Reacties voor: iPad mini 3: dit vindt de internationale pers

Wat vindt de internationale pers van de iPad mini 3? iCulture zet de eerste indrukken voor je op een rij.
Lees het complete artikel → iPad mini 3: dit vindt de internationale pers
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 16 reacties

  1. Volstrekt eens met de kritiek. Ik word sowieso een beetje kriegelig van het feit dat Apple in haar producten van eenzelfde generatie afwijkende specs gebruikt. Zoals waarom heeft mijn iPad Air geen touch ID heeft terwijl de iphone 5S dat wel heeft? En dat terwijl de 5S eerder uit kwam dan de Air….

  2. Ze hadden gewoon de iPad mini goedkoper moeten maken ipv vinger afdruk scanner toe te voegen. Nu is het in mijn ogen gewoon een gemakzuchtige actie

  3. Het is inderdaad te weinig upgrade voor die €100,-
    Maar je kan het ook zo zien, dat je een iPad mini 2 kan kopen voor €100,- goedkoper die de huidige specs heeft.

    En gaat voor diegene, die vorig jaar hun mini gekocht hebben, de mini een jaar langer mee in de komende jaren.

  4. Helemaal mee eens. Ik ben een groot fan van het formaat van de mini. Mijn “oude” mini 2 ga ik zeker niet omruilen voor de iPad mini 3.

    Toen de 2 uit kwam was ik blij verrast dat deze dezelfde specificaties had als de Air. Daarom is mijn keuze op de mini gevallen. Erg jammer dat Apple deze trend niet heeft voortgezet.

  5. Teleurstellend, die nieuwe iPads. Ik vind het vooral ENORM jammer dat ik helemaal niemand (meer) hoor over de iPad Pro. Daar werd vooraf toch flink over gespeculeerd, ook op iCulture. En sinds het event niks meer?! Helemaal niemand aan iemand van Apple gevraagd hoe dat zat en of er ooit sprake van is geweest? Vreemd. …

  6. Hieruit blijkt duidelijk dat het Apple enkel maar om het geld te doen is.
    Ze weten bijna zeker dat de echte Apple aanhangers de nieuwe iPad mini toch ook weer gaan kopen. Om dezelfde reden heeft men ook de opslagcapaciteit van het instapmodel niet naar 32 GB gebracht, nu is het zo dat 16 GB voor de meeste mensen te weinig is en dat ze sowieso overstappen naar een hogere opslagcapaciteit. Dit betekent weer € 100 per toestel meer inkomsten voor Apple.
    Begrijp me niet verkeerd, ikzelf ben ook een echte Apple fan en ik verwijt ze dan ook niets, want ieder bedrijf doet al het mogelijke om een maximale winst te bewerkstelligen voor de aandeelhouders.

  7. @jan: Voor veel mensen is de 16Gb juist genoeg, ze internetten er een beetje mee/lezen emails en spelen een simpel spelletje(Candycrush of iets).
    Die zullen geen spellen downloaden die een paar GB innemen, maar van die kleine simpele spelletjes.

  8. Heb nog steeds de originele Mini, zonder Retina. Doet het nog prima 🙂 ik speel er ook geen games op ofzo. Gewoon lezen, mailen, facebooken, … Zie voorlopig nog niet genoeg meerwaarde in de Mini 3. Op de iPhone vind ik TouchID wel onmisbaar geworden. Dat ding gebruik ik constant 🙂 maar mijn Mini kan nog een paar jaartjes mee 🙂

  9. Niet veel nieuws kan maar waarom ze het grootste minpunt van de mini 2 niet aangepakt hebben (helderheid en contrast van de kleuren) vind ik een gemiste kans.Leg een mini en air eens naast elkaar en zie de fletse kleuren van de mini.Dit is in veel testen ook al naar voren gekomen en dus niet een incidenteel geval.

  10. Ik denk dat de basis volgend jaar 32 gb zal zijn, dat het alleen niet is gelukt om dat dit jaar ook al te bereiken. Dan is het geheugen ook voldoende om meerdere accounts op 1 iPad te gebruiken.

    En als je teleurgesteld bent op het gebied van vernieuwingen, dan heb je denk ik een heel moeilijk leven op dit moment. De vernieuwingen zijn er al een paar jaar niet en het kan nog wel een tijdje duren voordat er weer vernieuwingen komen. Dit is trouwens niet alleen bij Apple zo, maar overal.

    Daarnaast denk ik dat de iPad niet een product is dat iedereen elk jaar gaat vernieuwen. Ik zelf heb elk jaar de nieuwste iPhone en Android telefoons, maar mijn iPad en MacBook gebruik ik een stuk langer.

  11. Ook ik vind het formaat van de iPad mini fantastisch. Hiervoor een iPad 3 gehad en als je veel boeken leest, is de iPad mini gewoon de beste tablet die je kunt kopen.
    Lang getwijfeld over het formaat, maar beste beslissing die ik kon nemen.
    Ik snap ook niet dat ze de Mini 2 in het assortiment houden, aangezien het echt zonde van je geld is om voor de Mini 3 te gaan.

  12. De strategie is marketingtechnisch. De iPad mini 2 wordt nu goedkoper aangeboden en blijft net zoals de iPad 2 toen langer in het assortiment. Het biedt een andere doelgroep een tablet aan tegen lager tarief. De iPad mini 3 is een net zo strategische keuze als de iPad 4 was tov iPad 3. Die kwam een half jaar later al uit om de nieuwe strategie van Apple door te zetten. De iPad mini 3 wordt waarschijnlijk een goedkoper alternatief van de grote iPad om mensen een duidelijkere keuze te geven. iPad air wordt zo meer geprofileerd als Pro tablet en de mini als consumenten tablet.

  13. @Jasper: dat hebben ze ook gedaan. De iPad mini zonder vingerafdruk scanner is goedkoper geworden.

  14. Het is al een tijdje bekend dat Apple functies of hardware weglaat uit releases zodat ze dit een jaar later als “nieuw” kunnen toevoegen.

    De iPad Mini 3 is hier weer een mooi voorbeeld van, net zoals de iPad mini 2 dat al was.

  15. Waarom kletsen alle mensen hier toch iedereen na??? Zie geen eigen meningen hier. De iPad mini is een Fantástisch product waar niets aan te verbeteren viel. Hij wordt vaak omschreven als de beste en meest handzame tablet die er te koop is.
    De enige kritiek was dat er geen ID-scanner op zat. Nu heeft ie een ID-scanner en dan is het nóg niet goed? Schei toch uit zeg!!!

  16. Persoonlijk vind ik het formaat van de iPad Mini het meest ideaal. Groot genoeg voor wat ik wil en klein genoeg om in mijn binnenzak mee te nemen. Maar het is niet slim van Apple om de iPad Mini 3 niet mee te updaten met de iPad Air 2 wat processor en snelheid etc betreft.
    Voor de prijs van de eerste iPad Mini heb je nu de Mini 2 Retina: €299. En dat is de meeste waar voor je geld. Een echt high end model iPad Mini 3 was daarom slimmer geweest.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.