Reacties voor: Round-up iPhone 12 mini hands-on: het oordeel van de internationale media

Nu ook met de eerste reviews
Enkele internationale media gingen hands-on met de iPhone 12 mini, het kleinste model uit de line-up. In een aantal video's delen zij hun ervaringen en in deze round-up zetten we ze op een rij. Inmiddels zijn ook de eerste reviews online verschenen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik ben zo blij dat Apple met dit model is gekomen, na jarenlang alleen maar te doen alsof grotere schermen sowieso beter zijn. Ik ga nog even voort op mijn iPhone 8, maar weet al dat de iPhone 12 mini zijn vervanger wordt.

  2. Origineel geplaatst door Oude sok
    Ik ben zo blij dat Apple met dit model is gekomen, na jarenlang alleen maar te doen alsof grotere schermen sowieso beter zijn. Ik ga nog even voort op mijn iPhone 8, maar weet al dat de iPhone 12 mini zijn vervanger wordt.

    Tja, dat is wel relatief….. na jaren grotere schermen.
    Ik lees dit nu op mijn grote iPhone 8 PLUS die net als zijn voorganger de iPhone 7 PLUS een 5,5 inch scherm heeft.
    Nu is er een mini met een 5,4 inch scherm…..uiteraard wel zonder bezels maar toch.

  3. Ik heb lang getwijfeld om mijn iPhone X in te ruilen voor de iPhone 12 mini. Heb uiteindelijk toch voor de gewone iPhone 12 gekozen. Moet zeggen dat de A14 en de camera upgrade het zeker waard zijn. Qua formaat heb ik nu een gelijkwaardig toestel en ben daar toch blij mee. Ik heb met cutouts gelopen van de mini en denk dat deze toch net wat te “klein” is om te genieten van bijvoorbeeld YouTube content. Iedereen alvast veel plezier gewenst met zijn nieuwe iPhone. Het zijn dit jaar machtige telefoons geworden!

  4. Maar zoooo jammer dat er een groothoek lens op zit ipv van de tele 🙁

  5. @Nick: Klopt. Als ze nu gewoon drie lenzen net als op de pro hadden gemaakt. Mini Pro hoop ik volgend jaar op. 😇
    Dan had ik die direct gekocht ipv de 12 pro.

  6. Origineel geplaatst door Nick
    Maar zoooo jammer dat er een groothoek lens op zit ipv van de tele 🙁

    Echt? Ik heb de telelens nog geen moment gemist. Ik had deze op de iPhone X en heb nu de ultra groothoek op de iPhone 12. Misschien omdat het nieuw is, maar ik verkies de groothoek boven de telelens.

  7. @Flupke: ik juist niet, wil dat de kleine bij de instap behoord. Wat betreft de opmerking qua formaat, de mini is toch nog kleiner dan de gewone 8. Gaat de liefhebber van klein uiteraard om t totale toestel inclusief bezels, als er geen bezels zijn is t toestel toch kleiner.

  8. Origineel geplaatst door Hans
    > [Origineel geplaatst door Oude sok](#comment-864742)

    > Ik ben zo blij dat Apple met dit model is gekomen, na jarenlang alleen maar te doen alsof grotere schermen sowieso beter zijn. Ik ga nog even voort op mijn iPhone 8, maar weet al dat de iPhone 12 mini zijn vervanger wordt.

    Tja, dat is wel relatief….. na jaren grotere schermen.

    Ik lees dit nu op mijn grote iPhone 8 PLUS die net als zijn voorganger de iPhone 7 PLUS een 5,5 inch scherm heeft.

    Nu is er een mini met een 5,4 inch scherm…..uiteraard wel zonder bezels maar toch.

    Dat klopt, maar ik kijk persoonlijk niet alleen naar schermformaat, maar ook naar toestelformaat. Dat laatste vind ik persoonlijk zelfs belangrijker.

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt met de eerste reviews.

  10. Ik deel veel van wat hier al geschreven is. Ik zou er zeker extra voor over hebben gehad als er wel een tele op zou zitten maar eerlijk is eerlijk het grootste gedeelte van de foto’s wordt gemaakt met de wide lens, alhoewel ik de portret functie super leuk vind.
    Heb zo een beetje de meeste iPhones wel gehad en vind de huidige XS eigenlijk net te groot maar vooral ook te zwaar.
    De mini lijkt een sweetspot te zijn van compactheid, 50 gram lichter maar in een high end verpakking

  11. Ben voor de iPhone 12 mini gegaan. En wordt volgens post nl morgen geleverd. Ben blij dat er een kleiner formaat is uitgekomen. Nu in het bezit van een iPhone XS en blijf hem te groot vinden. Krijg er misschien weer het Nokia 8810 gevoel bij top toestel in een compact jasje

  12. Sinds een kleine week ben ik de “trotse” bezitter van een iPhone 12 mini. Lang op gewacht, want ik vind/vond de vorige iPhones simpelweg te groot. Ik was dan ook groot fan van de iPhone 4, qua formaat. En jawel hoor, Apple heeft mijn gedachten gelezen. Er zit echter wel een maar aan….. We leven in het tijdperk van de draadloze oplader in auto’s, in thuis, etc. Tja, inmiddels ben ik erachter dat de iPhone 12 mini niet echt goed kan opladen op de draadloze opladers. Alle draadloze opladers zijn namelijk gemaakt voor de grotere smartphones, waardoor de iPhone 12 mini eigenlijk “te klein” is voor de draadloze opladers. De coil van de draadloze opladers zit namelijk net iets te hoog om de achterzijde van de iPhone 12 mini te kunnen bedekken. Die coil zit dus veelal te hoog in de oplaadpad gemonteerd. Ook bij de draadloze opladers met een dubbele coil. Wel iets om dus rekening mee te houden….. Maar qua toestel is de iPhone 12 mini een absolute aanrader!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.