Reacties voor: iPad heeft na anderhalf jaar nog steeds geen echte concurrent

Anderhalf jaar na de iPad is er nog steeds geen echte concurrent. De HP TouchPad en BlackBerry PlayBook zijn mislukt en de interesse voor Android-tablets neemt af.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. Microsoft zal voorlopig de enige serieuze concurrent worden in 2012.

  2. Microsoft een concurrent? Laat me niet lachen…

  3. Het is en blijft Apple Kijk naar alle producten ze zijn en blijven gewoon super het zijn de eerste en de beste

  4. Ik denk dat Microsoft met Windows 8 aardig in de buurt gaat komen, maar Apple kennende zullen ze de volgende iPad nog beter maken en dan loopt de rest weer een jaar achter

  5. Wat Nokia was in mobiele telefoons, was Microsoft voor de particuliere markt.
    Was ja! Apple gaat de gehele particuliere markt overnemen. Ik zie het om mij heen, iedereen ‘valt’ voor Apple. Niet alleen design, maar de interface, het gemak en herkenning van Iphone naar Ipad, en daarna naar Macbook. Ik zie het aan mijzelf. Wat een gekloot al die jaren met Microsoft. Pc, pda, notebook. Maar wat een verademing met Apple. Je hoef bijna niet na te denken, herkenning en gemakzucht. Snelheid en logica. Wat heeft Microsoft zitten slapen! Nu de volgende stap voor Apple, de zakelijke markt !

  6. @Hart:
    En toen je nog volop in de Windows scene zat zat je toen ook zo te lullen als kip zonder kop over Apple?

  7. @Hart:

    Apple is alweer helemaal terug op de zakelijke markt. Sowieso de iPad – er zijn zelfs fantastische SAP tools beschikbaar voor de iPad. Zelf gebruik ik mijn iPad ook voornamelijk zakelijk.
    Maar ook de iPhone, MacBook Air en MacBook Pro zie je in zakelijke omgevingen steeds vaker. iMacs zie je wat minder in zakelijke omgevingen maar ook dat neemt toe. Een Mac Pro is sowieso al een zakelijk gericht systeem.

    Apple zou een grote stap maken als de iPad 3G en de iPhone dual SIMcard gaan ondersteunen (of een soft-SIM card) – internationale data wordt dan betaalbaarder door gebruik van lokale simkaartjes.

  8. Origineel geplaatst door CasparIk denk dat Microsoft met Windows 8 aardig in de buurt gaat komen…

    Ik denk het niet.
    De insteek van een Windows 8 tablet is totaal anders.
    Dat wordt een laptop zonder toetsenbord.

    Geen tablet als de iPad.

    Een Windows 8 tablet zal vooral de nerd-doelgroep gaan aanspreken.
    Niet de computer-leken die nu vooral voor een iPad vallen.

    Mijn moeder van 87 vind een iPad fantastisch, maar het eerste demo-filmpje van een tablet met Windows 8 deed haar al duizelen.

  9. @Rembert

    Apple zou een grote stap maken als de iPad 3G en de iPhone dual SIMcard gaan ondersteunen (of een soft-SIM card) – internationale data wordt dan betaalbaarder door gebruik van lokale simkaartjes.

    Hebben wij al sinds juni

  10. @MarFox

    vertel eens wat meer…..

  11. De kracht van Apple is dat ze heel erg op emoties inspelen in de reclames. en daar vallen heel veel mensen voor.

  12. @Vincent: Ja dat is het… Niet de hardware en de software… Right.

  13. @Vincent Welke reclame? Misschien wat reclame voor op de Amerikaanse markt. Zie jij hier reclame om je heen? Of verder in Europa? Apple maakt vooral producten van kwaliteit waarvoor mensen graag in de rij staan. En Apple heeft zeer trouwe fans, dat helpt ook.

  14. @AppFabulous.nl:die fans helpen idd ook 😉

  15. Origineel geplaatst door Andre
    Microsoft zal voorlopig de enige serieuze concurrent worden in 2012.

    Ow? Windows 8 zal pas rond oktober 2012 op tablets verschijnen, en dan zullen ze zeker nog heel wat maanden moten wachten voordat Windows 8 iOS bij zal halen als tablet OS of überhaupt een beetje in de buurt zal komen (en ik gok op ‘t laatste)…

  16. Ben ik niet helemaal met jullie eens, kijk maar eens naar de Asus Transformer.

  17. Ik begon vorig jaar, na ongeveer 20 jaar Microsoft, aan mijn eerste iPad 1, inmiddels 2 iPad’s, één iPhone en ook een iMac. Het klopt Apple is ver uit beter en stabieler en zorgelozer en gemakkelijker dan windows ooit zal worden.

  18. Origineel geplaatst door NickBen ik niet helemaal met jullie eens, kijk maar eens naar de Asus Transformer.

    Wat is er met de asus transformer?
    Mooi ding van buiten maar van binnen is het verder gewoon een android waar bijna geen tablet apps voor zijn. Dat vind is wel een nadeel van android. Gebrek aan apps specifiek voor jou apparaat.

  19. Het gaat om de balans tussen hardware en software, waarbij de focus ligt op gebruiksgemak en niet op features… En dat laatste is iets wat andere fabrikanten maar niet kunnen/willen begrijpen…

  20. @Jeroen Terpstra: Daar hoort als derde ook de naadloze integratie met het itunes ecosysteem bij. (Als misschien wel de belangrijkste succes factor.)

    Zonder de appstore ibookstore itunes music store en itunes movie store had het een product geweest als elk ander cloon die nu op de markt zijn.

  21. @Henny:

    De afgelopen 3 jaar had ik dezelfde mening, echter de afgelopen dagen zitten stoeien met de Metro interface van Windows 8. En dat ziet er al erg goed uit en werkt toch intuïtief. Ik dacht dat Microsoft nog een paar jaar nodig zou hebben, maar dat zal wel eens veel minder blijken te zijn.

    Visies van Apple en Microsoft hebben overeenkomsten als veel geld verdienen maar doen dat totaal anders. Apple wil zelf alles bepalen, zelfs welke Apps wel en niet mogen, terwijl Microsoft zich daar niet mee bemoeid (Zoals Google) maar zich voornamelijk richt op het bouwen van het luxe dev tools…

    Ik vermoed dat MS de grote speler naast Apple gaat worden en dan marktaandeel snoept voor zakelijke gebruikers en powerusers.

  22. Er zullen tablet versies of vinger vriendelijke versies van power user programmas moeten komen voordat de users over gaan op tablets.

    Windows 8 is er dan klaar voor nu de rest nog.

  23. Er zullen tablet versies of vinger vriendelijke versies van power user programmas moeten komen voordat de users over gaan op tablets.
    Windows 8 is er dan klaar voor nu de rest nog.

  24. @Caspar:
    Apple had het idee om voor een Tablet een licht OS te gebruiken. Op deze wijze kan het op efficiënte hardware draaien. Google, RIM en HP volgde het zelfde pad. Microsoft kiest er voor om het weer met Windows te proberen. Dat betekent t.o.v. bijvoorbeeld een iPad stevige hardware. Dit heeft nadelige gevolgen voor het gewicht van het Tablet, het energie gebruik en de prijs. Het voordeel, het kunnen draaien van Windows applicaties. Maar de huidige applicaties zijn nauwelijks geschikt voor een tablet. Op de ARM versie draaien de x86 versies al helemaal niet (duh). Er zal heus wel een markt voor zijn voor Win8 tablets maar die zal niet de omvang hebben waar MS in geïnteresseerd is. De consument kan straks kiezen tussen een Android of iOS tablet van 4 a 500 gram of een Win* tablet die het dubbele weegt, het dubbele kost en daarbij ook nog eens trager aanvoelt. Maar de toekomst zal het leren.

  25. Ik vraag me echt af met wat voor nieuwe gadget apple hierna mee gaat komen??

  26. @Joey: Onderschat windows 8 niet, die chip onafhankelijk op x86 én ARM draait. Ik heb het uitgeprobeerd en in deze early dev preview zit er al zoveel native ingebakken dat ik voor het eerst werkelijk enthousiast ben over Microsoft. Probeer em zelf uit en oordeel zelf zal ik zeggen.

  27. @hengel:
    @Joey: Onderschat windows 8 niet, die chip onafhankelijk op x86 én ARM draait. Ik heb het uitgeprobeerd en in deze early dev preview zit er al zoveel native ingebakken dat ik voor het eerst werkelijk enthousiast ben over Microsoft. Probeer em zelf uit en oordeel zelf zal ik zeggen.

  28. @Michel:

    Windows 8 is er dus klaar voor blijkbaar.
    Nu de DEV’s nog van de software.
    Voorlopig ga je voor word photoshop visio en alle ander niet voor touch aangepaste apps weer terug naar de oude vertrouwde interface.

    Dat maakt de gebruikers ervaring dua niet erg consistent. Waarschijnlijk is het een erg slimme skin die je weer uit kan zetten.

  29. De belangrijkste concurrent de Galaxy Tab willen ze onschadelijk maken door het te laten verbieden omdat het een te generiek ontwerp heeft.
    Hoe serieus kun je dit niewusbericht nu noemen..??

  30. @LongJoy:
    Best gemeen eigelijk.

    aar aan de andere kant er zijn dan nogstees genoeg modellen die niet aangeklaagd worden en hoeveel verschillen die aan de binnen kant nu van de galaxy tablets?

    het is allemaal het zelfde OS met een paar tweaks.
    De verkopen van die tablets zijn nou ook niet echt denderend. En het bestaat niet dat de galaxy tab geweldig is alleen omdat ie op de ipad lijkt. en heel veel anders kan het niet zijn dan de rest want de interface is niet veel verschillen van die van andere androids.

    Ze hebben allemaal het zelfde probleem wat tablet apps aan gaat. Ik zou als ik Apple was gewoon mijn geld in andere zaken in plaats van recht zaken steken. Laat de rest maar kopiëren.

    Het publiek gaat uiteindelijk toch voor het origineel of de fijnst werkende of de goedkoopste. in het geval van de iPad heeft apple dan niets te vrezen.

  31. Je moet wel toegeven dat Apple blijkbaar wel iets goed doet.. Aan de andere kant hoop ik toch ook wel dat er altijd concurrentie zal zijn en dat ze moeite blijven doen om Apple te verslaan. Anders vrees ik dat het toch wel snel zeer eentonig en saai zal worden.. Ik ben zelfs pas kort Apple fan geworden (iPad, iPad2 en intussen iPhone). Het enige wat je hierover kan zeggen is.. het werkt, snel en zonder poespas. Ik heb intussen al wat kunnen spelen op Android 3 (Acer Iconia) en vind toch wel dat IOS een giga stuk makkelijker is dan ANdroid 3. Waarom hebben ze dit in godsnaam zo complex gemaakt. Je kan vanalles verschuiven en van de ene menu val je in de andere submenu. Als ik dit moet tonen aan mijn ouders dan gebruiker ze de tablet binnen de korste keren als onderlegger voor hun drank op te zetten. Daar heeft Ios mijlen ver voorsprong op gebruiksgemak. En dan idd. de apps.. De appstore (market) van google is een ramp. De kwalitatieve apps zijn nauwelijks te onderscheiden van de troep. Onderscheid tussen Android 2.0(1,2,3) (dus telefoon vooral en oudere tablets) en Android 3 (nieuwe tablets) is er niet. Zodat je een pak apps hebt die gewoon iet of nauwelijks functioneert op Android 3. Ik vrees dat google beter hier wat meer tijd in steekt ipv constant nieuwe Android versie te produceren. Je mag nog het beste besturingssysteem maken maar als je apps kwalitatief ‘brol’ zijn dan geraak je er niet..

  32. In 2004 een iPod gekocht, veel problemen met synchronisatie op een Windows PC.
    Vorig jaar oktober een iPad gekregen van mijn vrouw. Wat een gemak, veel plezier van gehad en wordt veel gebruikt om foto’s aan familie en vrienden te laten zien.
    Vervolgens een iMac + Time Capsule in januari en de wereld ging open met betrekking tot gebruikersgemak en snelheid. Nu sinds kort een Macbook Pro erbij en het verhaal wordt nog beter en simpeler. Kortom voor mij/ons niets anders meer.

    PS. Ik was echt een ‘nerd’ met mijn PC, altijd tunen en prutsen en alles proberen. Veel tijd mee verloren. Apple werkt tot nu toe zonder zorgen.

  33. Hoe vaak krijgen we deze zelfde discussie nog? Het lijkt wel als er even komkommertijd dreigt, hup weer even een artikel over hoe goed Apple het doet en iedere Applefan (mezelf incluis) vindt het weer heerlijk om zijn/haar euforie erop los te laten.

    Maar wat is de nieuwswaarde van een dergelijk bericht als dit? Apple is gewoon beter dan zijn ‘concurrenten’, punt! Dat weten wij als fanboys toch al? 😉

  34. Ze zijn niet de 1e en ook niet de beste, maar voor velen de beste keus, vandaar dat ik er ook eentje heb. Maar geef het tijd, het is een beetje kinderachtig om de concurent een copcat te noemen. Er zijn en blijven gelukkig wel degelijk verschillen. Uiteindelijk zal Apple marktaandeel prijs moeten geven, maar voorlopig waarschijnlijk nog niet zo ernstig. Microsoft leek ook onverslaanbaar, en de ms van 2011 heet nu Apple…

  35. iNick: Klopt gedeeltelijk. De afgelopen tijd riepen analisten nogal eens dat Android echt een bedreiging zou vormen. Het marktaandeel zou zijn gezakt van 90 procent naar 60 of zo (variaties zijn mogelijk, afhankelijk van welk onderzoek je gelooft). Dit is voorzover ik weet de eerste keer dat we schrijven, dat Android z’n verwachtingen niet echt kan waarmaken. Nee, het is geen breaking newsartikel, maar meer een achtergrondartikel. Mag je ook gewoon overslaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.