Reacties voor: Stevent de iPad af op de laagste kwartaalcijfers tot nu toe?

Gaat de iPad Air 3 zorgen voor een groei in de iPad-verkopen? Digitimes voorspelt dat de verkoopcijfers van de iPad voor dit huidige kwartaal het laagste punt sinds jaren zal bereiken. En hoe gaat de iPhone 5se het doen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Aan mij zal het niet liggen. Vorige week donderdag een iPad Pro gekocht in de Apple Store in Amsterdam. Wat een heerlijk apparaat is het.

  2. Dit gebeurt als je nooit naar concurrenten kijkt, naar kritische klanten luistert, dezelfde versies uitbrengt zonder LED flitser, extra geheugen, extra speaker enz. Gebrek aan innovatie en fantasie. Alleen maar aan geld denken.
    Dan lopen je klanten een keer naar de concurrent die hetzelfde voor €260 aanbiedt.

  3. Dit komt door dat de meeste mensen hun iPad minimaal 3-4 jaar gebruiken je hoeft niet elk jaar een nieuwe

  4. Tja de groei is een beetje op in de pc, tablet een smartphone markt er zijn geen baanbrekende nieuwe technologieën en alle apparaten zijn inmiddels snel genoeg waardoor het niet uitmaakt of je een apparaat van dit jaar hebt of een van enkele jaren oud. Alleen maar goed om de verspilling van grondstoffen tegen te gaan zou ik zeggen en continue groei is een sprookje.

  5. Sensatietitel en totaal oninteressant. Digitimes, who cares. Zolang Apple de iPad verder ontwikkelt en steeds beter maakt zal ik er zo nu en dan eentje kopen. Dat de oude het zo goed blijven doen is wel een punt, wie splits je je oude apparaat nu weer in de maag 😉

    De iPad ontwikkelt zich nog steeds pijlsnel, als je het bijv. vergelijkt met de PC.

  6. Origineel geplaatst door Bmobster
    Tja de groei is een beetje op in de pc, tablet een smartphone markt er zijn geen baanbrekende nieuwe technologieën en alle apparaten zijn inmiddels snel genoeg waardoor het niet uitmaakt of je een apparaat van dit jaar hebt of een van enkele jaren oud.

    Het meeste ben ik het met jou eens, maar moet eerlijk bekennen dat ik -sinds ik mijn Surface Pro 3 i.c.m. Win10 heb- mijn iPad een heel stuk minder gebruik. Wel daarbij aangevend dat ook mijn iPhone 6s Plus daar voor een deel debet aan is. Jammer alleen dat een Surface eigenlijk te duur voor de meesten is, anders zou dit een veel groter succes zijn.

  7. @Tsg56: Heb jij het artikel wel gelezen…? De algehele tablet markt loopt terug, iPad heeft nog steeds het grootste marktaandeel. Je doet gewoon een stuk langer (gelukkig) met een iPad dan met een iPhone, je hoeft niet elke 1-3jaar een nieuwe aan te schaffen!
    Als je nou slim bent dan koop je een iPad waar je zeker 5jaar mee kunt doen i.p.v. zo’n goedkoop Android apparaat wat je om de 1-3jaar moet vervangen omdat hij te traag is geworden en niet meer wordt ondersteund en dus onveilig is geworden!
    Maar ga vooral je gang Tsg56 🤔

  8. Origineel geplaatst door Duncan
    Het meeste ben ik het met jou eens, maar moet eerlijk bekennen dat ik -sinds ik mijn Surface Pro 3 i.c.m. Win10 heb- mijn iPad een heel stuk minder gebruik. Wel daarbij aangevend dat ook mijn iPhone 6s Plus daar voor een deel debet aan is. Jammer alleen dat een Surface eigenlijk te duur voor de meesten is, anders zou dit een veel groter succes zijn.

    Als er geen Windows op zat had je gelijk. 🤐

  9. Terwijl de Surface van Microsoft steeds beter.verkoopt…
    Apple snapt de mensen niet: die willen de kracht van een volledige OS met een touch screen !!

    De iPad is geweldig om te surfen op het web en het kijken naar Netflix etc, maar buiten de weinige dingen die een grotere iPhone biedt, laten we eerlijk zijn, dat is wat een iPad is, blijven mensen liever alleen hun iPhone te gebruiken, omdat die vrijwel alles kan doen een iPad kan doen.
    Omdat het op iOS (een telefoon-systeem) moet draaien heeft het allemaal weinig meerwaarde.

    De Microsoft Surface geeft aan wat de apparaten van de toekomst zijn en Apple is zwaar aan het betalen, omdat het weigert om het te zien!

    Begrijp me niet verkeerd, Microsoft heeft een vreselijke klus te klaren in een twee in een software-oplossing met onhandige kleine UI knoppen etc en het gewoon niet goed werken op een touchscreen, maar dat is waar Apple kan een revolutie had kunnen ontketenen … omdat naar eigen zeggen het laptop-tijdperk over is.
    Dat is wat ik had verwacht van de iPad pro … een lite gewicht hit met een geoptimaliseerd OS X en zoveel te over dat mensen die eigenlijk een Mac nodig hebben er nog steeds een kopen !

    Maar wat hebben we … Naast een grotere iPhone en nog grotere, met een pen. Als ze bij Apple echt zo doorgaan….

  10. @Tsg56:

    Mee eens !

    Ik heb i.p.v. mijn iPad mini 2 te vervangen door de iPad mini 4 toch de iPad 2 gehouden en een Samsung Galaxy s2 tablet bij gekocht.
    Nu heb ik toch de gewenste GPS en ben de helft goedkoper uit.
    Ook leuk om op Android te rommelen.

  11. Het laptoptijdperk is helemaal niet voorbij. Dat blijkt o.a.uit het artikeltje over het gebruik van ipads op scholen.
    Windows/Microsoft, Android, het werkt toch anders dan een Apple product. Ik lees artikelen over de problematische beveiliging van Android apparaten. Google geeft de Nexus regelmatig updates, maar de rest blijft achter. Nee, Apple en andere apparaten, dat blijft appels met peren vergelijken.

  12. @Tsg56:
    Ook heel erg belangrijk, die flitser op een iPad. Dat is natuurlijk DE reden dat men overstapt😏
    Een iPad 2 van 2011 draait over het algemeen nog steeds zonder al te veel problemen, terwijl de apparaten van de “concurrenten” over het algemeen al niet meer aan de gang te slingeren zijn! Maar die hebben dan wel “quadcore, octacore” EN flitsers!😳
    Als je de prijs dan uitsmeert over 5 jaar, dan valt het allemaal wel mee…
    Kortom, “Mooi verhaal”

  13. Origineel geplaatst door Tsg56
    Terwijl de Surface van Microsoft steeds beter.verkoopt…
    Apple snapt de mensen niet: die willen de kracht van een volledige OS met een touch screen !!

    Dat tweede is simpelweg niet waar voor de meeste consumenten. En het eerste is ook een relatief lachtertje: de iPad Pro is al vaker verkocht dan de Surface.

    http://www.geekwire.com/2016/new-data-apples-new-ipad-pro-outsold-microsoft-surface-tablets-in-holiday-quarter/

  14. Origineel geplaatst door Bmobster
    Tja de groei is een beetje op in de pc, tablet een smartphone markt er zijn geen baanbrekende nieuwe technologieën en alle apparaten zijn inmiddels snel genoeg waardoor het niet uitmaakt of je een apparaat van dit jaar hebt of een van enkele jaren oud. Alleen maar goed om de verspilling van grondstoffen tegen te gaan zou ik zeggen en continue groei is een sprookje.

    Mooi gezegd! Maar helaas zijn er nog steeds veel ‘volwassen’ mensen die in sprookjes geloven 😑
    Zelfs ‘deskundigen’ op allerlei terreinen, waar stabilisatie al als onheilspellend en krimp als zware natuurramp wordt gezien…

  15. De markt raakt wat verzadigt dan heb je dat. Mijn ipad is al 6 jaar oud en doet nog prima.

  16. Ik heb eind vorig jaar mijn iPad air 2 verkocht. Ik merkte dat ik hem steeds minder pakte en steeds meer met mijn iPhone 6s op de bank zat. Nu krijg ik morgen een 6s plus, zou dat alleen nog maar meer zijn. Ik heb nog een iPad 3, die mijn 2 jonge dochters gebruiken en die doet het nog dikke prima!

    Ik snap best de verkoop terug loopt. De markt raakt verzadigd omdat mensen een iPad langer gebruiken en niet om het jaar vervangen.

  17. Hier merk ik ook dat de iPad bijna niet gebruikt wordt en dat deze langer mee gaat dan een iphone. Onze iPad is ondertussen ook al 3jaar…

  18. Ik heb ook nog een een ipad 3 die het nog heel goed doet voorlopig Maar ik gebruik die wel heel veel. voor chatten youtube filmpjes kijken Vanalles opzoeken terwijl ik savonds in mijn bed lg. Ik heb nog een iphone 5S. Maar die word vooral gebruikt als ik niet thuis ben. Of ik op de ipad fimpjes aan het kijken ben en chatten op iphone .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.