Reacties voor: iPad is een Windows-killer volgens durfkapitalist Y Combinator

De iPad is een Windows-killer, zegt durfkapitalist Y Combinator. Ze doen een oproep voor bedrijven die iPad-applicaties willen ontwikkelen en daar financiële steun bij nodig hebben.

Reacties: 16 reacties

  1. en weer het volgende bedrijf dat zichzelf onder de aandacht wil brengen 🙂

    ja, je merkt dat de aankomende release van de iPad steeds meer bedrijven en personen uitlatingen doen over de iPad, om zichzelf meer onder de aandacht te brengen, leuk spelletje 🙂

    ik ben benieuwd wat er allemaal voor suffe beweringen gaan komen deze maand :LOL

  2. ben het er helemaal mee eens, als je internet, email, foto’s en video’s kunt bekijken op de iPad heb je wel de meeste tijd op de computer gehad. Als ik met de iPad op schoot zit, dan gebruik ik de pc enkel nog om een stukje te typen. En voor de mensen die met 10 vingers blindtypen kan iWorks op de iPad ook helemaal niet zo’n probleem zijn voor een verslagje typen etc.

    geef wel toe dat het jammer is dat er niet even een kleine camera inzit, was toch een kleine moeite geweest. Maar die camera zal wel het warmhoudertje zijn voor de volgende generatie volgend jaar, maar om daar nou op te wachten …. ik niet in ieder geval, tegen die tijd schuif ik mijn iPad wel door naar mijn ouders, broer of familie.

  3. @killingsjaakie:
    Als je echt wil gaan typen, kun je zelfs je BT toetsenbord (Waaronder het iPad tobo) koppelen aan de iPad, dus…

  4. Een echt ‘killer’ zou ik het niet durven noemen, maar voor de huis, tuin en keuken gebruiker (wat internet, email, fotootjes / filmpje een documentje typen zo nu en dan en af en toe een [simpel] spelletje) zit je met een iPad wel oke. Hoewel het nog steeds een apparaat blijft dat afhankelijk is van synchronisatie met iTunes, waar door een desktop of laptop wel vereist is. Als het een compleet losstaand platform was, dan zou het meer een ‘Windows killer’ kunnen zijn, hoewel dan toch wel minimaal usb en netwerk aansluitingen wenselijk zouden zijn.

  5. als ze doelen op single window computing hebben ze gelijk gezien er maar een venster tegelijkertij actief is 😛

    maar dat het windows gaat killen is wel ver gezocht.
    Dat geef ik zelfs toe.

  6. 1 verdimt groot min punt
    je kan geen windows apps starten, en ook niet met een vriend(in) een windows game spelen via multi-player…

  7. @Spysical:
    Heb je nog Windows apps nodig dan? Macgebruikers kunnen toch ook geen Windows apps draaien .. Maar er zijn bijna altijd wel alternatieven. En bootcamp op een iPad ….

    Het is trouwens ook niet echt te vergelijken met multiplayer spelen op de pc… Dat is het zelfde als Apple’s met peren vergelijken.

  8. Hè is Windows dan nog steeds niet dood na al die virussen ik dacht dat die zeepbel onderhand wel eens zou zijn doorgeprikt

    nou geef toe voor iets wat dan nog niet dood is ruikt Windows wel heel merkwaardig

  9. Ik dacht dat de wereld inmiddels wel op OSX draaide. Windows is toch dat achterhaalde OS met die startknop en taakbalk?

    De iPad gaat voor een groot publiek geweldig worden. Mijn moeder bv. Die heeft een notebook maar doet NIETS op dat ding behalve email en internet. Luistert muziek via de stereotoren, kijkt films als ze toevallig op tv zijn en leest en boek nog vanaf papier. Zei kijkt nu al uit naar de iPad release, eindelijk eens niet met dat onhandige ding werken maar gewoon een device voor makkelijk internetten en mailen.

    Windows gaat zeker voor die doelgroep verdwijnen. Voor de zakelijke (of iets meer eisende thuis) gebruiker zie ik dat niet gebeuren.

  10. Klik op start om af te sluiten

    i rest my case

  11. @ donstil

    Dan is jouw moeder zeker ook zo’n iemand die folders leest (voor de laatste aanbiedingen) en spelletjes speelt op internet?

    Is niks mis mee hoor! Maarrrr…laat dit nou net datgene zijn wat dat ding niet ondersteunt.

    FLASH mensen…FLASH!!

  12. Origineel geplaatst door Redondo1982
    (…) FLASH mensen…FLASH!!

    Wáár heb je flash voor nodig dan? Ik kan me vrij weinig bedenken, ja youtube, maar daar is een app voor! Sommige spelletjes en advertenties op sites.. Maar verder? Heb liever een snel en stabiel systeem (althans volgens jobs gaat dat niet samen met flash)

  13. @Redondo1982: Apps mensen…APPS!!! HTML5 mensen…HTML5!!!

    pffff

  14. @iSponge:

    Mee eens. Ik teken op een Wacom Intuos, gebruik veel Adobe en maak 3D CAD in Solidworks. Als de iPad dat allemaal goed ondersteund donder ik die Windows-pc wel het raam uit 😉

  15. anders zou mac os ook geen flash moeten hebben bullshit

  16. Origineel geplaatst door Thomas
    Origineel geplaatst door Redondo1982(…) FLASH mensen…FLASH!!Wáár heb je flash voor nodig dan? Ik kan me vrij weinig bedenken, ja youtube, maar daar is een app voor! Sommige spelletjes en advertenties op sites.. Maar verder? Heb liever een snel en stabiel systeem (althans volgens jobs gaat dat niet samen met flash)

    waarom? Omdat Lego blokjes niet zijn bedoeld om te zien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.