Reacties voor: iPad Wi-Fi kan GPS-functie signaal van verbonden iPhone gebruiken

De iPad met alleen Wi-Fi kan het gps-signaal van een aangesloten iPhone gebruiken, als je gebruik maakt van tethering (personal hotspot).

Reacties: 21 reacties

  1. Dit gebruikte ik al met mijn Macbook Pro icm een iPhone 3Gs en 4..

  2. werkt dit ook met MiWi???

  3. Ik heb het gisteren geprobeerd, in de trein, iPad en iPhone 4 KPN, de verbinding ging soepel en ik kreeg mijn email binnen, maar een website kon ik niet openen. Toch maar weer mijn mifi inpakken, dat gaat prima.

  4. Oef een gps update van eens per minuut is wel heel erg weinig..

  5. Onzin. Dit is gewoon de op WIFI gebaseerde locatieservice van de iPad zelf. Daar er nu een data verbinding is kan er via het internet locatie informatie over gedetecteerde access-points opgevraagd worden waardoor de locatie bijgewerkt kan worden.

  6. Dit was samen met MiFi ook al mogelijk.. Dus geheel vreemd is het niet ..

  7. MyWi natuurlijk…

  8. Heb al probleemloos de internetverbinding van mijn 3GS gedeeld met mijn wifi iPad 1e generatie via blue tooth. Werkt perfect en maakt de meerkost van een 3G iPad onnodig voor mij.

  9. Origineel geplaatst door sparc
    Onzin. Dit is gewoon de op WIFI gebaseerde locatieservice van de iPad zelf. Daar er nu een data verbinding is kan er via het internet locatie informatie over gedetecteerde access-points opgevraagd worden waardoor de locatie bijgewerkt kan worden.

    Kan niet Wifi kan geen plaats bepalen zoals assisted GPS dat doet via GSM signalen. iPad WiFi 3G heeft een assisted GPS geen ‘full’ GPS zoals de iPhone…

  10. Origineel geplaatst door mrRichz
    Dit was samen met MiFi ook al mogelijk.. Dus geheel vreemd is het niet ..

    Idd werkte hier ook probleemloos.
    Laatste firmware update voor 2352

  11. Origineel geplaatst door pear
    werkt dit ook met MiWi???

    Yep hier geen probleem wel met de laatste firmware update.

  12. [quote]
    Kan niet Wifi kan geen plaats bepalen zoals assisted GPS dat doet via GSM signalen. iPad WiFi 3G heeft een assisted GPS geen ‘full’ GPS zoals de iPhone…
    [/quote]

    Kan wel. Er wordt door verschillende bedrijven een lijst bijgehouden van WiFi access points en de lokatie die daarbij hoort. Door te scannen voor WiFi access points en de signaal sterkte te meten in combinatie met de lokatie die bij de access points hoort kun je de lokatie redelijk nauwkeurig vaststellen.

    A-GPS is full GPS in het geval van de iPad 3G waarbij dit genoemd wordt. Hier wordt mee bedoeld dat als er geen satellieten gevonden kunnen worden dat de lokatie aan de hand van WiFi access points vastgesteld kan worden waarna er sneller een fix kan worden verkregen. Het assisted gedeelte zit ook in de normale iPad.

  13. En wat sparc zegt is volgens mij ook het geval. Omdat de positie van de WiFi access points via internet kan worden opgevraagd lijkt het alsof je GPS functionaliteit hebt.

  14. nog een aparte bijkomstigheid, ik heb op ipad en iphone beide 4.3 staan, maar dit weekend heb ik mijn ipad per
    ongeluk verbonden met een nokia telefoon( ook met kpn zakelijk) en via die telefoon kon ik ook op intranet.
    Schijnt bij het juiste abo op ook andere telefoons te kunnen.

  15. Heeft de iPad wifi geen GPS? Hoe kan het dan, dat ik via mobile me een perfecte location fix krijg op m’n huisadres?

    De locatie van mijn wifi-netwerk is niet opgegeven. Ik sta voor een mysterie.

    Iemand een idee?

  16. Zoals al eerder gezegd:

    Er wordt door verschillende bedrijven een lijst bijgehouden van WiFi access points en de lokatie die daarbij hoort. Door te scannen voor WiFi access points en de signaal sterkte te meten in combinatie met de lokatie die bij de access points hoort kun je de lokatie redelijk nauwkeurig vaststellen.

    Gewoon via je WiFi-netwerk dus. Of je dat nu wel of niet hebt opgegeven.

  17. @Kevin: Haa thx weer wat bijgeleerd 🙂

  18. Voor navigeren op mijn ipad wifi maak ik gebruik van Bluetooth GPS muis, software BTStack.(jailbreak)
    werkt perfect.

  19. Ondersteunt T mobile tethering? Ik krijg mijn iPad en iPhone 3 g niet met elkaar verbonden. Hoe doe ik dat? Kan iemand mij daarin helpen

  20. En werkt de Wifi only versie ook goed met de vele apps die een locatie update vragen? (uiteraard wanneer je ergens bent met Wifi)

  21. Hallo, ik heb eeb ipad2 met alleen wifi. is hier autonavigatie voor, of heb je daar echt gps voor nodig? Daarnaast heb ik een nokia 6700 classic met gps, kan ik die evendtueel gebruiken om toch gps op mijn ipad te krijgen? of zijn er evt. Andere manieren? Alvast bedankt voor je reactie! Paulus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.