Reacties voor: iPad mini of iPod touch: de belangrijkste verschillen (keuzehulp)

De iPad mini is maar vier euro duurder dan de iPod touch. Bijna dezelfde prijs, maar totaal andere gebruiksmogelijkheden. Is het lastig kiezen? We hebben een vergelijking gemaakt van de iPad mini en iPod touch om snel de verschillen te zien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Een aardige vergelijking op specs, maar dat is natuurlijk totaal niet van belang bij de iPod Touch vs iPad Mini. De iPod past in je broekzak en neem je dus overal mee naar toe. De iPad Mini is ook aardig portable, maar zal bij de meeste mensen niet in z’n broekzak/jaszak passen.

  2. En niet te vergeten bij de dixons krijg je met de passbook code nog 5 euro.

  3. das appels met peren vergelijken…

  4. De beste optie voor mij was iPod 5de gen, de beste prestaties en zeer makkelijk mee te nemen.
    Ik heb hem al en zeker geen spijt van:)

  5. Probeert aub eerlijk te zijn en niet als verkoper
    Van apple te handelen
    De retina van ipad 3 was ook een koopargument volgens julli
    Nu weet il dat er amper verschil bij de meeste toepassingen en dar de ipad 2 sneller is
    Dit zal ook de reden zijn waarom die er nu uitgast
    Apple is al sinds de 3gs alles dubbel aan het verkopen
    Als apple fanaat vind ik dit spijtig

  6. @Nanoman:

    Sorry hoor, maar met die opmerkingen kom je echt over alsof je er echt geen kaas van hebt gegeten:

    De retina resolutie is voor mij honderd procent nog steeds een heel sterk verkoopargument. Heel veel Appa zijn geüpgraded naar retina, en bij het merendeel zie IK het heel duidelijk. Voor games als plants vs zombies vind ik het niet zo van belang, maar zelfs daar is het heel duidelijk, en lever ik graag wat procenten aan snelheid in. De iPhone en de iPad zijn niks anders dan een vessel, een scherm dat direct in verbinding staat met de wereld. Apple is een van de weinige bedrijven die snapt dat je voor de rest een minimale ervaring moet leveren, maar het scherm moet goed zijn. Als er dus zo’n techniek als retina om de hoek komt, is dat dus HET verkoopargument.
    Zelfs nu met alle praat over skeumorphic design e.d. komt het neer op wat Apple al sinds het begin doet: grenzen tussen digitale beeldschermen en de wereld laten vervagen.
    Kijk naar de eerste Macs; hier werd voor het eerst geëxperimenteerd met bitmap fonts, gewoon omdat Apple wist dat het belangrijk was om het geschreven woord zo goed mogelijk te representeren op een beeldscherm.
    Dat de iPad 3 ertussenuit gaat is voor mij ook een verrassing, maar ze konden niet veel anders. Goedkoper kunnen ze hem niet maken, want 1. de onderdelen zijn te duur, en 2. Dan zitten ze hun eigen marketing in de weg omdat de grens tussen iPad 2 en 3 dan te klein wordt.

    Ik zweer t, er zijn een hoop dingen mis bij apple, maar over het algemeen pakken ze dingen echt goed aan in cupertino.

  7. Het artikel klinkt leuk, maar ik zie toch echt nergens de iPad mini in de tabel. Ik zit hier te werken op een iPad, maar zowel in safari als chrome valt alles na de tweede iPod weg.

  8. @Pat:Bij mij ook. Geen specs van de iPad Mini te zien.
    Weet iemand trouwens wanneer de iPods in de winkels liggen. Dixons en de MM etc

  9. @Loeloe: Firefox hier geen probleem.

    Origineel geplaatst door Nanoman
    Probeert aub eerlijk te zijn en niet als verkoper Van apple te handelen De retina van ipad 3 was ook een koopargument volgens julli Nu weet il dat er amper verschil bij de meeste toepassingen en dar de ipad 2 sneller is Dit zal ook de reden zijn waarom die er nu uitgast Apple is al sinds de 3gs alles dubbel aan het verkopen Als apple fanaat vind ik dit spijtig

    Wat een kul opmerking. De 4 en 4S zijn wat o.a. display (kleurindruk, resolutie), camera kwaliteit en snelheid totaal niet te vergelijken. Dat zijn geen verkoop praatjes, maar harde feiten.

  10. Ik las op MacDailyNews een hele plausibele reden waarom de IPad mini zo is geprijsd. Namelijk omdat zij bij de introductie van de iPad mini2 het vorige model met 8gb blijven leveren voor (schatting) €80 minder. En dat is dan precies de prijs van de vergelijkenswaardige Nexus7.
    Klinkt als een perfecte strategie.

  11. Ach, in maart komt de mini retina. Wacht daar wel op

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.