Reacties voor: iPad: enorme potentie of speeltje voor happy few?

Bij de introductie van de iPad waren de meningen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Dat laatste argument kan nog best wel eens erg interessant zijn. Het budget hoeft geen issue te zijn, voor 500 euro/usd een goede computer is niet gek. Maar mensen zijn erg behoudend en willen gewoon niet snel veranderen, dat geldt niet alleen voor oudere mensen zelf maar ook hun kinderen bijvoorbeeld, die zo’n iPad dan zou moeten aanschaffen voor ma of pa.

  2. Ik copypaste hier even het zelfde als wat ik op tweakers.net heb gezegt.

    Ik heb lang nagedacht over wat ik kwijt zou willen wanneer we het over de nog in de kinderschoenen staande iPad hebben. Maar dat doe ik niet want ik vind persoonlijk dat ik dat niet kan zo vroeg.

    Ik moest echter wel even terug denken aan de evolutie van de iPhone. En ik ben blij dat ik ben ingestapt toen de 3g op de markt kwam. Want toen was voor mij de iPhone het meest interessant aan het worden.

    Apple maakt de iPhone met de basis functionaliteiten van een os.
    Apple stelt een SDK ter beschikking voor developers.
    De iPhone wordt steeds persoonlijker door het rijke aanbod aan applicaties.

    Applicaties die door 3th party developers worden geschreven. Wat mij betreft Apple’s beste keuze ooit was want zo blijft de iPhone een hype ( en ze hebben er zelf ook heel wat aan natuurlijk ). Totdat ontwikkelaars tegen blokades aanlopen bij het schrijven van applicaties. We kennen nu bijna alles wat mogelijk is met de iPhone wel. Dus we willen meer zien.

    Dan komt de 3gs zelfde verhaal als hierboven.
    en dankzij de briljante breinen van sommige ontwikkelaars zijn de iPhones en iTouches wat ze zijn vandaag de dag. Des al niet te min met dank aan Apple natuurlijk.

    Ik ben benieuwd hoe de evolutie van de iPad eruit gaat zien. En wat voor briljante applicaties er geschreven gaan worden. En pas dan heb ik mijn woordje wel klaar over de iPad maar nu nog lang niet.

    En straks een nieuwere generatie iPhone ( hoop ik althans als ze niet verder gaan met de iPad )

  3. ja dat laatste argument kan wel kloppen, maar wat voor de mensen die meer van pcs kennen en ook graag een tablet willen hebben

  4. wat me net nog even binnenschoot, je kan met die tablet alleen niks aanvangen, je moet al een pc hebben om het ding te activeren zoals een iphone, om muziek erop te zetten heb je een pc nodig, films erop zetten heb je een pc nodig. dus eigenlijk is de ipad ook niet weggelegd voor mensen die niet kunnen werken op een pc

  5. Op het moment bied de ipad geen multitasking en flash support. Maar is iedereen de geruchten van iPhone os 4.0 vergeten. Ik denk dat deze best nog wel eens in de zomer kan komen net als os 3.0.

    Ik vind ook wel dat er wat nadelen aan de ipad zitten. Het zijn een smart phone in combinatie met een laptop zijn, maar waar is het phone gedeelte.
    Ze hadden toch een bleuthoot oortje kunnen meleveren. Om te bellen had je dan spraak herkenning kunnen gebruiken. Nu gaan we weer en stap terug als met de smartphone’s. Je hebt weer twee aparaten nodig.

    Ik vind de ipad gewoon een goed apparaat. En net als iedere fabriekant laat Apple steken liggen. Ik wacht nog even af en zie wel of ik hem ga kopen

  6. Wat is Maarten maar een subjectieve mannetje zeg!! Die heeft hoog waarschijnlijk dat apperaat niet in zijn handen gehad en begint al over de toetsenbord..

    De iPad iszeker wel een goede vervanger van die kleine netbooks omdat het alles en meer kan, in die zin ook revolutionair omdat het multi touch scherm heeft.

    En hoezo te zwaar? Hij weegt de helf van de kleinste MacBook pro.

    Ik heb het gevoel dat Maarten eerder aan het haten is dan argumenteren, tjonge jonge wat een gozer..

    Het spijt mij zeer maar ALS ik films wil kijkem geld voor mij hoe groter hoe beter, dus wasrom op mijn iPhone???

    Sow what dat ie flash en multi tasking niet ondersteunt, op de iPhone ze het ook niet en je kan er alles mee. Op de zogenaamde netbooks ondersteunen ze wel maar ze worden zo traag dat er bijna niet op te werken valt..

    Ik bedoel wacht gewoon af voordat je dat ding hebt gevoeld en geproefd voordat er teveel onzin wordt uitgekraamd!

  7. Iedereen klaagt weer steen en been (uitzonderingen daargelaten) maar uiteindelijk zal de meerderheid dit apparaat toch weer gaan kopen (al is het vanaf het volgende model). En waarom? Heel simpel omdat Apple van een touchscreen telefoon een heel mooi, gebruikersvriendelijk product weet te maken. Inclusief duizenden leuke apps, een stabiel en snel OS en dankzij de populariteit een scala aan accessoires.
    En geloof mij..dit gaat voor de iPad weer gebeuren. Veel producenten en software ontwikkelaars stapten pas laat op de Apple/iPhone/Touch trein en miste enkele stations. Die weten met de iPad nu wel beter en op dit moment van schrijven wordt er gezocht naar creative en commerciele software/accessoires. Waarom? Omdat iedereen echt wel aanvoelt dat dit wederom een succes gaat worden.

    Wie had ooit gedacht welke mogelijkheden er zouden komen met het aanschaffen van een iPhone. De Appstore, de vele nuttige apps en super eenvoudige, maar o zo fijne besturing van het apparaat.
    Ik snap helemaal waarom Apple wederom voor deze ervaring heeft gekozen, maar dan in tabletvorm. Alle ingredienten zijn al aanwezig voor Apple.
    Nu met nog meer toepassingsmogelijkheden voor ontwikkelaars.

    Flash heb ik nog nooit gebruikt in mijn 3 jaar gebruikerservaring (2x een pagina tegengekomen) en multi tasking is gewoon onnodig. Het OS reageert zo snel dat aan en uitzetten van een programma een fractie van een secondes is.
    Stiekem verwacht ik een jailbreak waarmee dat probleem is opgelost.

    Ik ben het met iedereen eens dat ze een meer vooruitstrevender product hadden kunnen maken (camera,design) maar het grote voordeel moet je toch echt zoeken in het gebruikersgemak en de voordelen van alles wat Apple reeds heeft opgebouwd en zijn sporen reeds heeft verdiend.

    Momenteel heb ik een witte macbook die ik puur gebruik om te internetten en films te kijken. Mijn pc gebruik ik voor Itunes en downloads.
    Voor mijn doelgroep..beetje surfen,filmpie kijken en agendafunctie is dit apparaat een must have. De macbook kan de deur uit. Geen zwaar apparaat op mn schoot, maar een geweldig nieuw Apple product die mij niet in de steek gaat laten.

    Apple gaat hier een succes van maken..Waarom? Omdat ze het kunnen en reeds bewezen hebben. Dit apparaat is zeker niet voor iedereen de beste keus, maar ik weet zeker dat na verloop van tijd mensen toch overstag gaan. Zeker als er weer vernieuwende en gave toepassingen voor komen. Let maar op!!!!

    Dikke pluim voor Apple!!

  8. Voor babyboomers (die trouwens op hun werk bijna allemaal met een computer gewerkt hebben/nog werken dus zeker niet digibeet zijn) is er nog een ander voordeel: de kleine lettertjes zoals die op de iPhone staan kunnen op de iPad lekker GROOT bekeken worden. De kracht van de iPad is volgens mij wat het wel is: en een netbook en een ebook-reader en een krant en e-mailapparaat en een film-kijkapparaat en een foto-kijkapparaat en ga zo maar door. De mensen kijken naar wat-ie wel kan en niet wat-ie niet kan.

  9. Ik behoor tot de groep die dit soort dingen “gewoon” wil hebben, de iPad zou daarop geen uitzondering zijn. Toch heb ik ernstige twijfels. De iPad zou ik vooral gebruiken om in de luie stoel een uurtje te surfen. Zonder Flash ga ik me dan vast en zeker ergeren, ik schat dat zeker 20% van de sites die ik regelmatig bezoek gebouwd zijn in Flash of Flash elementen gebruiken. Dat is dan zeker geen ultieme internet ervaring. En waarom hoor ik niemand over Silverlight? Streams van o.m. RTL maken daar veelvuldig gebruik van.

  10. Iedereen zit te klagen over het toetsebord, maar ze hebben het nog niet eens gebruikt. Bij de release van de iPhone was er ook kritiek daarop dus dat zie ik wel goedkomen.

    En zoals hierboven gaat er volgens mij multitasken en Flash inzitten bij os 4.0.
    Dat moet gewoon, er is te veel kritiek en daar moet Apple op reageren!

  11. Waarom is de iphone gejailbreakt omdat hij gewild was, maar wel veel te beperkt. Vooral de eerst iphone.

    Nu de ipad. Makkelijk om boeken te lezen en te internetten en iphone-apps te gebruiken. Dit soort dingen doet hij heel goed. Maar helaas veel te beperkt en voegt niks toe aan je macbook of iphone.

    Maar stel nu dat de ipad opener word en er komt een camera in je kan Mac OS software erop draaien.
    Het is nu multitask en flash werkt.
    Is het nu nog steeds een IFLOP?

  12. Momenteel kijk ik in bed via wifi uitzendinggemist op de iphone, maar met een ipad wordt dat veel leuker en ook voor studie zie ik zeker mogelijkheden, maar het was leuk als je gelijk colleges zou kunnen opnemen of nog beter kon filmen. Verder is de ipad een mooi apparaat om foto’s te belijken, maar het is vrij omslachtig om die foto’s erop te krijgen want er kan geen fotokaartje in en je kan een camera niet direct aansluiten. Dan is een groot toetsenbord fijner om te typen, maar hoe ga je het document printen ? En even eem kopietje op een usbstick zetten is er ook al niet bij. Voorts wil ik nog opmerken dat zolang er geen speciale apps zijn dat je feitelijk kijkt naar opgerekt beeld. Onoverzichtelijke iphone levels in games blijven even onoverzichtelijk. En moet ik dan bij tmobile weer een Apart account nemen voor 3g op de ipad en moet ik in de appstore alle programma’s weer opnieuw kopen ?

    Al met al heb ik gemengde gevoelens bij de ipad. Een grappig licht plat en hip computertje kan er zeker nog wel bij, maar de ipad staat mog niet bovenaan mijn verlanglijst. Nu nog niet.

  13. Ik mis veel te veel dingen bij de iPad.

    Multitasking natuurlijk, je kan totaal niks op je iPad aansluiten (usb, memorycard etc.) Accu kan je zelf niet verwisselen is ook een groot minpunt voor mij.

    Ik zit zelf wel erover na te denken om hem te gebruiken voor mijn studie i.p.v. een laptop maar ik denk er nog wel even over na.

    Ik ben zelf eigenlijk ook bang (net als met de iPhones) dat de volgende versies veel duurder worden. Nu word de iPad 499 dollar (350 euro ongeveer) en dat was ook met de eerste iPhone. Kijk nu maar is op nederlandse sites hoeveel je voor een iPhone kwijtbent!

  14. ik ben het toch, hoe mooi ik de iPad ook vind, eens met Maarten Reijnders. ik zie de markt ook niet, heb er de laatste paar dagen echt over nagedacht, maar kom er niet uit. ook als is het redelijk goedkoop voor een product als dit blijft het veel geld. bovendien mag je er van uitgaan dat apple hier prijzen gaat hanteren die zoals gewoonlijk in geen verhouding staan met de US $ prijzen. ik verwacht, op basis van prijzen van de ipods, dat de € prijs toch 459 of 469 gaat liggen.

    onder de 300 euro halen ze ongeveer 20 van de prijs af en zetten er een euro teken voor. bij de itouch van 399 zie je dat ze er 30 van af halen en hetzelfde euro teken trucje herhalen. bij de ipad zullen ze maximaal 40 er gaan af halen bij de goedkoopste versie, meer kan je echt niet verwachten.

    dan heb je toch een apparaat van 459 euro wat eigenlijk kan wat je met je laptop en iphone ook al kan. bovendien kun je hem wss niet als vervanging van je laptop zien omdat je toch van apple afhankelijk zal zijn wat je er mee kan, en ik ben bang dat die lang niet alles gaan ondersteunen wat je voor een volwaardige laptop ervaring nodig hebt.

  15. wat een mooi aparaat!
    lijkt me alleen k@t als je laat vallen van je schoot…
    en het is eigenlijk gewoon een groote ipod…
    muziek etc. via pc erop zetten, geen usb of geheugenkaart aansluiting en geen aansluiting voor beeldscherm bij pc…
    begrijp me niet verkeert, het is een prachtig aparaat!
    maar het is geen laptop, alleen een digitale krant en website.
    ik wou er zelf 1tje kopen maar nu ik weet dat het gewoon een beeldschermpje is van 500 euro koop ik liever een touchscreen beeldscherm voor mijn pc en spaar ik door voor een laptop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.