Reacties voor: ‘iPad-versie van Wall Street Journal kost 17,99 dollar per maand’

De Wall Street Journal is van plan om $17,99 per maand te vragen voor een iPad-abonnement op de krant. Het is echter nog een gerucht.

Reacties: 14 reacties

  1. 70 cent voor een krant, valt toch wel mee?

  2. Maar als ik toch voor zoiets betaal; wil ik toch geen reclames meer zien…??
    Dan kan ik net zo goed mijn gratis, met reclame gevulde, online kranten gaan lezen…..

  3. Hm, vreemd
    Via pressdisplay (te lezen via pressreader op de iPhone)kost een betaald abonnement op de WSJ (Europa) 9,95 dollar per maand. Deze aplicatie werkt op de iPhone al goed. Denk dat het ook werkt op iPad straks. Advies minerzijds: eerst wachten om te kijken of de veel goedkopere variant via pressdisplay ook op de iPad werkt.

  4. Prijs valt goed mee.
    Als de standaard uitkomt met een app die €12/maand kost, dan koop ik ‘m.

  5. Zou je dan bv elke dag de nieuwe moeten downloaden? En kun je dan alle edities dan ook bewaren?

  6. Het hangt er een beetje vanaf of dit wel of niet duur is. Als echt alle artikelen in de digitale versie ook te lezen zijn (kortom de totale krant in digitaal formaat) dan vind ik de prijs netjes. Als je alleen een selectie van de artikelen krijgt is het duur.

  7. @sjeltur: Ik denk dat een krant zonder reclame inkomsten niet betaalbaar is en zeker niet louter op abonnementsinkomsten kan blijven draaien. Langzamerhand zullen steeds meer mensen overstappen op digitale nieuwsbronnen die via dit soort constructies kunnen worden gefinancierd.
    `Alleen dan kunnen kranten blijven zorgdragen voor onafhankelijke nieuws voorziening, Dit laatste staat echter sinds het boek van Joris luyendijk het zijn net mensen wel echt ter discussie

  8. Prima prijs dit! 0.70 voor een krantje, als je dan de volledige editie krijgt van het NRC, die exact op de iPad past. Moet wel meer content hebben dan de ‘gratis’ online versies van bv Telegraaf.nl. Ik wil voor tijdschriften ook best wat neerleggen. Als je daarvoor ook een mooi product krijgt.

    Ik verwacht eigenlijk een soort Podcast achtig deel in de iTunes store. Abonneren en iedere dag even de nieuwe versie binnenhalen. Voor tijdschriften hoop ik dan dat je ook losse exemplaren kunt binnentrekken.

  9. “‘@Tsjaap: Prima prijs dit! 0.70 voor een krantje, als je dan de volledige editie krijgt van het NRC, die exact op de iPad past.”‘
    Het kan nog beter: Voor rond de 0.30 eurocent kan nu allang perfect de NRC digitaal gelezen worden! Zie ook mijn eerdere respons, namelijk via de zwaar onderschatte en onderbelichte krantensite http://www.pressdisplay.com

  10. @sjeltur: ooh als ik het AD hier opensla zie ik toch wel degelijk nog reclames hoor.

  11. @Donstil @scheerschuim
    Maar zolang er gratis nieuwssites zijn; biedt zo’n betaalde app voor veel mensen geen voordeel.
    Voor een grote gros van de mensen gaat het nieuws om de snip/snap stukken.
    Maar het klopt wel wat jullie zeggen; de gewone krant staat er ook vol mee…..
    Maar ja; die is zo langzamerhand aan het afsterven….

  12. Ik weet niet wat een goede prijs is. Ik weet dat mensen best willen betalen voor een digitale krant om zo ook meer diepgang achter het nieuws te kunnen lezen maar wat is de juiste prijs dan als je de bezorgkosten en papierkosten weglaat?
    De krant moet nog steeds gemaakt worden maar de laatste stappen kun je weglaten (drukken+papier, transport+bezorging). Dan lijkt dit bedrag me toch wat aan de hoge kant.

  13. Wat mij betreft moten ze de kosten voor distributie en druk in mindering brengen op de digitale versie. 10 doller komt volgens mij daar aardig in de buurt. Een kwaliteits krant kost geld. Allen maar ANP berichten verder uitwerken kan iedereen, maar inhoudelijk nieuws te beoordelen, te analyseren en een onderbouwde mening te formen is toch een hele ander zaak waar je toch echt goed opgeleide journalisten en redacteure voor nodig hebt. Een kran is meer dan alleen maar nieuws presenteren, een goede krant is in staat om invloed te hebben op de politiek en bedrijfsleven. Zeg maar de 5 macht naast de ambtenaren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.