Reacties voor: Apple laat je binnenkort kiezen tussen 20 of 30 appiconen per iPad-scherm

Maandagavond liet Apple een verse collectie beta's los op de ontwikkelaars. Bij al die beta's zitten er wel weer nieuwe opties in. Zo kun je bij de iPad voortaan kiezen tussen grotere appiconen of meer appiconen op je scherm. Die mogelijkheid was eerder nog niet aangekondigd.

Reacties: 11 reacties

  1. Uit de tijd van het jailbreaken deed ik niet anders. Op mijn 6 had ik 7x 5 icoontjes. Dus moeilijk is het niet.

  2. Ideaal voor iPad mini gebruikers die de icoontjes te klein vonden! Good job Apple!

  3. Begrijp niet dat ze ons nog steeds niet de vrijheid geven om je scherm zelf in te delen. Dit is zeker een stap in de goede richting maar had meer verwacht.

  4. Inderdaad vind ik ook dat Apple je meer vrijheid zou moeten geven hoe je het scherm wilt indelen etc. Er kunnen nog veel meer iconen op zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Op de iPhone Xs Max zitten er al 24 op!

  5. Gevalletje geef ze een vinger en ze pakken je hand… 😅

  6. Net de beta geïnstalleerd en ik zie inderdaad 5×6 icoontjes. Maar er is helemaal geen optie in de settings waarmee dat ingesteld kan worden. Zag na de installatie van wat beta 3 zou moeten zijn, nog de melding dat er een software-update is (rood vlaggetje aan icoon van settings), maar die blijkt er dan toch weer niet te zijn.

  7. @MJ: Te klein vonden in de iOS 13 beta waarschijnlijk? Deze optie doet namelijk niets anders dan teruggaan naar de oude iOS 12 layout en icon-size.

    Dus de keus is oude iOS 12 layout of nieuwe iOS 13 layout met kleinere iconen, lagere dock (want kleinere iconen) en meer iconen per rij.

    Een extra feature die trouwens mist in de “iOS 12 mode” is dat in landscape het “vandaag”/widgets paneel niet meer naast de iconen getoond wordt. (Die komt er weer overheen te liggen.) @Redactie: misschien handig om nog ff aan het artikel toe te voegen.

  8. Eindelijk. Vond dat op Windows Phone ook heerlijk

  9. @Edwin:

    Ja, bedoelde met de IOS13 inderdaad.
    Maar wel jammer dat de widgets er dan niet naast passen. Misschien komt daar nog een oplossing voor!

  10. @Marcel: Marcel, in de 5de developersbeta zit die mogelijkheid wel bij de instellingen onder “beeldscherm en helderheid”. Ik vermoed dat dit nog niet werkt in de 4de publieksbeta.

  11. Ik roep al jaren om een manier om de icoontjes op een andere plek te kunnen vastpinnen/rangschikken. Het belangrijkste/mooiste deel van de wallpapers wordt nog steeds bedekt door icon’s..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.