Reacties voor: ‘iPad is voor de langere termijn’

De iPad is een apparaat voor de langere termijn. De iPad 2 wordt nog steeds naar tevredenheid gebruikt en dat zal ook bij de iPad mini het geval zijn.
Lees het complete artikel → ‘iPad is voor de langere termijn’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. Wat Marco Arment zegt is dan ook klinkklare onzin,dat zijn twee totaal verschillende dingen.
    Feit blifjt dat het onverantwoord is een 2,5 jaar oude tablet voor zo een belachelijk hoge prijs aan te bieden.

    Het klopt dat mensen met een iPad 2 tevreden zijn, het is een prima apparaat en het verschil met de iPad 1 is enorm. Maar er is geen reden om nu nog een iPad 2 te kopen, zeker niet voor zo een hoge prijs. Voor een bedrag van €299,- of misschien wel lager had Apple weer heel wat harten voor zich kunnen winnen, maar nu helaas niet. Erg jammer.

  2. Het klopt eigenlijk wel als een bus. Immers, ik koop ook niet ieder jaar een nieuwe laptop ofzo (iPhone trouwens ook niet, maar dat terzijde). De iPad is een soort computer, dus lijkt me reden genoeg om hem dan extra lang te houden. Mijn vader heeft nog steeds een iPad 1 die hij twee jaar geleden kreeg. Werkt nog altijd prima. 🙂

  3. Ook nog steeds een iPad 1. Maar nu toch tijd voor een nieuwe.

  4. Goed artikel! Ben het hier helemaal mee eens. Heb zelf een iPad 2 en bedacht me vorige week nog: zal ik een iPad Air aanschaffen? Maar vond dat inderdaad niet nodig. M’n iPad werkt nog prima en ben voorlopig niet van plan een nieuwe te kopen.

  5. Ik vind de iPad duur en daarom geen nieuwe. Wat moet je met 2 of 3 iPads als je er 1 tegelijk kan gebruiken? Nee ik blijf lekker bij mij iPad mini, dat bevalt me uitstekend (zo lang die het doet).

  6. Ik heb zelf de iPad mini al bijna een jaar en ik gebruik hem iedere dag. Ik heb er over nagedacht om een nieuwe aan te schaffen, maar ik vind het een hoop geld voor een beter scherm en een nieuwe processor.

  7. “In 2018 zullen er mensen zijn die nog een iPad mini hebben en eigenlijk geen reden zien om te upgraden, zolang Apple maar iOS-updates blijft aanbieden. ”

    Ik had eerlijk gezegd liever een update minder gehad voor de iPad 1. Die had iOS5 niet moeten krijgen.
    Dus als je je iOS device nog lang wilt gebruiken zou ik op een gegeven moment ophouden met updaten.

  8. @Gonny van der Zwaag:
    Ik vind goedkoop spul wel erg minderwaardig klinken. Naar mijn weten zijn de Nexus apparaten prima spul..?

  9. en toch ga ik donderdag mee doen aan de gekte 😛

  10. En zelfs voor ‘die mensen die altijd het nieuwste van het nieuwste willen hebben’ heeft die lange houdbaarheidsdatum een voordeel. Zo’n iPad heeft een gigantische restwaarde en is dus goed verkoopbaar. Ieder jaar een nieuwe is helemaal niet zo veel duurder dan om de paar jaar een nieuwe.

  11. Ik koop meestal elk jaar wel iets vn apple
    Vorig jaar een iPod touch 5g , dit jaar een iPhone 5S.
    Maar elke generatie heb je niet nodig tenzij je een beroemde youtuber bent die veel revieuws doet.

    Maar tussen een iPod touch 4g en 5g is er een gigantasch verschil.

  12. Persoonlijk vind ik de ipad met retina lelijk . iPad Air is meer iets voor Apple!

  13. Ik zal zeker de iPad Air kopen, dat staat vast.
    Met de simpele reden : dit is mijn eerste iPad!

  14. Goed artikel! En daarom hou ik zo van Apple!

  15. Alleen met de eerste ipad heeft Apple de plank helemaal misgeslagen.. Dat ding was door t weinige geheugen veel te snel achterhaald en niet meer up te graden

    Pluspunt, toen ik apple na anderhalf jaar hierop wees (diverse mails over en weer) kreeg ik een kortingsbon van 100 euro voor de appleshop, ze weten dus echt wel dat de ipad 1 een flater was

  16. Origineel geplaatst door borgqueenx
    en toch ga ik donderdag mee doen aan de gekte

    Vrijdag

  17. zo’n flater was de iPad 1 niet. Apple daarmee wel een gat in de markt aangeboord.

  18. Gezien het feit dat de eerste iPad mini een mini-kloon is van de iPad 2 (identieke specs) zegt dat iets over de kwaliteit van de 2. De iPad mini 2 en iPad Air hebben wel als voordeel een snellere processor. Dus doe je veel videobewerking of spelletjes dan is het de upgrade waard. Maar anders heeft de iPad 2 voldoende capaciteit om de winter mee door te komen!

  19. Ik ben er helemaal eens, ik ga wel binnenkort een iPad air aanschaffen. Ik heb nu nog een iPad 1 en vind ik nu tijd die te vervangen.

  20. Ook nog steeds een iPad 1. Maar updaten naar iOS 7 gaat niet dus ik heb een iPad 1 met oude zooi er op.

  21. Misschien kan een iPad 2 makkelijk 5 jaar mee… Maar de batterij toch zeker niet.

  22. Vanaf het allereerste begin een tevreden iPad (1) gebruiker. Vorig jaar wel een iPad mini aangeschaft voor de dagelijkse gang van zaken. Maar mijn zoontjes (oudste 3 jaar) hebben nog iedere dag veel plezier van de iPad. Volgend jaar maar weer eens kijken naar een nieuwe iPad air.

  23. En dan is er nog een derde groep mensen die de nieuwe iPad Air gaat kopen: de groep die nog geen iPad heeft.

  24. Ik kijk uit naar de iPad Air. Heb vorig jaar mijn ipad 1 ingeruild voor een 4th gen. Die is thuis zo populair dat er een aanvulling moet komen.
    De rekenkracht zal ik niet nodig hebben, het verschil in gewicht is wel heel aantrekkelijk.

    En vergeet de vierde groep kopers niet: de mensen die een ipad “op de zaak” zetten.
    de investeringsregels veranderen volgend jaar aanzienlijk. Dit jaar mag je nog versneld afschrijven, tot 50% en is het minimum bedrag van de investering €450;
    Volgend jaar mag je niet meer versneld afschrijven, dus gewoon weer 5 jaar en is de drempel per item opgetrokken naar €2300.
    Als je dus een ipad “op de zaak” wilt zetten kan het alleen nog maar dit fiscale jaar. Heb je ook nog 28% investeringsaftrek wanneer je investerings drempel haalt.

  25. Dus vrijdagmorgen om 7u aansluiten is misschien ook gewoon voldoende? Dan hoef ik niet midden in de nacht er heen…

  26. Origineel geplaatst door bones
    Origineel geplaatst door borgqueenxen toch ga ik donderdag mee doen aan de gekteVrijdag

    nee – donderdag. ik zei het goed.

  27. Treurig…

    Origineel geplaatst door
    Origineel geplaatst door bonesOrigineel geplaatst door borgqueenxen toch ga ik donderdag mee doen aan de gekteVrijdagnee – donderdag. ik zei het goed.

  28. Vreemd genoeg doe ik ook elk jaar mee, al zeg ik op het moment van niet (iPhone ook). En toch betrap ik mezelf er weer op, dat ik er weer aan mee doe. Its just hard to say no!…

  29. Probleem met Apple producten is dat ze maar blijven werken.
    Nog steeds een iPad 1, doet het prima. Mac uit 2009 werkt nog steeds super. Staat nog een oude macbook in de kast en ook nog een zilveren uit…. lang geleden, maar ze doen het allemaal nog.

  30. En hoe lang zal mijn iPad 4 nog meekunnen…..?
    Overigens: om nou de iPad 1 een flater te noemen… Met de ontwikkelingen tot nu toe kan hij achterhaald zijn. Het was wel een revolutionair ding!

  31. Waarom vraagt niemand zich af waarom Apple iPad 3 en iPad 4 uit de markt heeft genomen? Of heeft Apple hiervoor een reden opgegeven? Zo ja, zou ik die graag kennen…

  32. Ik heb destijds ook een iPad 1 aangeschaft en ik heb ‘m nog steeds. Om eerlijk te zijn voel ik me toch in de steek gelaten met dit ding. Toen ik m kocht liep ie als een zonnetje en was ik er erg blij mee, maar na alle updates is dat ding niet meer vooruit te branden. Ik heb een complete herinstallatie gedaan, alle cpu belastende dingen uitgeschakeld, maar tevergeefs. Als ik ga browsen moet ik 20 keer in het zoekvenster tikken om uberhaupt te kunnen typen en als ik typ dan verschijnen de letters een aantal seconden later pas in beeld. De iPad is zo traag dat ik ‘m niet eens aan iemand anders wil verkopen.

    Kortom, t was een geweldige uitvinding destijds maar baal er eigenlijk toch nog altijd een beetje van dat ik ‘m gekocht heb ipv de iPad 2 en er maar zo kort van heb kunnen genieten.

    Kon ik maar downgraden, dan deed ik dat meteen…

    Moest ‘t toch effe kwijt 🙂

  33. Je vergeet mensen die nog een iPad hebben Gonny. Die zouden ook wel eens een iPad Air willen. 😉 Ik sluit om 6:55 aan in de rij, er zijn geen treinen/trams die eerder gaan en om nou de hele nacht in de rij te gaan staan…

  34. Heb de iPad 1 sinds release gebruik hem het laatste jaar minder, nog alleen voor Zinio, sonos en synolgy besturing(sabnzb en de DS apps).
    Mijn dochter gebruikt hem voor de spelletjes, netflix en live tv kijken.
    Ga voor de Air, kan mijn dochter deze vol zetten met spelletjes en filmpjes.

    En ja voor mail internet youtube filmpje kijken is de iPad 2 perfect en daarom kopen nog steeds mensen deze. Ipad 1 crashed wel vaker een app.

  35. Na bijna twee jaar gebruik ik mijn iPad 2 nog dagelijks, fantastisch ding!… In vergelijking met andere tablets is de kwaliteit ongeëvenaard. Ik begrijp dan ook de toon van het artikel niet helemaal. Geeft men nu aan de producent het signaal dat ze beter (financieel) gebaat zijn met een kortere levensduur? Te gek voor woorden zou ik dit vinden. Ikzelf heb destijds geïnvesteerd in kwaliteit, als zou blijken dat mijn tablet volgend jaar al stuk zou zijn, zal ik nooit nog een Apple product aanschaffen.

  36. Heb een iPad 2, heel erg blij mee. Het is heel anders dan mijn iPhone 4, die zo onderhands al van hightech naar oud veranderd. Nu nog een nieuwe iPad 2 kopen is misschien niet het beste idee denk ik. Zeker gezien de prijs.

  37. @Wouter:

    In vergelijking met Apple is het wel mindere kwaliteit. Veel meer kwantiteit.

    Vandaag tussen het nieuws; Nokia brengt weer eens zes nieuwe apparaten uit, relatief klein nieuws. En Apple een paar supere per jaar. En andere bedrijven ze maar proberen te bijbenen en snel ook 64-bits processoren maken. Apple heeft echt een tactiek op economisch gebied en op kwaliteit.

  38. Ik ben lid van de derde groep: ik heb tot nu toe de verleiding weten te weerstaan om een iPad aan te schaffen. Maar deze versie, met zijn dunnere bezel, en minder grote gewicht, heeft me over de streep getrokken.

    Helaas woon ik in het oosten van het land en kan ik niet zomaar naar een Apple Store op een doordeweekse dag. Nu maar hopen dat de lokale premium resellers er vlug wat binnen krijgen.

  39. Origineel geplaatst door Justmac
    Ik heb destijds ook een iPad 1 aangeschaft en ik heb ‘m nog steeds. Om eerlijk te zijn voel ik me toch in de steek gelaten met dit ding. Toen ik m kocht liep ie als een zonnetje en was ik er erg blij mee, maar na alle updates is dat ding niet meer vooruit te branden. Ik heb een complete herinstallatie gedaan, alle cpu belastende dingen uitgeschakeld, maar tevergeefs. Als ik ga browsen moet ik 20 keer in het zoekvenster tikken om uberhaupt te kunnen typen en als ik typ dan verschijnen de letters een aantal seconden later pas in beeld. De iPad is zo traag dat ik ‘m niet eens aan iemand anders wil verkopen……………

    ja, dat is ook mijn ervaring de laatste tijd op mijn iPad 1, trage reactie bij aanraking van het scherm, gekeken of ik het oppervlak op kon poetsen, maar dat heeft geen effect 😉 nu toch vrijdag voor een major update naar Air

  40. Euh je bedoelt groepen die een baan hebben en groepen die werkloos zijn…

  41. Hmmm ik heb een iPad 2, ben ik dan de enige die vindt dat die aan vervanging toe is? Hij draait nu op iOS 7 en merk toch aardig wat ‘lag’ met name wanneer ik wil ‘togglen’ tussen numeriek toetsenbord en gewoon qwerty-toetsenbord.

  42. Ik heb ook nog een iPad1. Ik gebruik hem eigenlijk nu alleen maar thuis. Via wifi werkt hij iets sneller. Het is nu inderdaad verouderd, maar hij werkt nog prima. Je merkt wel dat het wat trager is geworden. Wat mij wel is bijgebleven is dat het openen van ibooks vanaf het begin bijzonder langzaam ging. Dat hing af van het aantal boeken maar volgens mij was ibooks net geschikt om 10 boeken te herbergen.

  43. Origineel geplaatst door jebman:

    En vergeet de vierde groep kopers niet: de mensen die een ipad “op de zaak” zetten.
    de investeringsregels veranderen volgend jaar aanzienlijk. Dit jaar mag je nog versneld afschrijven, tot 50% en is het minimum bedrag van de investering €450;
    Volgend jaar mag je niet meer versneld afschrijven, dus gewoon weer 5 jaar en is de drempel per item opgetrokken naar €2300.

    Als je dus een ipad “op de zaak” wilt zetten kan het alleen nog maar dit fiscale jaar. Heb je ook nog 28% investeringsaftrek wanneer je investerings drempel haalt.

    Dit klopt niet helemaal. De bedragen voor de kleine investeringsaftrek blijven gelijk. Voor de VAMIL, Eja en MIJA veranderen er drempels. Maar daar zullen de meeste kleine ondernemers geen gebruik van maken. De 2300 euro is de drempel voor de KIA en volgens mij is die in 2013 ook al dat bedrag. De willekeurige afschrijving vervalt inderdaad wel weer.

    https://esj.nl/media/item/432/esj-prinsjedagspecial-belastingplan-2014.pdf

  44. Kwaliteit houd in dat het product voldoet aan de verwachting die de gebruiker heeft voor het geld dat ervoor word betaald. Kost iets veel geld dan verwacht je goede kwaliteit. Ik heb de iPad 1 sinds 2010 en ik had destijds niet verwacht dat ik hem in 2013 nog zou gebruiken dus wat betreft kwaliteit kan onmogelijk gezegd worden dat deze slecht is. Het is wel een nieuwe markt en ook voor Apple onbekend en om te stellen dat het een mislukt product is terwijl je op moment van release de ENIGE ben die het product op de markt zet is ook vrij kansloos.

  45. Van iPad1 naar 3 gegaan vanwege retina display. Veel beter en daarom ook nooit een mini gekocht (oud display). In 2013 nog iets zonder retina voor nieuwprijs aanschaffen is eigenlijk raar. Het voortbestaan van de iPad2 is helaas wel logisch: minder geld, dus minder kwaliteit. De iPad3 in de verkoop houden voor minder geld zou de verkoop van de Air veel meer dwarsbomen, want de kwaliteit is visueel identiek. Het verschil zou dan alleen nog maar power en bouwstijl zijn.
    En natuurlijk is de oude techniek van de iPad2 voor Apple ook inkoop naar een dieptepunt gezakt, dus ondanks de prijsverlaging zal hun marge zelfs verhoogd zijn. Ze zijn niet dom (wel vreselijk hebberig en dat lukt ze nog steeds uitstekend, wat op zich ook weer een compliment waard is).

  46. Leuk artikel! Ik ben alleen bang dat de iPad 2 geen 3 jaar meer meegaat. Ik vind de iPad 2 en de iPad Mini nog nèt aan werkbaar, nog net niet irritant traag zeg maar, met iOS 7.

    Als in iOS de trend wordt voortgezet dat elk apparaat trager wordt bij elke major release, dan geef ik iPad 2 nog 1 jaar (tot iOS 8). Daarom vind ik t zo gek dat ie nog verkocht wordt, want zoals ik het zie: je koopt voor €400 een tablet die je over 1 jaar kan weggooien, of €500 voor eentje die wél zeker weten nog 3 à 4 jaar meegaat.

    Ze zouden er echter goed aan doen om iOS 8 geen enkele nieuwe feature te introduceren (of in elk geval geen grote noemenswaardige) en vooral te focussen op performance, zoals ze nu met OSX Mavericks perfect hebben gedaan! Door te upgraden naar Mavericks wordt elke Mac er zelfs sneller van!

    Dus alléén met performance verbeteringen in iOS 8 zal de iPad 2 wél nog 3 jaar meegaan.

  47. @Gonny van der Zwaag:

    In de laatste alinea vergeet je nog 1 belangrijke groep, mensen die überhaupt nog geen iPad hebben.

  48. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @bart: Eh… misschien snap jij Apple nog niet helemaal. Apple is een commercieel bedrijf, dat vooral geld verdient door hardware te verkopen. Die gaan dus niet de hardware weggeven voor een habbekrats, puur om marktaandeel te winnen. Marktaandeel kopen met goedkoop spul is de strategie van Google.

    Je reactie klopt deels, maar dat neemt niet weg dat Apple deze mooie producten produceert met winsten van ver boven de 100%. Als ze zouden willen kan dus de prijs ver omlaag zonder in te leveren op kwaliteit. Dat ze dat niet doen is omdat ze er nu simpelweg nog mee wegkomen (commercieel oogpunt dus) en vooralsnog strategie, en niet te vergeten monopolie op de zakelijke markt en in het onderwijs (de klant heeft geen keuze, en moet dus wel betalen). Als de iPad 2 voor €299 verkocht zou worden, dan is dat nog steeds een relatief hoge prijs voor een kwaliteitsproduct, maar al wel een stuk vriendelijker. Apple haalt ook een groot deel vd inkomsten uit de verkoop van apps, dus hoe meer iPad in omloop zijn, hoe beter het voor ze is (vandaar dat ze hebben aangegeven oude apps op ouder iossen te blijven ondersteunen).

  49. Origineel geplaatst door Alex
    Apple haalt ook een groot deel vd inkomsten uit de verkoop van apps

    Apple heeft bij de laatste keynote nou juist bekendgemaakt dat de meeste apps gratis zijn. Apple werkt heel erg mee aan de perceptie dat apps niets mogen kosten.

  50. Goh!! Wat word er toch allemaal gepraat over de iPad 2.
    Feit blijft dat het een fijne ipad is en blijft
    Ik heb de mijne in 2014 precies drie jaar en zal zeker nog niet upgraden naar een nieuwe tablet
    Tenzij Apple de iPad 2 niet meer gaat ondersteunen dan zal ik gaan upgraden naar een nieuwe.

    Geschreven door een tevreden gebruiker van de ipad2.

  51. Origineel geplaatst door Wouter: @Gonny van der Zwaag:
    Ik vind goedkoop spul wel erg minderwaardig klinken. Naar mijn weten zijn de Nexus apparaten prima spul..?

    http://www.onemorething.nl/2013/06/google-nexus-7-tablet-junk/
    Do I need to say more?

  52. @bart: Eh… misschien snap jij Apple nog niet helemaal.
    Apple is een commercieel bedrijf, dat vooral geld verdient door hardware te verkopen. Die gaan dus niet de hardware weggeven voor een habbekrats, puur om marktaandeel te winnen.
    Marktaandeel kopen met goedkoop spul is de strategie van Google. Zij kunnen dat doen met bijvoorbeeld de Nexus-tablets, omdat veel publiek gelijk staat aan veel reclame-inkomsten. Google’s belangrijkste inkomstenbron zijn Google-ads, niet hardware.

    Jij noemt dat ‘harten winnen’, maar ik denk dat Apple meer harten wint door gewoon mooie spullen te maken, die goed werken, dan door koopjesjagers te lokken met goedkoop spul. Dat publiek is niet bereid om geld uit te geven en dat is de reden waarom maar weinig Android-tabletmakers winst maken. Het mag immers niks kosten en ze hebben ook niet een heel achterliggend eigen ecosysteem met apps, muziek en diensten.

  53. @Gert: Dat Apple de iPad 3 en iPad 4 uit de markt heeft genomen is denk ik alleen om het assortiment overzichtelijk te houden. Anders heb je iPad 2/3/4/Air/Mini/Mini Retina – allemaal in minstens twaalf varianten, dus 72 verschillende modellen. Dat is een logistieke nachtmerrie. Nu kun je zeggen: dit zijn de nieuwste (Air/Mini Retina) en als je een oudere wilt hebben we de iPad 2/Mini. Duidelijker marketingboodschap.

  54. @jan W: Er is niks gek aan de toon van het artikel. Ik geef alleen maar aan dat beursgenoteerde bedrijven uiteindelijk worden afgerekend op wat ze het afgelopen kwartaal in aantallen hebben verkocht. Investeerders zijn extreem op korte termijn gericht.

    Zelf ben ik natuurlijk óók voorstander van kwaliteit en zo lang mogelijk blijven gebruiken van producten (al was het alleen maar vanwege het milieu), maar voor investeerders gelden andere belangen. Kan je raar vinden, maar is de realiteit. Als Apple niet gigantische aantallen blijft verkopen en exorbitante winsten blijft maken, krijg je weer van die zure stukjes in de krant. Dat Apple z’n beste tijd gehad heeft en zo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.