iPhone 13 met gekleurde hoesjes.

Reacties voor: iPhone 13 problemen en bugs: hier lopen gebruikers tegenaan

De iPhone 13-serie is nu een aantal dagen in handen van gebruikers en dat kan maar één ding betekenen: de eerste bugs en problemen hebben zich alweer voorgedaan. Van widgets die niet goed werken tot scherpe randjes: we lopen de tot op heden bekende hardware- en softwareproblemen met je langs.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. Er zijn meerdere mensen die problemen hebben met het unlocken van de iPhone met de Apple Watch. Ik heb dat ook. Diverse dingen geprobeerd die op diverse forums wordt beschreven, maar niets helpt. Ik krijg wel meldingen binnen via de iPhone, dus de Apple Watch is wel gekoppeld. 9to5Mac geeft aan dat Apple op de hoogte is en dat het in de volgende update opgelost gaat worden.
    PS. Bij het aanzetten van unlock with Apple Watch krijg je de melding dat de iPhone niet kan communiceren met de Apple Watch.

  2. Apple Watch die niet mijn iPhone ontgrendeld is idd wel irritant. zit op het moment in Letland en hier is het mondkapje overal nog verplicht. Nu merk je echt hoe vaak je je telefoon ontgrendeld per dag.. Hopelijk is die update er snel!

  3. Wel vreemd dat verhaal van de EQ met carplay. EQ werkt namelijk alleen via bluetooth audio, niet wanneer carplay gebruikt wordt.

    Ik heb ook een aantal issues gevonden met een AW4 met een iPhone13 pro. Alles maar gemeld bij Apple.

  4. Ik heb problemen met de ING app..
    Ik kom niet verder dan pincode instellen!
    Iemand anders ook dit probleem?

  5. iPhone X
    Na het upgraden naar iOS 15 geen LTE mogelijk!
    Alle instellingen doorlopen echter zonder resultaat.

  6. Pro Motion 120 Hertz werkt op de iPhone pro 13 toch niet wat ik verwachtte. Verschillende apps haperen bij het scorllen. Dat is misschien geen “bug” maar wel ergerlijk bij een nieuw toestel. Ik las ergens dat er apps zijn die nog niet aangepast zijn. Op de Samsung S21 loopt dat super vlot.

  7. Origineel geplaatst door Willy
    Pro Motion 120 Hertz werkt op de iPhone pro 13 toch niet wat ik verwachtte. Verschillende apps haperen bij het scorllen. Dat is misschien geen “bug” maar wel ergerlijk bij een nieuw toestel. Ik las ergens dat er apps zijn die nog niet aangepast zijn. Op de Samsung S21 loopt dat super vlot.

    Dat zegt denk ik meer over de apps (en de ontwikkelaars daarvan), dan over de telefoons (iPhone en Samsung)!

  8. Wat ik merk is dat de Apple Watch niet de juiste tijd bijhoudt in de “stand-by” stand. Even vlug aflezen kan wel maar dan zie je de verkeerde tijd. Als je je pols dan oplicht dan springt die naar de juiste tijd. Even vlug aflezen zonder je pols op te tillen kan niet meer met de juiste tijd.

    Betreft Apple Watch 6 met always on en iPhone 13 Pro

  9. Op de Apple Watch kon ik eerder antwoorden op Whatsapp berichten met het sturen van een emoji. De blauwe stip die daar eerder voor stond is verdwenen alsook blauwe stip met een microfoontje.

  10. Bij iPhone 13 Pro: het inschakelen van de camera of zaklamp vanaf de lockscreen werkt nauwelijks. Ipv kort aantikken zoals bij eerdere versies, moet ik het nu langer ingedrukt houden. Irritant als je snel een foto wil schieten.

  11. @John: In watchOS 8 is het scherm voor het opstellen van berichten vernieuwd. Je tikt nu in een melding eerst op Antwoord en daarna bovenaan op Reply. In dat volgende scherm kan je dicteren en een emoji toevoegen. Je kan nu tekst (via dicteren) en een emoji tegelijk in één bericht sturen, vandaar dat die flow anders is.

    Dit artikel gaat verder over problemen met de iPhone 13. Voor wie verder nog problemen heeft met iOS 15 (of watchOS 8) kan terecht in ons andere artikel over iOS 15 bugs en problemen.

    @StanG65: Ik heb even getest bij meerdere toestellen (waaronder een iPhone 13 Pro): ik heb geen verschil gemerkt in hoe je die knoppen activeert. Voor die knoppen moest je altijd al Haptic Touch gebruiken. Gelukkig maar dat het niet werkt met één keer aantikken, want dan zou je om de haverklap per ongeluk de camera openen of de zaklamp aanzetten.

  12. Ik geloof dat ik een jaartje ga wachten, zal wel moeten overigens want de iphone 13 is weer nergens verkrijgbaar, erg amateuristisch voor zo’n enorm rijk bedrijf.

  13. Na het installeren van IOS 15 raken ook mijn hoortoestellen die via bluetooth met mijn iPhone verbonden zijn de verbinding lukraak kwijt. Op verschillende momenten, dan weer links en dan weer het rechterboortoestel. Als ik de Phonak app van mijn hoortoestellen dan opstart dan is het probleem weer TIJDELIJK verdwenen.
    Nooit eerder met dit probleem te maken gehad.

  14. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. Iphone 13 pro FaceID werkt niet

    Vrijdagavond meteen faceid ingesteld. Ben gaan slapen, zaterdag ochtend herkent FaceID mijn gezicht niet meer.

    FaceID verwijdert, opnieuw instellen is onmogelijk! Elke keer de melding: plaats gezicht in kader, houd telefoon lager, kansloos! T werkt voor geen reet

  16. @StanG65: je weet dat je ook van rechts naar links kunt swipen om de cameraapp te activeren ?

  17. Ik heb een nieuwe iphone 13 pro mx en mijn meldings geluid is duidelijk niet zo luid als mijn beltoon is dit normaal. Dit is zeer irritant want ik hoor mijn berichten niet toekomen

  18. Origineel geplaatst door Joeri
    Ik heb een nieuwe iphone 13 pro mx en mijn meldings geluid is duidelijk niet zo luid als mijn beltoon is dit normaal. Dit is zeer irritant want ik hoor mijn berichten niet toekomen

    Dit heb ik precies zo!
    En ook een hapering in mijn scherm. Vooral bij het omhoog swipen vanaf mijn beginscherm. Dan flikkert hij ook.

  19. Eigenlijk heb ik hier maar één woord voor: schandalig!
    Momenteel heb ik de iPhone X en wil overstappen naar de 13 pro. Daar wacht ik nu gewoon nog een paar maanden mee. Eerst maar eens kijken welke verrassingen er verder nog uit de hoge hoed komen.
    Adel verplicht! Ik verwacht dit niet van een topproduct. Apple heeft die pretentie. Als je dit artikel beschouwt (en wat er ongetwijfeld nog bij gaat komen), lijkt Apple steeds nonchalanter te worden.

  20. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: Bedankt Benjamin voor deze uitleg. Het werkt inderdaad zo.
    Ik had dezelfde vraag ook al elders gesteld, maar ben blij met jouw antwoord.

  21. Na laatste beta update van 28-9 nog steeds de bug met muziek app en carplay…🤔nog niks aangedaan.
    Nou dan de egualizer nog maar uit laten..

  22. @Louis: Gebeld met ING en heeft meneer geadviseerd om telefoon op fabrieksinstellingen zetten en dan zou die werken! Nou, gedaan! En hij werkt dus wel maar als ik mijn reserve kopie terug zet dan werkt die dus weer niet! What the point dan🤦🏻‍♂️

  23. Ook ik heb problemen met de nieuwe Iphone 13 (mini) en iOS 15. CarPlay werkt niet naar behoren. De streaming apps My tuner, Receiver en TuneIn radio willen niet afspelen. Met mijn oude iPhone SE 2016 werkt CarPlay naar behoren! Erg slordig van Apple, als de bug niet binnen een maand is opgelost dan stuur ik de telefoon terug binnen de wettelijke bedenktijd.

  24. iPhone 13 Max Pro. Geen notificaties voor Mail. Niet in stand-by of actief scherm. Pas als Mail wordt geopend verschijnen ook de notificaties. Ruim een uur met Apple aan de telefoon gezeten. Heeft niets gedaan. Wat mij elke keer weer verbaasd is dat er nooit herkenning van het ‘bekende’ probleem is bij de medewerkers. Hetzelfde probleem heb ik op mijn iPad Pro 5e generatie. Beiden op iOS 15.01.

  25. @Martin: werkt het Dan bij jou wel ? Als je de equalizer uit zet ?
    Ik kan helemaal geen muziek via CarPlay afspelen

  26. @Willy: ja inderdaad hier heb ik ook last van. Heel erg irritant/vervelend.

  27. Net een week de Iphone 13 Pro Max…krijg hem met geen mogelijkheid gekoppeld aan m’n Volkswagen Golf uit 2013 terwijl alle anderen iPhones het altijd perfect deden met de Bluetooth. Kan nu dus niet handsfree bellen én geen muziek luisteren/podcasts. Te slecht voor zo’n duur toestel! Alles geprobeerd….

  28. Bij mij aan de linker onderkant waar de luidspreker zit begint het metaal van de blauwe rand te verkleuren contact gehad met apple het is een cosmetisch probleem dus de garantie dekt dit niet. Dus ik moet verder rond blijven lopen met een blauwe iPhone 13 pro max met een donkere plek op de luidsprekers aan de linker kant spijtig dat ik hier geen foto,s kan neerzetten van het
    Probleem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.