb of 512Gb bijna verplicht. Apple wilt dat je video’s gaat schieten in 4K met 60FPS. Dat worden hele grote bestanden. Helaas biedt Apple geen optie aan om een teruggeschroefde iphone xs voor een lager bedrag te kopen. Ik begrijp de noodzaak van supersnelle smartphones niet helemaal. De noodzaak van langere batterijduur zou vele malen hoger staan op mijn lijstje van USP’s.

  60. Voor de allereerste keer denk ik er aan om het vorige model aan te schaffen, dus de iPhone X. Ik heb al aanbiedingen gezien in winkels waar ze hun laatste stock buiten willen… Oh mijn huidige is de iPhone 7

  61. mm iPhone Xr 128GB + een Apple Watch 4 is ongeveer net zo duur als de iPhone Xs 256GB. Enige grote verschil is de behuizing (zit toch hoesje omheen) en het retina scherm. Camara functies zijn ook hetzelfde met 1 lens. Vindt €400 toch wel een groot prijsverschil voor meer geheugen die ik niet gebruikt en een “beter” scherm. Vindt het scherm van mijn iPhone 7 ook prima.

    Of is er iemand die mij kan overtuigen om toch die €400 meer uit te geven?

    • @Menno: Als je zelf niet zo veel belang hecht aan het allerscherpste scherm te hebben, zou ik het geld besparen. Apple maakt prima LCD schermen, dat is al lang zo. 3D touch gebruik ik persoonlijk amper, is wel handig maar kan gerust zonder. En voor die extra telephoto lens zou ik het nu ook niet doen. iPhone Xr lijkt mij persoonlijk de winner dit jaar, veel plezier ermee en met je Apple Watch series 4 😉.

  62. Iemand een idee hoe lang de iphone se nu nog updates krijgt van apple?

  63. @Jos: En daar ligt precies het probleem…… we gebruiken ‘m de hele dag door….

  64. IC waar haal je de info vandaan dat de SE verdwijnt? Dat is trouwens niet gezegd, hebben jullie terug een glazenbol ofzo. Schrijf geen dingen die niet juist zijn!!

    • @Tom: Schrijf zelf geen dingen die niet waar zijn. De SE is bij Apple uit het assortiment gehaald. Hij heeft gewoon gelijk.

  65. Origineel geplaatst door Vincent
    Iemand een idee hoe lang de iphone se nu nog updates krijgt van apple?

    Misschien is 2022 haalbaar! De 5s kwam in 2013 uit, de updates gaan waarschijnlijk september 2019 stoppen dat is dan zes jaar geweest. De SE is van 2016, daar 6 jaar bij op is 2022, maar niet alle toestellen worden 6 jaar ge update, maar 5 verwacht ik minstens en na de updates blijft er nog wel wat tijd over waarin hij goed te gebruiken is, althans dat verwacht ik.

  66. Origineel geplaatst door Vincent
    Iemand een idee hoe lang de iphone se nu nog updates krijgt van apple?

    Goede vraag…. In het “normale” scenario zou ik zeggen nog 3 jaar.

    iOS 13 = 9/2019 = A7 chip (iPhone 5S) valt af
    iOS 14 = 9/2020 = A8 chip (IPhone 6) valt af
    iOS 15 = 9/2021 = A9 chip (iPhone SE / 6S) valt af

    Tenzij ze er nog eens een versie tussen smijten zoals iOS 12 met focus op stabiliteit waardoor er geen toestellen afvallen, dan win je nog een jaar.

  67. Origineel geplaatst door Tom
    IC waar haal je de info vandaan dat de SE verdwijnt? Dat is trouwens niet gezegd, hebben jullie terug een glazenbol ofzo. Schrijf geen dingen die niet juist zijn!!

    SE is al van de Apple website verwijderd ;o)
    Enkel nog te koop bij resellers tot de stock op is…

  68. Kortom niet veel nieuws onder de Apple zon. Reden temeer voor mij om het gewoon bij de iPhone 8 en IPhone X te houden. Gezien de prijzen kun hem straks beter zelf in de VS gaan halen. Als vervanging van je telefoon die in de VS teloor is gegaan, krijg je hem dan gewoon legaal door de Douane.

  69. @Yannick: daar heb ik helemaal geen last van doe makkelijk een dag met mijn X

  70. Wat een malloten; ik wacht wel op de oneplus 6t.

  71. Het instapmodel is €859. En dan heb je nóg geen OLED-scherm. Ik vind dat een stevige prijs.

  72. Origineel geplaatst door Yannick
    @Dgh: 3 tot 4 jaar? Toch qua levensduur van batterij niet. Heb m’n iPhone X sinds hij verkrijgbaar was en moet hem nu al twee keer per dag opladen!

    En ik na bijna een jaar gebruik nog steeds om de dag als ik ga slapen zonder tussen laden.

  73. De geruchten dat de prijzen lager zouden komen te liggen klonken al ‘to good to be true’. Heb nu 8 Plus 256Gb. De Xs Max 256Gb kost 1429€. Dat is toch wel heel veel geld. Misschien toch maar 8 Plus houden en Macbook kopen 😉

  74. Origineel geplaatst door Yannick
    @Dgh: 3 tot 4 jaar? Toch qua levensduur van batterij niet. Heb m’n iPhone X sinds hij verkrijgbaar was en moet hem nu al twee keer per dag opladen!

    Dan speel je er een hoop op, bij normaal gebruik gaat mijn ruim een dag mee.

  75. Origineel geplaatst door Dgh
    Ach … 1159 is veel geld.

    MAAR je kan er makkelijk 3 tot 4 jaar mee doen. Met een volwaardige computer / fototoestel waar je tegenwoordig je halve leven mee regeld. Kost net zoveel als 1 biertje per dag of 5 peuken per dag.

    Maar toch “te duur” voor iets dat menig persoon uren per dag intensief gebruikt ???

    Rare wereld

    Het is geen rare wereld, jij leeft niet in de echte wereld. Jouw aanname is simpelweg dat iedereen het even kan ophoesten terwijl het voor vele mensen onbetaalbaar is geworden. Dan kun je mooie rekensommetjes maken maar je leeft buiten de realiteit.

  76. De iPhone X van vorig jaar (256gb) is nu 1099,- Scheelt 230,- en wat is nu écht het verschil met de XS die 230.- verantwoord?

    • @Ewoud: Betere specs, camera en de chip zeker?

      De X was tot gisteren te koop voor 1329,00. Nu is de Xs in de plaats gekomen.
      Xs = zelfde prijs X, niet meer en niet minder…

      Er zullen wel vergelijkingen volgen zodat je weet wat te kiezen.
      X
      Xr
      of toch een Xs?

  77. Weet iemand of je nog steeds je abonnement kan verlengen in de Apple Store als je m pre-ordered? Is alweer twee jaar geleden.

  78. Origineel geplaatst door Jos
    Alsjeblieft hou eens op met de huidige smartphones te vergelijken met de mobieltjes van vroeger. Wat een onzin! Als je het er niet voor over hebt koop dan alsjeblieft een Nokia 3310.
    Tuurlijk zijn de prijzen gigantisch gestegen maar het zijn ook geen telefoons meer. Ze zijn krachtiger dan 90% van de desktop computers die in omloop zijn. En die kosten nog 400€, kun je niet in je zak doen en hebben geen camera lens waar je met 4K op kunt nemen en frontcamera waar je in 1080p kunt opnemen. Please leer eens zaken in de juiste context te plaatsen en eerlijk te vergelijken.
    Telefoons zijn geen telefoons meer. Het zijn supercomputers die je de hele dag door gebruikt. Je gebruikt de iPhone meer op een dag dan je auto!
    Nogmaals als het je niet waard is. Je goed recht, maar ga niet zeggen dat het belachelijk is als iemand ‘t er wel voor over heeft.

    Pocophone kost 400 euro, kan praktisch hetzelfde, 800 euro verschil voor?

  79. Origineel geplaatst door Dgh
    Ach … 1159 is veel geld.
    MAAR je kan er makkelijk 3 tot 4 jaar mee doen. Met een volwaardige computer / fototoestel waar je tegenwoordig je halve leven mee regeld. Kost net zoveel als 1 biertje per dag of 5 peuken per dag.
    Maar toch “te duur” voor iets dat menig persoon uren per dag intensief gebruikt ???
    Rare wereld

    Je kunt alles wel kapot relativeren, maar het blijft een hoop geld terwijl goedkopere alternatieven dezelfde gebruikservaring kunnen bieden. Daarnaast is 1 biertje per dag natuurlijk makkelijk te overzien, maar als je zegt dat het dan 60-90 euro per maand wordt voor alléén de telefoon klinkt het natuurlijk al heel anders 😉

  80. Wat moet ik met zo’n grote telefoon? Ik wil een telefoon met een 5” scherm. De prijs is ondergeschikt criterium.

    Ofwel, ik zou bij gelijke prijzen eerder de SE-XS kopen dan de XS met groter scherm. Want groter scherm = minpunt.

  81. Wat voor meerwaarde biedt Apple met de laatste modellen meer dan een stevige prijs verhoging! De aangekondigde techniische verbeteringen vallen in de praktijk meestal tegen.
    Waarom wordt er geen accu in gebouwd die minimaal 16 uur volledige gebruiksduur mogelijk maakt! Daar heb je als gebruiker echt iets aan, in de nacht, tijd genoeg om te laden! Snelladen verkort de levensduur van de accu alleen maar en is niet nodig, als er in de nacht geladen wordt..

  82. Vind het jammer dat er van de Xr geen ‘plus’ variant is. Heb nu de 7 plus en hoopte weer naar een plus te gaan, maar dan moet ik wel voor de Xs max gaan wil ik graag een groter scherm houden.

  83. Bespottelijk! Vorig jaar al en nu nog erger. Hopelijk gaat mijn iPhone X nog minstens 5 jaar mee.

  84. @Ewoud: Dat verschil is nog nooit gerechtvaardigd. Apple laat ons heel slim steeds een kapitaal betalen voor een geheugenchipje. Je weet zelf ook wel wat een sd-kaartje kost? Elk jaar kost de nieuwe iPhone veel meer, maar het geheugen ook. En wat te denken van  care?? Zolang de kudde deze toestellen koopt, kunnen ze dit trucje elk jaar herhalen. En zitten we ondertussen echt aan de 2000€ voor een device.

  85. Ik snap niet waarom mensen zeiken over de prijs. Je hoeft toch niet persee deze toestellen te kopen? Dit zijn de nieuwste van de nieuwste. Je kan ook de iPhone 7 kopen wat nu super goedkoop is op de website van Apple. Een iPhone 7 gaat nog wel minimaal 3 jaar goed mee.

    Iedereen wil in de nieuwste Ferrari rijden voor een tientje…

  86. Nieuwe toestellen zijn prachtig.
    Maar mijn iPhone 7 Plus prive en mijn iPhone 6S zakelijk hoop ik nog een tijdje mee door te kunnen gaan. Of ik moet dit jaar weer zoveel vakantiegeld overhouden dat ik via werk weer goedkoop kan inslaan (scheeld zon 50%)

  87. Origineel geplaatst door Sander
    @Cihan: Bizar als je bedenkt dat de 64GB Iphone Xs in Amerika $999 kost, dat is omgerekend 859 euro ( prijs van de Xr hier) en dus 300 euro (!) goedkoper dan hier.

    Je weet dat ze in Amerika prijzen laten zien zonder BTW? Per Staat verschilt de BTW vandaar dat ze adverteren met de prijs exclusief BTW.

  88. @Tom: Zo werkt dat niet.
    Dat zijn Amerikaanse bedragen, die zijn zonder belasting ivm belastingverschil per staat.

    In Nederland hebben we gewoon een vaste belasting.

  89. Origineel geplaatst door Niels
    @Tom: Zo werkt dat niet.
    Dat zijn Amerikaanse bedragen, die zijn zonder belasting ivm belastingverschil per staat.
    In Nederland hebben we gewoon een vaste belasting.

    En dat is al talloze malen hier uitgelegd, maar sommige mensen nemen blijkbaar niet de moeite zich even te verdiepen in de materie.

  90. Toch bizar.
    Als ik mijn 8 plus wil vervangen en niet in specs achteruit wil gaan, zou ik voor de Xs kunnen kiezen. (Zelfde formaat scherm)
    Alleen betaal in nu dan €1159 .
    Waar electronische apparatuur alleen maar beter en voordeliger wordt, doet Apple precies het omgekeerde. Knappe commerciële jongens hoor !!!

  91. Origineel geplaatst door Sander
    @Cihan: Bizar als je bedenkt dat de 64GB Iphone Xs in Amerika $999 kost, dat is omgerekend 859 euro ( prijs van de Xr hier) en dus 300 euro (!) goedkoper dan hier.

    Hij is eigenlijk goedkoper dan de X zoals voorspelt, het ziet er naar uit dat de Trumptax van kracht is op de nieuwe iPhones +25% met koersverschil kom je uit op de Amerikaanse dollarprijzen zoals voorheen

    In feite dus veel te duur tov de gelijkwaardige concurrenten
    Komt hierdoor.

    Met +25% en koersverschil kom je uit op de dollarprijzen en is de iPhone feitelijk veel te duur t.o.v de gelijkwaardige smartphones uit Korea. Ze hebben het goed stilgehouden
    HANDELSOORLOG…. beginnen jullie hem nu te voelen lieve studentjes:)

  92. @Mo: als je de Xr pakt ga je in specs gigantisch vooruit, snap je punt dus ff niet

  93. Origineel geplaatst door Menno
    @Cihan: Helemaal mee eens.

    1750 piek (gulden) voor een telefoon!!!

    Kon je in de gulden tijd een redelijke 2e hands auto voor kopen, of samen een hele mooie reis maken!

    2 mooie Sunny’s 😁

  94. Is het dan nog aan te raden een SE te kopen? IC vertelde altijd dat dit toestel jaren zou mee gaan aan updates.

  95. Ik geloof dat straks met een nieuwe batterij in mijn 6s+, deze weer even mee kan. Ik zou graag een nieuwe willen, maar niet voor deze prijzen! Ik geloof best dat er voor oa. techniek betaald mag worden en ook de belastingen die er nog overheen gaan met het invoeren vanuit de USA naar NL, maar dit gaat te ver!! En anders maar eens op zoek naar een refurbished X ter zijner tijd.

  96. Origineel geplaatst door Tom
    Is het dan nog aan te raden een SE te kopen? IC vertelde altijd dat dit toestel jaren zou mee gaan aan updates.

    In het “normale” scenario zou ik zeggen nog 3 jaar.

    iOS 13 = 9/2019 = A7 chip (iPhone 5S) valt af
    iOS 14 = 9/2020 = A8 chip (IPhone 6) valt af
    iOS 15 = 9/2021 = A9 chip (iPhone SE / 6S) valt af

  97. Vraagje, ik heb nu de 8 plus is het het upgraden waard naar de nieuwe iPhone?

  98. Origineel geplaatst door Mike
    Vraagje, ik heb nu de 8 plus is het het upgraden waard naar de nieuwe iPhone?

    Dat is een vraag die enkel jij kan beantwoorden…

    Tenzij je echt weg wil van de oude looks en de nieuwe “notch” look wil zou ik zeggen van niet.
    De toestellen liggen qua mogelijkheden te dicht bij elkaar. Je huidig toestel is ook maar een jaar oud.

    Anders wordt het wanneer je diverse modellen achterop hinkt zoals ik nu, ik heb nog een 5S.
    Gisteren heb ik met mijn zus, zij heeft een iPhone 7 (ook al oud op zich) de test eens gedaan . We openden beiden de KBC Bank app en keken hoe lang dat duurde…

    5S: 21 seconden…
    7: 4 seconden…

    DAT zijn verschillen waardoor upgraden aanvoelt alsof er een nieuwe wereld voor je open gaat…

  99. Origineel geplaatst door Sander
    @Cihan: Bizar als je bedenkt dat de 64GB Iphone Xs in Amerika $999 kost, dat is omgerekend 859 euro ( prijs van de Xr hier) en dus 300 euro (!) goedkoper dan hier.

    Wanneer leert men nu eens dat de US prijzen EXCLUSIEF belasting is?

  100. De prijs kwaliteit/prijs verhouding van de iPhones wordt elk jaar schever.
    Over een paar jaar kun je ze kopen voor minimaal 2000 euro en nog proberen sommigen de prijzen te rechtvaardigen…

  101. Dit is voor mij het moment om na 8 jaar geen nieuwe iPhone meer te kopen.
    1200 voor een telefoon wordt te veel
    Ik stap over op Android, dan maar een Huawei o.i.d.

  102. @Cees: Wacht effe op de oneplus 6t; schitterend ding

  103. Het zal me niet verbazen dat in deze prijzen al een opslag zit voor het geval Trump de importtarieven vanuit China gaat doorvoeren.

  104. Ben ik nou gek of heeft de Xr bredere bezels als de Xs (Max)?

  105. Altijd meegegaan met nieuw uitgebrachte iPhones, gaat me nu echt te gek worden. Commerciele spelletjes zat.
    Maar eens kijken waar de Chinezen mee komen.

  106. Dus de Xr heeft niet eens Full HD en zelfs bij een iPhone van €1650,- wordt geen snellader mee geleverd?
    Ik heb het hier niet over de prijzen van deze iPhones, maar voor deze bedragen mag je toch wel het complete pakket verwachten? Dat Apple genoeg verdient op een iPhone is bekend, maar waarom dan steeds weer het onderste uit de kan willen en voor elk beetje extra de volle mep laten betalen?

  107. waarom wordt deze iphone XS genoemd? het is gewoon een XL

  108. @sandra: het toestel van het 2e jaar heet nu eenmaal altijd S , je had na de iPhone 4 ook de 4s en na de iPhone 5 de 5s en nu na de x de Xs

  109. @Ben: wauw, je gaat hier wel heel serieus op in

  110. Een hoop centjes. Gezien de minimale inzet qua innovatie naar mijn mening ook echt niet het geld waard. Then again; ik vond het de X het vorig jaar ook niet waard. Belaghelijk hoge prijzen voor wat ‘evolutionaire ‘ updates.

    De 6Splus werkt nog prima dus ik sla deze ook wel weer over. Ben bang dat het volgend jaar niet veel beter wordt want ‘t is wel duidelijk dat het qua innovatie enorm schort…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.