Reacties voor: 5 jaar iPad mini: het einde komt in zicht en dat is jammer

De iPad mini bestaat alweer vijf jaar en het einde komt langzaamaan in zicht. Er zijn meerdere redenen waarom het jammer is dat Apple zo weinig aandacht heeft voor de kleinste iPad. De iPad mini is namelijk in heel veel situaties best handig!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Jammer ik gebruik de mijne dagelijks erg handzaam formaat

  2. Ik heb lange tijd de iPad mini 2 gebruikt. Fijn apparaat, maar sinds de iPhone 6 Plus gebruikte ik de mini bijna niet meer. Heb nu de iPad Pro 12.9.

  3. Ik hoop echt heel erg op een nieuwe iPad mini
    Heb nu een mini 2. Heb nooit een andere iPad gehad maar dit formaat lijkt mij veel fijner dan een grotere iPad
    Ook zijn de andere iPads €450+ en de mini vaak in de 300

  4. Zou zonde zijn als deze lijn stopt. Met name voor kinderen is de iPad mini een veel handzamer formaat. Al mijn neefjes en nichtjes hebben er 1.

  5. Inderdaad. Hier een iPad 3 en iPad mini 2. Beide iPads werken allebei nog erg goed voor wat we ermee doen. De mini heeft als grootste voordeel dat het handzamer is, lichter van gewicht en bovendien gemakkelijker mee te nemen in handtasje.

    Nu gaat Apple eerder leunen op iPhone Plus. De verschillen van bedragen tussen iPhone Plus en iPad Mini liggen alleen enorm ver uit elkaar. Sommige mensen kopen liever een mini èn een budget-smartphone (dat kan dus ook een SE zijn) dan een iPhone Plus. Een beetje jammer dus als deze iPad Mini verdwijnt. Van mij mogen ze 3 formaten iPad Pro gaan maken.

    En over Mini’s gesproken, Mac Mini verdient ook weer aandacht.

  6. Ook hier hebben we een mini 2 nog in dagelijks gebruik. Zo vaak een heerlijk formaat om te gebruiken. Dan is de gewone iPad bijna lomp te noemen.
    We hebben dus ook nog steeds een heeeeel klein beetje hoop dat er toch nog een mini 5 komt.

  7. Zou het ook jammer vinden als de mini verdwijnt. Heb de mini 4 en gebruik die dagelijks. Inderdaad heel handzaam om mee te nemen. Past in de handtas.
    Met een groter model zal het toch lastiger zijn om mee te nemen. Om daar nou grotere tassen voor aan te schaffen is ook zo wat.
    Ik vind het echt een zeer handzaam formaat. iPhone plus is voor surfen toch net iets te klein.
    Bovendien is het toetsenbord op de iPad mini makkelijker om te typen.

  8. Ideaal voor in bed ook!

  9. Ik had twee jaar geleden de mini 4 gekocht. Destijds een update van mijn mini 1. Ben er ontzettend blij mee geweest. Sinds de komst van IOS11 en en vinden van een nieuwe hobby in digital art, toch de overstap gemaakt naar de iPad Pro 10.5. Het grotere scherm vindt ik echt in alle opzichten prettiger, maar buiten dat was mijn mini 4 een heerlijk fijn apparaat!

  10. Ik heb een mini 2 en een ipad 4. Die mini is zoveel prettiger.

  11. Hier hebben onze kids (1 jaar en 4 jaar) beide een iPad mini 2 met een Foam kids hoes eromheen.
    Ideaal, goed te hanteren voor de kinderen, en die hebben er een hoop plezier van (youtube, Dr. Panda spelletjes, etc.)
    Ook hier hoop ik nog stiekem op een nieuwe versie van de iPad mini, zeker voor de 4 jarige.

  12. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    Ik heb lange tijd de iPad mini 2 gebruikt. Fijn apparaat, maar sinds de iPhone 6 Plus gebruikte ik de mini bijna niet meer. Heb nu de iPad Pro 12.9.

    6s plus, rest exact zelfde verhaal bij mij!

  13. Same here, ik hoop ook nog op een mini. Zeven inch dat was het formaat😄

  14. Beide zoons van mij hebben er eentje en die hebben ze zeker al 2000+ uren misbruikt. En ze werken nog feilloos. Top dingen 👍

  15. Origineel geplaatst door Sandra
    Inderdaad. Hier een iPad 3 en iPad mini 2. Beide iPads werken allebei nog erg goed voor wat we ermee doen. De mini heeft als grootste voordeel dat het handzamer is, lichter van gewicht en bovendien gemakkelijker mee te nemen in handtasje.

    Nu gaat Apple eerder leunen op iPhone Plus. De verschillen van bedragen tussen iPhone Plus en iPad Mini liggen alleen enorm ver uit elkaar. Sommige mensen kopen liever een mini èn een budget-smartphone (dat kan dus ook een SE zijn) dan een iPhone Plus. Een beetje jammer dus als deze iPad Mini verdwijnt. Van mij mogen ze 3 formaten iPad Pro gaan maken.

    En over Mini’s gesproken, Mac Mini verdient ook weer aandacht.

    De beste reactie bij het beste iCulture artikel sinds héééél lange tijd.
    Wat kan ik hier nog aan toevoegen?

    Dat mijn grote iPad de 10,5″ is, en dat die in nog meer opzichten het ruimschoots aflegt tegen de mini (2-4) dan een 9,7″ versie (zoals de Air2 die ik eerder had dus spreek uit eigen ervaring). Gek genoeg ook voor ‘pro’ gebruik, de pencil voegt voor 98% van de gebruikers 99% van de tijd niets toe, en MS Office (de de-facto standaard voor office documenten) is zonder duur en overbodig 365 abo op de mini wél goed te gebruiken.

    Alleen voor de digitale krant thuis op de bank is de 10,5″ prettiger, verder voldoet de mini altijd beter!

    Zou Apple’s domste beslissing ooit zijn als ze de mini(‘s) echt gaan laten vallen…

  16. Ik heb meteen de eerste iPad Mini gekocht toen die uitkwam. Daar had ik lang op gewacht, want ik vond het grotere formaat te groot en te lastig om mee te nemen. De iPad Mini past in je binnenzak en dat is erg makkelijk.

    Om eerlijk te zijn heb ik ‘m aan mijn vriendin gegeven toen de iPhone 6 Plus er kwam. Dat scherm vond ik toen groot genoeg. De iPad doet het nog steeds prima nabije jaar. Toch zou het niet slim zijn als er geen nieuwe iPad Mini meer zou komen. Veel mensen vinden het kleine formaat toch makkelijker.

  17. Hier ook een mini 4, ipad 4 en een 6 plus
    De mini wordt bij ons thuis het meeste gebruikt en hoop ook dat apple met een nieuwe mini komt
    Het zou jammer zijn als de mini verdwijnt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.