Reacties voor: iPad mini 4 scherm reflecteert nauwelijks, verbetert de leesbaarheid

Uit een test van het iPad mini 4 display blijkt dat het scherm van de nieuwe tablet nauwelijks reflecteert, wat een positief effect heeft voor de leesbaarheid van de iPad mini 4, zowel binnen als buiten.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik vind de iPad Mini 2/3 nog steeds beter dan de 4, puur lm de batterij. Ze hebben de batterij met ongeveer 1000 mAH vermindert! Als er iets is wat ik niet ga kopen is een tablet met een KLEINERE batterij dan zijn voorganger

  2. Maar de onderdelen zijn wel weer zo zuinig, dat je even goed de zelfde accu duur hebt…. (Zucht)

  3. Origineel geplaatst door Angelo
    Ik vind de iPad Mini 2/3 nog steeds beter dan de 4, puur lm de batterij. Ze hebben de batterij met ongeveer 1000 mAH vermindert! Als er iets is wat ik niet ga kopen is een tablet met een KLEINERE batterij dan zijn voorganger

    Kleinere batterij betekent niet dat het minder lang meegaat. Er wordt efficienter met stroom omgegaan, aldus de berichten. Alle iPads hebben dezelfde accuuduur, van rond de 9-10 uur.

    Ik heb de mini 4 vanmiddag besteld en krijg hem hopelijk woensdag. Ben enthousiast na het lezen van verschillende reviews.

  4. @Angelo: hier de mAh van de verschillende Ipad’s:
    iPad 1: 6.613
    iPad 2: 6.944
    iPad 3: 11.560
    iPad 4: 11.560
    iPad Air: 8.820
    iPad Air 2: 7.340

    iPad mini: 4.440
    iPad mini 2: 6.471
    iPad mini 3: 6.471
    iPad mini 4: 5.124

    De iPad 3e en 4e generatie hebben dus met afstand de meeste mAh. Qua batterij verbruik zijn die echt niet beter dan de Air en Air 2. Kortom de mAh van een iPad zegt dus helemaal niks.

  5. Klinkt heel leuk en aardig die lage reflectie en hogere helderheid, maar als daar dezelfde coating voor is gebruikt als bij de Air2 blijft daar in de praktijk bar weinig van over als je niet continu je scherm loopt te poetsen met een doekje en/of lcd spray. In vergelijking met een mini1 en mini retina (aka 2) vond ik het scherm van de Air2 daardoor vooral tégenvallen, omdat de gevoeligheid voor vette vingers (bijna) weer terug naar af was, naar hoe vingerafdrukgevoelig het iPad 1 scherm was😕Of zoals een veelgeciteerde BNer ooit zei: elk voordeel heeft zijn nadeel😉 Tenzij ze lering hebben getrokken uit de Air2 coating en die van de mini4 nu wèl goed is èn in reflectiereductie èn oleofobie…

  6. Origineel geplaatst door Ferryman
    Klinkt heel leuk en aardig die lage reflectie en hogere helderheid, maar als daar dezelfde coating voor is gebruikt als bij de Air2 blijft daar in de praktijk bar weinig van over als je niet continu je scherm loopt te poetsen met een doekje en/of lcd spray. In vergelijking met een mini1 en mini retina (aka 2) vond ik het scherm van de Air2 daardoor vooral tégenvallen, omdat de gevoeligheid voor vette vingers (bijna) weer terug naar af was, naar hoe vingerafdrukgevoelig het iPad 1 scherm was😕Of zoals een veelgeciteerde BNer ooit zei: elk voordeel heeft zijn nadeel😉 Tenzij ze lering hebben getrokken uit de Air2 coating en die van de mini4 nu wèl goed is èn in reflectiereductie èn oleofobie…

    Wij poetsen de schermen van de Air 2 meerdere keren per dag. Gebeurt helemaal niets mee. We hebben meerdere Air 2’s.

  7. Al heeft ie 5 mAh….. Als ie ca 9 uur meegaat. Wat zijn sommige toch altijd met getallen bezig….

  8. Is de iPad mini 4 nu een betere ereader dan voorheen? Kan de iPad mini 4 al concurreren met een ereader?
    Gezien het formaat van de iPad mini zou ik de iPad mini 4 best willen hebben in plaats van mijn huidige ereader… als ik niet te veel inlever t.o.v. de leesbaarheid.

  9. Ik heb hem nu sinds 18 sep. Hij is prachtig. Leesbaarheid, schermreflectie, het klopt allemaal. Streamen over wifi gaat ook probleemlozer dan met mijn ipad air

  10. Volgens de Wet van Moore presteren processoren, chips en andere digitale electronica elke 9 maanden het dubbele bij hetzelfde energiegebruik. Of hetzelfde bij de half energiegebruik.
    Dus dan mag je na 4 jaar een keer een BETERE batterijduur verwachten, inplaats te blijven dwepen met jaren oude specs ?

  11. Over leesbaarheid gesproken: in Safari met Google als zoekmachine kun je de tekst desgewenst vergroten, maar met Duckduckgo is de tekst heel klein en onder de koppen zijn de letters grijs. Niet goed leesbaar.
    Mijn mini 4 heeft inderdaad een mooi scherm, scherp en niet zo reflecterend, maar als de letters klein zijn heb je daar niets aan.

  12. @Ferryman: Het scherm raakt inderdaad snel beduimeld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.