Reacties voor: Zo kan een iPad Pro met stylus eruitzien (concept)

Hoe zou een iPad Pro met stylus er eigenlijk uitzien? Nederlands ontwerper Martin Hajek heeft zijn ideeën vormgegeven in een reeks fraaie conceptafbeeldingen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Toch redelijk mooi

  2. Met name de stylus ziet er aanlokkelijk uit. Als ik CEO van Apple was zou ik in gesprek gaan met deze ontwerper.

  3. Ik hoop dat die stylus niet exclusief voor de pro blijft maar ook op alle andere apple producten werkt.

  4. Stylus, die raak je kwijt.. onzin, de mooiste pointingdevice zijn je vingers, aldus Jobs bij de intro van de eerste iphone.

  5. Origineel geplaatst door harry
    Ik hoop dat die stylus niet exclusief voor de pro blijft maar ook op alle andere apple producten werkt.

    Als ze een stylus gaan gebruiken i.c.m. met (wacom) digitizer dan werkt het dus niet met andere apparaten.

  6. De digital crown lijkt wel gemaakt voor de stylus!

  7. Dit concept heeft een aantal interessante kenmerken.

    – Allereerst de dikke schermrand. Niet mooi, maar zoals in het artikel staat, waarschijnlijk heb je die wel nodig om een device van deze grootte fatsoenlijk vast te kunnen houden. Uiteindelijk moet je de iPad met 1 hand vasthouden als je de andere nodig hebt om hem te bedienen.
    – De homeknop. Ik vraag me oprecht af waarom Apple nog steeds een fysieke homeknop gebruikt. Android apparaten gebruiken al lang capacitieve toetsen voor home en back, maar ook de Touch ID zou gebruikt kunnen worden voor het maken van een “home” signaal. Daar is geen software voor nodig, dus alle bestaande functies van de homeknop, inclusief de harde reset en DFU mode kunnen nog steeds werken. En het scheelt weer een opening in de behuizing en we weten dat Apple daar een hekel aan heeft.
    – Overigens klopt de verhouding van de Touch ID knop niet met de iPad, Apple zou dit niet zo doen. Of de knop zou groter worden, of de rand smaller.
    – De crown knop op de stylus kan echt een aanvulling betekenen, maar hoe ga je het ding opladen (ik neem aan dat hij oplaadbaar is)?
    – De slider op de stylus is volstrekt overbodig, de fabrikanten van styli hebben daar allang de drukgevoelige punt voor bedacht.
    – Het twee-kleuren ontwerp van de styli past niet bij Apple.

    Voor de rest heb ik het idee dat als Apple inderdaad met een iPad Pro komt, hij er best zo uit zou kunnen zien als in dit concept.

    Degenen die denken dat een stylus bij een iPad een overbodige luxe is, omdat je alles toch met je vingers kunt bedienen, hebben nog nooit meegemaakt dat ze iets niet nauwkeurig kunnen aanwijzen omdat de vinger teveel van het scherm afdekt. Voor professionele gebruikers is een stylus echt een must en dan zie ik de iPad ook nog wel doorbreken bij tekenaars en kunstenaars.

  8. Overigens, LOL @

    Wij werkten eerder met hem samen om bijvoorbeeld het design van de iPhone 5s grotendeels correct te voorspellen.

    Daar heb je geen Martin Hajek voor nodig. Ik kan het design van de iPhone 6S nu ook al grotendeels correct voorspellen 😉

    (Waarschijnlijk bedoelen jullie de “gewone” iPhone 5).

    Waar is overigens de “edit” knop gebleven?

  9. Origineel geplaatst door harry
    Stylus, die raak je kwijt.. onzin, de mooiste pointingdevice zijn je vingers, aldus Jobs bij de intro van de eerste iphone.

    Jobs had het toen over een 3,5″ iPhone display, geen 12″ iPad display. Dat is een groot verschil.

  10. en waarom een slider om je tekentip groter of kleiner te maken? waarom niet pressure-sensitive net als zowat alle andere stylussen.

  11. Origineel geplaatst door harry
    Stylus, die raak je kwijt.. onzin, de mooiste pointingdevice zijn je vingers, aldus Jobs bij de intro van de eerste iphone.

    Om op een iPad Pro ontwerpen te maken van hoogste kwaliteit dien je toch echt een stylus te hebben. Of heb jij ooit hoogwaardige designs in vingerverf gezien?

  12. Origineel geplaatst door ilse
    … Of heb jij ooit hoogwaardige designs in vingerverf gezien?

    Haha, dat is idd wel heel duidelijk uitgedrukt zo!

    Ik heb sinds een tijdje een Bamboo Stylus Fineline en ik ben er erg blij mee Gebruik nog steeds hoofdzakelijk mijn vingers maar voor precies werken moet je een stylus hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.