Reacties voor: iPad-nummer van GQ Magazine maar 365 keer verkocht

Het decembernummer van GQ Magazine is maar 365 keer verkocht en heeft uitgever Condé Nast nog geen duizend dollar opgeleverd. Toch is de uitgever hoopvol.

Reacties: 14 reacties

  1. Het distributiemodel moet eigenlijk ook nog mee veranderen. Je kent vast wel het verhaal van de eerste TV shows: toen de TV werd uitgevonden waren de eerste uitzendingen opnames van theatervoorstellingen.

    Zo zijn de eerste iPad magazines eigenlijk puur digitale versies van het oude concept van een ‘nummer’ dat ‘uitkomt’. Als lezer ga ik natuurlijk niet elke keer in de appstore een magazine opzoeken, het liefst heb ik 1 app die continu geupdate wordt naar de actualiteit, ipv een uitgave; hoe shiny hij er ook uitziet, als het een ‘uitgave’ is, dus een snapshot van hoe dingen waren in bijvoorbeeld december 2009, dan is het toch nog niet helemaal optimaal gebruik maken van de technologie zoals je die tot je beschikking hebt.

    Maar net zoals TV uiteindelijk het ‘theater opname’ stadium ontgroeit is, zo zal ook publishing leren om te gaan met devices die altijd online zijn.

  2. ik vind het lastig om bij te houden omdat bijna elk blad zijn eigen app heeft. Zo ben ik deze app dus niet tegengekomen in de app store terwijl ik wel gezocht met op magazines en de top 30 bekeken heb van de categorie waar ook Vanity Fair tussen stond.

  3. Het zou handig zijn als er een soort leesmap app komt waarin wekelijks de bekende tijdschriften voor een bepaald bedrag te downloaden zijn..

  4. @Dick:
    Helemaal mee eens,
    Een soort iBruna

    Lol

  5. ik snap de uitgevers wel, allemaal een eigen app…
    Maar kan het gewoon niet in de ibook store?
    Ik heb nu nog geen ipad(hoop dat hij deze week aankomt!!) En als het mogelijk is staan er dan al magazines in ibookstore? Dat lijkt mij veel meer overzicht bieden, zodat je bijvoorbeeld je abonnementen op een rijtje kan zien.

  6. Ik kan iedereen aanraden om Zinio te bekijken (US App store) er zijn gratis magazines te downloaden, zelfs een speciale iPad uitgave van National Geographic met ingebedde filmpjes en extra foto’s.

  7. Inderdaad Zinio is geweldig. 🙂 Alleen ga niet in de NL-AppStore zoeken want dan vind je hem niet.

  8. Zinio werkt zeker perfect maar kunnen al die magazine niet in een store bv ibooks maar dan Imag 😉

  9. Ik ben via Zinio voor 5 dollar geabonneerd op 12nr’s van de US Maxim, een prima prijs natuurlijk.

    Men’s Health is met zijn 4,99 USD weer te duur om aan te schaffen.

  10. Inderdaad: Zinio is echt top!
    Paar abonnementen aangeschaft, kost meestal rond de $8-12 voor een heel jaar.

    Die losse apps voor elke uitgave gaat niet werken, niemand wil elke maand in de Appstore zoeken of zijn tijdschrift er is.

    In Zinio krijg je gewoon een notification dat er een nieuwe uitgave te downloaden is. Perfect dus!

  11. Zou inderdaad top zijn als alle reclamefolders gewoon via je iPad kunnen binnen komen. Er wordt echt te veel papier verspild aan dat soort dingen, belachelijk.
    Dus ik ben er wel voor!

  12. Zinio is mooi maar het zijn volgens mij wel veredelde PDF’s waar je in zit te bladeren. Als je Times Magazine koopt zie je het verschil!

  13. Veel magazines van Zinio worden al jaren geconverteerd naar PDF, die je na niet al te veel zoeken via obscure sites kan vinden.

    Gezien je PDF gewoon op je ipad kan lezen gaat dit hoogstwaarschijnlijk de komende jaren problemen opleveren voor de print industrie, tenzij bijvoorbeeld het businessmodel wordt aangepast.

  14. Zinio is een mooie start maar nog lang niet wat je hebben moet…. Het is teveel een gedigitaliseerde versie van het ormale blad.

    ook blijkt de ipad toch wel erg klein voor het goed lezen van magazines en kranten..

    Nu maar hopen op een super ipad van 1 1/2 keer A4 en een meer interactieve Zinio…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.