Reacties voor: iPad Pro Lightning connector haalt USB 3.0-snelheden

De Lightning connector van de iPad Pro zou USB 3.0-snelheden kunnen halen, waardoor bestanden een stuk sneller overgezet kunnen worden. Om deze snelheid te benutten is er wel een nieuwe adapter nodig.
Lars Paymans -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik vermoed 100 euro voor een adapter.

  2. Apple is vooruitstrevend met iOS devices, maar loopt flink achter als het om basic technologie zoals USB3 gaat. Ik snap niet zo goed met welke doel ze dit doen. Kostenbesparing?

  3. Origineel geplaatst door Edward
    Ik vermoed 100 euro voor een adapter.

    Ja, én?

  4. Ik laat me maar verrassen.

  5. Apple heeft het niet zo op kabels toch? Waarom moeilijk doen als je met wifi deze snelheden al kunt halen. Desondanks zijn er genoeg mensen die updaten etc met kabel willen doen dus voor deze mensen is het goed nieuws!

  6. Maar ondertussen wel 4,5 uur nodig hebben om volledig op te laden….

  7. Vraag me af waarom er geen USB c ondersteund wordt (begrijp uiteraard wel dat het gemakkelijk verdienen is aan kabeltjes). Maar… Is toch echt op vele fronten beter dan die Lightning kabels. Het argument van te weinig power gaat bij USB immers niet meer op. Ook data overdracht is veel beter.:
    – 100 watt bij 20 volt
    – 8 Gbps (1,25 gigabyte per seconde) max

    Kortom, tijd voor USB c ipv eigenzinnige connecters die nu overbodig zijn. Één type USB voor alle apparaten (zolang er geen opvolger is)…

  8. @Edward: Een goede adapter en kabel om een apparaat op te laden kost nou eenmaal wat. Bij Dell, Samsung, Apple en hp.

    Je krijgt er ook een oplader bij, dus als het goed is hoef je deze nooit los te kopen.

    Ik krijg dus het idee dat jij er niet veel van snapt.

  9. @EOTB: Volgens mij behoor jij (net als ik) niet tot de doelgroep van de iPad Pro. Mensen die dat apparaat willen gebruiken zijn waarschijnlijk ook grote gebruikers van accessoires. Er zijn (haast) geen USB-C accessoires. We hebben juist tegenslagen als het daarop aankomt, want USB-C signaal doorgeven of splitten blijkt zeer problematisch te zijn.

    Je wilt niet een apparaat van € 1000 kopen waarbij je bepaalde accessoires nodig hebt om dan in de kou te staan na aanschaf. Lightning is vooralsnog superieur aan USB-C.

  10. Met USB 3.0 snelheden van 60 tot 625 MB? Dat is nogal een ruime marge.
    Neem aan dat dit 600 tot 625 moet zijn?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.