Reacties voor: ‘iPad Pro krijgt 12,2 inch scherm en stereospeakers’

De iPad Pro krijgt een 12,2-inch scherm, stereospeakers en een extra microfoon. Maar we moeten tot 2015 wachten tot deze zakelijke tablet op de markt komt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Even hard op denkend verder fantaseren: wat nu als deze iPad Pro eigenlijk het scherm is van de nieuwe MacBook Air Retina van 12 inch die ook al voorspeld is?
    Dan gebruiken we iOS wanneer de iPad Pro zonder toetsenbord wordt gehanteerd en gebruiken we OS X wanneer het toetsenbordje er aan vast zit.
    Dat toetsenbord is dan slechts 4 mm dun waardoor de totale MacBook Air / iPad Pro combinatie 1,1 cm is.
    Die wil ik dan wel hebben voor mijn werk en privé gebruik!

  2. @Ronald: Mij lijkt het dan handiger om m’n MacBook Air gewoon te houden. Een tablet waar je een toetsenbord aan vastmaakt is een laptop.

  3. @MoBieler: Maar een combinatie waarvan je het toetsenbord afhaalt is een iPad.
    En MacBook air waar je het toetsenbord van verwijderd is kapot.

  4. @Ronald: Strak plan, mits goed uitgevoerd! Ik heb vertrouwen in Apple dat ze er een mooi, strak en kwalitatief design kan maken. Natuurlijk zijn er al diverse van zulke modellen op de markt en dat ziet er maar uit als goedkope troep vind ik.

  5. En ik ben de eerste die de naam van de iPhone 7 goed heeft: iPhone 7.

  6. @Ronald: Nee…. Ik hoop niet dat je gelijk hebt…
    Wordt ie alleen maar verschrikkelijk duur van! 🙁
    Ik hoef geen computer met OS X er op, heb ik niet nodig.
    Maar een grote iPad met gewoon IOS zie ik wel zitten! 😀

  7. Wow! Vernieuwend!!!!!Amazing!

  8. @Sarafina: Ik zit niet te wachten op een 12.2″ grote tablet met iOS erop. Want dat gaat mijn productiviteit ten opzichte van mijn iPad Air met toetsenbord niet verbeteren….

    Wat betreft het “verkleinen” van het verschil tussen een tablet en ultrabook heeft Microsoft de lat erg hoog gelegd met zijn surface tablets!

    Windows 8 was eigenlijk een perfect voorbeeld van een besturingssysteem dat in beide werelden (tablet en laptop) past. Apple zit nog steeds met twee verschillende werelden (OSX en iOS). Handigheden als continuity en handoff zijn leuk om de besturing systemen met elkaar te laten praten…. Maar het is niet het ultieme doel naar mijn mening.

  9. Zolang er IOS op zit heb je er niet veel aan als zakelijke gebruiker dan moet er echt nog veel veranderen aan IOS

  10. Voorlopig gaan mijn centen in de pot voor het 5k thunderbolt display welke ook wel zal komen in 2015! Of heb ik nu ook wat voorspelt?!Ik kan nog steeds prima af met alleen een Mac Pro en mijn iPhone.

  11. @Ronald: Niet verkeerd. Alleen loop je tegen een aantal technische problemen op; wanneer je de aansturing, opslag, accu etc in het scherm stopt, valt het geheel snel om. Dit kun je oplossen door bijvoorbeeld de accu en opslag gedeeltelijk in je toetsenbord te verwerken, maar dan heb je dat niet tot je beschikking als je het ding als tablet wilt gebruiken.

  12. @Ronald: Met wat fantaseren kom je vanzelf op een Microsoft Surface..

  13. Begint dit gemekker nu al?

  14. @Jeroen: Sinds ik een iPad tot m’n beschikking heb gebruik ik geen computers meer. (Daarvoor een Windows laptop)
    Heel veel dat op een computer zit heb ik niet nodig.
    Ik doe foto & video er op, social media, surfen op internet, internet bankieren (dat kan ik ook op m’n iPhone met een app), muziek streamen en video streams bekijken en YouTube.
    Een grote iPad lijkt me erg fijn, maar als ik daar €1600-€2000,- voor moet betalen omdat er een MacBook in verwerkt zit dat ik helemaal niet nodig heb is voor mij persoonlijk de lol er af.
    Ik ben ook geen zakelijk gebruiker, gebruik geen heel ingewikkelde programma’s.
    Ik snap dat dat voor sommige mensen anders is.
    Ik blijf dus gewoon hopen op een grotere iPad met retina scherm, anders houd ik het bij m’n iPad 4 of ga ik upgraden naar iPad air 2.
    De vorm zoals Ronald die beschrijft zal voor een aantal mensen een uitkomst zijn maar voor mij te duur.

  15. @Ronald: Zat net hetzelfde te denken. Ligt eigenlijk zelfs wel voor de hand nu Apple met iPhone6( ) heeft bewezen ipv trendsetter (ook) trendvolger te (kunnen) zijn. En steeds meer ‘concurrenten’ proberen ook een markt te vinden voor crossovers, hybrides of hoe je zo’n kruising ook noemt. Er OS-X opzetten is eigenlijk al genoeg, een bestaand Apple bluetooth keyboard is al heel plat. Op de batterij-houder na dan, als ze die dikke rol vervangen door een platte accu ben je er al… Touchpad immers overbodig door touchscreen.

  16. @Sarafina: Hoezo “wordt ie alleen maar verschrikkelijk duur van”? Een macbook air met 128 G is nu al goedkoper dan een iphone6 met evenveel geheugen, en dan heb je nog een groter scherm ook. OK, geen retina maar dat kost (op de ipad iig) ook niet of nauwelijks meer, instapmodel retina zit op zelfde prijs als van oer-ipad. Zolang het geen 5K wordt tenminste 🙂

  17. @Ferryman: O ja, en een iOS emulator voor OS-X is er al voor de ontwikkeltools, als ze die wat naadlozer integreren kun je je vertrouwde OS-X en iOS apps naast elkaar op één ‘macPad’ blijven gebruiken 🙂

    En dan heb ik het nog niet eens over Bootcamp of een virtuele windoos op OS-X gehad :-O

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.