Reacties voor: iPad in de cockpit: hoe werkt dat? (video)

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen nemen een iPad mee in het vliegtuig, als vervanger van de flight bag. Maar voordat de iPad mee mag, moet er wel getest worden. Een video legt uit hoe het werkt.
Lees het complete artikel → iPad in de cockpit: hoe werkt dat? (video)

Reacties: 11 reacties

  1. Zo blijkt maar weer hoe vertrouwlijk de spullen van apple zijn.

  2. @Z@Zaandammer:
    Ze gebruikte de iPad alleen maar omdat de app die ze gebruiken nog niet op Android was.

    Hij is nu dus ook op Android en volgens de beste man gebruiken andere maatschappijen Android tablets omdat ze goedkoper zijn.
    Gaat denk niet zo zeer over hoe vertrouwelijk de producten zijn.

  3. Detail, kijk eens naar de plaatjes boven het hoofd van de captain!

    Die kunnen volgens mij ook op de iPad.

  4. Bij KLM en KLC hebben we waarschijnlijk deze zomer in alle kisten iPads, ook om al het papier te vervangen. Geen jepessen kaart app, maar de LIDO kaart app van Lufthansa zal gebruikt worden.

  5. Ik moet altijd mijn iPad uitzetten tijdens opstijgen en landen!

  6. En de Jeppesen-app is gratis te testen via de iTunes Store
    HIER: https://itunes.apple.com/be/artist/jeppesen/id382536359?l=nl

  7. Reservebatterij? Vliegtuig van zoveel miljoen en dan kan men geen extra stopcontact inbouwen??

  8. Dat heeft te maken met veilgheid! Als het vliegtuig in brand vliegt of geen energie,dat dan nog steedse Ipad kan werken.
    Tecnhishce veiligheids protocollen zorgen dat apparaten die MOETEN blijven functioneren, ook kunnen blijven functioneren. Waar de gebruikers en of klanten (jij en ik) alleen maar voordeel van hebben. Dat B.v. GSM masten nog werken, OOK als de voeding (lees de 230V van het electriciteitsnet) niet meer aanwezig is. Waardoor men nog kan telefoneren etc.

  9. Origineel geplaatst door Badjo
    Dat heeft te maken met veilgheid! Als het vliegtuig in brand vliegt of geen energie,dat dan nog steedse Ipad kan werken. Tecnhishce veiligheids protocollen zorgen dat apparaten die MOETEN blijven functioneren, ook kunnen blijven functioneren. Waar de gebruikers en of klanten (jij en ik) alleen maar voordeel van hebben. Dat B.v. GSM masten nog werken, OOK als de voeding (lees de 230V van het electriciteitsnet) niet meer aanwezig is. Waardoor men nog kan telefoneren etc.

    Onzin. Wat heb je eraan dat de iPad nog werkt en de rest van het toestel niet meer! Kun je wel nog een potje Angry Birds doen terwijl je neerstort!
    Sorry hoor maar dit heeft niets met veiligheid te maken.

  10. Vraag me toch af hoe ze om zijn gegaan met de vraag: wat als een bug in iOS ervoor zorgt dat een ipad vastloopt? Als er eentje vastloopt, lopen ze allebei vast. En laat de piloot nét op zoek zijn naar het dichtstbijzijnde vliegveld voor een noodlanding…

  11. Origineel geplaatst door Fredje.Onzin. Wat heb je eraan dat de iPad nog werkt en de rest van het toestel niet meer! Kun je wel nog een potje Angry Birds doen terwijl je neerstort! Sorry hoor maar dit heeft niets met veiligheid te maken.

    Jij blaat inderdaad onzin ;-). Er staan wel meer dingen op de iPad dan alleen kaarten. Wat denk je bijv van de te volgen nood procedures bij storingen of uitval van apparatuur?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.