Reacties voor: Apple verhoogt prijzen van iPad Pro, verlaagt prijs oudere iPhones

De iPad Pro is in de meeste gevallen een stuk duurder geworden. Voor de iPhones is er beter nieuws, want de iPhone SE, iPhone 6s en iPhone 7 zijn in prijs gedaald.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Apple is een beetje aan het doorslaan met hun prijzen. Prijsverschil VS iPhone X en EU iPhone X is ook volledig absurd.

  2. @Marco: Daar kan Apple niks aan doen…
    Wisselkoers, BTW, importheffing…

  3. @Henk: Daar kan Apple alles aan doen. Zij bepalen de uiteindelijke verkoopprijs. Zolang we hier gek genoeg zijn om het te betalen gaan ze daar niets aan doen.

  4. Vreemd dat de 12.9 inch iPad Pro 256 gb nog steeds een langere levertijd heeft dan de andere modellen.

  5. Origineel geplaatst door Marco
    Apple is een beetje aan het doorslaan met hun prijzen. Prijsverschil VS iPhone X en EU iPhone X is ook volledig absurd.

    In de VS worden taksen niet meegerekend in de prijs. Dus iPhone X 64 GB is $999. Daar maken we €844,45 van plus 21% BTW en dan komen we op €1021,78. Als we dat vergelijken met de officiële prijs van €1159 is dit dus een verschil van €137,22

    Als we de BTW uit de Europese prijs halen dan krijgen we een iPhone X 64 GB voor €957,85 vergeleken met de wisselkoers is dit een verschil van €113,40

  6. Elke keer weer zelfde opmerkingen over de prijsverschil VS en Europa….

    Wel gek die prijsverhoging van 70 euro. Ben blij dat ik mijn ipad pro 10.5 al een maand geleden gekocht heb

  7. Jammer dat RED-editie weg is gehaald. Why? Die vond ik ook erg mooi, naast zachte kleuren.

  8. Waarom de prijs duurder maken voor dezelfde technologie van vóór de presentatie?
    Die iPad gaat echt niet ineens 70 euro duurder worden om te maken hoor.
    Zo zie je maar dat het echt wel alleen om het geld te doen is.

  9. Ben net terug uit Hong Kong en baal nu helemaal dat ik de iPad Pro 10,5 256GB niet gekocht heb daar.
    5588HKD= 596eur ipv 909eur! nu hier….

  10. Als je het te duur vind; je hoeft niet dit model te kopen he, je kan nog altijd kiezen uit alle andere iPhone modellen.

  11. Kansloos om de prijs zonder enige reden omhoog te gooien. Waanzin ten top

  12. Bedankt voor dit artikel!
    Bij Coolblue staat hij nog voor de oude prijs:) gogogogogo

  13. Snap ook die achterlijke prijzen niet zeker nu de dollar weer aardig zakt tegenover de euro maar die winst zien we hier nooit terug alleen als de dollar sterker is mogen wij extra geld meebrengen!!
    Maar goed blijft apple en je hoeft het niet te kopen, zelf koop ik ook de oudere modellen tegenwoordig altijd gelijk nieuw gekocht soms zelfs 2 tegelijk voor mijn vriendin erbij maar ik kan de prijs niet meer aan mezelf verantwoorden €600 voor een stukje technologie is meer dan genoeg.
    De iphone x is in mijn ogen dan ook zijn geld zeker niet waard de technologie is al verouderd tegen de tijd dat je hem in je zak hebt en de prijs voor opslag verdubbeling is echt al jaren te gek voor woorden!
    Maar alles ziet er naar mijn mening wel weer super uit mijn 6s over 2 jaar maar voor een 8 of een x inruilen.

  14. @Jeroen: Precies! Zij zijn niet gek maar wij, de consument. Zij kunnen vragen wat ze willen en wij betalen toch wel. Massaal geen iPhones meer kopen, zou helpen maar we willen er allemaal een. Dan maar achter lopen.

  15. @Marco: Vergeet niet dat ze in Amerika altijd prijzen ZONDER tax tonen en in Europe prijzen met Tax.

  16. Origineel geplaatst door Marco
    Apple is een beetje aan het doorslaan met hun prijzen. Prijsverschil VS iPhone X en EU iPhone X is ook volledig absurd.

    Origineel geplaatst door Tristan
    In de VS worden taksen niet meegerekend in de prijs. Dus iPhone X 64 GB is $999. Daar maken we €844,45 van plus 21% BTW en dan komen we op €1021,78. Als we dat vergelijken met de officiële prijs van €1159 is dit dus een verschil van €137,22

    Als we de BTW uit de Europese prijs halen dan krijgen we een iPhone X 64 GB voor €957,85 vergeleken met de wisselkoers is dit een verschil van €113,40

    In de volgende staten betaal je geen taks:
    Alaska
    Delaware
    Montana
    New Hampshire
    Laat ik daar toevallig in december zijn voor mijn werk

  17. @Henk: ik snap het eigenlijk niet hij kost €1010 inclusief BTW in Amerika, €1110 in Engeland, €930 in Hong Kong, €1060 in Australië, €910 in Canada & €1050 in zwitserland.
    Waarom betalen wij dan €1159?

  18. valt de ipad nu onder vastgoed? Over 30 jaar is die dan €50.000 😂

  19. Altijd dat gezeur over prijzen. Als je het teveel vindt, koop dat een Huawei zou ik zeggen! De iPhone 8 (Plus) is even duur als vorig jaar, maar is wel op allerlei fronten verbeterd. En dat doet Apple al jarenlang. Alleen toen de waarde van de euro enorm zakte ten opzichte van de dollar, werd het voor ons duurder, maar dat is logisch.

    Als het alleen over geld gaat, kan je beter aandelen Apple kopen. Er is ooit wel eens uitgerekend dat als je in 2000 voor het geld waarvoor je toen de PowerBook G3 kon kopen, aandelen Apple gekocht zou hebben, je in 2013 (ofzoiets) zo’n 300.000 euro gehad zou hebben.

    Prijsverschillen per land zijn er altijd. Een paar jaar geleden keek ik bij Apple Stores in Singapore (vroeger was het daar heel goedkoop) en in Cebu (Filipijnen). De prijzen waren daar nog hoger dan in Nederland.

    Wel prima dat de prijzen van de iPhones 7 en 6 fors gedaald zijn. Voor veel mensen een interessant alternatief – ook al omdat ze steviger zijn dan de nieuwe (aluminium achterkant!)

  20. Was nieuwe iPad pro 12,9 aan het overwegen, maar als het nu ineens 70 euro (!) duurder is geworden, laat ik het gaan. Twijfelde al tussen iPad, Surface Pro en de Wacom Mobile Studio. Laatste 2 zijn weliswaar nog duurder en draaien op Windows dat ik gruwelijk haat. Maar ze draaien wel full versies van Photoshop en andere interessante tekenprogramma’s zoals Rebelle 2 en Expressii. Dat vind ik toch wel een gemis op iOs.
    Aan de andere kant ben ik wel heel erg blij met Procreate.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.