Reacties voor: ‘Mijn eerste iPhone’ – de anekdotes van iCulture

Op de dag dat de iPhone precies 10 jaar bestaat, delen we onze persoonlijke anekdotes uit die tijd. Van het eerste magische moment met de iPhone, tot minder leuke ervaringen met het bricken van de eerste iPhones.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Ik heb zitten wachten op de iPhone 3GS, ik wilde persé de GPS functie om te kunnen geocachen.
    Zo snel als het kon ge-jailbreakt, alleen al om al de iPhone haters te kunnen weerspreken als ze een optie hadden verzonnen die je niet kan met een iPhone.
    Kan hem ondertussen blindelings in- en uit elkaar halen, batterij vervangen, andere achterkant, WiFi module vervangen, toch weer de witte achterkant, nogmaals de batterij gewijzigd enz…
    Hij werkt nog steeds, ligt in mijn la als reserve van mijn iPhone 5s (die ik helaas ook een keer heb geopend om de batterij te vervangen, nu geen touch-ID meer).

  2. Leuk om te lezen . Mijn 1e Iphone , was de Iphone 3G .
    Via een vriend uit Amerika . Heb hem helaas niet meer , alles daarna nooit meer door verkocht , maar een mooi plekje voor gemaakt in me huis ” een plankje ”

  3. Leuk deze verhalen!

  4. Het netwerk was in die tijd inderdaad verre van perfect. Als je op het platteland was, maar ook in hartje Amsterdam kon op sommige plekken je bereik wegvallen. Het irritante was bij mij dat zowel in mijn woonplaats aan zee (en vlak naast een grote industrie..!) als op de camping in Schoorl, waar ik vaak was, witte plekken op de netwerk-kaart waren. Daar kon ik dus niet bellen met m’n iPhone. Thuis had ik natuurlijk wel WiFi. Het heeft jaren geduurd voordat dit is opgelost. Belangrijkste functie van de eerste iPhone(s) vond ik de internetfunctie. Als nieuwsman wil ik altijd en overal op de hoogte blijven en communiceren. Dus nieuwsapps, Twitter en WhatsApp vanaf de eerste dag. Maar het heeft jaren geduurd voordat familie en vrienden allemaal op WhatsApp zatten! Belangrijk ook de eerste apps voor VoIP bellen via internet. Via apps als MobileVOIP (via NoNohnet) voor een paar centen bellen met de andere kant van de wereld. Dat was geweldig! Later kon dat ook helemaal gratis met Viber, Skype en nu zelfs WhatsApp, maar toen nog niet.

  5. mijn eerste iphone was inAug.2009 een 3GS 16gb zwart heel veel plezier van gehad en al snel ge jailbreakt nooit enige problemen gehad, terug kijkend was het leuk met nieuwe functie’s bij elke nwe FW release en de nieuwe jailbreak met geweldige nieuwe dingen, dat mis ik nu wel, apple heeft er nu standaard bijna alles opzitten

  6. Mijn collega’s reageerde echt zo van “wat moet je ermee” en “wel een beetje groot”. Ik moet zeggen dat je met de eerste iPhone ook niet echt veel kon, maar toen kwam de appstore.

    Nu heeft iedereen een smartphone, toen kon niemand nog bevatten wat je ermee kon.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.