Reacties voor: Zo haalden wij in 2007 de simlock van de originele iPhone

Nachtelijke sessies, veel frustratie en iBricks
Toen de eerste iPhone in 2007 beschikbaar kwam, moest je lastige trucs uithalen om de simlock eraf te krijgen. Wij duiken in de drie methoden van die tijd: Supersim/Turbosim, de hardwarematige unlock met solderen en de softwarematige unlock.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Oh wat herkenbaar!!!
    Heb de eerste iPhone destijds in de US gekocht en heb met een turbosim de unlock geregeld. Later alle jailbreaks ed gedraaid. Het was in die tijd spannend om je iPhone aan de praat te krijgen!!

    Nostalgie…

  2. Prachtige geschiedenis 😎

  3. Nostalgie

  4. Sweet memories

  5. Het begin van ION

  6. Hihi, nostalgie
    Gelijk de Marimba ringtone weer eens ingesteld.
    Blijkt nog steeds aanwezig.

  7. Jaja, those were the days! Klotsende oksels tijdens het invoeren van de codes, het in DFU zetten… Prachtig!

  8. Jaaa! Ik heb destijds via iPhoneclub.nl (nu iCulture 🙂 ) in Utrecht ook een 1e iPhone gescoord. Gelukkig wel eerst ff goed ingelezen en een uurtje na uitpakken lekker aan de slag met mijn eigen SIM. Leve het forum op iPhoneclub.nl

  9. 10 jaar iPhone. In 10 jaar tijd van jonge, wispelturige hond die niet kan wachten de veelbelovende toekomst in de rennen naar een vadsige, verveelde dinosaurus die met geen stok meer vooruit te branden is.

  10. Yep, Freek hier, die samen met jullie van iphoneclub.nl in die nacht de originele iPhone unlockte. Wat was ik blij dat ik eindelijk met dat ding kon bellen!

    En nog altijd dagelijkse lezer van jullie site en natuurlijk inmiddels bezitter van alweer de iPhone 7. Hoeven we niks meer aan te unlocken, haha.

  11. @JeanPaul; kan mij het geknutsel bij jou thuis met de SuperSim, samen met Wouter, nog wel herinneren. Gedoe, maar het had wel iets ;). Heb de cardreader nog ergens liggen.
    Ik ben daarna ook nog veel aan de slag geweest met de Turbosim, kwam er laatst nog eentje tegen. Methode iPhone Dev Team was vervolgens een verademing om uit te voeren.

  12. Origineel geplaatst door Jan
    10 jaar iPhone. In 10 jaar tijd van jonge, wispelturige hond die niet kan wachten de veelbelovende toekomst in de rennen naar een vadsige, verveelde dinosaurus die met geen stok meer vooruit te branden is.

    T is nog altijd de best werkende meest probleemloze telefoon op de markt, met de beste ondersteuning.jaja er zijn klachten, maar dat is vooral een gevalletje hoge bomen vangen veel wind… Noem mij een andere telefoon die in grote getale nog snel en probleemloos werkt na 3 jaar.

  13. Origineel geplaatst door Eric
    T is nog altijd de best werkende meest probleemloze telefoon op de markt, met de beste ondersteuning.jaja er zijn klachten, maar dat is vooral een gevalletje hoge bomen vangen veel wind… Noem mij een andere telefoon die in grote getale nog snel en probleemloos werkt na 3 jaar.

    Nokia 6310

  14. @Patrick: … en batterij gaat NU nog altijd emeer dan drie dagen mee….

  15. Leuk artikel over alle unlock- en hackavonturen! Het was in die tijd wel echt een bezigheid voor de slimme technische knutselaars en hackers. Zoiets ging mij boven mijn pet. Ik moest er niet aan denken om een iPhone open te slopen en er wat in te veranderen, met het risico dat het allemaal fout zou gaan! Ik kende ook niemand die dat voor mij kon doen, dus ik heb lijdzaam af moeten wachten tot de volgende iPhone kwam, de 3G, die ‘vanzelf’ werkte in Nederland. Ik stond wél helemaal bovenaan de wachtlijst van iCentre.. Leuk die video’s met Jean-Paul (helemaal géén Macs op het bureau!) en Gonny met haar presentatie achter een scootertje op het Museumplein! Jullie hebben daar wél geschiedenis geschreven!

  16. Ik heb een iPhone 5s en provider Telfort. Nu heb ik een nieuw abonnement afgesloten bij Tele2. Nu geeft mijn iPhone aan dat hij niet simlock vrij is. Wat moet ik nu doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.