Reacties voor: iPad zorgt voor keldering van pc-verkopen

De populariteit van de pc is tanende in het tweede kwartaal van 2011. Volgens Gartner kan er een structurele marktverandering zijn ingezet ten faveure van de tablets.
Lees het complete artikel → iPad zorgt voor keldering van pc-verkopen
Bart Breij -

Reacties: 19 reacties

  1. Denk niet dat het aan de tablets ligt.

    Eerder aan de wat meer onzekere tijden voor veel consumenten

  2. “de daling van computerverkopen in de consumentenmarkt komt door de opkomende populariteit van smartphones en tablets.”

    Krijgen we deze discussie weer…

    Komt toch gewoon door…
    (1) De onzekere tijden van tegenwoordig;
    (2) Hele kolonies Lulletjes rozewater die denken dat ze alles kunnen doen met hun ‘nieuwe’tablet wat ze vroeger ook op de laptop deden, ja tot dat ze echt moeten werken 😉

    Trieste discussie gaat dit worden!

  3. Ik heb in ieder geval mijn Sony Vaio aan mijn vrouw gegeven sinds ik op mijn Ipad2 werk. Ik doe er alles mee dat nodig is om mijn bedrijf draaiend te houden. 🙂

  4. Ik kan ook geen enkel voordeel meer noemen van een pc tov van een tablet. Misschien als je fanatiek gamer bent, maar verder…, sinds aanschaf iPad heb ik windowsbak geen enkele keer meer opgestart. (haha, alleen al het concept ‘opstarten’ is zo 2010. 🙂

  5. @Neusje80

    Mee eens. Ik denk de daling vooral te danken is aan de steeds meer onzekere markt (eurocrisis, amerika etc.)

    En als een tablet je pc kan vervangen, tja dan zegt dat meer over hoe je jouw pc gebruikt(e).

  6. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik heb in ieder geval mijn Sony Vaio aan mijn vrouw gegeven sinds ik op mijn Ipad2 werk. Ik doe er alles mee dat nodig is om mijn bedrijf draaiend te houden.

    Maar jij hebt dan ook een wereldbedrijf, in het echte leven kan je er niet eens een fatsoenlijke spreadsheet op los laten 😉

  7. Origineel geplaatst door Richard
    Ik kan ook geen enkel voordeel meer noemen van een pc tov van een tablet. Misschien als je fanatiek gamer bent, maar verder…, sinds aanschaf iPad heb ik windowsbak geen enkele keer meer opgestart. (haha, alleen al het concept ‘opstarten’ is zo 2010.

    Mensen kramen soms de gekste dingen uit om eigenlijk wat aan te tonen, feiten liegen niet!

    Je hebt nog steeds een PC nodig om er fatsoenlijk mee te werken!
    Voortaan gewoon je PC aan laten staan, dan heb je ook geen opstarttijd, net zo simpel als bij de iPad.

  8. Ik denk dat het een combinatie is van economie en iPad (tablet is een eufemisme voor iPad)… Veel mensen (misschien niet gebruikers op een forum als dit) zullen er achter zijn gekomen dat een iPad hun computerbehoefte geheel kan vervangen…(die doen alleen wat mail en websurfen, fotootje kijken, misschien YouTube, en dan houdt het wel op)… En volgens mij zijn dat héél veel mensen…

  9. Mijn iPad kan mijn MacBook nooit vervangen. Lightroom, Garageband, Photomatix en iets simpels als Torrents, zijn niet mogelijk op een iPad. Deze twee zullen, samen met m’n iPhone, altijd naast elkaar blijven functioneren.

    En binnenkort met iCloud zal dat helemaal een feest worden. Maar een PC/Mac vervangbaar door een tablet? Dat zal, denk ik, nooit gebeuren.

  10. pardon? geen Ipad zeker? ik begeleid er een hele dienst mee, of een vergadering, incl. meerdere filmpjes! hoezo geen fatsoenlijke spreatsheet op los laten… denk nog maar eens een keer na.

    ik ben het er wel mee eens dat het nog geen pc is, of kan vervangen. Ik teken bijvoorbeeld in autocad voor de mac en dat lukt nog steeds niet op een Ipad 😉 zal het ook nooit worden denk ik, de muis ontbreekt.

    maar verder doe ik werkelijk alles met dat ding! en top uitvinding!

    @SPIJKER:

  11. @Spijker: vanachter je scherm is het makkelijk om domme opmerkingen te maken. Misschien een tip dat je een volgende keer nadenkt voor je op de knop reageren drukt?

    Ik ben intensief gebruiker van de ipad. Mijn vriend is een bluetooth toetsenbordje van apple. Pages, numbers, mindmappen, google docs, dropbox, etc. Geen zware tabellen of dergelijke.

    De laptop heb ik niet nodig, behalve voor periodiek backups maken. Dat is na 5.0 ook niet meer nodig.

  12. @Patrick: wijze woorden 😉

  13. Origineel geplaatst door gerbrand
    @Patrick: wijze woorden

    Misschien kan je bij hem solliciteren naar een echte baan!
    Jullie zitten op hetzelfde niveau 😉

  14. Origineel geplaatst door Patrick
    @Spijker: vanachter je scherm is het makkelijk om domme opmerkingen te maken.

    En dat zegt de intelligente man (lees grapjas) die “een heel bedrijf” draaiende houdt met zijn iPad 😉

    Koop een stapel bierviltjes vriend, op de achterkant kan JIJ vast heel je administratie kwijt 😉

    Misschien een tip dat je een volgende keer nadenkt voor je op de knop reageren drukt?Ik ben intensief gebruiker van de ipad. Mijn vriend is een bluetooth toetsenbordje van apple. Pages, numbers, mindmappen, google docs, dropbox, etc. Geen zware tabellen of dergelijke.De laptop heb ik niet nodig, behalve voor periodiek backups maken. Dat is na 5.0 ook niet meer nodig.

    Wat is nu je punt?
    Dat jij er klaarblijkelijk een amateurische bedrijfsvoering op na houdt en/of dat jij klaarblijkelijk een wel hele simpele gebruiker bent en/of dat onze geliefde iPad een echte alleskunner is?

    Maar vooral geen zware tabellen, laat staan draaitabellen, want dan valt onze geliefde iPad meteen door de mand, welkom in de echte wereld van bruikbaarheid!

    De zakelijke software voor de iPad is dan ook slechts een heel zwak aftreksel van het echte PC spul, ook al denken sommige van niet 😉

  15. Het is waar, de zakelijke software is een slap aftreksel vergeleken bij een PC, maar daar ligt misschien juist de kracht van de iPad. Ik ken heel wat zakelijke word gebruikers die een brief tikken, een mailing maken en nog wat eenvoudige bewerkingen doen. De overkill aan mogelijkheden dvan bijvoorbeeld Word doet de productiviteit niet goed. De iPad is juist zo populair doordat er makkelijk en snel mee te werken valt.
    Dat er mensen in een bedrijf zijn die er meer mee doen dan de gemiddelde zakelijke gebruiker begrijp ik, maar dat percentage is relatief klein ten opzichte van de normale zakelijke gebruiker. Geef het een jaar of 2 à 3, dan zal je zien dat er veel meer zakelijke toepassingen aangepast zijn aan de ‘nieuwe’ manier van werken op een iPad.

  16. Origineel geplaatst door Ronald1959
    Het is waar, de zakelijke software is een slap aftreksel vergeleken bij een PC, maar daar ligt misschien juist de kracht van de iPad. Ik ken heel wat zakelijke word gebruikers die een brief tikken, een mailing maken en nog wat eenvoudige bewerkingen doen. De overkill aan mogelijkheden dvan bijvoorbeeld Word doet de productiviteit niet goed. De iPad is juist zo populair doordat er makkelijk en snel mee te werken valt. Dat er mensen in een bedrijf zijn die er meer mee doen dan de gemiddelde zakelijke gebruiker begrijp ik, maar dat percentage is relatief klein ten opzichte van de normale zakelijke gebruiker. Geef het een jaar of 2 à 3, dan zal je zien dat er veel meer zakelijke toepassingen aangepast zijn aan de ‘nieuwe’ manier van werken op een iPad.

    Helemaal mee eens.

    Zeker als in de toekomst de schermresolutie & werkgeheugen v/d tablets toenemen.

  17. Het is interessant om te lezen dat tablets en smartphones zo snel populair worden. Toch denk ik dat tablets geen vervanging zullen zijn van PC’s en laptops, gebruikers zullen snel merken dat tablets beperkingen kennen in gebruiksgemak en toepassingen. De tablet is geweldig voor op de bank, onderweg of in bed. En aangezien tablets relatief nieuw en een leuke gadget zijn, zal men eerst investeren in een tablet en de vervanging van het huidige notebook uitstellen. Vandaar denk ik dat er nu een relatief grote dip is ontstaan, die straks weer enigszins opveert als de mogelijkheden van de apparaten een steeds belangrijker onderwerp wordt. Bovendien moeten we er rekening mee houden dat operating systems tegenwoordig minder van een systeem vragen waardoor consumenten minder snel tot vervanging over hoeven te gaan, wat weer van invloed is op de verkoopcijfers. Ze zijn op zoek naar andere oplossingen en deze ontwikkeling is zichtbaar in de enorme groeicijfers van SSD’s. Deze drives verlengen de levensduur van een pc aanzienlijk en deze upgrade geeft een betrouwbaarheid en toename in prestatievermogen alsof het een nieuwe pc betreft. En dat voor een fractie van de prijs.

  18. Origineel geplaatst door Vincent Oostlander, Kingston Technology
    Het is interessant om te lezen dat tablets en smartphones zo snel populair worden. Toch denk ik dat tablets geen vervanging zullen zijn van PC’s en laptops, gebruikers zullen snel merken dat tablets beperkingen kennen in gebruiksgemak en toepassingen. De tablet is geweldig voor op de bank, onderweg of in bed. En aangezien tablets relatief nieuw en een leuke gadget zijn, zal men eerst investeren in een tablet en de vervanging van het huidige notebook uitstellen. Vandaar denk ik dat er nu een relatief grote dip is ontstaan, die straks weer enigszins opveert als de mogelijkheden van de apparaten een steeds belangrijker onderwerp wordt. Bovendien moeten we er rekening mee houden dat operating systems tegenwoordig minder van een systeem vragen waardoor consumenten minder snel tot vervanging over hoeven te gaan, wat weer van invloed is op de verkoopcijfers. Ze zijn op zoek naar andere oplossingen en deze ontwikkeling is zichtbaar in de enorme groeicijfers van SSD’s. Deze drives verlengen de levensduur van een pc aanzienlijk en deze upgrade geeft een betrouwbaarheid en toename in prestatievermogen alsof het een nieuwe pc betreft. En dat voor een fractie van de prijs.

    Dit is toch geen SSD reclame, want het klinkt als het bekende ***** in de ruimte 😉

    Doe mij maar een SSD-tje dan, voor een fractie van de prijs, dan praten we nergens meer over!

    Prijzen zijn nog steeds belachelijk duur…
    Recentelijk een Intel 600GB gekocht voor ruim 950 euries, of je een emmer leeg gooit…

  19. Misschien lees ik een paar reacties verkeerd, maar ik krijg toch de indruk dat je hier heel erg de clash ziet tussen old school gebruikers die nog denken in component upgrade en “zware” applicaties en New style computer gebruikers die minder gericht zijn op hoe het apparaat het doet zolang hij het maar doet. Feit is dat de meeste gebruikers de laatste jaren hun computer voor andere dingen zijn gaan gebruiken. Wie maakt nog een bibliotheek van al zijn cd’s op de computer vroeger hele horden van mensen.. Nu alles digitaal. De computer zoals wij tot een paar jaar geleden kende is op zijn retour. De tablet zal niet de volledige vervanging zijn maar voor veel mensen verdomd dichtbij komen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.