Reacties voor: ‘iPad mini kan batterijduur van 24 uur krijgen door IGZO-scherm’

Gebruikt Apple een IGZO-display voor de iPad mini, dan zou de batterijduur 2,5 zo groot worden. Dit stelt Cult of Mac in een snelle analyse.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik ben heel benieuwd, maar als de accuduur echt zo lang zou zijn.. Dan wordt de kans heel groot dat ik straks naast met ipad 3 ook een mini heb.

  2. Nu is het wachten of iPhone 5 of een iPad mini, ik weet het niet meer :S

  3. Uiteraard weet ik net zo veel of weinig als ieder ander hier maar als ik moet gokken zou ik zeggen dat de mini iPad zeker geen IGZO scherm krijgt. De iPad mini wordt een budget model die géén nieuwe technieken gaat toepassen. En dus ook zeker geen batterijduur van 25 uur krijgt. Klanten zouden massaal de iPad 3 (de ‘new’ iPad) links laten liggen. Eerst krijgt het nieuwe topmodel iPad 4 mogelijk zo’n scherm op voorwaarde dat deze qua kwaliteit net zo goed is als het huidige retina scherm. Tevens krijgt die een update van de A6 processor, een thunderbolt aansluiting en een dunner en vooral lichter ontwerp. Daarna is de iPhone weer aan de beurt met of een nieuwe A7 chip (als Samsung al de deur is uitgewerkt en TSMC de A7 kan produceren op het 20nm proces) of een A6x chip als Samsung nog een laatste ronde mag doen. Pas daarna is de iPad mini weer aan een refresh toe. Dan kunnen ze mooi weer wat kleine updates toevoegen zoals een IGZO scherm en betere camera’s. De iPad mini zal qua specs meer de iPod touch volgen dan het topmodel van de iPad.

  4. Ik vrees dat WvB22 gelijk heeft.

    Maar dat is dan wel gelijk een excuus om de Aquos Pad aan te schaffen, want een batterijduur van 24 uur is natuurlijk geweldig. En misschien kun je met dat scherm je tablet zelfs in de zon gebruiken en dat zou helemaal fantastisch zijn.

  5. Ik hoop echt dat Apple het voor elkaar heeft – dat ze een scherm hebben gevonden die ZEER goed valt te lezen in de zon. Maar toch een kleurenscherm!

    Dan heb je de PERFECTE ereader en zeer zeker een reden om de iPad Mini te gaan kopen.
    En dan toch minimaal die 25uur batterij!

  6. Apple schrapt gewoon de iPad 2 en vult dat gat op met de iPad mini.

    Krijg je de iPad mini als mobiel apparaat (klein genoeg om makkelijk mee te nemen, groot genoeg om je pdf’s te lezen/ office documenten te lezen of aan te passen. Daarnaast gaat hij met zijn accu langer mee, ideaal voor mobiel gebruik.) en de normale iPad voor het thuis werken (lekker op de bank, wat groter scherm, tevens meer multimedia mogelijkheden). Hierdoor hoeft de mini niet als budget-budget neer worden gezet en kan hij ook nieuwe techniek krijgen (zoals een zuiniger scherm, maar heeft het weer niet een scherm nodig zoals de IPad 3)

    Hiermee heeft Apple het voordeel dat je geen moeilijke prijsstellingen hoeft te hanteren, zitten de tablets minder in elkaars vaarwater en je hoeft de iPad 2 niet zolang meer te ondersteunen (zie nu bij de iPhone 3GS, deze blijft ondersteuning krijgen om hij nog steeds wordt verkocht. Faseer je die snel uit, dan kan iOS 7 ook verder groeien. Het ondersteunen van de oude generatie wordt namelijk de bottleneck van iOS in vergelijking met Windows Phone en Android)

  7. Zie ik daar Google chrome als browser?

  8. Origineel geplaatst door Remco
    (zie nu bij de iPhone 3GS, deze blijft ondersteuning krijgen om hij nog steeds wordt verkocht. Faseer je die snel uit, dan kan iOS 7 ook verder groeien. )

    iPhone 3GS is niet meer te koop sinds de lancering van de 5…

  9. Lijkt me sterk dat Apple een batterij erin plaatst voor meer dan 12 uur, want daarna lijkt een lichter apparaat (= kleinere batterij) me belangrijker dan nog langere batterijduur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.