Reacties voor: iPad vanaf maart in Europa? Apple weet het zelf ook niet

Apple's Europese PR-team weet nog niet of de iPad wel in maart beschikbaar zal zijn in Europa. Aanvankelijk bevestigden ze de lancering, om er later weer op terug te komen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Nederlandse Apple website is ook aangepast met de iPad. Daar staat op eind maart…

  2. De iPad staat nu ook op de nederlandse website van apple, daar staat dat ie gewoon eind maart leverbaar is.

    http://www.apple.com/nl/ipad/

    Laten we het hopen 🙂

    edit: te laat 😉

  3. Het gedoe met de FCC geldt overigens alleen voor de 3G versie, misschien even erbij zetten.

  4. A-Mac.nl (APR) geeft als prijs by the way €449 aan. Misschien ook leuk om te melden.

  5. Ik hoop ZO dat ik de 3g versie in april heb,… ik ga in mei naar China, en hoe cool is het om na een dag fotograferen alles op de iPad te zetten,… ik zeg übercool! Ik heb ‘m al in pre-order staan!

  6. @Chrispis waar heb je hem in pre-order gezet?

  7. Bij ivizi in Maastricht, ze hadden weliswaar nog geen gegevens van Apple, maar zouden me op de hoogte houden. Ik denk wanneer ze meer weten dat ze me op de ‘officiële’ lijst zetten. Was wel de eerste in Maastricht! 😛

  8. @Douwe: Zeker weten? FCC maakt zich namelijk ook druk om het Wi-Fi-spectrum (voorbeeld (los van het feit dat de Wi-Fi Alliance ook nog een certificaat uitgeeft voor het apparaat zelf).

    Heb trouwens een update over die tekst op NL-pagina toegevoegd.

  9. op de site staat idd dat ie vanaf eind maart leverbaar is, maar waar ik van baal is dat ze wss weer heel europa gaan naaien door een euro prijs van het apparaat gaan hanteren die in geen zin vergelijkbaar is met de dollar prijs.

    499 dollar staat nu op 355 euro, maar die prijs ga je natuurlijk nooit halen. ik verwacht een minimum prijs van 450 euro, waar je in amerika dus een ipad van 630 dollar kan halen, das toch alweer een schaal hoger… 32 gb of 3g op de 16

  10. Kan iemand mij vertellen waarom een 3G iPad beter is? Is dit alleen omdat je dit icm met een duur abbo de iPad ook onderweg kan gebruiken?

    Volgens mij zijn er inmiddels al redelijk wat gratis hotspots en heel misschien kan je iPhone tetheren? Ik ben aan het kijken wat de meerwaarde voor mij zou kunnen zijn.

    Ben zelf bijna nooit onderweg. Thuis en op werk wifi..

  11. Als de prijzen nog steeds verschillen neem ik hem van de zomer mee uit LA..
    Maar 100% dat ik hem ga kopen zij het in Amerika zij het in Europa!

  12. Ik wil eigenlijk gewoon de allersimpelste… Ik wil hem echt als vervanging van de enorm trage laptop van mijn vrouw… Zij kijkt alleen youtube, en doet haar mail. Zit ik altijd die trage PB-laptop overal heen te zeulen, bank, bed, bank, bed… En voor ècht ingewikkelde zaken heb ik uiteraard gewoon mijn eigen MacBookje 🙂

    maar goed, kom maar op met dat ding! Niet dat we echt geld over hebben, maar 450 eu is nog wel te doen!

  13. @marcooo: De 3G iPad is voorzien van aGPS zoals de iPhone, dus kan je gebruik maken van apps die lokatie bepaling nodig hebben of als optie hebben + dat je in Google maps kan zien waar je bent. Neem aan dat de TomTom app en andere navigatie apps dan ook gewoon op de iPad functioneren. Hoewel het me nie heel praktisch lijkt een 9.7″ scherm op het dashboard van je auto te hebben 😛

  14. Als ze maar opschieten!! 😛

  15. Volgens A-Mac komt de 3G versie pas in juni! Kijk maar eens op http://www.a-mac.nl

  16. Origineel geplaatst door Edo
    499 dollar staat nu op 355 euro, maar die prijs ga je natuurlijk nooit halen.

    Uiteraard niet, want je vergeet, zoals zoveel mensen, weer eens dat ook de belastingdienst nog zo’n 20% van dat bedrag wil hebben ook.
    355 + 19% = €422. Oké, dat is nog steeds minder dan de €450 die jij (en ik ook overigens) verwacht, maar er speelt ook nog meer mee dan enkel BTW, zoals de ongetwijfeld relatief hoge operationele kosten die Apple maakt om ook in Europa fatsoenlijk zaken te kunnen doen.

  17. @Edo:

    ‘Naaien’ ?

    1. de prijzen in de VS zijn exclusief BTW, dat scheelt dus al 19%!, dan gaat die $499,- excl BTW al naar, op de kop af, $594 of wel ongeveer 405 EURO.

    2. Verder worden de producten van Apple van buiten de EU geïmporteerd dat betekent dat nog invoerrechten betaald moeten worden. Die komen nog een keer over EURO 405 heen (over die invoerrechten moet je geloof ik ook weer BTW betalen.

    Als ik een gok doe zou ik zeggen dat het instapmodel EURO 549 gaat kosten!

    Zie Mac Mini instapmodel $599 Apple Store VS, EURO 549 Apple Store NL.

  18. Origineel geplaatst door Jaap
    Als ik een gok doe zou ik zeggen dat het instapmodel EURO 549 gaat kosten!

    Zie Mac Mini instapmodel $599 Apple Store VS, EURO 549 Apple Store NL.

    Vind dat dan wel weer erg enthousiast, gezien de instap-iPad $499 kost en geen $599 zoals de Mac Mini.

  19. Op de Surfspot-pagina van de Apple Store staat dat het 3G-model vanaf april leverbaar is; nog geen prijzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.