Reacties voor: iPads in onderwijs onbeheerd na installeren iOS 7 [update]

Scholen ontdekken dat iPads onbeheerd blijken te zijn na het installeren van iOS 7. Profielen werken niet, waardoor systeembeheerders geen toegang op afstand meer hebben.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Ik ben er ook achter gekomen. Ben drie dagen bezig geweest. Leuk geintje

    Eerst nog jezelf naïef afvragen waarom de IPAD nou niet met WIFI wil verbinden…

  2. Bij ons hebben ze gelukkig geen beperkingen en toegang op afstand. 🙂
    Ben trouwens geen fan van het systeem, leerlingen letten niet goed op en moeten soms 2 A4 naast elkaar zetten op t scherm van een iPad wat heel slecht is.

  3. Waar iOS 7 allemaal wel niet goed voor is

  4. Waarom uberhaupt iPads op school?

  5. Je kan niet alles meteen goed hebben. Stel je voor wat een ramp het zou zijn mochten het android tablets zijn…@Barend:

  6. Update IOS 7.0 ….. eeuhh waar zijn we nu 16 of 86.

  7. Om het ff iets breder te trekken.
    Ik ben een echte gadget fan en was ook altijd fel voorstander van het digitaliseren van het onderwijs, tot ik zag hoe het op mijn middelbare school onder de eerste klassen werd geïntroduceerd(iPads en Chromebooks), met alle gevolgen van dien.
    De leerlingen bleken de blokkades op de een of andere manier toch te omzeilen waardoor ze in de les op facebook zaten. Maar dat was niet eens het ergste, om er eens goed in te kunnen duiken besloot ik mijn PWS hierover te houden, met tot nu toe schokkende resultaten. Mijn school (en ook andere) bleken uiteraard onderzoek gedaan te hebben en toen bleek dat klassen die met iPads werkten aanzienlijk lager scoorden op CITO toetsen dan andere klassen, ook stroomden er minder leerlingen door naar het Atheneum/VWO. Toch besloot de school het voor alle nieuwe eerste klassen in te voeren, ondanks protest van enkele leraren. Dit lijkt me echt wel een probleem, ik snap dat scholen willen innoveren en vooraan willen lopen, maar als eigen onderzoeksresultaten daarbij op zij worden geschoven en de leerling wordt benadeeld lijkt met dat niet goed.

    En dan ontopic 😉
    Op mijn school hebben ze er ook last van maar gelukkig alleen met 1 iPad van een docent ze hebben de leerlingen geïnstrueerd niet te updaten.

  8. Is ook veel werk om een beta test in bedrijfsomgevingen te doen.
    Of dachten ze dat men daar de iOS7 bling überhaupt zouden overslaan?
    Nadenken is kennelijk een stap te ver.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.