Reacties voor: iPad-verkoop vergeleken met andere populaire gadgets

De groei van de iPad zou wel eens lager kunnen zijn dan de iPhone, de Nintendo DS en Sony PSP. Volgens een analist van Morgan Stanley heeft Apple na twee jaar slechts 16,8 miljoen iPads verkocht.

Reacties: 21 reacties

  1. Raar, ze vergelijken (zoals ik begrijp uit de tekst) alle soorten netboosk bijelkaar vs de iPad

  2. idd beetje krom haha

  3. Ach moet je ook naar de prijs kijken, en de omzet.
    Deze grafiek is werkelijk nergens op gebaseerd.

  4. “Maar daarna vlakt de groei af.” wat een onzin stuk!! hoe kan je dat nou weten! het is net een paar weken op de markt en dan nu al zeggen dat de verkoop over een jaar afvlakt! raar stuk!

  5. Ach.. Met 1 op de 16 miljoen hoef ik me dan geen meeloper te voelen 🙂
    de charme van de iPhone is er nu wel van af.. Iedereen loopt er mee.. Zelfs omaas!!
    De iPad blijft dan nog een soort exclusief. Zolang er maar voldoende content blijft komen vind ik het prima..

  6. Klopt niet de PSP is zo goed als dood, hoe kan die dan zo sterk groeien, boven de iPod Touch zelfs…? Als scholier had ik vroeger het hoogtepunt van de PSP meegemaakt. De hele hacking/homebrew scène. (vergelijkbaar met de huidige jailbreak gemeenschap).

    De top-hackers hebben al jaren geleden de PSP verlaten en sindsdien is er zo goed als nauwelijks interesse. De PSP Go was enkel geldklopperij om n00bs te lokken die nog geen PSP hadden

    De hardware is identiek aan die van de eerste PSP. Daterend van 2004. Ja, reken maar uit. De hardware is maar liefst 6 jaar oud!!

  7. “…na een jaar waren er al 7,6 miljoen stuks van verkocht en na twee jaar lag dat aantal al op 38,9 miljoen. De iPad kan het eerste jaar aardig meekomen met de netbooks, als het om verkoopcijfers gaat…

    Wat een kletskoek. Dit is niet alleen appels met peren vergelijken. Hier worden appels met kisten peren vergeleken.

    Ipad 6 productvarianten van 1 fabrikant v.s. Netbooks meer dan 10 fabrikanten waarbij een aantal fabrikanten meerder product varianten heeft. Oftewel 1 product met een categorie vergelijken.

    Hmm eens even kijken hoe verhoudt de introductie van de iPad zich met de introductie oplaadbare tondeuses?

    In Q3 of Q4 2010 komen een aantal andere fabrikanten ook met een tablet device. ben benieuwd wat de cumulatieve verkopen daar van is.

    Met de verkoopresultaten van slecht 14 dagen bekend kun je gewoon niets zeggen van de totale verkoop in twee jaar. Dit is een staaltje van Excel misbruik.

  8. Origineel geplaatst door Troye
    Klopt niet de PSP is zo goed als dood, hoe kan die dan zo sterk groeien, boven de iPod Touch zelfs…? Als scholier had ik vroeger het hoogtepunt van de PSP meegemaakt. De hele hacking/homebrew scène. (vergelijkbaar met de huidige jailbreak gemeenschap).De top-hackers hebben al jaren geleden de PSP verlaten en sindsdien is er zo goed als nauwelijks interesse. De PSP Go was enkel geldklopperij om n00bs te lokken die nog geen PSP haddenDe hardware is identiek aan die van de eerste PSP. Daterend van 2004. Ja, reken maar uit. De hardware is maar liefst 6 jaar oud!!

    Hehe, waar is de tijd van de homebrew op PSP 🙂

  9. Origineel geplaatst door Erik
    “…na een jaar waren er al 7,6 miljoen stuks van verkocht en na twee jaar lag dat aantal al op 38,9 miljoen. De iPad kan het eerste jaar aardig meekomen met de netbooks, als het om verkoopcijfers gaat…Wat een kletskoek. Dit is niet alleen appels met peren vergelijken. Hier worden appels met kisten peren vergeleken.Ipad 6 productvarianten van 1 fabrikant v.s. Netbooks meer dan 10 fabrikanten waarbij een aantal fabrikanten meerder product varianten heeft. Oftewel 1 product met een categorie vergelijken.Hmm eens even kijken hoe verhoudt de introductie van de iPad zich met de introductie oplaadbare tondeuses?In Q3 of Q4 2010 komen een aantal andere fabrikanten ook met een tablet device. ben benieuwd wat de cumulatieve verkopen daar van is.Met de verkoopresultaten van slecht 14 dagen bekend kun je gewoon niets zeggen van de totale verkoop in twee jaar. Dit is een staaltje van Excel misbruik.

    Helemaal mee eens.

  10. het gaat over de eerste twee jaar, dus bij de psp over 2004/2005

  11. het is erg moeilijk om hier enige waarde aan te geven – hoe kun je in vredesnaam de verkoop van 2 weken extrapoleren naar een periode van 2 jaar op de meest grillige markt denkbaar.

    erg knap dat een onderoeker überhaupt zo ver in de toekomst kan kijken in deze markt

  12. De werkelijkheid leerd anders. Kijk maar naar de intrductie van andere producten van Apple. En kijk maar naar de invloed van hun producten op de maatschappij. De hele mediawereld van grafisch tot broadcast gebruikt Apple producten. Er zijn al conferenties voor uitgevers geweest vanwege de iPad. Apple luidt wederom een nieuw media tijdperk in. En over de Nintendo gesproken, de omzet van de DS is gehalveerd door de opmars van de iPod en iPhone.

  13. Ja, als ze echt netbooks van elk merk vergelijken met alléén de iPad, dan is het ook logisch dat de iPad niet kan bijhouden.

  14. Zoals iemand al zei op Yahoo news, het is logisch dat Intel niet echt stapel loopt van tablets, die draaien voornamelijk op ARM chipsets, niet op Intel Atom. 😀

  15. Een groot voordeel van een netbook voor dit onderzoek is dat het alleen maar een goedkoop, klein laptopje is.
    Mensen herkennen het apparaat. Mensen weten wat ze er mee kunnen doen, of waren in de markt voor een laptop en zijn tevreden met een kleinere en goedkopere variant.
    (Hoeveel minder ‘normale laptops’ zijn er verkocht omdat mensen een netbook hebben gekozen?)

    Alle andere devices in de lijst hebben een specialistisch doel (DS & PSP = handheld gaming, iPod = muziekspeler), mensen moeten daarvan eerst zien en geloven wat ze er mee gaan doen…

  16. Aangezien de concurrentie er deze keer aanzienlijk sneller bij is om vergelijkbare en beter varianten van de iPad te maken, zou het zelfs nog veel lager kunnen uitpakken. Ook ik wacht eerst de alternatieven af (die wel Flash, een webcam en USB aan boord hebben). Vooralsnog heb ik de indruk dat de eerste lading verkopen vooral wordt gedragen door goudzoekers, oftewel ontwikkelaars, terwijl de gewone consument nog even afwacht omdat dit ding (laten we wel wezen) voor hen geen noodzakelijke aanschaf is. Daarnaast zijn het voornamelijk de mensen die al vertrouwd zijn met de iPhone voor wie de iPad interessant is. Die iPad zal nooit de verkoopcijfers van de iPhone halen, dat staat zeker vast. Met de nieuwe generatie Android toestellen is het daarnaast ook nog onzeker of de iPhone qua marktaandeel nog wel zal groeien.

  17. @alchemist: Knap dat jij nu al weet dat de iPad lang niet zo goed gaat scoren als de iPhone 😉 En laptops heb je ook in allerlei soorten, maten, kleuren enz., maar toch blijft het aandeel van de Macbooks nog steeds stijgen. Dus zou het marktaandeel van de iPhone niet stijgen, enkel omdat er Android toestellen bijkomen?

    Even over het bericht zelf: 16,5 miljoen iPads in de eerste 2 jaar vind ik best knap, als het totaal van alle netbooks op ruim 38 miljoen zit na 2 jaar. Maar verder is het een vrij onzinnig stuk, zoals vele voor mij al zeiden.

  18. ik vraag me af hoeveel netbook gebruikers ooit zullen overstappen op een nieuwe netbook als die oude is versleten.
    wat een bagger dingen, je kan er echt niks maar dan ook helemaal niks mee, en zijn ze nog eens rete traag, slechte hardware, onscherp beeld
    de meeste netbooks belanden na mijn idee vanzelf in de kast omdat het niks aan is om er op te surfen.

  19. Cijfers kunnen niet kloppen 21/12/2012 vergaat de wereld dus das maar een 1,5jaar stond gisteren in de krant 🙂
    nee terug serieus ik denk dat de ipad wel succes zal hebben maar niet zo groot als die van de iPhone ze hebben bij Apple nu eenmaal heg beste touchscreen in huis nr mijn weten

  20. Origineel geplaatst door Troye
    Klopt niet de PSP is zo goed als dood, hoe kan die dan zo sterk groeien, boven de iPod Touch zelfs…? Als scholier had ik vroeger het hoogtepunt van de PSP meegemaakt. De hele hacking/homebrew scène. (vergelijkbaar met de huidige jailbreak gemeenschap).De top-hackers hebben al jaren geleden de PSP verlaten en sindsdien is er zo goed als nauwelijks interesse. De PSP Go was enkel geldklopperij om n00bs te lokken die nog geen PSP haddenDe hardware is identiek aan die van de eerste PSP. Daterend van 2004. Ja, reken maar uit. De hardware is maar liefst 6 jaar oud!!

    Is het zo moeilijk om te lezen dat het gaat om geschiedenis (verleden). DWZ, wat al gepasseerd (lancering tot jaar 2).

    Enigste uitzondering hierop is de iPad, die nog geen 2 jaar uit is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.