MagSafe Duo Charger

Reacties voor: MagSafe en pacemakers: het risico is klein

Stop geen smartphone in je borstzakje
Apple heeft gebruikers meer informatie gegeven over MagSafe-magneten en welke invloed dat heeft op pacemakers en andere medische apparaten. De iPhone 12-serie is de eerste die voorzien is van veel meer magneten dan gebruikelijk.
Lees het complete artikel → MagSafe en pacemakers: het risico is klein

Reacties: 12 reacties

  1. Heart Rhythm Journal zegt onveilig. Apple zegt veilig.
    🤔 wie zouden we nu best geloven? De cardiologen of de fabrikant van het toestel? 🙄

  2. Niet in slaap vallen tijdens het appen dus als je in bed ligt. ⚡️

  3. Gelukkig heb ik geen pacemaker. Zouden de magneten ook een slechte invloed kunnen hebben op je gezondheid als je geen pacemaker hebt? Eigenlijk zou er ook een versie van de iPhone 12/Pro/Max moeten zijn zónder magneten. Ik heb geen oplaadmatje nodig en plak ook niet zo’n bult achterop m’n iPhone

  4. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Gelukkig heb ik geen pacemaker. Zouden de magneten ook een slechte invloed kunnen hebben op je gezondheid als je geen pacemaker hebt? Eigenlijk zou er ook een versie van de iPhone 12/Pro/Max moeten zijn zónder magneten. Ik heb geen oplaadmatje nodig en plak ook niet zo’n bult achterop m’n iPhone

    Dus omdat jij dat niet nodig hebt moet een fabrikant het model aanpassen. Of moet jij dan een ander model nemen? 🤔

  5. Denk dat dit een beetje overtrokken is.
    Het klopt dat pacemakers bepaalde functies kunnen met een behulp van een zeer sterke magneet direct op de pacemaker maar worden NIET uit gezet, de merken Boston Scientific, Medtronic, St Jude en Sorin worden in een soort van veilig modus gezet met een magneet waardoor ze terug gaan naar een soort van veilige modus (geremd). Bij de Sorin pacemakers wordt afhankelijk van de instellingen de pacer rate aangepast. Er zijn ook merken / types waarop een magneet geen invloed heeft. De magneten die Apple gebruikt vallen in de categorie zwak, dus de kans dat die invloed hebben wanneer ze direct op je pacemaker worden geplaatst is klein.

  6. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Gelukkig heb ik geen pacemaker. Zouden de magneten ook een slechte invloed kunnen hebben op je gezondheid als je geen pacemaker hebt? Eigenlijk zou er ook een versie van de iPhone 12/Pro/Max moeten zijn zónder magneten. Ik heb geen oplaadmatje nodig en plak ook niet zo’n bult achterop m’n iPhone

    Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze magneten invloed hebben op je gezondheid en zijn daarom helemaal veilig voor (dagelijks) gebruik, dus geen zorgen;) en ja er zijn al honderden onderzoeken naar gedaan!

  7. In het artikel staat:

    Overigens is de iPhone 12 zelf niet het probleem, maar de magneten die erin zitten.

    Beetje rare zin lijkt me..? Als je op die manier gaat redeneren bestaat “de iPhone 12” helemaal niet… De magneten IN de iPhone zijn onderdeel van de iPhone, dus is de iPhone (waar de magneten onderdeel van zijn) wel degelijk het probleem.
    Ik heb (gelukkig!) geen pacemaker, maar ik zou eerder een cardioloog hierover geloven dan Apple. De vraag is natuurlijk wel of andere telefoons (iPhone of concurrerende merken) vergelijkbare effecten hebben of niet.

  8. Zelf voorzien van een pm en vooraf gebeld met Apple ivm de extra magneten in de iPhone 12 pro. Gaven aan dat het erg lichte magneten waren en dat de kans klein was dat de pm op de magneten zou reageren. Mocht het anders zijn dan kon de IPhone gewoon retour. iPhone bij de pm gehouden en dit gaf geen probleem. Overigens gaat de pm niet uit wanneer er een dergelijke magneet op de pm wordt gelegd maar gaat deze in de “magneetmodus” (of als deze anders is ingesteld in opnamemodus) Dit kan vervelend zijn of in sommige gevallen gevaarlijk maar zodra de magneet is verwijderd zal de pm weer in zijn normale instellingen verder gaan. Daarnaast wordt geadviseerd geen enkele magneet op de pm te leggen maar minstens 15 cm afstand, lees iPad, koptelefoon etc. Hier zitten ook magneten in.

  9. En dat voor zo een dure smartphone.
    Ik bedenk me wel twee keer voordat ik weer een nieuwe iPhone koop.

  10. (Red.) FDA-informatie toegevoegd in een update bovenaan het artikel.

  11. Misschien een stom vergelijk, maar velen zijn bang voor een vaccinatie maar MOETEN wel per se met de laatste iPhone lopen en accepteren die “risico’s” wel.
    Gewoon zomaar iets dat door m’n hoofd ging toen ik het artikel las….. je kunt deze opmerking ook gewoon weer vergeten hoor 🙂

  12. @robdop: Ja nou goed je heb er een punt en dat is wel vrij opmerkelijk, en er zijn ook genoeg die geen prik willen wegens bijwerkingen maar wel zonder probleem een paracetamol slikken, of de vrouw met de pil die kan de zelfde bijwerkingen ook krijgen.

    We zijn soms gewoon een apart volk de mensheid, maar goed het is goed dat het even onderzocht is en risico dus klein is.
    Ja de kans is er altijd maar dit kan ook met een paracetamol, dit is uiteindelijk ook gewoon pure troep en ook eigenlijk slecht voor je lichaam, en ook hiermee kan je vervelende bijwerkingen krijgen al is het risico laag.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.