Reacties voor: iPad tijdens Steve Jobs-keynote voorzien van camera?

Een Italiaanse website denkt in de video van de iPad-keynote een camera te hebben ontdekt. Erg duidelijk is het echter niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. ik hoop het wel

  2. De homeknop is duidelijk aan de onderkant van de iPad te zien, Steve houdt ’em niet op zijn kop. Neemt niet weg dat de vlek alsnog van alles kan zijn…

  3. Het zal waarschijnlijk een of andere lichtsensor zijn. Een camera zou wel vermeld worden op de Apple iPad pagina’s

  4. Wel interessant maar ik zie geen voordeel in het verzwijgen van een camera/video functie. En het lijkt me ook gek dat Steve Jobs een prototype (met camera) zou gebruiken voor de keynote. Kijken of we hier nog iets over horen.

  5. Ik verwacht dat n camera als dock-optie aangeboden gaat worden, in ieder geval voor de 1e generatie. Veel mensen gebruiken de iSight op hun iMac of MacBook ook niet en de iPad moet enerzijds zo goedkoop mogelijk in de markt gezet worden. En daarnaast moet er ruimte voor verbetering voor de volgende generatie zijn. Maar zoals ik al zei: mensen die n camera gaan missen, nu al, zullen er wel 1 via de dockaansluiting kunnen kopen.

  6. Origineel geplaatst door Guus
    Het zal waarschijnlijk een of andere lichtsensor zijn. Een camera zou wel vermeld worden op de Apple iPad pagina’s

    inderdaad, net zoals je op de ipod touch een lichter rondje heb die met een bepaald licht inval te zien is, en bij de iphone zelfs 3(?) rondjes.

    Waarom blijven mensen achter hopelijk op een camera? Je ziet toch dat die feature er niet is, en waarom zou je een camera in een ipad stoppen.. je moet toch juist diversiteit in je producten creëren, anders kopen mensen straks maar 1 product van heel je lijn. en nu allemaal 🙂

  7. ‘t is wel heeeel onduidelijk.. maar het zou wel eens kunnen.. op die spy foto’s vond ik het trouwens ook al opmerkelijk dat er 2 van die inkepingen zaten… op de plek waar beneden de home knop zit, en bovenin op dezelfde plek waar misschien nu dan alsnog een camera zit.
    Of het is gewoon een beveiligings ‘frame’ die aan beide kanten hetzelfde is zodat je hem niet per ongeluk verkeerd om vastmaakt en daardoor de home knop niet meer kan gebruiken..

  8. Is de uitsparing niet gewoon de lichtsensor, misschien?

  9. Origineel geplaatst door Guus
    Het zal waarschijnlijk een of andere lichtsensor zijn. Een camera zou wel vermeld worden op de Apple iPad pagina’s

    Waarschijnlijk wel want als je goed kijkt zie je op de homepage van Apple ook een klein bolletje.

  10. @Iedereen die zegt dat het onmogelijk een camera kan zijn omdat het niet is aangekondigd: Het is zeer goed mogelijk dat Steve daar met een prototype staat te zwaaien. Dat hij niet op de uiteindelijke iPad komt mag duidelijk zijn, want dat is immers niet aangekondigd.

  11. dit is een onbewerkt screenshot van de HD keynote, beter kan ik maken.
    met PS is er wel degelijk een vlek te zien die weel heel erg in het midden zit.

    http://hooverae.com/upload/files/010210/7661254.jpeg

    en bewerkt in CAD, om aan te geven dat de vlek wel exact in the midden zit, hmmm……
    http://hooverae.com/upload/files/010210/8772076.jpeg

    .

  12. Als je nog een keer naar de keynote kijkt zie je dat Steve de iPad op dat moment helemaal niet op zijn kop houdt.
    Een eigen screenshot van de video van de keynote, genomen op 9:09 van de versie van de Apple podcast: klik (ss hierboven is beter)
    Je ziet in het midden boven het scherm, en rechts ongeveer op de lijn van de eerste rij icoontjes, twee grijze puntjes, die allebei camera’s zouden kunnen zijn, of net zo goed lichtsensoren.
    Ook als het licht er langs gaat zie je weer ‘iets’ zitten: klik
    (Goed kijken, even experimenteren met de kijkhoek op je scherm)

    De tweede afbeelding is overigens in jullie post is er overigens een van iets heel anders, als ik het goed heb is deze van de Maps applicatie-foto’s die Engadget de week voor de keynote binnenkreeg. Blijkt niet echt duidelijk uit de post.

  13. Origineel geplaatst door Patrick
    Dat hij niet op de uiteindelijke iPad komt mag duidelijk zijn, want dat is immers niet aangekondigd.

    Dat hoeft helemaal niet hoor. Vind je het ook niet een beetje vreemd dat zo’n heel nieuw device, met alle apps rebuilt een OS met maar versienummer 3.2 gaat draaien? Ik zie Apple er best voor aan in maart, wanneer tot nu toe meestal nieuwe versies van het iPhone OS gepresenteerd worden, iPhone OS 4.0 te presenteren met multitasking etc., en dan in eind maart de iPad te shippen, met OS 4.0 en dus multitasking etc., terwijl ze daar nu nog niks over gezegd hebben. Zou het ook niet kunnen dat Apple hetzelfde doet met de iPad zelf, en ze in maart nog even een ‘one more thing’etje ertegenaan gooien, dat er nog een camera op komt te zitten? Who knows…

  14. Als ik kijk in de link van Xeno:
    die hieronder dus,
    http://hooverae.com/upload/files/010210/7661254.jpeg

    Op het plaatje van ispazio.net [uit het artikel] zie ik allemaal vreemde witte bolletjes, metaal?? die de ipad in de keynote, van de link helemaal niet heeft.
    Volgensmij is dit fake?

  15. @secretcam: Check mijn post. Die foto uit het nieuwsbericht is van een gelekt prototype waar Engadget foto’s van had bemachtigd. Niet van de keynote waar het nu over gaat.

  16. Ik denk niet dat hij erin zit. Op hands-on moet dit wel blijken aangezien als je zoiets hebt je er wel als eerste een hands-on wil tonen dat er een camera inzit.

    Dit doet niemand. En als het erin zat zal dit echt niet verborgen worden gehouden aangezien de verkoop hierdoor flink kan stijgen als het erop zit. Tenminste als de camera erop zit ga ik hem halen en anders wacht ik zoiezo een ronde.

    Ik zeg rumour maar haast zeker dat het niet zo is.

  17. @Danny Bevers: Who says dat het ding dat SJ in zijn handen had hetzelfde ding is als het hands-on model?

  18. @Danny Bevers:

    Als ze van plan zijn er een camera in te leveren maar nog even te wachten met het introduceren daarvan, gaan ze die echt niet al in de hands-on modellen stoppen.

    Als de camera erin zit blijkt dat echt wel eerder dan het uit de doos halen van de iPad, hoor. Als ze een halve maand van tevoren aankondigen dat er een camera in zit, kopen mensen zoals jij ‘m dus wel gewoon.

    Ik geloof er wel in, veel wijst er gewoon op en het zou best goed kunnen dat ze de camera introduceren in maart. Als het zo is, wel erg dom dat Steve Jobs een iPad met camera gebruikte i.p.v. een model zonder (zoals een hands-on iPad).

  19. De vlek kan ook gewoon een vlek zijn…

  20. Net als op de iPhone is dat de lichtsensor denk ik. Die camera komt er wel in maar pas de 2e generatie. Nog ff wachten dus 😉

  21. @Douwe: dream on 🙂

  22. @Douwe:
    Waarom zou apple een product aankondigen dat af is maar achteraf nog wel ineens een camera inbouwen. En niet eens een camera app erop zetten.

    De productlijn moet al aan het draaien zijn allang zelfs lijkt mij willen ze alle orders kunnen verwerken in maart/april.

    Ik geloof er niet in ik zie eerder een camera in de 2de reeks komen dan dat hij nu al aanwezig is. Maarja ik zeg nooit nooit aangezien ik niet het product in handen gehad heb en niet bij de presentatie was.

  23. @WvB22;
    Haha, ik weet het, niks mis met dromen op z’n tijd toch? We zien wel wat er eind maart in de winkels komt te liggen.

    @Danny;
    Ben het met je eens hoor, mijn maybe-generator zat gewoon een beetje door te draaien…

    Is het overigens niemand opgevallen dat een aantal stock Apps niet op de hands-on modellen stonden? Stocks, Weather, Clock en Calculator heb ik niet lang zien komen

  24. ik denk ook dat we nog voor een verassing komen te staan. Ik denk in de maand mei/juni wordt de nieuwe iphone aangekondigd maar daar bij ” one more thing” topic met nog wat verassingen van de iPad…

  25. Origineel geplaatst door Robin Peek
    En het lijkt me ook gek dat Steve Jobs een prototype (met camera) zou gebruiken voor de keynote.

    Zolang dat ding niet in productie is gegaan zijn het allemaal prototypes. Presentatie zoveel maanden voordat hij op de markt komt? Dan is het 100% zeker een prototype.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.