Reacties voor: iPad-onderdelen kosten naar schatting $219

iSuppli heeft berekend dat de goedkoopste 16GB iPad $219,35 kost om te produceren. De 32GB 3G-versie van de iPad levert Apple echter veel meer geld op.
Lees het complete artikel → iPad-onderdelen kosten naar schatting $219
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Als je als bedrijf geen winst maakt, zul je ook nooit budget hebben om te kunnen innoveren. Prima winstmarge, zo kan Apple mooie dingen blijven ontwikkelen.

    Het is eigenlijk wel een beetje raar om alleen naar de kosten van de hardware te kijken. Pak bijvoorbeeld het net uitgebrachte Aperture 3, qua hardware (CDtje en doosje) misschien 1 of 2 dollar. Maar hij staat voor 199 dollar te koop.

  2. ik begrijp nog steeds niet waarom dat beetje extra geheugen gelijk 100 dollar extra kost.

    Leuk voor de marketing, I guess.
    Maar iedereen in die branche naar de hel, volgens Bill Hicks 🙂

  3. Ik vind het vreemd dat dit als nieuwbericht gebracht wordt.

    iSupply’s ‘berekeningen’ zijn altijd al enorme slagen in de lucht (R&D wordt bijvoorbeeld nooit meegenomen en als ze de prijs van een onderdeel niet weten houden ze een natte vinger in de lucht).

    Maar dit keer maken ze het nog veel bonter, ze hebben de iPad nog helemaal niet in handen en ze weten al wat er in zit?

    Ik neem aan dat we straks berekeningen gaan zien van apparaten waarvan het bestaan nog niet eens zeker is…

  4. stom dat ipad met wi-fi en 3g samen zo veel verschilt van de ipad aleen met wi-fi

    terwijl je per maand nog eens moet dokken voor intenret 3g op de ipad
    dus in mijn ogen alleen ipad met wi-fi

  5. dat is maar net waar je de ipad wil gebruiken dyontje 12

    Je kunt echt niet stellen dat een Ipad 219 kost die staatjes slaan nergens op.
    Een bakker vraagt niet 13 cent voor zijn brood (kostprijs water en meel) Hij vraagt ook iets p de boterham voor hem en iets voor de knecht zodat hij taarten kan bakken en de croissant kan uitvinden
    moet je voor stellen dat de croissant niet zou zijn uitgevonden parijs zou parijs niet meer zijn

  6. @scheerschuim: met 13cent kom je niet toe voor grondstoffen daar heb je gemiddeld 86cent voor een gewoon wit of bruin dan hebben we nog geen speciale broden gehad maar om terug naar de ipad te gaan koop een met wifi jailbraick en ttr

  7. Er was Web heel interessant Artikel over de A4 Chip in de wsj
    dat beschreef dat Apple naast 500 miljoen te hebben geinfesteerd in het ontwerpen van een snelle chip met geintregeerde grafische chip die weinig energie verbruikt ook een chip hebben ontworpen met een onhackbare ingebakken drm
    dat zou betekenen geen jailbreak ik hoop maar dat het niet waar is of niet gelukt anders wordt dat wel een probleem

  8. Waarom mogen in Nederland bedrijven nooit een gezonde winst maken? Het klopt wat ze altijd van Nederland zeggen: alles moet kunnen, niks mag. Net als dyontje12, leeft zeker ook van de wint.Wedden dat ie vind dat ie te weinig uitkering of salaris krijgt….:)

  9. Ik vind het prima dat Apple een mooie winst aan de ipad over houdt, waar ik alleen mee zit zijn die belachelijke euro prijzen. We zijn hier in europa altijd veel duurder uit dan de Amerikanen omdat de hoeveelheid dollars ongeveer gelijk is aan het aantal euro’s(!) dat wij betalen. Daar moeten ze eens wat aan gaan doen. Een wisselkoers relevante prijs, dat betekent dus dat de 499 dollar gewoon 355 euro gaat worden en geen 459 zoals, op basis van de iPod prijzen, te verwachten is. En dat is trouwens niet alleen Apple die dit smerige trucje uithaalt, maar de hele Amerikaanse elektronica markt, in hun wereldje is de euro net zo veel waard als de dollar.

  10. Apple mag gerust winst maken, maar moet dit zoveel zijn? Vergeet ook niet dat ze nog enorm veel verdienen aan de AppStore en aan muziek en video die ze verkopen. Ze laten niet eens flash toe om te voorkomen dat je online spellen zou spelen, nu moet je ze zeker via hen kopen.
    Als ze hun product zo duur verkopen dan zou je als koper toch het toestel naar jehand moeten kunnen zetten. Op een iPhone is het niet eens mogelijk om je geluid bij je agenda te veranderen als je geen jealbreak hebt. Ook zelf beltonen maken is alleen mogelijk via een omweg in iTunes. Een door de weekse gsm van pakweg 80 € kan dit wel via de instellingen. Begrijp me niet verkeerd: ik zou mijn iPhone geen dag kunnen missen en ik zou ook geneigd zijn een ipad te kopen, maar ben niet van plan er 500€ aan te geven

  11. Wat een BEROERDE winstmarge maken ze dan! Softwareontwikkeling, de 40% marge van de eindverkoper, R&D, service en dienstverlening komen er allemaal nog bij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.