Reacties voor: iPad iBooks gebruikt ePub-formaat voor boeken: standaard of versplintering?

Apple heeft voor de iBooks-applicatie op de iPad gekozen voor het ePub-formaat. Dat wordt al veel gebruikt, maar het betekent niet dat er voor een universele standaard is gekozen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Hoop dat Apple kiest voor Adobe’s DRM. Heb voor Sony al heel wat boeken bij Bol gekocht. Die wil ik wel graag op m’n iPad kunnen lezen…

  2. Goeie samenvatting, Gonny.

    Wat ik opvallend vind, is dat Lexcycle vorig jaar is overgenomen door Amazon. Stanza is dus een feite een Amazon-product. Denk je dat ze op twee paarden wedden, door “generieke” e-reader software met ePub-ondersteuning in hun arsenaal te houden?

  3. Mijn eerste reactie op de iPad was “kopen”. Als ik ales lees wat Apple allemaal aan beperkingen aan zijn klanten oplegd weet ik het nog niet zo zeker. In mijn ogen wilt Apple de iPad als E-reader in de markt zetten. Waarom breng je de iPad dan uit als er geen bookdstore in NL is. Dan heb ik het nog niet over de rest van de wereld. Geef dan het formaat vrij wat je op de iPad kan lezen, dan heb je er tenminste wat aan lijkt me.

  4. De iPad gaat zich van andere ereaders onderscheiden door de mogelijkheid van het opnemen van audio/video en links naar websites in de digitale versies van boeken, tijdschriften en kranten.

    Als het ePub format beperkingen oplegt in het toepassen van deze multi media denk ik dat Apple met een eigen open standaard zal komen. Waarschijnlijk zal dit dan een uitbreiding van de ePub specificatie zijn.

    Apple heeft dit ook gedaan met het ACC format voor audio bestanden op de iPod.

    Verder denk ik dat Apple niet snel zal kiezen voor een DRM oplossing van een partij als Adobe.

  5. Je kunt Stanza reeds gebruiken op de iPhone met Bol.com drm boeken. Gewoon de drm verwijderen, uploaden naar een gmail account en downloaden via Stanza. Werkt perfect ..

  6. Origineel geplaatst door Peter
    Je kunt Stanza reeds gebruiken op de iPhone met Bol.com drm boeken. Gewoon de drm verwijderen, uploaden naar een gmail account en downloaden via Stanza. Werkt perfect ..

    Op welke manier haal je de DRM weg?

  7. Het epub formaat wordt voor boeken wat MP3 is voor muziek. Ik merk nu al dat dit formaat zowel op de iPhone als op mijn Sony Reader perfect werkt, beter dan PDF.

    Nu lees ik nog de krant (NRC) op de Sony Reader – ook een geweldige ervaring trouwens, maar ik kan niet wachten totdat ik dit met de iPad kan doen. In 10 seconden de krant downloaden en beginnen te lezen op groot formaat scherm. Ideaal.

  8. Ben benieuwd hoe pdf op iPad overkomt. Er is veel ‘aanbod’ in pdf formaat. Verder ook handig voor stukken van werk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.