Reacties voor: iPad in Duitsland via drie operators: E-Plus, T-Mobile en Vodafone

Apple gaat de iPad in Duitsland via 3 mobiele operators aanbieden: T-Mobile, Vodafone en 'exclusieve operator' E-Plus, die databundels per maand gaat aanbieden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Ik krijg wel het idee dat er geen een als eerste een prijs durft te noemen.
    Maar een alleen data abbo zal wel goedkoper moeten zijn dan de standaard abbo, maar dat zal wel niet gebeuren.

    Ik wacht nu om een tweede iPad te bestellen, als de abbo prijs te duur is koop ik gewoon weer een Wifi versie die ik ook tether aan mijn iPhone, tenzij je een 3G los kan kopen zonder sim abbo 🙂

  2. Waarom een 2de ipad?

    Je weet dat hij portable is toch? 😀

  3. Op zich kan ik me een tweede wel voorstellen. Bv een 16Gb WiFI model voor thuis op de bank en een 32/64Gb 3G model voor onderweg.

  4. In het artikel staat dat Duitsland (en Nederland) een van de weinige landen zijn waar de iPad via een exclusieve operator verkocht wordt. Lijkt mij iPhone?

  5. Ik ben erg benieuwd naar de prijzen van de iPad 3G in combinatie met een abonnement van 1 of 2 jaar. En natuurlijk wat de abonnementskosten dan zullen zijn. Ik vraag me ook af of er gecombineerde aanbiedingen zullen komen voor een abonnementsbundel voor een iPhone “HD” + iPad 3G. De provider weet dan dat het data-verbruik op de iPhone zal meevallen omdat deze verschuift naar de iPad. Wellicht kunnen ze zo een mooie aanbieding maken in de vorm van één abonnement met duo-sim en onbeperkt data-verbruik of grote gezamenlijke data-bundel. Mijn huidige iPhone abonnement loopt begin augustus af en ik ben ook van plan een iPad aan te schaffen, dus ik zou zeker interesse in zo’n combinatie hebben.

  6. Volgens mij zullen de prijzen van T-mobile liggen rond een 10tje per maand. Met de abo’s van de iPhone hadden ze ook destijds scherpe prijzen. Tegenwoordig kost een bundeltje ook een 10-tje ongeveer, dus wellicht zelfs wat minder hehe (anders haal ik m’n eigen stelling onderuit :P)

  7. Origineel geplaatst door Pieter
    In het artikel staat dat Duitsland (en Nederland) een van de weinige landen zijn waar de iPad via een exclusieve operator verkocht wordt. Lijkt mij iPhone?

    Viel mij ook al op. Is een tikfoutje idd.

  8. Ik heb nog een leuke vraag (die op dit moment nog niet beantwoord kan worden waarschijnlijk): kan ik straks, met mijn T-Mobile abonnement op de iPhone, met een iPad Wifi overal op de hotspots?

  9. en straks = over een paar dagen hopelijk, als de ‘dutch customs’ mijn iPad eindelijk vrijgeven.

  10. Vodafone heeft al enige tijd het zgn. BloX Zorgeloos Internet voor euro 9,50 per maand (icm een mobiel abbo). Persoonlijk denk ik wel dat de iPad op 3G heel veel dataverkeer gaat genereren zeker wanneer gebruikers veelvuldig gebruik gaan maken van streaming content onderweg en er geen wifi beschikbaar is. Hopelijk zijn de providers hier klaar voor anders krijgen we weer veel klaagzang.

  11. Toch is me nog steeds niet duidelijk of de ipad 3g nou simlockvrij?

    en kan je zonder contract af te sluiten gewoon een 3g kopen in amerika als deze uitkomt?

  12. @rik:

    nee, je moet ‘m aanschaffen MET abo! 🙁

  13. Volgens mij kan je hem simlock vrij kopen zonder abbonement Rik.

  14. haha, nou heb ik 2 verschillende reacties, ben al een tijdje het nieuws aan het volgen maar deze 2 vragen zij voor mij niet duidelijk….

    iemand?

  15. Tijdens de presentatie van de iPad is duidelijk gesteld dat alle iPad 3G modellen simlock vrij zullen worden verkocht

  16. maar moet je met abbo kopen? in de winkel afsluiten?

  17. @Alwin: @rik: @Dogcow:
    Klopt alle iPad’s worden simlockvrij geleverd door Apple! Als dit niet gebeurd, dan heeft of de operator de regels overtreden van Apple(wat mij lijkt dat dat niet kan omdat apple de simlock als enige erop kan zetten). Of Apple houdt zich niet aan zijn woord.

  18. @rik:
    Ja als je internet op je iPad wilt, dan moet je een abonnement afsluiten. Hoe wil je anders internet op je iPad 3G? Er passen geen normale simkaarten in, dus je moet een apart simkaartje er voor hebben. Lijkt me niet dat je operator een gratis microsimkaartje bij jou huidige telefoonabonnementje erbij geeft;)

    Prepaid lijkt me niet dat dit gaat lukken, want dat zou tegenover de providers niet voordelig zijn denk ik. Met de abonnementen kunnen ze zelf de prijzen bepalen per maand.

  19. @rik: De Amerikaanse iPad 3G koop je inclusief simkaart van AT&T. Vervolgens kun je op de iPad zelf een maandabonnement afsluiten. Ik neem aan dat dit bij de Europese ‘preferred’ operators net zo zal gaan.

  20. ja dat snap ik allemaal, wil een duo sim aanvragen en deze op maat maken…. wil hem uit amerika halen zonder een abbo, wil gewoon weten of je hem niet in de winkel moet activeren net zoals de iphone.

  21. Origineel geplaatst door Marvel
    Ik heb nog een leuke vraag (die op dit moment nog niet beantwoord kan worden waarschijnlijk): kan ik straks, met mijn T-Mobile abonnement op de iPhone, met een iPad Wifi overal op de hotspots?

    Lijkt mij wel. Ik kan in ieder geval nu met mijn MacBook (met Wifi) ook op alle hotspots met de inloggegevens van mijn T-Mobile abonnement van mijn iPhone.

  22. @MacMiep: \o/

  23. Oh. Hoe werkt dat met t-mobile hotspot!

  24. Is het mogelijk om de ipad 3g ook los te kopen in Nederland dus zonder abonnement?

  25. @rik:
    Aaah zo bedoel je. Nee hij is simlockvrij dus je kan hem als het goed is gewoon thuis in itunes activeren. Wel oppassen, want ik weet niet meer waar precies maar ik heb een aantal dingen gelezen. Ten eerste had ik gehoord dat je de simkaart NIET kan verknippen, omdat microsim gewoon een andere technologie is. 2e punt, de amerikaanse iPad zit op een andere frequentie, waardoor in Nederland met je 3G abonnement alleen EGDE kan ontvangen. Dit is natuurlijk moeilijk te zeggen zolang hij officieel uit is;)

  26. @Lex:
    Ja, maar niemand weet wanneer hij in Nederland uit komt, of überhaupt in Nederland uit komt(net als iPhone 1e generatie)

  27. Graag je bron, volgens mij klopt dit niet wat je zegt over edge.

    Origineel geplaatst door
    @rik:
    Aaah zo bedoel je. Nee hij is simlockvrij dus je kan hem als het goed is gewoon thuis in itunes activeren. Wel oppassen, want ik weet niet meer waar precies maar ik heb een aantal dingen gelezen. Ten eerste had ik gehoord dat je de simkaart NIET kan verknippen, omdat microsim gewoon een andere technologie is. 2e punt, de amerikaanse iPad zit op een andere frequentie, waardoor in Nederland met je 3G abonnement alleen EGDE kan ontvangen. Dit is natuurlijk moeilijk te zeggen zolang hij officieel uit is;)

  28. @iPieter:
    Nee ik geloof er zelf ook niet zoveel van, maar ik weet zeker dat ik het ergens had gelezen. Maar helaas weet ik niet meer waar ik dat had gelezen.(al een hele tijd terug) sorry

  29. bedankt voor de reacties zover, maar ben er nog steeds niet zeker van dat ik me simkaart kan verknippen,

    weet iemand of dit nu wel of niet kan?

    en dat van die 3g geloof ik niet echt, dat zou betekenen als je een iphone haalt uit amerika ook niet op 3g netwerk kan….

  30. Het werkt gewoon hetzelfde als met een laptop
    Je koopt de iPad 3G los in de winkel (dit kan overal zijn)
    Bcc dixons phone house etc
    En als je dan internet wil buiten huis zal je een Abbo
    Af moeten sluiten (beetje zelfde idee als met die laptop dongels). tuurlijk zal je je iPad ook in cobinatie met een abbo aan kunnen schaffen maargoed dan zit je er waarschijnlijk weer 2 jaar aan vast !

  31. Origineel geplaatst door rik
    bedankt voor de reacties zover, maar ben er nog steeds niet zeker van dat ik me simkaart kan verknippen,weet iemand of dit nu wel of niet kan?en dat van die 3g geloof ik niet echt, dat zou betekenen als je een iphone haalt uit amerika ook niet op 3g netwerk kan….

    Er zijn geen aanwijzingen dat het niet zou kunnen. Of het werkelijk kan weet je pas als de 3G uit is. Maar in principe is de chip compatible, en kun je ‘m gewoon bijknippen.

    Het 3G frequentie verhaal is iets anders: In Amerika zit je met de iPad 3G nog steeds aan AT&T vast omdat T-Mobile daar alleen 3G aanbied op 1700MHz. Dat ondersteund de iPad niet.

    In NL werken alle UMTS providers op de 1900 en 2100Mhz band, wat de iPad wel ondersteund.

    http://www.frequentieland.nl/umts/umts_nl.htm
    http://www.apple.com/ipad/specs/

  32. Origineel geplaatst door Henk
    beetje zelfde idee als met die laptop dongels. tuurlijk zal je je iPad ook in cobinatie met een abbo aan kunnen schaffen maargoed dan zit je er waarschijnlijk weer 2 jaar aan vast !

    Zou het dan net zo duur worden? Vodafone 19,95 p/m. of gewoon een tientje(Blox). Lijkt mij meer worden dan 10€, kunnen de providers mooi uitbuiten. Pre paid lijkt me ook ideaal gewoon bv 10GB kopen. En dan net als tel gewoon opwaarderen.
    Voor mij is het leuk 3g als ik op vakantie ben in Nederland en een keer ergens onderweg, maar gebruik het echt neit dagelijks/wekelijks.

  33. Ik hoop niet dat een abbo per KB wordt, anders zit je steeds bytes te verspillen om een site te laden die traag laadt door reclame banners of de slechte ontvangst.

    Ik hoop dat het gewoon een onbeperkte (fair use) abbo wordt

  34. Origineel geplaatst door Absrnd
    Ik hoop niet dat een abbo per KB wordt, anders zit je steeds bytes te verspillen om een site te laden die traag laadt door reclame banners of de slechte ontvangst.Ik hoop dat het gewoon een onbeperkte (fair use) abbo wordt

    Los Abbo van een maand geldig is natuurlijk ook ideaal. Aangezien je misschien de ene maand wel vaak de Ipad buiten de deur gebruikt en andere maanden niet.

  35. Ik hoop gewoon dat ik op de 3g ipad uit amerika hier in nl een abo kan afsluiten. Dat kan toch geen probleem zijn??

  36. Origineel geplaatst door
    Ik hoop niet dat een abbo per KB wordt, anders zit je steeds bytes te verspillen om een site te laden die traag laadt door reclame banners of de slechte ontvangst.Ik hoop dat het gewoon een onbeperkte (fair use) abbo wordt

    Misschien is dit dan wel een voordeel van de iPad gezien het apparaat geen flash ondersteunt en de meeste reclame juist flash nodig heeft. ;-). Als het een beetje meezit laadt de iPad die reclame data dan ook niet in :-).

    (of dat technisch ook echt zo werkt is mij helaas niet bekend).

  37. Origineel geplaatst door
    Volgens mij zullen de prijzen van T-mobile liggen rond een 10tje per maand. Met de abo’s van de iPhone hadden ze ook destijds scherpe prijzen. Tegenwoordig kost een bundeltje ook een 10-tje ongeveer, dus wellicht zelfs wat minder hehe (anders haal ik m’n eigen stelling onderuit )

    T-mobile zal vast idd wel weer goedkoop zijn maar persoonlijk ga ik niet meer met ze in zee na mijn ervaringen met mijn iPhone. In Amsterdam Zuidoost is er nog steeds niet overal 3G dekking en wanneer je (goede) ontvanst hebt krijg je geen data binnen omdat het netwerk overbezet is. Per MB is T-mobile dan juist erg duur gezien ik op deze manier maar weinig data kan binnenhalen.

    Ik heb zojuist een Vodafone prepaid kaartje gekocht voor mijn iPhone (€9,50 voor onbeperkt internet). nu heb ineens zelfs binnen 3G ontvangst en ook het binnenhalen van data werkt altijd en is snel.

  38. wat is ‘thethering’en hoe verbind je je Ipad met je Iphone?
    tnx

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.