Concept van iPhone met Touch ID in het scherm.

Reacties voor: Gerucht: ‘Ook iPhone 14 krijgt geen Touch ID-sensor’

Het is een wens van velen, maar het lijkt er niet op dat Apple hier dit jaar gehoor aan gaat geven: een Touch ID-sensor in het scherm. Een bekende bron zegt nu dat we ook bij de iPhone 14 geen Touch ID-sensor krijgen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Ik mis touch ID! Hoop dat het er toch nog van komt.

  2. Enige voordeel is dat er dan weer een jaar geen enkele reden is mijn 12pro te vervangen.

  3. Weg houden touch id
    Ouwerwets

  4. Touch ID…why. Face ID werkt ALtijd!

  5. @Justin: Hoezo missen FaceID werkt hartstikke perfect, 1 keer goed instellen recht in stoel zitten met goede belichting.
    Daarna werkt perfect of je nu in lichte of donkere omgeving telefoonmaker, of er nu van afstandje van kijk of dichtbij hij unlockt.

    Ja nu met gezicht maskers misschien tijdelijk lastig, maar dit is een tijdelijke situatie.
    Verder heb ik daar dan door Apple Watch geen last van, ingesteld in de iPhone mijn Watch mijn iPhone mag ontgrendelen(staat niet standaard aan).

  6. Touch id in de zijknop zal bij de meeste hoesjes alsnog niet werken

  7. Origineel geplaatst door Dennis
    @Justin: Hoezo missen FaceID werkt hartstikke perfect, 1 keer goed instellen recht in stoel zitten met goede belichting.

    Daarna werkt perfect of je nu in lichte of donkere omgeving telefoonmaker, of er nu van afstandje van kijk of dichtbij hij unlockt.

    Een tijdelijke situatie van al meer dan 2 jaar… gewoon een vingerafdruk scanner on het scherm. Ik snap niet zo goed wat iedereen tegen die scanner heeft.. als je het niet wil gebruiken dan doe je het. Ik heb liever een keuze.

  8. @Axel: Behalve als je een mondkapje moet dragen dan werkt Face-ID niet! Toutch-ID in de combinatie met Face-ID lijkt mij wel een goede oplossing, uiteraard met de mogelijkheid om de eindgebruiker te laten kiezen om een of beide opties te kunnen gebruiken.

  9. Origineel geplaatst door Dennis
    @Justin: Ja nu met gezicht maskers misschien tijdelijk lastig, maar dit is een tijdelijke situatie.

    Verder heb ik daar dan door Apple Watch geen last van, ingesteld in de iPhone mijn Watch mijn iPhone mag ontgrendelen(staat niet standaard aan).

    Ja en nee; mijn 11 ontgrendelt prima dankzij mijn Watch, maar daar blijft het ook bij. Pay en bijv. mijn bankieren-app willen echt een compleet gezicht, of alsnog een code…

    FaceID is fijn, maar TouchID zou echt wel een fijne backup zijn. En TouchID in de sleep/wake zoals bij iPad lijkt me bij een telefoon niks…

    Dus onder het scherm? Graag! Want als ik de SE van mijn vrouw gebruik voelt mijn 11 zo veel vloeiender en intuïtiever met bijv. appswitching, dus een homebutton wil ik niet meer…

  10. Face ID werkt inderdaad prima. Maar niet als je je telefoon naast je hebt liggen op tafel of nachtkastje en je wilt alleen een lamp uit zetten of de muziek instarten. In dat geval vind ik Touch ID toch nog wel handig

  11. Waarom maken ze geen touch id in de aan en uitknop ? Dat is tenminste handiger voor blinden zoals mijn vrouw want ams ze hem in het scherm zelf maken dan vind ik dat ze zoals bij de samsung s10+ een screenprotector moeten maken waar je de touch id kan voelen zodat je altijd juist zit

  12. Vind touch ID in het scherm veel moderner dan face ID. Waarom blijft Apple altijd zo oubollig achteraan lopen ivm moderne technologieën.

  13. FaceID heeft ook mijn voorkeur, maar zoals al door een aantal aangegeven; het is fijn om touchID als backup te hebben. Mondmaskers zijn al bijna 2 jaar “de standaard”, dit zal niet veranderen komende jaren vrees ik. Sterker nog, we moeten ze nog op meer plaatsen gaan dragen. Je zou bijna denken, waarom hebben we überhaupt faceID nog? Naast de mondmaskers is Touch ID ook handig bij bijvoorbeeld situaties dat je telefoon in de auto wil bedienen of op tafel wil ontgrendelen. Dan is Touch ID toch ineens zo gek nog niet…

  14. Origineel geplaatst door Dennis
    @[Justin](#comment-885045): Hoezo missen FaceID werkt hartstikke perfect, 1 keer goed instellen recht in stoel zitten met goede belichting.

    Daarna werkt perfect of je nu in lichte of donkere omgeving telefoonmaker, of er nu van afstandje van kijk of dichtbij hij unlockt.

    Ja nu met gezicht maskers misschien tijdelijk lastig, maar dit is een tijdelijke situatie.

    Verder heb ik daar dan door Apple Watch geen last van, ingesteld in de iPhone mijn Watch mijn iPhone mag ontgrendelen(staat niet standaard aan).

    Alsof iedereen een Apple watch heeft of voor het probleem met het gebruik van mondkapjes of een zonnebril er een gaat aan schaffen

    Origineel geplaatst door Jeen
    Touch id in de zijknop zal bij de meeste hoesjes alsnog niet werken

    De stil/geluid aan knop kan je toch ook nog steeds gebruiken als je een hoesje hebt. Maken ze toch gewoon nog een uitsparing voor de aan/uit knop in het hoesje, kleine aanpassing. Maar dan heb je wel 2 mogelijkheden. Touch-ID werkt altijd ook met een mondkapje of zonnebril of in fel zonlicht.

  15. @Jan vdW:

    Apple Pay is een dubbel klikje op jou Apple Watch, en dan tegen de pin terminal houden en hup betaald 😉

  16. Gelukkig , nog geen dag gemist , hoop dat Face ID er mooi op blijft

  17. @Jeen: Dat is natuurlijk geen reden om het niet toe te voegen. Hoesjesmakers kunnen daar toch rekening mee houden bij hoesjes voor een nieuwe iPhone, net als dat hoesjesmakers daar rekening mee houden bij iPads waar Touch ID op de knop zit.

    Huidige hoesjes is natuurlijk een ander verhaal, maar die zullen waarschijnlijk toch niet passen (zoals bijna altijd het geval is door veranderende knoppen of cameraformaat).

  18. Voor mij hoeft het ook niet. Face-ID werkt super in combinatie met de Watch.

  19. Face ID is fijn, maar zoals al gezegd niet i.c.m. mondkapje of autohouder. Touch ID erbij zou dan ook erg welkom zijn! Ik ben van plan om mijn iPhone 11 te vervangen door 14, maar als Touch ID dit jaar niet komt dan wacht ik wellicht nog een jaar.

    Ook voor gebruik met Apple Pay zou het fijn zijn. Ik draag namelijk ook graag mijn véél mooiere Android watch i.p.v. functionele Apple Watch. Droomscenario: dit jaar Touch ID in iPhone 14 én een ronde Apple Watch 🙂

    • @Eric: Een ronde Apple Watch gaat echt nooit gebeuren. Een rond scherm, zeker op zo’n klein formaat, is erg onhandig voor het aflezen van tekst. Je kunt veel meer content op een rechthoekig scherm kwijt en dat weet Apple zelf maar al te goed. Heel watchOS is daarop gebouwd.

  20. Top. Investeer alleen nog in FaceID. Werkt altijd.

  21. Gelukkig blijft Face ID. Touch ID mag erbij maar niet in plaats van.

  22. @Niels: niet met handschoenen.

  23. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: De praktijk wijst uit dat het prima kan en het hoeft ook niet in plaats van. Ik verwacht dat ze een nieuwe doelgroep aanspreken als ze ook een ronde versie gaan leveren. Dat zal echter helaas wishfull thinking blijven ben ik bang.

  24. Poosje terug ook eindelijk over gegaan op Face ID, ik vind het geweldig. Maar heb de nadelen inmiddels ook ondervonden. Tijdens navigeren liep Waze vast. Met Touch ID zou het snel opgelost zijn geweest. Homeknop drukken, uit geheugen gooien en opnieuw opstarten. Met Face ID kun je doen wat je wilt, je moet de auto stilzetten langs de kant om gevaarlijke toestanden te voorkomen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.