Reacties voor: iPhodroid maakt Android proberen op je iPhone gemakkelijk (jailbreak)

Het uitproberen van Android op je originele iPhone of iPhone 3G is vandaag een stuk makkelijker geworden. Tot nu toe was hij vrij ingewikkeld om Android handmatig op je toestel te installeren, maar iPhodroid brengt daar verandering in voor gebruikers met toegang tot Mac OS X.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Het is me niet duidelijk of ik het kan proberen met een iPhone 2G waarbij met PWNAge versie 3.1.2 erop is gezet.

  2. Spijtig dat die niet werkt op de ipod touch.waarom niet eigenlijk? En komt dit er nog?

  3. Pff ik snap het echt niet, heb je een super fijne iPhone ga je er het rotte android opzetten….

    Wat een verbetering…

    Ik hou het gewoon bij mijn iphone

  4. Wanneer je de iPhone 3G hebt geupdate naar 3.1.3, en je kan hem niet meer unlocken; zou je simlock door middel van Android dan wel weg zijn?

  5. Origineel geplaatst door Stephan
    Pff ik snap het echt niet, heb je een super fijne iPhone ga je er het rotte android opzetten….Wat een verbetering…Ik hou het gewoon bij mijn iphone

    omdat het kan, alleen daarom al en het is natuurlijk leuk om open source te draaien op een dichtgezet systeem

  6. Ik wacht ook op android voor op de ipod touch 🙂
    Wel leuk om te showen

  7. Origineel geplaatst door Stephan
    Pff ik snap het echt niet, heb je een super fijne iPhone ga je er het rotte android opzetten….Wat een verbetering…Ik hou het gewoon bij mijn iphone

    apple is waarschijnlijk heel blij met mensn zoals jij. Echter zijn er ook mensen die een andere mening hebben gekregen na langer iphone OS gebruik. Ideaal dus dat je geen nieuwe telefoon hoeft te kopen

  8. Origineel geplaatst door A.H.J. Haarmans
    Het is me niet duidelijk of ik het kan proberen met een iPhone 2G waarbij met PWNAge versie 3.1.2 erop is gezet.

    dat kan gewoon 😉

  9. @Justsome:
    Hmm ik denk niet dat langer gebruik mogelijk is. Mijn eerste iPhone was een 1.0

    Ik ben er gewoon heel blij mee, heb hier ook een android liggen, om te testen maar vind het maar een #{^*{%% apparaat.

    Maar natuurlijk is het wel een manier om al die kletsers over android de mond te snoeren.

  10. Lijkt me idd wel cool voor itouch mrja het zal vast niet komen en je betterij is op na 1 uur xD en tog lijkt hèt me leuk

  11. @Paul Durden

    Zeker dat hij ook op 3.1.3 kan?
    Ik zag voor iDroid overal geen iSpirit en geen 3.1.3 of 4.0 staan…

  12. De mensen die de hele tijd liggen te zeuren over “waarom je android op je iPhone zou zetten” zijn beetje irri aan het worden. De reden is simpel. Het is gewoon leuk om het een keer uit te proberen. Het is hetzelfde als een pc, daar zet je soms ook een ander OS op om eens uit te proberen hoe het gaat. Iedereen zijn eigen idee en mening erover. Elke post die ik lees over android begint weer met de discussie waarom dit waarom dat? So be it! Laat mensen doen wat ze zelf willen met hun iphone. En niet ook met het argument komen van koop een andriod telefoon… :/ kom op de technologie is er niet voor niets en het is leuk om met dingen te exprimenteren

  13. Verwijderd. Het is hier geen Fok.nl.

  14. Origineel geplaatst door Stephan
    Pff ik snap het echt niet, heb je een super fijne iPhone ga je er het rotte android opzetten….

    Soms is het best leuk om met een inferieur systeem te rommelen. Ik speel ook nog wel eens Commodore 64 spelletjes op mijn PowerBook of iMac. 😀 Alleen gaat dat een stuk makkelijker dan dat gekloot wat allemaal nodig is om Android op je iPhone te zetten, dus ik denk dat ik ook maar pas.

  15. 3GS niet mogelijk?

  16. @Bart: Ja dat is zeker juist.
    Géén 3GS, dat komt nog wel..
    Er moeten eerst custom drivers voor geschreven worden.

  17. Koop een android. Verkoop je iPhone. Ga met de winst een biertje drinken.

  18. @Stephan: Tja, gelukkig zijn er nog mensen op de wereld zónder oogkleppen die snappen dat Android een op een aantal punten het iPhone-platform simpelweg voorbij is gestreefd. 😉 Alleen zal dat iets zijn wat bij fanboys niet belangrijk is, zo lang die maar een half aangevreten appeltje blijven zien. 😛

    In mijn omgeving zie ik overigens desondanks dat een aantal fanboys ook al voorzichtig zitten te denken aan een Android-telefoon.

  19. Waarom niet voor de 3GS…

  20. @apoZ:
    haha 1 biertje maar? Van de winst kun je coma zuipen xD

    zodra ik m’n nieuwe iPhone in juni heb ga ik dit zeker proberen maar voor nu heb ik m’n iPhone 2G nodig voor dagelijks gebruik dus ik wil niet het risico een nutteloze telefoon te hebben…. Ik pas nog eventjes 😉

  21. Loop je ook risico met w8w alpine als je je ssh uit hebt?

  22. Gaaf, twee systemen tegelijk. Dus wat je hebt behoud je, plus een open source systeem waarop python en flash kan draaien en een verbinding kan maken met een pc dankzij het usb kabeltje, en vervolgens portable software kan draaien, via in een menu in python geschreven in gebruikmakend van de touch van een iphone scherm. Dat zou ik wel wi

  23. Origineel geplaatst door aa: Loop je ook risico met w8w alpine als je je ssh uit hebt?

    Lijkt me niet, want dat zou betekenen dat niet jailbrakers die het ww niet kunnen aanpassen en ook geen SSH hebben dat risico ook zouden lopen.

  24. Er zou gewoon een telefoon op de markt moeten dat als je die aanzet je moet kiezen uit de verschillende besturingen. Uiteraard moet het dan wel mogelijk zijn om te kunnen wisselen tussendoor.

  25. @aa
    Dat levert geen gevaar

  26. @jeroen:
    Oh, die zijn er vast wel, en komen er ook nog wel. maar een iphone die meerdere besturingssystemen toelaat? of een andere telefoon die iphone os toelaat? nee, dat gaat dus echt niet native gebeuren, daarvoor zul je altijd de hackintosh community nodig hebben 😉

  27. Boeiend

  28. Mij lijkt het toch leuk om te zien. Al is het maar om te kijken hoe stabiel het is. Even wachten op de 3gs variant.. 🙂

  29. Ik wacht ook nog op de versie die werkt met 3.1.3, spirit en een ipod touch 3g 😉

  30. Ik ben bezig met Android op m’n iPhone te zetten terwijl ik dit typ. Het terminal gedeelte duurt inderdaad maar een minuutje of tien, maar ondertussen is mijn iPhone beginnen booten in Android en dit is nu al een kleine 10 minuten bezig terwijl ik een soort van terminal tekst heel de tijd op m’n scherm zie scrollen…

    Ben benieuwd of het zal werken!

  31. waneer komt de 3gs vezie dan ??

  32. Om alle bovenstaande negative reacties te ontkrachten, lijkt het mij zeker handig als developer te kunnen proeven aan Android.

    Mij i.i.g. Wel. Om nu wat testjes te doen op een android toestel hoef ik nu enkel mijn oude 3G even
    onder het stof vandaan te halen!

  33. Nou heb het geprobeerd, dacht dat iPhone 3g traag was, maar het kan nog trager met android meuk. Snel weer ge-restored!

  34. @iphonelover:

    Koop een android telefoon en bespaar je de moeite lol

  35. @Gijsbert:
    Nee de telefoon behoud zijn simlock

  36. Ik ben ben het ook aan het proberen op m’n eerste generatie iPhone. Allee vraagt hij op een bepaald moment om de iPhone in scrolling mode te zetten en dat krijg ik niet voor elkaar. heeft iemand hier een tip rond?
    Als ik de home en power knop inhoud dan krijg ik gewoon een zwart scherm, en als ik hem in dfu mode zet gebeurt er ook niet al te veel?

  37. @jonas: Je moet de twee koppen gewoon vast blijven houden. Dan kom je vanzelf in de SM. Lukte bij mij ook niet de eerste keer.
    Ben nu ook aan het testen.

  38. @Jonas Smets: Je moet je home en powerknop voor 20 seconden lang ingedrukt houden. Dan krijg je vanzelf een nieuwe melding.

  39. Ik krijg het niet voor elkaar, blijf haken bij step 9, krijg dan een melding dat hij iets moet unmounten dat niet gemount is?!?!?!

    heb gewoon een iPhone 3G met OpenSSH en 3.1.2 en de laatste versie van iPhodroid, iemand tips?

  40. @misterx: Ja dat lees ik inderdaad overal, maar hier wil hij dus niet werken. Nog maar eens restoren en overnieuw proberen.
    Als ik de home en power knop inhoud krijg ik eerst het apple logo, dan het connect to itunes scherm, dan wordt hij weer zwart en krijg ik dus terug het apple logo, terug het connect to iTunes scherm enz. 20 seconden, 10 minuten… Allemaal hetzelfde.
    Heb een eerste generatie iPhone, 3.1.2.

  41. Steve Jobs en Apple worden steeds meer het lachertje als het om open standaarden en innovatie gaat:
    http://www.youtube.com/watch?v=a46hJYtsP-8&feature=youtube_gdata

  42. unlocked het je i-phone?

  43. Origineel geplaatst door ifreak
    Ik krijg het niet voor elkaar, blijf haken bij step 9, krijg dan een melding dat hij iets moet unmounten dat niet gemount is?!?!?!heb gewoon een iPhone 3G met OpenSSH en 3.1.2 en de laatste versie van iPhodroid, iemand tips?

    Voor iedereen een tip :

    Gebruik geen WinSCP, maar Filezilla. Komt beter over. Zet ook de rechten van de files/map die je over zet op 0777. Heb er tijden mee gekloot maar het werkt hier nu 100%!

    iPhone 3G 3.1.2 BlackRa1n HW-Simlockvrij.

    Handmatige installatie uitgevoerd 😉

  44. Iemand al een hoe en wat filmpje gemaakt en geplaatst op onze youtube?:)

  45. Bij mij lijkt ie alles uit te voeren.
    Maar na de SCROLLING MODE doet ie nog wat en daarna reboot ie gewoon in iPhone.
    Hoe kom ik nu in android?

  46. @ifreak: Opnieuw je mac opstarten dan moet hij het doen.

  47. Origineel geplaatst door Ruben.cc
    Origineel geplaatst door StephanPff ik snap het echt niet, heb je een super fijne iPhone ga je er het rotte android opzetten….Soms is het best leuk om met een inferieur systeem te rommelen. Ik speel ook nog wel eens Commodore 64 spelletjes op mijn PowerBook of iMac. Alleen gaat dat een stuk makkelijker dan dat gekloot wat allemaal nodig is om Android op je iPhone te zetten, dus ik denk dat ik ook maar pas.

    Haha, Android inferieur? 🙂

    http://mashable.com/2010/05/20/froyo-screws-apple/
    http://blog.newsweek.com/blogs/techtonicshifts/archive/2010/05/20/sayonara-iphone-why-i-m-switching-to-android.aspx

  48. ha het lukt me niet om in scroll mode te komen.
    ik hou de home button en power knop ingedrukt. maar ik kom niet verder dan de “connect to itunes” scherm. maar als idroid loading op mijn mac komt dan houd het op. dus hoe nu verder…

    ik heb het al een opnieuw geprobeerd met een clean install enz.

    wie kan me helpen

  49. @P5ycH0: Je moet de iphone aansluiten aan de mac met kabel. Dan de homebutton en power button vasthouden

  50. Bij mij gaat hij tot de SCROLLING MODE, hij doet nog heel wat. Geeft aan dst hij iBoot aan het laden is, waarna de melding WELCOME IN IBOOT. Maar dan blijft hij hangen. Iemand ook al zover gekomen.

  51. Kan iemand me helpen,, heb alles gedaan zoals het hoort e.d.. maar dan start ik me iphone opnieuw op en dan kan ik niet kiezen tussen android en iphone os.. iemand?

  52. 1152459650601=

  53. Wrom kan t niet op de ITouch? Ik heb Ipod Touch 2g met 3.1.3 Jailbreak’d met Spirit. Gebruik IMac 21.5″.
    Alvast bedankt mensen!

  54. Ik heb net Android op de iphone 3G handmatig geinstalleerd en is inderdaad best wat werk, en soms moet je goed lezen en treed er een fout op, maar deze blog laat zien wat de oplossingen voor eventuele errors zijn.

    http://masseymasseymassey.blogspot.com/2010/04/step-by-step-tutorial-on-how-to-install.html

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.