Reacties voor: iPad mini 3 officieel aangekondigd

Apple heeft vanavond de iPad mini 3 aangekondigd. Deze iPad heeft alleen een Touch ID-sensor gekregen en is intern nauwelijks verbeterd.
Lees het complete artikel → iPad mini 3 officieel aangekondigd
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Toch een beetje jammer dat de mini niet dunner en lichter is geworden.. De eerste iPad mini was qua gewicht en formaat ideaal.

    Nog een puntje: de eerste iPad mini gaan ze ook nog verkopen, met iOS 8 is dat ding retetraag! Kan toch niet meer.

    En oja, laten we hopen dat de kleuren van de nieuwe mini 3 even goed zijn als die van de Air!

  2. Je vraagt je dan af wat ze verbeterd hebben aan de iPad mini. Alleen een touch id sensor toegevoegd. Dat is wel heeeeeeel mager. Gatver wat een gemiste kans.

    Ik heb voor de zekerheid nog eens de iPad mini 2 en 3 met elkaar vergeleken. En ze hebben echt alleen een touch id sensor toegevoegd. Een touch id sensor voor 100 (!) euro. Ik zeg het echt niet snel maar dit is gewoon schandalig.

  3. Echt heel bizar dat je 100 euro extra betaalt voor een Touch ID sensor. Erg teleurstellend helaas.

  4. WTF, dit kan echt niet. Echt het enige verschil met de iPad mini 2 is de gouden kleur en een Touch ID sensor. Ze hadden op zn minst een A8 chip en 8MP camera erin kunnen doen en hem ook 6,1 mm dun maken. Dit kun je geen 3 noemen, eerder iPad mini 2.1. Echt heel mager van Apple.

    EDIT: Oh, ik zie nu dat je ook 128GB kunt nemen voor – uiteraard – €100 extra. Niet echt een verbetering te noemen aangezien je er gwn meer voor betaalt.

  5. Dit is wel echt een schandalige update hoor, het enige verschil (naast de nieuwe kleuren en de 128GB versie) is een sensortje van een paar dollar en dat moet $100 meer gaan kosten dan de afgeprijsde mini 2? Wie gaat dat kopen?!

  6. Dit lijkt wel een ipad mini 2 s(lecht).

  7. Dit is inderdaad de duurste update ever!
    Ben apple fan maar hier gaan nog veel klachten over komen. Dit zal denk ik ook binnen afzienbare tijd gecorrigeerd worden.

  8. Jullie redenatie klopt niet helemaal. 10€ duurder dan de prijs van de mini 2 voorheen. De mini 2 is dus nu eigenlijk een koopje. En de touchID kost 10€…

  9. Origineel geplaatst door Robert
    Jullie redenatie klopt niet helemaal. 10€ duurder dan de prijs van de mini 2 voorheen. De mini 2 is dus nu eigenlijk een koopje. En de touchID kost 10€…

    Toch betaal je nu €100 meer voor een sensor. Jouw redenatie zou kloppen als ze de oude niet meer zouden verkopen.
    Feitelijk zal een klant de keuze moeten maken in de winkel om €100 extra te betalen voor touch ID.

  10. Dus ook het scherm is niet vernieuwd zoals bij de air 2 ?Dus geen betere kleuren of anti glair.Nou dan koop ik wel de mini2

  11. Origineel geplaatst door ross:
    Toch betaal je nu €100 meer voor een sensor. Jouw redenatie zou kloppen als ze de oude niet meer zouden verkopen.
    Feitelijk zal een klant de keuze moeten maken in de winkel om €100 extra te betalen voor touch ID.

    Nou die keuze heb je dan toch?

  12. Pure oplichterij.

  13. 250€ voor een iPad mini eerste generatie.. Pure oplichterij. Met die processor en snelheid mag dat ding niet meer dan 150 kosten. Dat kan je gewoon niet maken. 50€ meer heb je een nieuwe iPad mini 2. Links laten liggen dus die eerste generatie mini’s.

  14. Ik ben nog dik tevreden met mijn iPad mini. Een boek erop lezen gaat met een snellere processor echt niet beter. Zie geen reden nu over te stappen op een nieuwe.

  15. @Mpura: inderdaad zeg. De iPad mini van ons is ook niet vooruit te branden. Dat vind ik best wel slecht, want zo oud is ie nog niet. Heb nog stille hoop dat de update van 20 oktober wat oplost

  16. De iPad Air heeft een A8 chip, de Mini een A7. De Air heeft een 8 mp camera, de Mini 5 mp. Enige verandering in de Mini is een touch sensor. Apple laat de Mini dus links liggen dit jaar en dat vind ik erg jammer. En wat moet je met 16 GB op een ipad?

  17. @Ed: Zal niet echt sneller worden helaas. Het is gewoon een trage iPad. Was die al jaren. Het is gewoon een iPad 2 die ook al veel te lang was verkocht. Raar dat deze nog wel even mag aanblijven… Ik zou er geen cent aan uitgeven.

    @pierre: in jouw geval is er echt wel een groot verschil. Voor boeken lezen maakt de retina scherm echt een WERELD van verschil. Het is vele vele malen scherper. Moet er niet aan denken om een boek te lezen op een niet retina scherm. Als het al alleen om boeken gaat kan je beter een kobo hd ereader kopen.

  18. @Anna: Voor mij is 16 GB ideaal. De goedkoopste versie en meer heb ik niet nodig. Gebruik de iPad vooral als hulpmiddel en toegang tot zaken. Het is voor mij geen opslagmedium en ik speel ook geen grote games. Alle media stream ik en alle apps nemen bij elkaar lang geen 16 GB aan ruimte in.. Voor alle andere zaken wordt 16 GB wel een beetje weinig ja.

  19. Ik was na de presentatie van de ipad air 2 eigenlijk behoorlijk blij en direct kwam de nieuwe mini.Ik nog, ok de mini is de kleinere versie van de air2 dus dat woord hem.Ze gaan het hele verhaal natuurlijk niet 2x vertellen.Blijkt de mini 3 dus helemaal geen super mini tablet maar gewoon de 2 met alleen die touch knop.Wat een teleurstelling !

  20. Volgens mij vergeet iedereen dat de 64GB versie nu gewoon 90 euro goedkoper is geworden incl. Touch ID.

    Ofwel:
    16GB versie is 10 euro duurder met Touch ID
    64GB versie is 90 euro goedkoper incl. Touch ID
    128GB versie is 10 euro duurder dan de 64 GB versie was incl Touch ID…
    16GB versie Mini 2 is 90 euro goedkoper geworden
    32 GB versie Mini 2 is 140 euro goedkoper geworden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.