Reacties voor: iPad kampt bij iOS 4.3.3 opnieuw met WiFi-verbindingsproblemen

De iPad ervaart na lange tijd weer verbindingsproblemen met WiFi-netwerken na firmware-versie 4.3.3 van iOS. De problemen zijn geconstateerd door gebruikers op het Apple-forum.
Bart Breij -

Reacties: 33 reacties

  1. Helaas heb ik er ook last van. Moet ook regelmatig opnieuw me wachtwoord invoeren.
    Erg vervelend

  2. Ik heb er op mijn iPad 2 met de nieuwste software ook last van heel irritant.

  3. Ik heb nog steeds 4.3.2 maar ook regelmatig wegvallen van de WIFI verbinding of wordt er om mijn wachtwoord gevraagd. ZEER irri, dus Apple moet heel snel een update maken die het probleem tackelt.

    UPDATE.
    Ik gebruik WEP-beveiliging en dus ook problemen.

  4. Ah, kijk! Dat is waar ik last van heb. Met name over TTLS gaat het mis. WEP lijkt mee te vallen. En nu maar wachten op een nieuwe update…

  5. Helemaal geen last van, zo wel iPhone als iPad draaien al 2 dgn op 4.3.3 en nog geen weg vallende WIFI verbinding mogen mee maken. Maar nu ik dit hier meld gebeurt het vanavond waarschijnlijk ook bij mij 😉

  6. Toevallig had ik het net 10 minuten geleden en lees ik het hier. Idd erg kut!

  7. iPad draaid hier nog op 4.3.1 niks aan de hand. Maar met me iPhone heb ik dus die nieuwe update gedaan en ik had last van wifi problemen. Toen ik zei vergeet dit netwerk om opnieuw in te kunnen loggen op de iPhone zegt ie wachtwoord onjuist. En geloof me als ik zeg dat het wachtwoord wel degelijk juist is. Kort om zit hier met een iPhone die werkt alleen nog op het schommelende 3G netwerk van T-mobile. Daar word je dus niet echt gelukkig van.

    Dan nog wat. Voor heen had ik dat nooit namelijk.
    Wanneer ik geen bereik heb met T-mobile zo om de 5 min dus eigenlijk. Springt er opeens een soort tekst in beeld. Me scherm licht daarbij op om me duidelijk te maken dat ik geen netwerk heb. Ik word hier gek van en ga duidelijk overstappen maar iemand een idee hoe ik deze tekst kan verwijderen uit mijn iPhone 4..?
    Alvast bedankt

  8. Ik had dezelfde problemen. Bij mij was de oplossing het resetten van m’n router (in mijn geval een Time Capsule). Sindsdien geen problemen meer ondervonden.

  9. Hmm, ik heb soms wel dat ik geen wi-fi icoontje heb, maar toch gewoon kan internetten op m’n iPad. Dat vond ik al vreemd, maar misschien ligt dat dus hieraan (al heb ik nog niet geüpdatet naar 4.3.3

  10. ik heb nog 3.2.2 🙂 werkt super

  11. Ik zit op versie 4.3.1 en heb geen wifi-problemen, maar het icoontje van wifi verschijnt niet meer bovenaan het scherm.

    Wifi werkt nochtans wel.

  12. heb helemaal geen problemen. heb de update een paar dagen geleden uitgevoerd. 4.3.3 (8J2)

  13. Ik had het al op 4.3.2. Reboot lost het telkens wel weer op maar erg irri inderdaad. Het lijkt in mijn geval voornamelijk op te treden na het kijken van een flinke gestreamde video.

    4.3.3 pas net geinstalleerd dus nog geen ervaring mee.

  14. Had alleen maar last van de 3G verbinding toen versie 4 kwam, wifi werkt nog steeds naar behoren. Draai onder laatste stand en kom geen echte problemen tegen met de iPad.

  15. Ik heb de iPad 2 met 4.3.1 nog. Maar zelfs dat heb ik er last van . Vooral als ik veel met interne bezig ben . Hij vraagt dan telkens om de verbining . Ook als ik een andere fouter probeer . Het zoveelste probleem met Apple wordt het nu wel een beste zat .

  16. Ik heb de iPad 2 met 4.3.1 nog. Maar zelfs dat heb ik er last van . Vooral als ik veel met internet bezig ben . Hij vraagt dan telkens om de verbining . Ook als ik een andere router probeer . Het zoveelste probleem met Apple wordt het nu wel een beetje zat .

  17. Ik heb een ipad 1 en al sinds voor de update zegt ie een paar x per dag dat er geen verbinding is, na 4 of 5 het wachtwoord intypen doet ie het weer. Nadat ik hem laatst had geupdate werd het erger. Zwaar irritant. Ik hoop dat er binnenkort een update komt om dit probleem te verhelpen!

  18. Hier ook last, zowel op mijn werk als thuis met de iPad 2, thuis naast het modem geeft die soms aan dat er geen verbinding is met iOS 4.3.3. op de iPad.
    Op mijn iPad 1 die mijn vrouw gebruikt staat nog iOS 4.3.1 en die heeft helemaal geen last hiervan.
    Dus een update lijkt me moet er snel komen.

  19. Ik herken de problemen, maar niet overal.

    Thuis heb ik geen enkel probleem, maar bij mijn ouders moet ik idd regelmatig het wachtwoord opnieuw ingeven en is het bereik niet optimaal.

    Zou het type router hier ook nog een rol in kunnen spelen, of het type verbinding?

  20. Naast WiFi heb ik ook alle foto’s door elkaar staan Lees dat er meerdere last van hebben. Apple Boys and Girls moeten even beter opletten eer er een update word vrijgegeven. Dit is ff niet het beste van Apple 4.3.3. Meer dan erg jammer.

  21. Oeps…

    Zojuist er een update vrijgegeven voor alle iPhoto 11 gebruikers. (zie tekst)

    Photo 9.1.3-update

    Deze update verhelpt een probleem dat ertoe kon leiden dat sommige gebeurtenissen die in iPhoto waren samengevoegd, na synchronisatie met iOS-apparaten weer in meerdere gebeurtenissen werden opgesplitst.

    Deze update wordt aanbevolen voor alle gebruikers van iPhoto ’11.

  22. Ik heb er ook last van. Wifi valt weg als ik hem een paar uurtjes niet gebruikt heb.
    Ik heb wifitrack geinstalleerd en het icoontje onderin de menubalk gezet. Daar druk ik op en binnen een paar seconden heb ik weer verbinding. Zonder het wachtwoord enz. in te vullen, want dat heeft wifi track al opgeslagen. Wifi track is gewoon gratis te downloaden.
    Dit werkt goed, maar deze extra handeling zou niet nodig moeten zijn.

  23. Hier totaal geen last, zowel i-pad2 als i-phone 3 GS

  24. Hier ook herkenbare problemen. Ik heb nu een ander accespoint neergezet,een Cisco Aironet 1230
    en nu lijkt het weg. Daarvoor had ik de standaard wifi in gebruik van mijn Kpn experiabox Tg-789

  25. Had het bij 4.3.1 en heb er bij 4.3.2 geen last meer van. De update naar 4.3.3 ga ik maar eens niet doen.

  26. iPhone 4 & iPad 2 beiden probleemloos 🙂

  27. i-phone 4, i-pod 4 en i-pad 1, alle probleemloos. Versie 4.3.3 al geïnstalleerd op de dag dat update beschikbaar kwam.

  28. Nog geen last hier thuis.
    IPad en iPhone beiden goed werkend op de wifi via 4.3.3.
    Ga binnenkort naar een lokatie met een veel zwakkere wifi zender, zal daar eens kijken of 4.3.3, het nog steeds goed doet.

  29. Sinds 4 weken in bezit van een ipad en WAS hier absoluut tevreden mee tot een paar dagen terug mijn wireless raar begon te doen. Eerst laadde hij heel traag de pagina’s en het werd steeds erger (verbinding verbreken, geen connectie met server). Dit begon bij de 4.3.2 en de update naar 4.3.3 maakte het er niet beter op. Ik hoop dat Apple dit zo snel mogelijk oplost 🙁

  30. Ik heb er zelf bij mijn iPod Touch ook last van. En mijn vader heeft ook te kampen met dezelfde problemen op zijn iPad. Alleen hoef ik zelf nooit het wachtwoord opnieuw in te voeren. Ik hoef maar even Wi-Fi uit te schakelen en dan weer inschakelen. Hierna doet hij het altijd. Mijn vader moet wel vaak het wachtwoord opnieuw invoeren.

    Ik hoop wel dat de problemen verholpen worden in een nieuwe update. Het is namelijk vreselijk irritant als je het op bepaalde momenten krijgt.

    Overigens wist ik niet dat dit probleem met de firmware te maken had. 😛

  31. En dan blijven ‘ze’ maar beweren dat Apple software zo robuust en stabiel is …

    En dat met OS en hardware helemaal bepaald door – en dus alleen de verantwoordelijkheid van – Apple!

    Sorry, heb ook zo’n leuke iPad, maar blijf me verwonderen over het gebrek aan kritiek op duidelijke tekortkomingen van Apple.

    Zeg maar gewoon waar het op staat: DIT IS NIET ACCEPTABEL VAN APPLE!

    Zelfs van Microsoft had ik dit niet gepikt 😉

  32. Toch best logisch dat het moeilijk te fixen is -er zijn miljoenen mensen die nergens last van hebben… ik heb zelf een Pad 1 en 2, 2 iPhones en 3 iPod Touch.. werken allemaal zoals het hoort. Zitten de meeste problemen niet in de zender?

  33. Had ook problemen met 4.3.3 echter met een aanpassing op mijn nieuwe sitecom router geen problemen meer. Heb firewall uit moeten zetten, draadloze internet op 1 kanaal (had b/g/n). Heb voor B gekozen, daarnaast op 20 Mhz ipv 20/40 Mhz en problem solved!

    Hij pakt nu telkens zonder problemen het WIFI signaal op!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.