Reacties voor: iPad nuttig hulpmiddel voor gehandicapten

De iPad blijkt een nuttig hulpmiddel voor mensen met een handicap. Bij autisme, verlamming of beroerte kun je dingen niet onder woorden brengen, maar wel tekenen of aanwijzen.
Lees het complete artikel → iPad nuttig hulpmiddel voor gehandicapten

Reacties: 6 reacties

  1. Ben vanaf afgelopen week in het bezit van een iPad. Ik ben daarnaast ernstig slechtziend (bijna blind). De iPad is wel degelijk een perfect apparaat / hulpmiddel (met zoom- en voice over functie) voor blinden en slechtzienden. Dat betreft (natuurlijk) ook de iPhone!

  2. Inderdaad, ideaal, wij hebben een geestelijk gehandicapt buurjongetje en denken dat hij heel veel aan de Ipad kan hebben. Misschien is het denkbaar een applicatie voor een grotere doelgroep (kinderen b.v.) te ontwikkelen die meten voor deze doelgroep nuttig is.
    Dan zouden de prijzen laag kunnen blijven.

  3. Hopelijk stappen vele producenten in deze marlt. Ik ben ik al tijden aan het lobbyen voor software op de iPhone en iPad voor mensen met een handicap. Dyslectici, slecht lezenden en slechtzienden zouden bijvoorbeeld bijzonder geholpen zijn bij een iPad (iPhone) versie van Kurzweil 3000 (speciale tekst-naar-spraak-software).

  4. Geweldig mijn oma kan niet meer praten naar een hersenen infart en verslind ze nu de klad blokjes om alles duidelijk te maken ipad in combo met een schets app geweldig bedankt voor de tip

  5. Blinden zijn niet de meest voor de hand liggende doelgroep voor de iPad

    Onlangs heeft de Royal National Institute of Blind People (RNIB) een eerste review geschreven over de iPad voor slechtzienden/blinden.

    Zie hier:
    http://www.rnib.org.uk/livingwithsightloss/Documents/iPad_review.doc

  6. Je hebt ook Speak It om zinnen uit te spreken voor iemand die dit zelf niet kan en is goedkoper:
    http://tinyurl.com/y7fboqb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.