Reacties voor: iPad in Duitsland verkrijgbaar vanaf 514 euro

Vanwege een auteursrechtenheffing ligt in Duitsland de prijs van een iPad 15 euro hoger dan in andere Europese landen.
Lees het complete artikel → iPad in Duitsland verkrijgbaar vanaf 514 euro
Michel Lusthof -

Reacties: 42 reacties

  1. nou nou wel €15 meer… wat een ramp.

  2. Tja maar als je er een ticket naar de VS bij optelt…..

  3. misschien moeten ze maar eens een duidelijke uitleg geven wat die kopieer heffing nu precies inhoud !

    ik ga ervan uit dat ik alles van het internet kan downloaden omdat ik die kopieer heffing op alles betaal, van dvd’s tot iPhones !

    toch ?

  4. Waar hebben we het over inderdaad.. Een paar tientjes ..

  5. Nice, dan haal ik m daar, kan ik zonder schuldgevoel al mn spelletjes/muziek/films/boeken lekker illegaal downloaden 😀

  6. ik heb er ook nog wel 1 te koop 16gb wifi versie
    kost 614 euro nog geseald in doos incl bon
    iemand intresse ?

  7. in de gids staat hij op 383, wat nu trouwens 415 is (koersen). Waarom 428 in het artikel voor de 16 gig?

  8. voor 1 euro krijg je nu minder dollar dus de ipad wordt
    duurder in euro,s
    1 euro is nu 1.22 dollar geloof ik en was rond de 1.37 dollar
    toen de ipad uitkwam als ik het goed heb

  9. Woon 10 min van de grens, haal straks wel ff één in Duitsland, paar tientjes verschil maakt niet uit, maar welke versie lijkt jullie het beste? zeker wel 32gb? anders is de iPad wel heel snel vol… Maar ook 3g? Ik heb het idee dat je voor dat geld beter een product als Mifi kunt kopen, maar je zit altijd weer met een extra sim/data. Ik ga niet jailbreaken, vraag me niet waarom, maar wat kiezen jullie? Kun je ook nog een voordeel noemen van de nauwkeuriger gps locatie in de 3g? alvast bedankt 🙂

  10. ik zal inderdaad meer dan 16gb nemen
    3g is overbodig gebruk thetering via je iphone deze wel ff jailbraiken ivm mywi zonde om voor 3g 100 euro meer te betalen en ook nog een data abbo af te sluiten

  11. Duur, wacht maar tot ie in België uitkomt. De prijs gaat door het plafond knallen. En dan nog 3G abonnementjes van 30 euro per maand. Leve de vooruitgang. Ik blijf bij mijn Amerikaans ipadje dat ik lekker goedkoop heb kunnen aanschaffen.

  12. Als ik in Germany de ipad koop kan ik dan met Nederlands itunesaccount apps kopen en zo niet hoe dan wel? iemand een duidelijk link mbt deze vraag?

  13. @martijn dat weet nog niemand .
    als het niet kan moet je een amerikaanse of een duits
    account aanmaken moet je maar ff google is zo gedaan in 10min heb je een us account

  14. @martijn
    hier een link voor een gratis us account zonder
    giftcard te gebruiken wel ff een us adres zoeken
    via volgens mij whitepages app of yellowpages
    http://www.iphonic.be/group/itunes/forum/topics/gratis-us-itunes-account

  15. @sty: 428 euro is de laatste prijs die ik gezien heb (volgens een recente koers), maar die verandert door koerswisselingen eigenlijk voortdurend. Je kunt moeilijk voortdurend die prijs blijven aanpassen.

  16. @henk , dus ik kan met een amerikaans itunes account alleen gratis applicaties downloaden totdat ik een amerikaanse creditcard heb? En als de ipad in Nederland is kan ik wel de in Dlnd gekochte ipad gewoon “aanmelden” met mijn huidige itunes account??

  17. Ik denk dat het kopen van een iPad in Duitsland en daarmee een niet Duits iTunes account gebruiken geen enkel probleem zal zijn. Immers, de iPod Touch (iPhone OS) die ik gebruik komt uit de VS, hierop kan ik ook mijn account gebruiken.

  18. Actuele koers: 1 USD = 0,78084 EUR
    499*0,78084= 389,63 EUR

  19. @martijn: Je kan ook een Amerikaanse iTunes gift card kopen op eBay om betaalde apps te kopen.

  20. @`Michael A.:
    Ja maar daar komt dan ook nog sales tax bij. In de VS staan de prijzen altijd exclusief die tax. De hoeveelheid tax die je betaald verschilt per staat, maar stel je koopt je iPad WiFi 16GB in NY (8.875% salestax) dan ben je omgerekend kwijt:
    499 / 100 = 4,99.
    4,99*8,875% = $44,29 salestax

    Dat bovenop de iPad prijs =
    499+44,29 = $543,29

    Dat omgerekend naar euro is momenteel:
    543,29*0,7842 = €426,05
    Dat ben je op dit moment minimaal kwijt aan een iPad uit NY. Dat zit inderdaad wel aardig in de buurt bij die 428 euro als je rekening houdt met een wisselende koers.

  21. @`Michael A.:
    Vergeet niet dat je in amerika ook lokale belastingen erbij moet doen he…..

  22. Als je een IPAD morgen koopt via de vb Italiaanse site, vanaf hoe laat denken jullie, dat je kan kopen, ze zeggen vanaf 10 mei, maar vanaf hoe laat ?? voor er toch bij de eerste lichting te kunnen zijn!

  23. Weet iemand hoe dat reserveren in de winkel gaat? Kan het met een NL adres, of hoef je dan helemaal geen adres op te geven? Ik weet niet hoe het ging in de VS.

  24. Is het noodzakelijk om een iPad te pre-orderen (via Duitse Apple-site?) of kan ik op 28 mei er gewoon eentje ophalen?

    Thnx

  25. heb een hotelletje geboekt in Montpellier op 27 mei ( ben toch in de buurt op vakantie) en sta de volgende ochtend bij de officiële applestore in de rij voor een iPad 🙂

  26. Nee de Duitse site vraagt om een Duits adres je kan hem dus niet laten bezorgen
    wel in de winkel kopen
    ik denk dat je wel zoals in de is kunt reserveren

  27. Kijk eens wat er over BUMA c.s. geschreven wordt: http://tinyurl.com/273x9gb

  28. Leuk dat Steve de Duitse regering de schuld geeft, maar die toeslag geldt dus alleen voor computers waarvan de specs hier worden opgenoemd: http://www.gema.de/fileadmin/inhaltsdateien/musiknutzer/tarife/tarife_sonstige/Tarif_PCs_und_zum_Einbau_bestimmte_Brenner.pdf

    De iPad voldoet niet aan die specs, omdat:
    1. Het besturingssysteem niet vrij geïnstalleerd kan worden.
    2. Het interne geheugen niet meer dan 1 GB is.
    3. Er (behalve bij de 64GB versie) niet meer dan 40GB aan opslagruimte aanwezig is.

    Wat klopt hier niet?

  29. @martijn:

    Hoi Martijn; ik beschik al een paar weken over een iPad uit de VS en kan met mijn Nl iTunes account gewoon AppStore downloaden, zij het via de Pc. De app store op de iPad werkt nog niet buiten de VS met een iPad.
    Ook de taal kan gewoon in het nederlands worden ingesteld. Don’t sorry dus….

    Niek

  30. Ga morgen de iPad 64 wifi bestellen in Duitsland. Twijfel of ik er het Apple Care verhaal bij zal kopen. 99,- (aangenomen dat 99 dollar -> 99,- Euro) is wel veul.

    Wat denken jullie? gaan jullie het erbij kopen?

  31. nou, toen de ipad net in Amerika uit was koste dat ding (ex btw) 375 euro. Dankzij Griekenland zitten we nu al rond de 400. ‘No big deal’
    Maar als die ipad nu nog eens 100 euro duurder wordt, alleen maar op de aanleg van zijn 6e zwembad bij het vakantie huisje van jobs in de Bahamas hoef ik da ding niet meer hoor…tss…
    En dan komen er (natuurlijk) accessoires ook nog bij

    typisch een geval van geen waar voor je geld krijgen.
    Wacht wel wat versie 2.0 gaat doen.
    (hoop niet het zelfde …)

  32. @Marc: Waarom Applecare? Betaal met je creditcard en je krijgt al snel (afhankelijk van welke creditcard je hebt) 6 maanden of 1 jaar gratis een allriskverzekering. Besef verder wel dat Applecare alleen maar een verlengde garantie is en dus geen allrisk verzekering. En juist zo’n verzekering is handig voor een mobiel apparaat. Garantie heb je verder sowieso 1 jaar van Apple en verder binnen de EU nog Europese garantie t.o.v. de verkoper.
    Advies: regel een allriskverzekering voor de iPad en vwb garantie heb je de 1 jaar bij Apple en daarna bij de verkoper o.g.v. de wet.

  33. Hij staat nu op de Duitste site. Goedkoopste is wel 499. Ik kan alleen niet vinden hoe ik hem kan reserveren, alleen gewoon bestellen.

    http://www.apple.com/de/ipad/

  34. IPAD 32GB en 64GB 3G juist besteld via de Italiaanse site, all OK 🙂 en wordt geleverd bij mijn zuster in Italie, super

  35. iPad 32GB WiFi besteld in Duitsland. Kon met Nederlandse credit card, maar moest wel een Duits afleveradres zijn.

    Nu paar weekjes wachten! Ondertussen uitzoeken welke case ik erbij wil kopen, ben er nog niet uit:
    – doorzichtig = mooier
    – openklapbare map = betere bescherming voorkant
    – met mogelijkheid om ‘m overeind te zetten = praktisch, maar heb nog geen overtuigende versie gezien (die van Apple iig niet, dankzij review op deze site)

  36. @henk: Beste Henk, heeft u de Ipad nog te koop ? En zit er evt. een BTW-bon bij ? Ik hoor graag van u.

  37. Ik kreeg een 2de email van Gravis Duitsland dat de prijs geen 514 euro maar 499 euro voor het 16GB model is. De titel van dit artikel mag dus aangepast worden.

    Bitte entschuldigen Sie die zunächst falsch kommunizierten Preise – eine schöne Erklärung, wie es dazu kommen konnte hat die Mac-Life auf Ihrer Webseite veröffentlicht.
    iPad Wi-Fi ist in Deutschland als 16GB-Modell für einen Preis von 499 Euro inkl. MwSt., als 32GB-Modell für 599 Euro inkl. MwSt. und als 64GB-Modell für 714 Euro inkl. MwSt. erhältlich. Die Wi-Fi + 3G-Modelle des iPad kosten als 16GB-Modell 599 Euro inkl. MwSt., als 32GB-Modell 699 Euro inkl. MwSt. und als 64GB-Modell 814 Euro inkl. MwSt..

  38. Ik heb een ipad 64 gb 3G besteld, kan ik die ook in be gebruiken, is die sim lock free?

  39. Ben toch blij dat ik begin april toevallig in de US was en verleid werd tot het kopen van de iPad. De 16GB en 32GB was niet meer te krijgen, ze hadden nog 10 64GB modellen. Tja…. in het gezelschap waar ik mee op reis was hadden er al 5 een iPad dus ik had echt goed kunnen spelen en uiteindelijk overstag gegaan en dan toch maar de 64GB gekocht.

    US prijs 699 dollar, maar met tax erbij moest ik 742 dollar afrekenen. Gisteren credit card afschrift binnen en omgerekend is dat volgens hen 564 Euro. Als ik dan nu de prijzen hier zie dan heb ik toch een leuke deal.

    Wel even zweten bij aankomst op de luchthaven, maar gelukkig kun je op zaventhem bij het halen van de koffers heel goed zien of er douane bij “Nothing to declare” staat. Daar stond dus helemaal niemand! De gok genomen en doorgelopen zonder aan te geven en klein juich gevoel als de schuifdeuren achter je dicht gaan zonder gecontroleerd te zijn 🙂

  40. @killingsjaakie:

    Hoi ik woon ook dicht bij de grens en wil er graag een kopen. Heb jij een adres in Gronau of Nordhorn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.