Reacties voor: iPad vanaf 23 juli in België verkrijgbaar?

De Belgische krant De Standaard verwacht de iPad op 23 juli in België. De Standaard gaat zelf ook een iPad-applicatie uitbrengen. In Nederland verzamelen de retailers ook bestellingen.
Lees het complete artikel → iPad vanaf 23 juli in België verkrijgbaar?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Zou het er dan toch nog van komen?:P

  2. Ik heb ook gewoon de iPad in Frankrijk gehaald. Ben ook blij dat ik dat heb gedaan want wilde oorspronkelijk gewoon de 3G 16 Gb. Maar deze was in Frankrijk uitverkocht en heb de 3G 32 Gb genomen. Achteraf gezien een heel goede zaak want met m’n muziek erop en m’n foto’s die ik er toch absoluut op wilde hebben zat ik al aan 15 Gb.
    Dus heb nu nog ruimte zat en is het een meevaller. Vond het ook maar een kleine moeite hiervoor naar Frankrijk te rijden. Ook die steeds uitgestelde lancering in Belgie en Nederland vond ik irritant om volgen en was telkens een teleurstelling.

  3. Vind ik niet eerlijk, iFactors in Breda accepteerden namelijk geen reserveringen.
    (Red.) Quote op extern verzoek aangepast.

  4. @Martijn: Dat is gewoon een andere aanpak. Kan me voorstellen dat ze gewoon voorraad willen hebben voor de verkoop. Die zal beperkt zijn aan het begin denk ik, wachtlijst garandeert dan ook weinig.

  5. Op de online Apple store staat er nu “Buy now” onder de iPad. De link gaat wel naar de iPad info pagina.

  6. Misschien ligt het aan mijn Mac.. Maar navigeer eens naar de shop van Apple Nederland.. de knop van de iPad is nu veranderd in een Engelse knop ‘ Buy now’ …

    Spannend!!!!!!

  7. Apple heeft winkels verboden inschrijf lijsten te maken.
    Waar om is mij een vraag.
    Dat ze doen weet ik uit eerste hand.

    dat er toch winkels zijn die het stiekem doen moeten ze zelf weten. doe je er voordeel mee.

    Wie het eerst kom die het eerst haalt.
    staat mooi voor het plaatje.
    als er ergens grote rijen voor de deur staan is dat mooie reclame

    de nieuwsgierige potentiële klant is dan ook sneller over de streep door het buurman effect of simpelweg kudde gedrag.

  8. Origineel geplaatst door Philippe
    Ik heb ook gewoon de iPad in Frankrijk gehaald…

    Zelfde hier! Ik ben even naar Duinkerke gereden en daar een iPad gaan ophalen 🙂 64Gb WIFI, nog geen dag spijt van!

  9. Ik heb hem vanuit Duitsland, mijn beste aankoop van het jaar. Ik hoop dat ze er genoeg gaan leveren voor al de Belgen die er eentje willen kopen.
    Hoe meer mensen een iPad hebben hoe leuker 🙂

  10. Het wordt een week later, geloof me.

  11. @annoniem: ik geloof je niet 😛

  12. Mijn broer was gisteren in Parijs in de applestore Louvre en daar hadden ze genoeg ipad’s op voorraad maar geen iPhone 4 :(((

  13. @annoniem: en waar baseer je dit op?

  14. Hopenlijk komt hij snel beschikbaar anders rijdt ik alsnog naar Duitsland. Nu met de vakantie heeft het toch niet meer zo’n haast voor mij.

  15. @Niels
    welke winkel in Duinkerke als ik vragen mag?

  16. @huplahoi: kan volgens mij enkel deze zijn : http://www.o2i-store.fr/Store/cms.php?id_cms=6
    daar wilde ik ook eerst gaan maar die hadden enkel de 64 Gb en dat vond ik dan weer ‘n beetje té 🙂
    Ben dan uiteindelijk bij FNAC in Amiens de 32 Gb gaan halen

  17. Ik heb de iPad gewoon in Belgie via Ebay gekocht, en voor een kleine meerprijs kan ik er nu lekker gebruik van maken. Wat een zalig toestel, de aankoop van 2010.
    Ik was het wachten beu en bij navragen wanneer hij nu verkrijgbaar ging zijn steeds uitgelachen te worden, wetende dat de Apple keten wel wist wanneer hij leverbaar was.

    Groeten,
    Een tevreden Ipad gebruiker

  18. @Pascal: uitgelachen vind ik nogal een groot woord, maar was zelf ook al wel eens in een winkel gaan informeren of ze iets wisten en dan zag ik wel dat gezicht van “ow nee toch niet weer iemand die er wat over komt vragen” ..

    Ik zag hem ook op sites voor minstens 100 euro meer, dat vind ik dan wel overdreven en ga hem dan liever zelf aan de normale winkelprijs halen (en heb ik dus ook gedaan 🙂

  19. @Philippe: ja, ok, uitgelachen is overdreven maar je begrijpt wat ik bedoel. Voor 50€ meer dan de winkelprijs kon ik er zelf niet naar Frankrijk omrijden.

  20. ik heb gewoon een iPad kunnen reserveren bij youmac, in eindhoven, een premium apple reseller, was geen probleem.

  21. tx Philippe

  22. is daarmee de eerste Belgische krant met een speciale iPad-applicatie

    Dit klopt niet echt helemaal, de krant Le Soir (uit Wallonië) bracht eerder deze maand een iPad app uit.

    iTunes link

  23. @Niels:
    ik zit in de dordogne bij bergerac maar kan nergens een ipad vinden? Iemand een idee zonder dat ik 400km naar parijs hoeft te gaan 🙂

  24. Ik snap het niet waarom Apple gewoon niet zegt : “hier heb je de officiele datum” per land.
    Waarom altijd maar zo vaag waarom altijd maar via geruchten waarom altijd stil houden waarom niet direct en concreet?
    Ik wordt er zo een beetje moe van die absurde geheimzinnigheid we zijn toch geen kleine kinderen meer ? Antwoorden als exclusieviteit marketing technisch en concurrentie op een dwaalspoor zetten vind ik gewoonweg raar..

  25. Dat maken jullie er zelf van.

    Apple houd stijf zijn mond dicht en jullie speculeren er flink op los.

    Al die speculaties worden gevoed door grappenmakers, analisten en verkopers die ook maar wat roepen om van het gezeur af te zijn.
    Als verkoper heb je makkelijk 40x in een uur de vraag of er al meer info is over de iPad lancereing. Daar word ja langzamerhand flink gek van.

    De Apple website en de iPad keynote zeggen dat ie in juli komt.
    De maand juli duurt nog 2 en halve week. Gewoon geduld hebben dus.
    En wie niet kan wachten kan naar frankrijk of Duitsland.

  26. @mambamambo: het is inderdaad een gek spelletje wat die lanceerdatum betreft. toch hebben ze vrij snel gezegd, release in juli en daar houden ze zich op zich wel aan .. juli is nog niet voorbij en het is wel onwaarschijnlijk dat hij niet voor eind juli in de winkel zou liggen. Denk ook dat Apple soms nog wat verrast is van het succes van de iPad en niet liever zou willen dan hem overal tegelijk uitbrengen maar dit gewoon niet realistisch is. We zeuren nu ook omdat we nu een klein land zijn maar ze hebben dus grote landen voorrang gegeven, wss om allerlei redenen. Mss hadden ze een scenario in gedachte dat moesten er veel op stock blijven in de omliggende landen ze hem sneller kunnen shippen en uitbrengen naar de resterende landen. Maar vermits ze daar al niet kunnen volgen is dat dus al geen optie meer

  27. @Kasuja: ben het wel eens met Kasuja. Juli is nog niet voorbij.
    Toch vind ik dat een verkoper ten allen tijde vriendelijk moet blijven en niet mag laten merken dat die vraag al 39 keer eerder is gesteld dat uur 🙂 Mensen (Apple addicts:) zijn nu eenmaal zo en ideaal vind ik dat een winkel een lijst zou moeten kunnen opstellen waarop ze de mensen hun naam noteren en zeggen we zullen bellen als we hem hebben of een pre-reserveren..

  28. Een medewerker van de plaatselijke Apple reseller Ivizi liet vorige week duidelijk blijken meer te weten van een lancerings datum, uiteraard kon hij me geen exacte datum geven maar zei wel dat ie echt wel in juli zou uitkomen.
    Ook daar kon niet gereserveerd worden.
    Vroeg me ook af of er niet een rij van hier tot Tokio voor de deur stond wanneer de iPad in de verkoop ging…vl hem zou dat nu ook weer niet zo’n vaart lopen.
    Een paar weken geleden heb ik pro warehouse benaderd, prijzen van ipad waren nog niet bekend maar zouden me op de mailing list zetten.
    Tja, daar heb je wat aan…
    Hoop iig dat wanneer de iPad dan eindelijk zijn intrede doet, ik die dag vrij heb en er meteen een kan scoren.
    Woon een paar km bij de Duitse grens vandaan maar ook in die regio geen Ipad te krijgen.

  29. @sam: “prijzen nog niet bekend” vind ik wel de meest ergerlijke uitspraak 🙂
    ze gaan écht niet anders zijn dan de 499, 599, 699, 799 euro

  30. @Philippe:
    Wereld wind releasen zorgt voor leverings problemen.
    Producten die mondjesmaat op voorrad komen. Wereld wijd geklaag dat Apple niet op schiet. Dan kan je het beter in etappes doen zoals nu.

    Verder heeft Apple er niks aan om ontevreden potentiële klanten te kweken dus of het een spelletje is betwijfel ik. Dit is gewoon het nadeel van gefaceerd uit leveren. Op die manier kan je nooit iedereen te vreden houden.

    En het heeft er mee te maken dat Apple in de Benelux een veel kleinere afzet markt heeft dan in de rest van Europa.

    Het is voor je omzet die je wil maken om zo snel mogelijk je investeringen er uit te halen dus ook niet slim om de kleine kanalen eerst te bevoorraden. Je gaat dat geld halen in de gebieden waar je hoe dan ook het makkelijkst hte meeste geld weg haalt. Daar hoort de benelux niet bij. Hoe rijk de inwoners ook mogen zijn. Als we als benelux bij mekaar maar voor 1% van de omzet van europa binnen halen snap ik wel dat apple zijn focus verlegt.
    Hoe vervelend dat ook is voor ons beneluxers.

  31. @Kasuja: Ok Kasuja, helemaal met je eens !we zijn idd maar 1 % dus zit idd wel en logica achter en ze doen het idd niet express om ontevredenheid in de hand te werken

  32. @Philippe:

    Dat van die prijzen daar zou je nog wel eens verbaast van kunnen staan kijken met de gekke heffingen en belastingen in nederland.

  33. De standaard is toch één van de meest kwalitatieve kranten van België dus ik vermoed dat ze toch wel een goede bron zullen hebben.

  34. Origineel geplaatst door Philippe
    @Kasuja: ik dat een winkel een lijst zou moeten kunnen opstellen waarop ze de mensen hun naam noteren en zeggen we zullen bellen als we hem hebben of een pre-reserveren..

    Wat het opstellen van zo’n lijst betreft is het een goed idee dat lastig uit te voeren valt.

    als je er geen geld voor vraagt dan gaan mensen bij meerdere winkels op de lijst en halen ze slechts bij 1 van de winkels hun product. (hij die het snelste kan leveren en dat is markt werking zou je zeggen) probleem is dat er dan in 4 andere winkel ook iets voor die zelfde persoon klaar ligt en dat kan dan niet verkocht worden tot dat je al je klanten gaat na bellen of ze er nog interesse in hebben.

    dat neemt zo berg extra werk met zich mee dat het makkelijker is om mensen gewoon zelf actief te laten handelen. Dus wie het eerst komt heeft het eerst een iPad.

    het is de minst klant vriendelijke manier maar het scheelt je het meeste werk als APR en je hebt er meer tevreden kanten door. niemand blijft teleurgesteld achter terwijl je nog gewoon gereserveerde niet aanbetaalde voorraad hebt waarvan je niet weet of men die komt ophalen.

    Aanbetaald reserveren of volledig vooruitbetalen is een ander verhaal. alleen moet je hiervoor wel de exacte verkoop prijs weten. en die is nog niet door Apple voor Nederland bekend gemaakt.

    we kunnen die wel afleiden uit Duitsland en andere omringen de ipad verkopende landen maar dan zit je alsnog met rare heffingen die per land voor marginale verschillen zorgen. In Duitsland zit er bijvoorbeeld 15 euro bovenop omdat het een computer is en er dus dingen mee gekopieerd kunnen worden. Nederland heeft ook van die onzin posten om meer belastingen en accijns te kunnen heffen op fun elektronica drank en andere plezier middelen.

    Kort om Al zou je het willen als APR je kan het niet doen.
    Doe je het wel dan haal je een flinke bergwerk op je hals met iedereen na bellen. (is wel goede service als je dat lukt en na komen kan. dikke pluim voor ivizi als het hun lukt)

    verder loop je risico al sAPR om terug gefloten te worden door Apple Nederland die simpelweg NIET wil hebben dat er inschrijflijsten zijn.

    een grote rij voor de deur is reclame.
    trekt nieuwsgierig publiek
    mensen in die rij werken het zelfde als publiek in een show dat eigenlijk klap vee is.

    jullie staan daar om de sfeer/hype aan te dikken.

  35. Ik heb een vraagje; Mocht hij er dus volgende week ofzo zijn, kunnen we de accesoires (keyboard dock, camera connection kit enz.) dan ook gewoon bij de Premium resellers kopen? 🙂 alvast bedankt.

  36. Ik ben benieuwd wat het nou gaat worden met die launchdatum. Ik sluit mij in ieder geval aan bij de mensen die het gedoe van Apple, door het hanteren van zo’n vage launchdatum, vervelend vinden. Zeggen dat een product in Juli verkrijgbaar zal zijn, maar dan niets mbt tot de datum laten horen is gewoon vaag. Zeker gezien het eerdere uitstel is het niet vreemd om te denken dat ze dit weer zouden doen.
    Ik heb in iedergeval het heft maar in eigen handen genomen en mijn ipad bij gravis.de besteld afgelopen zondag (en gisteren ontvangen). Ik heb vakantie en wil lekker een digitaal boekje kunnen lezen 🙂

  37. Heb net bevestigd gekregen dat de iPad dinsdag komt. Bron: icenter hoorn zij hebben het afslopen maandag gehoord van apple.

  38. Hè hè eindelijk! Hopen dat het waar is. 

  39. ik heb net de online apple store gebeld in die weten nog steeds geen datum ! Dus ik snap dus niet dat icenter een datum weet .

  40. @Robbert klerks:

    Ik zou het niet geloven tot je dat zwart op wit ziet op de apple site zelf.

    ja kan wel eens met een grap jas te maken hebben

  41. Ok dus België wordt het ook niet.

    Weten iemand of ze in Engeland (Lonen) nog t verkrijgen zijn?

  42. wat ze wel zeggen bij de online apple shop is dat in iedergeval dat zowel de ipad en iphone 4 in juli moeten verschijnen@Max:

  43. Bol.com gemaild: ze zeggen niet dat ze de iPad al hebben en gaan opnemen in het assortiment, maar als de iPad uitkomt zullen ze hem zeker aanbieden.
    Beetje cryptisch maar volgens mij bedoelen ze gewoon: de iPad komt er aan, heb nog even geduld en ja, je kunt hem ook via Bol.com kopen.
    Ik ga morgen naar Duitsland……

  44. Heb mijn iPad nu al een dag. Ik heb hem uit Engeland en daar hadden ze hem niet meer in de apple store maar nog wel bij een elektronica winkel. Hoewel er bij de Apple store wachtlijsten stonden van weken misschien een tip voor iemand die hem nog wil halen in het buiten land.

    (getypt vanaf mijn iPad)

  45. @Davy:

    Nu niet meer. Er staat weer ‘Meer info’.
    Ze zijn er mee bezig, zo lijkt het.

  46. Beste Apple vrienden, Alle premium resellers in nederland hebben zojuist de ipad in alle 6 de modellen binnen gekregen!! de lancering moet in de loop van volgende week plaats vinden

  47. Gisteren hoorde ik van een kennis die bij een Apple dealer werkt dat hun toestellen waren binnengekomen.

  48. Vandaag de app gekocht van de standaard en aangezien ik al een papieren abonnement heb , krijg ik tot het einde van het jaar ook de digitale versie van de krant.
    Leest echt prachtig op de ipad.

  49. @macfreaker:is de app nu wel voor iPad geoptimaliseerd? Want als ik de reacties onderaan lees waren er nog problemen met die app ..

  50. Wanneer starten de pre-orders via de NL Apple store?

  51. Iemand die weet waar ze in Duitsland net over de grens buurt van Arnhem/ Nijmegen te koop zijn ??
    Het is vakantie dus tijd genoeg om er eentje te halen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.