Reacties voor: iPad vijf jaar in Nederland: van twijfelgeval naar groot succes

De iPad is vanaf vandaag vijf jaar in Nederland verkrijgbaar. Hoe keken we vijf jaar geleden naar de iPad, en hoe is dat veranderd? We blikken nog eens terug op de verkoopstart, op 23 juli 2010.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Het lijkt alweer zo lang geleden! En wat een evolutie heeft ook de iPad doorgemaakt! Ik weet nog goed dat ik de eerste iPad kocht. Nu pas 4 jaar terug want ik heb wel gewacht op de tweede versie (die aanzienlijk anders was, dus dat belooft wat voor de Apple Watch). Had hem min of meer stiekem gehaald want wist dat mijn vriendin er niet echt voor te porren was.

    Tijdens een nieuws item over de rijen voor de nieuwe iPad (waar mijn vriendin erg om moest lachen, belachelijk vond ze het) wees ik aarzelend naar een hoek op de tafel waar de iPad aan het opladen was. Waar ik het lef vandaan haalde om zo’n stom ding te kopen. ‘s Avonds was toch haar nieuwsgierigheid gewekt en ging ze er mee spelen. Binnen 10 minuten volledig verkocht en om. De ervaring is heel anders dan een telefoon. Nu inmiddels aan de derde iPad toe (ik ben een van de weinigen die wel redelijk vaak update, oude iPads worden in de familie verkocht voor een zacht prijsje).

    Helaas voor mij is vanaf dag 1 de iPad min of meer geconfisqueerd door vrouwlief en is dat altijd zo gebleven. Misschien in het najaar toch maar een nieuwe iPad mini halen die écht voor mijzelf is.

  2. Over 5 jaar kijken we ook zo terug op de apple watch denk ik. Eerst twijfelachtig, maar na een tijdje weten we niet meer hoe we ooit zonder leefden

  3. “De verkoop van de iPad is volgens recente onderzoeken afgevlakt, maar niet omdat we zijn uitgekeken op de iPad. Het komt vooral omdat iedereen al een iPad heeft en deze niet elk jaar vervangt door een nieuwe”

    Dus zal Apple er wel voor zorgen dat oudere iPads snel uitgerangeerd raken. Leuk dat de iPad2 nog mag meedoen maar hoeveel functies moet die inmiddels al niet missen? Ik merk het al aan m’n 1e generatie Air, het is nog maar kort geleden dat ik mijn bijna 600 euro mocht overhandigen. Eigenlijk ongelooflijk dat die al niet meer volledig ondersteund wordt in iOs9 (multitasking).

  4. 5 jaar is zo voorbij! Hoe gek dat de wereld zo hard veranderd is op die aantal jaren!
    Ik vind het alleen stom dat mensen die als eerste de iPad hadden (1ste generatie dus) hun laatste update voor het toestel iOS 5.1.1 was.
    Dus 3 jaar geleden (2012) kregen zei hun laatste versie.
    En dat terwijl de iPad 2 nog zeker iOS 9 krijgen, vermoedelijk tot half 2016 dus want ik verwacht niet dat de iPad 2 iOS 10 krijgt (wat ik ook niet verwachten van iOS 9, 8 en daarvoor 7 eigenlijk)
    Als ik dus een eerste generatie tablet had zou ik me bedrogen voelen door Apple vanwege zo een korte ondersteuning van 2 jaar terwijl voor de iPad 2 nu meer dan 4 jaar ondersteund wordt en waarschijnlijk een totaal van 5 jaar ondersteund wordt.

  5. @WvB22: 😃Leuk om te lezen, WvB22! Haha ja, gewoon doen een eigen iPad mini voor jezelf.

    De iPad heeft inderdaad wat gebracht in de tablet-wereld, klopt.

    Mijn ouders hebben ook de iPad Air. Althans mijn moeder heeft de iPad Air, ze is er helemaal weg van en na ook 10 á 15 minuten ermee uitproberen en soms vroeg ze ook wat dingen aan mij, was ze helemaal verkocht😄. Ze vraagt nu niet meer om hulp – installeert zelf updates van iOS en maakt backups.

    Steve Jobs was is zo trots op dit product, ik vind dat filmpje interessant en leuk om te kijken. Net als de introductie van de iPhone in 2007.

  6. Ik heb al spijt dat ik iOS 7 op mijn iPad 2 heb gezet, dat trekt ie maar net – eigenlijk net niet. Wat dat betreft vind ik het helemaal niet gek dat Apple oudere iPads niet volledig ondersteund.

    Vijf jaar is inderdaad een korte tijd, maar de vooruitgang wat hardware en software betreft gaat zo veel sneller dan in vergelijking met Macs (of in ieder geval de impact van de vooruitgang is veel groter) dat je een iPad of iPhone ook niet kunt vergelijken met een Mac. M.a.w. mijn vijf jaar oude iMac draait zonder problemen Yosemite, maar ik verwacht helemaal niet dat een vijf jaar oude iPad ook iOS8 kan draaien.

  7. Ik was pas echt overtuigt toen de iPad Air 2 uit kwam.., erg snel, dun en licht! Echt een top apparaat! Eindelijk een iOS apparaat met 2GB ram en een tri-core cpu en dat merk je echt! Precies de rede waarom ik nog rondloop met een iPhone 5s en wacht op de 6s.

  8. Yep wat de Wii voor Nintendo was is de iPad voor Apple. Product voor de massa, dummy proof en dus gemakkelijk in gebruik.

  9. Ik heb voor mijzelf nooit echt het nut gezien voor een iPad, alles wat ik mobiel wil doen doe ik op m’n iPhone 6 en deze maand met iWatch erbij. Alles qua zware programma’s, films kijken en uitgebreid surfen doe ik op m’n Mac pro. Wellicht ben ik één van de weinige maar voor mij zit er geen meer waarde in. Wellicht zullen andere daar wel veel baat bij hebben. Ik heb ook ooit een laptop gehad, paar maanden gebruikt en ik merkte dat ik hem totaal niet nodig had. Maar wie weet ooit! Wel leuk om die video’s weer eens te bekijken over de iPad.

  10. Voor wie de biografie gelezen heeft van Steve Jobs: Jobs zijn kinderen mochten geen tv kijken, hadden geen iPod, geen iPhone en geen iPad. Ze gingen naar “The Waldorf School” waar enkel met natuurlijke materialen gewerkt wordt. Kleine bedenking over iPad in het onderwijs en de “Steve Jobs scholen” dus. Kinderen moeten hun zintuigen ontwikkelen, en dat doen ze niet door een iPad te gebruiken. Alles voelt hetzelfde. Een tekening op papier kunnen ze het reliëf voelen, ruiken enz. Steve Jobs wist dit als geen ander.

  11. @Omer: ik heb ook de biografie van Steve Jobs gelezen. Mooi interessant boek.

  12. @Koen: heb zelf de iPad 1 en doet t echt nog super, ben allang blij met geen software updates, dan wordt ie veel te langzaam

  13. @WvB22: Ik heb ook nog een iPad maar merk dat ik er weinig mee doe, effe nu.nl enzo kijken op de bank of Facebook kan prima met de iPhone.
    Films kijken doe ik njet op kleine iPad daar heb ik een mooie tv voor, de iPad lag bijna 3 weken stil laatst ik merkte het toen die ging piepen dat al 3 weken geen iCloud Back-up had gemaakt 😛

  14. @Relph84: Jaren dezelfde mening gehad. Tot ik een iPad Air 2 kocht.
    Mijn iMac gebruik ik nog amper. Mobiel ben ik best tevreden met mijn iPhone 5. Hopelijk blijven ze dit formaat verkopen want een 6 is echt te groot voor mij.

  15. Het is en blijft een consumptie apparaat waar je wat op kan lezen, spelletjes op kan spelen en wat op internet kan rond neuzen. Niets meer of minder. Een MacBook pro of MacBook air weegt ook bijna niets meer en kan veel meer. Het is maar waar je genoegen mee neemt. Voor veel mensen is een iPad genoeg maar voor mij niet. Hier ligt ie dus stof te happen.

  16. Nu de iPhone een groot scherm heeft doe ik eigenlijk alles op me iPhone mijn ipad 4 is meer voor de vakantie films er op enzo en aangezien ik ruimte tekort kom (128GB) overweeg ik sterk om volgend jaar een Mac pro te kopen op mijn vakantie kan je toch een stuk meer mee dan een iPad

  17. @WvB22: Da’s wel héél herkenbaar WvB22: ‘Wat moet je met zo’n ding’, en vervolgens is ze de hele dag met die iPad2 bezig. Ik had ooit een laptop voor haar geregeld om mail te checken en het een of ander in Word of Excel te doen, maar die ligt dus al jaren te verstoffen in een kast. Uiteindelijk bleek die iPad2 dus een prima investering.
    Hoogstwaarschijnlijk dat ik dit najaar voor mezelf (?) voor de Pro ga. Kan ik eindelijk die nieuwe Adobe App’s goed gebruiken, want helaas maar waar, dat lukt echt niet meer op de iPad2 (nooit verder ge-update dan iOS 7, en daar werd ie al behoorlijk trager van).
    Wordt overigens een duur najaar, ik wil ook een nieuwe telefoon: mijn iPhone4 (hoe mooi die ook is, maar ook niet vooruit te branden met iOS 7: alleen bellen of gebeld worden gaat nog prima…) vervangen door een iPhone 6 of liever een iPone 6s.
    Ik vrees alleen dat vooral een nieuwe iPad meteen in beslag genomen wordt.
    Ach, de liefde…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.